Aktuálně: 3 703 inzerátů210 379 diskuzních příspěvků18 252 uživatelů

Příspěvky uživatele

Tenurri

Tenurri
Tenurri 21.11.2024, 11:03:52 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 21.11.2024, 10:24:30

Dotěrní psi jsou taky nepříjemní.

Štve mě, že jedinej pes, kterej na nás vyjíždí a fakt nevím jestli nepůjde do útoku, bydlí o ulici dál a chodí tu na volno.

Oni ji tu nechávají honit i místního zajíce. Proto tu mám Jacka na vodítku i když kolem nikdo není večer. Minule nám vyběhl před nosem a potom na nás koukal o kus dál, tak jsme to vzali jako příležitost k tréninku.

Jako můžeme se jim leda vyhýbat…pochybuju že začnou používat vodítko.

Tenurri
Tenurri 21.11.2024, 09:55:16 xxx.xxx.22.64

My měli včera velmi nepříjemné setkání s borderkou na volno, která na nás vyběhla kousek od bytu.

Vyloženě do nás naběhla s ošklivým vrčením a štěkotem. Nezaútočila, Jack se schoval za mě (byl na vodítku) a koukal co se děje. Bordera se teda zastavil předemnou, třeba 30 cm, zírala na mě a řvala. Upřímně jsem se bála pohnout aby nevystartovala a vůbec jsem netušila co v tu chvíli dělat. Ten pes je jako raketa a kdyby chtěla kousknout nemám šanci tomu nijak zabránit, psa bych nepustila, neutekl by jí, než bych něco udělala tak ta bordera už stihne x věcí. 
Nemohla jsem včera ani usnout.

Já u border vůbec nepoznám, co chce a k čemu se schyluje, tahle vypadala výrazem jak magor kdy na mě celou dobu nepříjemně zírala.
“Dámy” ji nakonec odvolaly a ptaly se, jestli jsme ok. Tak nějak jsem neměla sílu ani odpovědět, jen jsem uklidnila Jacka a šli jsme pryč. Na vodítko si ji nedali, jen ji hubovali (asi ho s sebou ani nenosí)…k žádnýmu přímýmu kontaktu nedošlo.

Už po nás vystartovala podruhé, ale předtím nešla tak blízko…blbé je že tu ženskou ve tmě nepoznám a psa vidím až když na nás běží. Vždycky naběhne na psa, ale pak řve na mě. Není to vůbec příjemný.

Už jsme je potkali i ve dne a to si nás nevšímala…

Tenurri
Tenurri 19.11.2024, 09:33:27 xxx.xxx.22.64

Nikdo vám nemůže doporučit granule, když nevíme jakého máte psa, v jaké zátěži, jak je starý, jestli má nějakou intoleranci/alergii, atd.

Když vyhledáte starší diskuze, řešily se tu granule několikrát a jsou tam rozebraná i jednotlivá složení různých značek.

To, co vyhovuje někomu jinému nemusí vyhovovat vašemu psovi.

Čím krmíte teď? Proč chcete měnit granule?

Není to zase nějaká reklama? 😀

Tenurri
Tenurri 18.11.2024, 08:48:42 xxx.xxx.239.143

Já tedy musím kocoura pravidelně česat a i přes to se mu na břiše a bocích chuchvalce dělají, protože tam má dost naprd srst (zbytek těla je ok a je vidět že tam je srst jinačí). 
Buď se to snažím rozčesat a pokud to nejde moc dobře (na břiše nesnese jakékoliv zatahání) tak to jde dolů strojkem, protože nůžkama se bojím, navíc strojkem to je hned pryč.
Nemám peršana, ale MCO…a ty chuchvalce jsou fakt problém.
A taky náš kocour osobné hygieně moc nedá (spíš skoro vůbec), takže ho taky sem tam koupeme.
Na plstnatící srst používám toto:
https://www.zoohit.cz/shop/psi/pece_strojky/kartace_hrebeny/kartace/523637?activeVariant=523637.0

Tenurri
Tenurri 15.11.2024, 08:23:25 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ingrid z 15.11.2024, 07:48:41

Ale to, že ti psi běhají na volno po ulici za prvé není vina těchto psů.

Za druhé málokdy potkávám na ulici ve městě psa bez vodítka. 

Pokud je majitel de-bil, udělá nebezpečného psa z jakéhokoliv psa, to bychom potom mohli zakázat všechny psy.

