Aktuálně: 3 547 inzerátů216 736 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Příspěvky uživatele

Tenurri

Tenurri
Tenurri 19.12.2024, 23:32:00 xxx.xxx.110.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.12.2024, 21:22:49

Ono se to nezdá, ale už se tam prakticky nic moc nevejde. Měla jsem problém tam zasadit i ten větší echinodorus. Na hladině plave salvinia natans.

K filtru jsem pak nacpala ještě rychle rostoucí stonkovku. Nevim už co, kupovala jsem to narychlo v akvaristice, asi nějaká hydrophila. Ono tam je kytek dost, jen je většina malinká (některé přišly v in vitro kelímkách). Ty šneky tam chci dát po Vánocích.

Tenurri
Tenurri 18.12.2024, 11:46:06 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Joe z 18.12.2024, 11:32:31

Tady asi moc nepochodíte…nebo jinak. Ti, co sem přispívají jsou naopak zodpovědní.

Já bych třeba nenechala nikdy běžet psa k cizímu člověku. Možná zkuste spíš FB, už se tam dá přispívat do skupin i anonymně 😀

Tenurri
Tenurri 18.12.2024, 10:41:47 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 18.12.2024, 10:27:57

No, ja mam za to, ze dostat se do Apple je mnohem mnohem náročnější a běžnej člověk se na cizí účet opravdu nedostane. 
Z toho důvodu bych nechtěla android.

Tenurri
Tenurri 18.12.2024, 10:11:20 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 18.12.2024, 10:02:31

Spíš mi šlo o to, že dost starších lidí ma bankovnictví v pc, ale zároveň klikají na počítači a Facebooku na kde co…a jsou ideální adepti stáhnout si do pc nějakej bordel.

Nešlo mi o fyzické odcizení dané věci. Pro mě je stále víc pravděpodobné že by mi někdo ukradl peněženku s kartou, než mobil.

Tenurri
Tenurri 18.12.2024, 10:06:32 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 18.12.2024, 09:59:00

Já měla před tímto 7 a v zimě se mi stávalo běžně, že mi to nebralo “touchID” přes otisk prstu. To bylo docela otravné. Taky se mi to podařilo na chvíli zablokovat 😅…

Ale i to, že si Apple pamatuje hesla, nebo že si díky cloudu můžu nechat vygenerovat “maskovací” e-mail je super. 
Je blbe, ze kdybych ztratila telefon, jsem nahraná…a kdyz bych ho zapomněla doma tak jsem taky jako bez ruky…ale to se mi stalo jen jednou omylem. Bez telefonu neodcházím. Po tom co jsem si jednou zabouchla dveře když jsem šla s odpadky a klíče i telefon zůstaly doma a já musela jít do prace pro klíče přítele. 🫣

Tenurri
Tenurri 18.12.2024, 09:46:25 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 18.12.2024, 09:41:02

Já si zase nedokážu představit nemít kartu v mobilu…platím už prakticky jen telefonem, většinou nenosím ani peněženku, kde tu kartu mám fyzicky…a hotovost prakticky taky nevedu, pokud ji vyloženě nepotřebuju a to mě tedy dost obtěžuje, že si musím jít ty peníze vybrat 😀…

Celkově si nedokážu představit nemít ajfoun a to jsem ho dřív strašně nechtěla…mám 13 mini, krásně fotí, zvládne i pohybovky zvířat, aniž by to byly rozmazané fleky. Akorát mi vadí, že apple přestal dělat “mini” verze…potřebuju telefon, co se mi vejde do kapsy.

Edit: vlastně mi přijde bezpečnější mít bankovnictví v mobilu, než na počítači. a když něco objednávám přes eshop, platím prakticky jenom přes applePay, pokud ta možnost je.

Tenurri
Tenurri 16.12.2024, 15:39:48 xxx.xxx.22.64

Tak mám objednáno…zítra to snad dorazí. Brala jsem rostliny, které měli skladem. U jedné jsem se nejspíš uklikla a vzala jsem omylem jinou…a taky je dost možné, že toho budu mít moc 😀…
mám:
Cryptocoryne willisii
Bucephalandra sintang
Echinodorus tenellus (tady jsem se asi uklikla, protože je náročnější, než jsem koukala původně)
Echinodorus Hot Pepper
dva anubiasy
plovoučku Salvinia natans
mech Vesicularia dubyana
a kobercovku, která nevím jestli úplně půjde: Hemianthus callitrichoides

Chybí mi nějaká rychle rostoucí stonkovka…objednávala jsme to v neděli skoro v 11 večer a nějak jsem na ni zapomněla, chtěla jsem limnophila “přesličku”…zkusím něco sehnat zítra, nebo pozítří po plzni…podle toho kdy mi přijde objednávka.

Možná to bude moc guláš, nemám vůbec představu. Počítám s tím, že to asi budu časem ladit a upravovat, dle toho co tam půjde.

Tenurri
Tenurri 16.12.2024, 10:15:46 xxx.xxx.239.143

Když nešel sníh k nám, tak jsme si o víkendu zajeli za sněhem my😂.

