Zkuste si napsat o vzorek. Psala jsem velmi slušně, odpověděli mi i večer po 18 hodině. Velice ochotní a je zbytečné kupovat velký pytel, když by to pak kocouři nechtěli. Navíc tím, že je to balené po 100 g tak zbytečně není nikde nic dlouho otevřené.
Nicméně koukám, že u koček je prostě ten diabetes jiný, možná líp zvládnutelný. No my rozhodně nic nevzdáme. My mu to taky jednou pěkně netřeme😉
Jo ještě jsem někde v tématu ( tady nebo diabetes) psala, že jsem komunikovala s firmou Vafo, které jsem žádala o zaslání vzorku krmiva Brit Diabetes. Včera vzorky přišly. Poslali skoro půl kila, baleno po 100g. Paráda, gralule jsou malé a Bambule je dostává momentálně jako pamlsek. Takže je příští měsíc objednám pro případ, kdyby mi vypadla dodávka masa. Tak jako se mi to stalo tento měsíc, protože panička objednala maso a nevšimla si že některé nemají skladem🙈 no a nakonec jsem musela koupit krůtí v lidské kvalitě. Takže valit do velkoobchodu, koupit 5kg masa. Naštěstí měli kg krutích stehen za 90,- tak to nebyla taková šlupka. Pro příště si budu muset dát větší pozor při objednávce.
Teď večer měla Bambule něco přes 13. Asi nějaký výkyv.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 23.04.2024, 15:55:11
U psů diabetiků se uvádí hodnota cca od 13,5 do 6. To je značka ideál. My to více méně splňujeme, jenom dvakrát za den má dvě vysoké vlny. Právě ráno a pak v poledne. Ony kočky prý reaguji na podávány inzulín mnohem líp dokonce jsou známy případy, kdy kočky po nějakém čase kromě diety nepotřebovali podávat injekčně inzulín. Podle dat z nějaké americké studie je to dokonce 50:50. Některé informace mám z pinterestu. I když to zní divně dá se tam najít hodně informací hlavně z USA.
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 23.04.2024, 15:04:17
Tiše Vám závidím, ty naše skákavé hodnoty se můžou jít schovat. Bambů měla dnes ráno 22, ale ráno před Prozincem měla i 26 takže člověk se má spokojit s málem a je to lepší než drátem do oka… změříme večer a uvidím. Snad budeme mít zase kolem 8.
S tím vyholením pozor. My Bambuli také vyholili ucho, ale má uši tak citlivé, že odebírání krve pro ni bylo hodně bolestivé a stresující. Co bylo horší, tak než ucho trochu zarostlo, tak si ho mrška celé rozškrábala. Já se přiznám, že u ní odebírám krev z bříška. Má tam poměrně silnou jizvu po kastraci a přes tu jizvu vede pěkná žilka. Kůže je tam míň citlivá a tím pádem odběry pro ni míň bolestivé. Položím ji na záda a ona drží ani se nehne. Chce to vychytat. Ze začátku jsme odebírali z nohy, vyholené pro odběry na veterině. Ale kolikrát se mi nepodařilo trefit žilku napoprvé a tak to pro ni nebylo ideální. Takhle z bříška, i když to může znít hrozně, je to pro ni nejméně bolestivé a stresující.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.04.2024, 09:49:19
Můj manžel by Vás nazval “ ženou do pluhu”. Není to hanlivé, spíš pochvala z jeho strany. Když si dokážete poradit, používat selský rozum, nebát se práce a nebát se ušpinit …..
Popisují přesně moji zkušenost, vypišete dotazník a čekáte… a čekáte a čekáte. A psi hnijí v útulku, protože ony si myslí že jsou nadřazený všem a jen ony vědí, kdo je z žadatelů ten nejlepší. Fakt hnus. Nebo je ještě jiná možnost, psa dají tomu od koho kápne ještě něco navíc…
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.04.2024, 08:48:59
Jo je to Tail Story, před víc jak rokem jsem měla zájem adoptovat od nich psa (před tím než jsem našla Bambuli)… vyplnila jsem podivný dotazník a nic, nikdo se neozval, nikdo ani neměl chuť odpovědět mi. Takže asi tak.
