Aktuálně: 3 319 inzerátů218 754 diskuzních příspěvků18 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

bambule

bambule
bambule 15.11.2024, 14:24:20 xxx.xxx.72.81

Nemám teda kočku jen hodně chlupatého psa. Češu každý den, obzvlášť partie, kde vím že má srst tendenci se zachumlat. U ní je to za předními nožkami, dělá jí to postroj. Zkuste nějaký rozčesávač. Sama jsem ho dřív používala, než jsem zjistila, že nám stačí rutina denního pročísnutí. Našla jsem třeba toto. 

https://www.zoohit.cz/shop/kocky/hygiena/felisept/1948554

bambule
bambule 15.11.2024, 10:19:54 xxx.xxx.72.81

Již v roce 1992 se do Klubu faraonských psů začlenila další plemena, a sice basenji a hahoavu, doposud neuznané plemeno vycházející z domorodých psů žijicích v africkém Togu.

U neuznaného plemene hahoavu, vedeného v národním registru, došlo bohužel ke zcela jinému vývoji situace. Po počátečním nadšení, zahrnujícím i expedici do afrického Toga a korunovaném několika vrhy a vypracováním návrhu standardu plemene mezinárodní rozhodčí paní LIbuší Ubrovou, došlo k náhlé ztrátě zájmu a snad i další motivace chovatelů. V podstatě se zcela vytratilo ze scény ještě před tím, než se stačilo zapsat do povědomí širší kynologické veřejnosti, což je určitě velká škoda.

Zde minuta pátrání na netu….nalezeno na webu faraonklubu.cz

bambule
bambule 12.11.2024, 19:02:58 xxx.xxx.72.81

Moc děkuju, tohle pro mě moc znamená. Dnes mě to zase nakoplo, že to co odvádíme s Bambulí má smysl a hlavně to má nějaké výsledky. 

bambule
bambule 12.11.2024, 18:20:56 xxx.xxx.72.81

Takže dnes máme za sebou kontrolu na veterině u naší doktorky na cukrovku (jsem tak bohatá, že si držím dva nezávislé vety pro jednoho psa😃) a výsledky jsou velmi dobré. Krev ok, jen trochu zvýšené jaterní hodnoty, ale ty jsme řešili, už před půl rokem, takže nasadíme ostropestřec a uvidíme za tři měsíce při další kontrole. Opět jsme dostali pochvalu a i přes obrovský stres měla Bambule cukr jen 13. Takže v reálu by měla mnohem menší hodnotu. Jsem ráda, spadl mi velký kámen ze srdce. Snad se nám bude takhle dařit i dál. Jinak podle doktorky jsme její jediní pacienti s diabetem, kteří drží takhle dlouho s tak dobrými výsledky. Takže i ona měla velkou radost😃

bambule
bambule 12.11.2024, 13:36:09 xxx.xxx.72.81

Bambule má zakalenou čočku, zakalení je vidět jen v určitém světle a při určitém úhlu. Někdy se zdá, že má oči úplně normální. Přikládám obrázek oka pro ujasnění. 

Obrázek
bambule
bambule 11.11.2024, 17:22:57 xxx.xxx.72.81
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 11.11.2024, 16:17:46

To je přece Eliška!!! Kříženec mopse a moc sympatická mladá dáma😉😋🥰

bambule
bambule 10.11.2024, 16:46:51 xxx.xxx.72.81

U nás jede dýně a nebo špenát. Dýni beru v kaufu mraženou. Bambule zeleninu z misky separuje s přesností mozkového chirurga. Jenže ji v dávce potřebuje, takže ji v robotu rozšmelcuju, hodím do hrnce, přívedu k varu, hodím dovnitř želatinu a sleju do sklenic, zavíčkuju.  Skladuju v lednici. Mrkev dostává sem tam najemno nastrouhanou syrovou, protože vařená má vysoký gi. Pak ještě v akci když se dá beru květák nebo brokolicí pro diabetika taky  fajn příloha. 

bambule
bambule 10.11.2024, 09:19:15 xxx.xxx.72.81

Nevím jestli je to tím, že teď marodím a tak si procházky naprosto užívám, ale přijde mi, že letošní podzim je naprosto úžasný a překrásný. 