Většina těch potenciálně nebezpečných psů jsou kříženci (většinou z ne úplně vhodných podmínek), ne psi s PP…

A ta plemena zmíněná v článku, když už by měla být něčemu/někomu nebezpečné, tak většinou dalším psům. Ještě jsem neviděla psa venku, který by jen tak vyjížděl na lidi…když už, tak držkuje na další psy kolem. Neříkám, že takový pes neexistuje…ALE bude jich fakt minimum a v 99% případů nebudou na volno.

Pitbula jsem ještě nepotkala, akitu jo, všechny jsou na vodítku a nikoho si nevšímaj..a stafíci kolem jsou všechno vrtiprdky.

Mně je zase nepříjemné venku procházet kolem ožralců a fetek..prostě tam jsou, taky s tím nic nenadělám - ve městě skoro všude…můžu se přestěhovat třeba do lesa, tam je potkávat nebudu. Psi po mě na ulici alespoň nic nepořvávaj.

Tenurri
Tenurri 14.11.2024, 08:19:32 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 13.11.2024, 23:21:45

Asi jo…když bude hnusně, tak pláštěnku máme a dokud se nebude klepat, tak asi nemá smysl řešit obleček…na tréninky v zimě, kde by musel čekat třeba v autě, nejezdíme zatím..tam bych asi potom pořídila něco, aby neprochladnul, ale to se nás zatím netýká.

Teď flákáme i individuálky a nw…naposledy jsme byli v říjnu, protože prostě zima a tma 😀 … leda by bylo něco o víkendu. Já jsem ráda že po práci dáme 2 hodiny relax procházku, pocvičíme přivolání a něco, co už umí a zablbneme s hračkou. Případně něco doma. Z práce vyjdeme za světla a domů dojdeme za tmy.

Včera jsme šli po práci do velkého parku a jelikož byla zima a trochu pršelo, nikdo tam nebyl. Mohla jsem ho mít celou dobu na volno, pocvičili jsme i něco na dětském hřišti, je tam spousta zajímavých věcí, něčeho se ze začátku bál, potom skákal na takové velké platformy na pružinách, které se vždycky trochu rozklepaly a evidentně ho to bavilo…plus hodně listí, kolem popadaných kmenů…blbý bylo, že jsem hračku hodila hned na první strom a už jsme ji nedostali dolů.

No a pak z křoví kousek vyběhl zajíc, Jack za ním, ale když jsem na něj zavolala (spíš zařvala), tak se zastavil a přiběhnul, jen tam pak chtěl znovu, tak šel na chvíli na vodítko.

Dneska má po práci rande s bráchou, tak se pořádně vylítá.

Tenurri
Tenurri 13.11.2024, 14:36:07 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 13.11.2024, 14:27:41

Tak u basenjiho bych asi nepřemýšlela, tam je to jasné…ale právě u tý “městský” kraťandy vůbec nevím.

Tenurri
Tenurri 13.11.2024, 14:25:04 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 13.11.2024, 14:05:59

Já tomu právě rozumím…je to jakási taková vnitřní rozepře. Ale zase úplně nechci, když jdem na 2 hoďky ven v tomhle počasí, kdy jdem většinou i krokem a pes na vodítku, aby byl v nějakém větším diskomfortu, nebo aby se nachladil. 
Krátkosrstá kolie má asi docela funkční srst a podsadu…klidně si v tomhle počasí sedá i do mokré trávy a nevypadá, že by mu to nějak vadilo.
Na skupině plemene někteří oblékají, někteří ne…je to těžký 😀
Není to úplně malé štěně, ale ani to není dospělák…doma si rád zaleze i pod deku.