Obrázek
Tenurri
Tenurri 16.12.2024, 09:54:23 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 16.12.2024, 09:25:22

Tak si dejte chvilku pauzu a uvidíte, jestli vám to bude, nebo nebude chybět. Ono je to někdy fajn…
Mám období, kdy sem občas přispívám, kdy sem nepříspívám vůbec a jen si něco přečtu (v práci většinou 😀, když potřebuji na chvíli vypnout) a taky sem tam období, kdy sem nejdu vůbec…většinou tedy vůbec nevím, co se tu děje za dramata..do spousty vláken vůbec nechodím, protože mě to nebaví a tam kde mě to baví se zase většinou tolik nepřispívá.

Tenurri
Tenurri 13.12.2024, 20:27:21 xxx.xxx.110.133

A to s těmi flaškami od okurek…když jsem chvíli pracovala ve zveráči, tak mě těch rybek bylo fakt líto. S čím lidi chodili, do čeho je chtěli narvat. A i jak ty bety musely žít týdny v miniaturních kostkách bez čehokoliv - často chytaly plísně, kolegové je překrmovali, dávali tam kohoutkovou vodu bez jakéhokoliv ošetření a podobně ☹️. A zároveň mě docela bavilo starat se o ty akvária, alespoň v rámci možností a schopností. 
Tam mě napadlo, že bych si akvárko pořídila a nějakýmu beťákovi udělala hezkej bejvák…tak snad se zadaří.

Tenurri
Tenurri 13.12.2024, 18:45:12 xxx.xxx.110.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.12.2024, 18:19:51

Já myslela, že pro všechny pancéřníčky to je moc malé akvárium, tím, že jsou většinou plaší a rádi ve více kusech. Ten Otík byla alternativa do malého akvárka. 
Ale je pravda, že já rybky moc nestudovala, tím, že tam chci beťáka, tak se většina živočichů tak nějak eliminovala sama.

Japonica krevety jsou už větší a taky prý náročnější. 

Pořídit hezkou zdravou bettu taky nebude jen tak. Buď zkusím nějaké zoo trhy, sehnat chovatele v okolí, nebo se domluvím s bývalou kolegyni, kdy budou mít závoz do zverimexu a přijedu si pro něj hned než je stihnou vystavit…Ale na to je ještě spousta času. 

Dno mam vybrané INVITAL DeepBasis pro rostliny a na to Rataj Volcano Black dva druhy zrnitosti, protože kobercovky potřebujou prý menší “kamínky” a stonkovky zase větší. Dozadu půjde černá tapeta.

Tenurri
Tenurri 13.12.2024, 16:34:37 xxx.xxx.110.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.12.2024, 15:12:02

Ty červený jsou krásný, ale je mi jasný, že mi nejspíš pojdou 😅. Já mám problem s pěstováním i pokojových rostlin. Teď se mi jich podařilo pár ustálit a zatím drží…tak jsem na ty náročnější do akva ani nekoukala. 
Za ten měsíc snad uvidím čemu se daří a čemu ne, tak snad to nějak půjde. 
Já akvárko nikdy neměla. Nebo vlastně ano. Jako malá od dědy kulaté…to byl odstrašující příklad ☹️.

Tenurri
Tenurri 13.12.2024, 14:02:45 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 13.12.2024, 13:07:18

filtr mám vybraný jiný, Aquael PAT mini.
Rostliny jsem zatím konkrétní druhy nevybírala, koukala jsem se na Invitalu na kategorii “nenáročné” ale dopředu akva bych chtěla i nějakou kobercovku a tam nevím, jestli to bude stačit.

Na kořen bych chtěla nějaký menší anubias.

EDIT: Ještě jsem přemýšlela nad šneky Clinthon sp (s rohama 😀), případně třeba 2-3 otíky, ale nevím jestli je bude beťák tolerovat. Možná krevetky..někomu to funguje, někdo koupil drahou véču pro bettu…

Betta by tam šla až na konec, počítám tak po měsíci, když se neobjeví žádný větší problém.

Tenurri
Tenurri 13.12.2024, 08:10:35 xxx.xxx.22.64

Zdravím,
pořizuji své první akvárko pro bojovnici, které chci mít hustě osázené rostlinkami…v čem se ale vůbec nevyznám je osvětlení.

Mám v plánu koupit tento set:
https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/akvaria/diversa-akvarijni-set-startup-50-cerny-37-5l-led

kde je napsáno jen, že se jedná o “silné LED osvětlení s výkonem 10W”…
Bude to pro méně náročné rostliny stačit = budou prosperovat, nebo mám rovnou koupit jiné? 

Tenurri
Tenurri 12.12.2024, 15:01:24 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.12.2024, 14:56:53

No co vím, tak právě dost mladších lidí VPN používá běžně, neříkám, že by si to někdo zakládal kvůli diskuzi někde na fóru, ale pokud už tu VPNku mají, tak proč ji nezapnout… 

To spíš jen, že spoléhat na IP adresu taky nejde vždy a není vůbec těžké si ji změnit.
(Taky jsem si teď vypla na chvilku v práci VPNku a mám jinou IP 😀)