Aktuálně: 3 732 inzerátů210 875 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

keriton

keriton
keriton 18.06.2023, 18:17:58 xxx.xxx.80.174
Rezzzy:

Tak já uz taky můžu 

Obrázek Obrázek

❤️

My dnes sbírali bez. Musím říct, že ten pes je super na sběr lesních plodin. Prostě se zastaví a čeká, až si dosbírám, co potřebuju :)

keriton
keriton 16.06.2023, 07:50:50 xxx.xxx.80.174
Trickyvoo:

Safra, krásně ta černá ladí s máky. Mám v plánu také takovou fotku s Malinou, ale zatím máky  u nás teprve začínají. Máte rozeného modela. Co sakra takový úžasňák dělal v útulku...

asi vím, čekal na vás \'winking\'.

Popravdě mám takový tajný tušení, že se do útulku dostal jen proto, abych ho mohla mít já. Přijde mi to trochu sobecký, mám z toho chvílema malinko špatný svědomí. Naštěstí pak vidím, co by z něj mohlo být bez tý trošky výchovy, a co díky nám objevuje novýho, a trochu mě to zase uklidní.

keriton
keriton 15.06.2023, 18:57:10 xxx.xxx.80.174

Fotili jsme máky. Myslím, že s tím, že ráda fotím hezký věci, jsme zatím oba spokojeni :D

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
keriton
keriton 15.06.2023, 14:09:17 xxx.xxx.80.174
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 15.06.2023, 13:52:28

Nemáte možnost mluvit se přímo s tím daným cyklistou, požádat ho o pomoc při nácviku?

Nebo domluvit si někoho jinýho s jiným psem, aby vám dělali figuranty za plotem. Ale pokud vám pes letí jen na jednoho konkrétního, bude to těžší.

Pak obecně pracovat s zónama stresu, vnímáte tu nejhorší zónu, kdy si ani nevezme pamlsek, ale předtím jsou ještě jiné, ve kterých se dá trénovat, pracovat, učit psa, aby se uměl od něčeho odpoutat, a pak to postupně převádět do složitějších situací (nebo spíš pes začne být schopen se snáze dostat ze stavu "nevnímám nežeru" do zvladatelnější fáze). Typicky se používá např. hra "podívej se na", ale těch postupů a triků a her je spousta.

keriton
keriton 15.06.2023, 13:42:12 xxx.xxx.80.174
Odpověď na příspěvek uživatele Espiro z 15.06.2023, 13:29:32

Uf, díky, už jsem si to připadala divně...

keriton
keriton 15.06.2023, 07:17:02 xxx.xxx.80.174
balu:

NO v noci v kotci spát? Ani naše chodka v noci venku nespí. Hlídá. Doma spí,  tedy spala v zimě, protože jí nic jiného nezbývalo. Rozhodně ne zavřená v kleci! Z toho by se zbláznila. Ale my bychom ji to nikdy neudělali. 

Nemůžu pochopit, že zrovna vy považujete pobyt psa v kleci za něco normálního. Omezení pohybu na delší dobu a tou noc je, na to, že se pes může postavit a maximálně otočit, považuji za týrání. 

Klec pro NO by musela být velikosti kuchyně,  např., což je snad uznáte, dost nereálné. 

Jo, jo, ze mě je teď úplnej tyran a nečekám, že tu to většina lidí pochopí :)

keriton
keriton 14.06.2023, 15:34:04 xxx.xxx.80.82
balu:

To snad ne! Kotec 3 x 3 m (a to není nic moc), myslíte, že je k němu nějaká adekvátní klec? Pro NO???

V obou případech jde o to, zda je pes naučenej a schopnej zůstat zavřenej v omezeným prostoru bez nežádoucího chování. Jestli ví, že má prostě spát. Pokud to neví v kotci, pravděpodobně to nebude vědět ani v kleci.

Klece se nějaké prodávají anebo si to člověk může nechat vyrobit na zakázku, takže velikost může být různá.

keriton
keriton 14.06.2023, 14:27:59 xxx.xxx.80.82
hmn:

tak to bude subjektivním vnímáním slova "prostorný"

mi by se dle mého vnímání "prostorná" klec domů nevešla, tedy vešla, ale my k ní už ne

Souhlasím, já mám psa malýho, tak se nám domů skoro-kotec vejde.

keriton
keriton 14.06.2023, 14:08:55 xxx.xxx.80.82
balu:

To se ptáte vážně?  Nevnímáte velikostní rozdíl mezi kotcem a klecí a tudíž brutální omezení možnosti pohybu? Do klece bych psa nikdy nezavřela, do kotce - velkého - se sebezapřením, a jen když by nebylo možné jiné řešení. 