Prostě…nevim. Jsem poslední dny asi dost ovlivněná i tím, že mrznu ať mám na sobě cokoliv a to ještě není ani pod 0…díky inverzi a neustálé šedi mám pocit jako by bylo tak - 10 minimálně. A ráno je to fakt loudačka…pomalé tempo, protože čuchání pesemesek a potom čekání na zastávce…

Tenurri
Tenurri 13.11.2024, 14:01:37 xxx.xxx.22.64

Já hodím otázku…vy co máte krátkosrsté psy, oblékáte v zimě, když to padne k 0 na neakční procházky? 
V práci máme 24 stupňů, doma 22…když jdeme přes město, krokem, pes na vodítku (má 8 měsíců) tak přece jen jestli by neměl mít nějakou alespoň lehkou vrstvu. Neklepe se (to se klepu já 😀), ale přišlo mi, že už měl pár dnů rýmu a kýchal. Nebo ráno, když jdeme na autobus (kde i chvíli čekáme), jestli by nebyla nějaká bundička vhodná…

Já nikdy psa neměla a jsem zmrzlík, tak vlastně úplně nevím…ale několik lidí se mě už ptalo jestli mu není zima a jestli mu koupíme bundu. Pořizovali jsme mu zatím jen pláštěnku do deště.

Tenurri
Tenurri 12.11.2024, 10:16:54 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.11.2024, 11:37:22

Ti jsou! 
U nás byli všichni plyšáci ze štěněčího období nemilosrdně rozebráni na atomy, jelikož zjistil, že je v tom výplň a že je strašná sranda to tahat ven. Už je to dýl. Možná mu zkusím nějakýho plyšouna zase pořídit. Doma je nosil v tlamičce a nadhazoval si je, aby je mohl zase chytat 😀.

Ale objednala jsem mu rejnoka od pískacích potvůrek s králičím ocáskem na přetahování. Přetahovací hračky využíváme hojně a taky dle toho vypadají 😀…

Tenurri
Tenurri 11.11.2024, 09:04:09 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 08.11.2024, 15:55:56

Můžu potvrdit, i našim kočkám se líbí všelijaké hračky z aktinidie…blbé je, že jakmile to někde zmerčí pes, je během pár vteřin po hračce, protože klacík… 😀

Většinou to kočky někam zakopnou a já to najdu až po tom, co to najde pes, který již stihnul provést značné úpravy.

Tenurri
Tenurri 11.11.2024, 08:46:40 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 10.11.2024, 21:13:28

U nás to samé…docela to nedávám…jsem celé dny unavená a jen bych spala. O víkendu jsem spala každý den něco kolem 9 hodin a nepomohlo to. Neustále jsem venku promrzlá ať si na sebe dám cokoliv 😀…Potřebuju sluníčko 😀..nebo alespoň cokoliv jiného než šeď, mlhu a tmu.

Včera jsme se vrátili z procházky a já si musela napustit horkou vanu a zbytek dne jsem stejně trávila zabalená v dece s čajem a nálada taky nic moc.

Tenurri
Tenurri 07.11.2024, 08:33:58 xxx.xxx.22.64

Já na imunitu v zimním období používala vždy betaglukan (dříve i imunoglukan pro děti z lékárny) - kočkám to moc chutná. S tím teď míchám imunovet pro kočku, protože normálně je to hořké, ale v betaglukanu mi přijde že ta hořkost zanikne a nevadí jim to.

Ale já mám kočku s rozbitou imunitou. Kocour dostává taky, jelikož se betaglukanu vždy hlasitě dožaduje - moc mu to chutná a nedpustil by mi, kdyby kočka dostala a on ne 😀…

Jinak jsem koupila i od gimcatu nějakou vitaminovou pastu. Ta jim taky chutná, ale jestli to má nějaký účinek, to nevím…
beru to spíš jako pamlsek, než funkční věc.

Sem tam dostanou probiotika od fortiflory (hlavně na mokré krmení, protože do toho se jim většinou moc nechce a fortiflora jim chutná), sem tam kelpu, ostropestřecový olej, yoggies jogurt nebo obyč bílý a pastu na bezoáry od gimcatu…

Jinak očkuji každoročně, u kočky se bojím, že něco dotáhneme se psem z venku, navíc jsem je zkoušela dřív brát i ven…jestli a do kdy s tím budu pokračovat nevím. Všichni veti mi zatím řekli, že očkovat mám furt. Odčervovala jsem jen s přinesením štěněte, jinak děláme tak jednou za rok koprošku, když není žádný problém a nikdy se nic nenašlo.

Tenurri
Tenurri 05.11.2024, 10:55:56 xxx.xxx.22.64

Já jsem teda psí nováček, ale trenérka mi říkala, že k ní chodí dost australáků poslední dobou a kolikrát už se to ani nechová a nevypadá to jako jedno plemeno, že ten rozptyl je mazec -  hlavně v povaze. A to jde o psy s PP.
Kdybych chtěla ausíka, tak bych si hooooodně vybírala chovku a rodiče štěněte, ale to asi i u borderky…a vlastně jakýhokoliv módního plemene, který se chová na kvantitu.