Obrázek
bambule
bambule 09.11.2024, 09:04:25 xxx.xxx.72.81

Já chápu “funkční” kupírování. Třeba v zemědělství nebo třeba u loveckých psů. Ale ořezávat štěňata jen proto, aby můj pes vypadal drsňácky, to mě fakt nebere. Není to nezbytné, nic co by jej ochránilo před zraněním, je to jen přání majitele. A ano je to jen můj úhel pohledu, každý to může vidět jinak. Zákon však mluví jasně.

bambule
bambule 09.11.2024, 08:20:33 xxx.xxx.72.81

Jo jasné, já psy tohoto typu vůbec nemusím. Jen člověka neznalého problematiky zarazí ty uši. By mě zajímalo, který řezník jim to dělá. Hnus.

bambule
bambule 09.11.2024, 07:59:03 xxx.xxx.72.81
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.11.2024, 07:47:17

U nás právě řeznictví není, jsme malé město. V COOP jednotě nějaké maso mívají, ale při její dietě bych tu sehnala jenom kuřecí. Tak jí kupuju králíka, krůtí a kuře celé mleté. Jasně kdyby bylo nejhůř koupím něco i tu ale nabídka je chatrná. 

bambule
bambule 09.11.2024, 06:34:27 xxx.xxx.72.81

Nemáte zkušenosti s obchodem papadon.cz? Měli by rozvážet i k nám. Mám pidi  psa, tudíž pidi spotřebu a u většiny jiných obchodů bych musela nakoupit zbytečně velký objem. Tady by stačilo za cca 1200 Kč (což je i tak docela dost masa na naší spotřebu). Teď beru z Rak Brno, zasílají přes ppl. V zimě je to na pohodu, ale v létě se občas stane, že je maso povolené. Jinak jsem s nimi spokojená. 

bambule
bambule 09.11.2024, 05:41:38 xxx.xxx.72.81

Nedávno na mě “vyskočil” inzerát na Bull xxl štěně za 50 klacků. No nekup to, tato “chovka” mívá štěňata tak třikrát, čtyřikrát do roka…. Tohle by jste mohli nazvat závisti, ale mě spíš vadí, že všem štěňatům kupírují uši a když na to někdo v komentářích upozorní tak na něj poměrně agresivně reagují a pak ho smažou. Takže na fcb jim zůstávají jen ty infantilní srdičkové komenty. 

bambule
bambule 09.11.2024, 04:55:20 xxx.xxx.72.81
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 08.11.2024, 23:23:27

Třetí fotka je úplně nádherná…. 

bambule
bambule 07.11.2024, 17:01:12 xxx.xxx.72.81

Dnes jsem venčila z druhé strany domácího komína… na jedné straně máme les listnatý a na druhé smíšený. Bambule byla natěšená, před druhou hodinou už stepovala u dveří. Taky měla dnes výborné hodnoty cukru tak jsme vycházku trochu protáhli. 8 km jak malina, pomalým tempem. To moje marodění očividně prospívá nám oboum 😉

Obrázek Obrázek
bambule
bambule 02.11.2024, 16:55:08 xxx.xxx.73.177

Jinak ještě jednou děkuji všem za milé slova, ale nemyslím, že si takovou velkou pochvalu zasloužím. Bambule to nevzdává a dokud se snaží ona, tak já za ní budu bojovat jako lvice😉 Jinak dnes jsem jí dělala játrovou paštiku do lizací podložky, jsem tak trochu magor😋

bambule
bambule 02.11.2024, 16:48:05 xxx.xxx.73.177

Dnes jsme vyrazili opět doma kolem komína. Procházka pěkná, doma za oknem se zdálo, že je venku fajné počasíčko, no venku už to tak fajné nebylo. Hodně foukalo a teplota taky nic moc. Opět jsem narazila na prasata. Při focení první fotky jsem chtěla Bambuli nastavit jak modelku, pořád poposedávala, nechtěla vydržet. Tak jsem se k ní sehla a najednou jak zafoukal větřík tak jsem ucítila hrozný zvířecí pach, v zápětí se ke mě doneslo povědomé “chro, chro". Naštěstí prase mělo rozum a nehodlalo se nám jit na cestu představit. Nahoře v liduprázdné oblasti jsem narazila na ohradu s koňmi, nemají přístřešek, ohrada je vlastně jenom ohradník, vydupaný pidi výběh. Kolem poházené palety, bordel jak na staré hůře. No byla jsem z toho takova rozhozená, k výběhu vede jen polní cesta, která je často nesjízdná. Jak tam budou po deštích dopravovat vodu je mi záhadou. Navíc kdokoliv tam může koním cokoliv naházet do výběhu, nebo jim můžou právě prasata ten výběh poničit. No docela mi to hlava nebrala. 

Obrázek Obrázek
bambule
bambule 01.11.2024, 09:09:13 xxx.xxx.73.177

Začínám povelem - čekej ( připravují stopu, ručník,  čmuchací kobereček nebo hlavolam) pak přichází povel hledej. Po ukončení hledáni zavelím hotovo a pak samo velká pochvala. Já jsem přemýšlela nad tím, že se Bambule tak rychle srovnala s tou ztrátou zraku a možná je to právě i to tím čmucháním kterým se bavime. Prostě jen následuje svůj nos.