Mezi prostornou klecí a prostorným kotcem nevidím zas až takový rozdíl.

keriton
keriton 14.06.2023, 13:24:15 xxx.xxx.0.1

Jo,jo, nám pes zabavil oba dva plyšáky z Ikey. Uzel pro pejsky bere na milost jen jednou za pár dní a zcela evidentně jen proto, aby si u mě nahnal pozitivní body. Pelech se snažím prodat, pes si zřídil ležení na gauči (zcela proti našim zásadám). Aspoň misky celkem funguji 😄

keriton
keriton 14.06.2023, 10:17:40 xxx.xxx.80.82

To je těžký no, každej má představu, jak by se to mělo řešit, jak by se mělo žít, a když už je tu případ popsanej, tak těžko k tomu nedopsat svůj názor, žejo. Nějaký je člověkův stav zdravotní, finanční, pracovní, a všichni se shodneme, že záchrannou síť v podobě aspoň nějakých lidí kolem sebe potřebuje každej, kdo má doma zvíře. Když se cokoliv z toho zanedbává, tak to holt pak dopadne i na to případně nemocný zvíře. Možná se něco mohlo nebo mělo udělat jinak, ale kdo to může posoudit. Byla žádána rada, odborník odpověděl, kolikrát se ozývá "hlavně jestli by mohla napsat bodlinka", ale že má taky nějakej názor a řekne ho, to už se nelíbí... :)

keriton
keriton 14.06.2023, 08:53:53 xxx.xxx.80.82

Zatím nepouštím, chodí na stopovačce a učí se poslouchat. Je to dost šikovný spolupracující pes, tak pokud to půjde pořád takhle dobře, do podzima bysme mohli začít s odbouráváním stopovačky. Jak dlouho to ale potrvá do skutečnýho bytí na volno, si netroufám odhadnout.

keriton
keriton 14.06.2023, 07:37:41 xxx.xxx.80.82

U nás na sídlišti se venčí kocour felix (zbarvení), ani psů se zase tolik nebojí, samozřejmě na kamarádění to není. Jeho lidé nám říkali, že nechtěli psa, protože by ho museli venčit, a skočnili s kocourem, kterej se chce venčit :D

keriton
keriton 14.06.2023, 07:36:10 xxx.xxx.80.82
Azzy:

no dozorem to dost dobře nejde, pobíhá si normálně po dvorku a čmeláci mají ve stodole v zemi takovou díru - hnízdo, takže jich tam létá hodně, hafík by musel být uvázán a to nechci.

To chápu. Takže holt buď doufat, že se nic nestane (příp. počítat s tím, že ano), anebo psa držet doma. Sám od sebe s tím přestávat pochopitelně nebude.

keriton
keriton 14.06.2023, 07:34:54 xxx.xxx.80.82

Stačí se podívat na ostatní příspěvky zadavatele a je vám jasno. Příště už si člověk vzpomene a nereaguje... Já to stejně furt nechápu, proč tohle někdo dělá, i kdyby to byl robot, tak proč... :D

keriton
keriton 13.06.2023, 11:59:58 xxx.xxx.80.82

Náš pes k tomu má taky tendence, ale nebývá sám bez dozoru, tak to moc nemusím řešit.

Nemyslím si, že to půjde vyřešit jinak než dozorem ... a možná časem naučíte, že to teda dělat nebude, ale to byste fakt museli být pořád někde po ruce, a jakmile by o tom jen začal přemýšlet, zatrhli byste mu to (pes by měl třeba připnutou dlouhou šňůru, abyste měli za co chytit). A pak samozřejmě odměna, aby pochopil, že je výhodné poslechnout. Později odměna už jen pokud poslechne sám bez pomoci. I tak mi ale přijde vysoká šance, že sám bez dozoru to bude dělat dál :)

keriton
keriton 13.06.2023, 09:43:27 xxx.xxx.80.82
Rezzzy:

No, jsme na to zvědavá, se sladkým bych měla spíš brzdit, co jsem doma s dětma, tak jsem snad od porodu ještě přibrala. Dekuji za podporu 

Já si teď taky říkala, že už bych měla se sladkým brzdit, že už to zas tak náročný není. To bude dřina, no  :D 

keriton
keriton 13.06.2023, 09:26:25 xxx.xxx.80.82
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 12.06.2023, 21:03:26

Řekla obojí, knírače v něm poznávají kolemjdoucí lidi, co mají knírače :)

Já nikdy neměla ani jedno, ale domýšlím si, že určitá tvrdost, co v něm je, je z nějakýho toho teriéra. Takže obvykle je to velmi spolupracující knírač, ale když za něco fakt bojuje, je to teriér :D