Tenurri
Tenurri 05.11.2024, 10:17:44 xxx.xxx.22.64

Zobání pro slepice? 
Zvířeti bych nic takového nekoupila…je to stejné jako byste vy jedla jen fastfood…možná ještě horší. Opravdu “jídlo” z odpadků.

Koukejte na složení a hledejte na prvním místě maso (NE produkty živočišného původu).

Nebude to zase snaha o nějakou reklamu? 

Tenurri
Tenurri 30.10.2024, 14:30:03 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.10.2024, 12:39:35

Jééé, však my nic moc neudělali. Jen jsme si to jeli vyzkoušet a poznat tu závodní atmosféru 😀. Že bychom nějak extra trénovali se taky říct nedá, měla jsem jeden trénink týden před událostí, páč naše trenérka v dogpulleru závodí, tak aby mi alespoň vysvětlila pravidla a co a jak se nás bude ve štěněčí kategorii týkat (ona nás teda úplně prvně překecala, ať si to jedeme zkusit).

Předtím jsme si s pullery spíš jen hráli, učila jsem ho to nosit a pouštět na povel. Prostě jen sranda 🙂…ani jsem nečekala, že se nějak umístíme. Ale baví ho to dost…vytáhnu fialový kroužky a už je úplně natěšenej 😀.

Fotky z akce má Jack hezké, to jo.

Jinak všem děkuji za hezká slova 🙂.

Tenurri
Tenurri 30.10.2024, 13:30:25 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.10.2024, 13:22:38

Jenže rotwailer není žádné bojové plemeno - to tedy ani oficiálně neexistuje.
Je veden jako: Společenský, služební a pracovní pes.
Ve FCI potom: Skupina: 2 Pinčové a knírači, molosská plemena, švýcarští salašničtí psi. Sekce: 2.1 Molosská plemena typu mastifa.

Stejnou neplechu může udělat jakýkoliv větší/těžší pes, který ani nemusí mít zlé úmysly. 

a evidence? u nás? Do teď nebyli schopní udělat ani žádný oficiální obecný registr psů pro ty povinné čipy.

I když registrujete psa u města/obce kvůli poplatku, tak po vás číslo čipu nikdo nechce.

Tenurri
Tenurri 30.10.2024, 11:43:07 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 30.10.2024, 11:33:56

No jo, je to puberťák 😀…začíná značkovat a občas má problém se ovládat, ale zatím neohluchnul, čekám, kdy to přijde 😀…
Jinak, pravda, už moc jako štěkaňátko nevypadá.

Tenurri
Tenurri 30.10.2024, 11:21:04 xxx.xxx.96.141

Musím se s Jackem pochlubit, jakej je to chlapec šikovná 😁. V sobotu jsme se zúčastnili dogpuller závodů ve štěněčí kategorii a vyběhal si druhé místo i přes to, že jsem jednou hodila puller doprostřed druhého čtverce a jednou úplně někam do háje, protože jsem byla nervózní 😀 zkusili jsme i jumping, tam byl třetí.

Ale! Hezky pracoval a neběžel vůbec za psíkama kolem hřiště - to už jsem počítala ze ho bude přítel odchytávat 🤭… ale překvapil. 

Byli jsme tam skoro celý den, dost času tedy odpočíval v autě (my taky protože z auta bylo hezky vidět na hřiště), ale zvládl to fakt hezky i když to pro něj muselo být náročné.

Obrázek Obrázek
Tenurri
Tenurri 30.10.2024, 10:58:16 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.10.2024, 10:25:51

Myslíte na ty majitele bez mozku, co nechávají nezvládnutého psa běhat na volno a ještě ho dovedou na dětské hřiště? 
Jako ze článku těžko něco soudit, nova je dost bulvární zpravodajství a dítě evidentně vyvázlo “jen” s pár šrámy na zádech…to nic nemění na tom, že majitelé psa jsou totálně de*entní.
Kdyby jim chtěl rotvík nějak vážněji ublížit, tak se mu to asi i podaří, je dost možné že si chtěl jen s vískajícími dětmi hrát, což u takovýho hovádka je samo o sobě dost nebezpečný. Však je to tank.