Já dnes našla stopy divočáků cca 300 m od posledních baráků. Vlastně hned za zahradami je polní cesta přes kterou si to vesele trajdali. Myslím na všechny jozefčíky i jejich paničku.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 22.04.2024, 17:44:40
Ona byla v pátek na odběrech a celkové prohlídce to zjistili cukrovku, pak v pondělí na stanovení glykémicke křivky, sono břicha, odběr moči na Cushinga, dostala jsem 5 stříkaček (40UI) a Caninsulin, proškolení, domluva ohledně krmení a podobných věcí, pak když padala do hypoglykémie a pak tam ještě byla na další glykémicke křivce, když přešla na Prozinc. Mám štěstí, doktorka je na telefonu (mám i soukromé číslo domů), jinak na případy nejvyšší nouze tu mám domácího veterináře, který je ohromě ochotný a pořád na telefonu i o víkendu ochotný otevřít ordinaci nebo přijet k nám domů. U toho objednávám stříkačky i inzulín. Bydlí kousek od nás a není problém si to zajít vyzvednout. Také mi posílal vzorky na Cushinga( posílala jsme opakovaně, první vzorek byl mírně zvýšený) abych nemusela vozit vzorek na kliniku.
Já teda krmím převážně syrovým masem, vnitřnostmi, zeleninou. Bambule odmítá kosti, takže doplňuju minerálku a probiotika. Našla jsem na netu tohle a váhám jestli to objednat.
Odpověď na příspěvek uživatele LucieS z 21.04.2024, 18:22:18
U psů funguje naběračková metoda. Mám starou hliníkovou naběračku, jakmile Bambů čapne venku na čůrání, vsunu pod ní ze zadu naběračku. I když to vypadá šíleně, tak to funguje naprosto spolehlivě😉 jenom Vás o půl páté ráno nesmí potkat sousedi jak courate venku v pyžamu, se psem a naběračkou.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 21.04.2024, 17:47:17
Bambule tam byla vždy od rána do odpoledne cca 8 hodin. Doktorka nechtěla úplnou hospitalizaci pokud to není úplně nevyhnutelné. Jinak tam takhle strávila asi tyden.
Na veterinu na stanovení glyk. křivky určitě nechat kocoura nažrat. Na lačno bude hladina nižší, což by potom zkreslovalo hodnoty a množství potřebného inzulínu.
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 20.04.2024, 19:08:19
Přeji co nejrychlejší zahojení všech ran. Je to pro mě opravdu noční můra, protože jozefčíci dokázali utéct, ale moje Bambule je fakt trouba a nevím jestli by dokázala vůbec praseti utéct. Spíš si myslím, že by tam chudina zůstala😥
Já se teda přiznám, že Hills Dia konzervy, ale i granule u mě vzbuzují šílenou zlobu (stejně jako RC). Za 8% masa (u psů) chtějí šílené peníze. Ano chápu, že to může fungovat, ale z principu odmítám krmit psa takovým krmivem. Když už kupuju Dia konzervy tak Brit mají docela dobré složení ( obsah masa přes 80%) jinak jsme si psala s Vafem přímo s obchodním oddělením. Chtěla jsem vzorek Dia granulí, jen tak na zkoušku a světe div se ohromě ochotní, vyptali si adresu s tím, že není problém vzorek zaslat. Jinak krmíme syrovým masem (krůtí, králíci, kuřecí) a zelenina s nízkým glyk.indexem.
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 20.04.2024, 07:39:48
Souhlasím, hladinu cukru může ovlivnit i stres při odběru, převozu na veterinu a manipulace. Je také důležité dodržovat pravidelnost jak v podávání inzulínu tak v krmení. Přílišná tělesná aktivita tak jako její nedostatek se také odráží na glykémii. Mám vyzkoušeno že Bambů v klidu dá 6-7 km co je navíc už pro ni není úplně ideální.
Odpověď na příspěvek uživatele LucieS z 19.04.2024, 19:23:21
Chtěla bych Vás uklidnit ohledně skákání glykémie. Bambule (🐶) má přes den dvě velké vlny, první ráno, kdy to může být způsobeno syndromem ranního úsvitu a pak v poledne kdy je neaktivní a tráví snídani. Takže ráno máme i 24 (aplikujeme po žrádle 4 UI pProzincu) pak pokles v poledne zase 20, ale pak pokles kdy v 17 hodin, už má jen 7, 5 až 8. Takže ono nějaký výkyv určitě během dne přijde. Když jsme měli Caninsulin tak jsme měřili snad pořád kolem 27- 18. Na Prozincu na to tahle reaguje, ale já jsem šťastná i za to. Máme cukrovku diagnostikovanou tak jak Vy, měsíc a půl. A celý březen pro mě byla jedna děsivá noční můra.