Každý tady přispívá nějakou radou tak i já se přidám, tohle mám vyzkoušené na sobě i na psech. Čistí rány, nesvědí, zanechává jakýsi ochranný film na ráně. Krásně to u fenky odstranilo špínu z chlupů kolem vulvy, bez toho že bych ji musela chodit máčet do vany. Stačilo postříkat a očistit vatou.
Když můj první velký knírač dostal amok tak jsem za ním řvala “Běž Artuši, běž!” a tleskala jsem u toho rukama. On si vždycky myslel, že jsem se zcvokla, zastavil a koukal na mě jestli jako míním takhle na veřejnosti vyvádět. Jemu to hrozně vadilo, dokonce mě chodil napomínat, abych se nesmála jako kobyla, ale jako kultivovaná dáma.
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 12.06.2024, 09:41:10
Ona měla první cca měsíc Caninsulin. Jenže ona na jeho podání nereagovala, cukr se nesnižoval a když už tak šipkou dolů takže z 25 měla ta dvě hodiny 2. Úprava dávkování k ničemu valnému taky nevedla.Doktorka říkala, že všechno konzultuje s kamarádkou z jiné kliniky, ta že má jednoho pacienta právě na Prozincu. Určitě bude ráda, že to funguje, protože viděla mou bezmoc, zažila můj pláč, když to prostě nešlo. Sdílela s námi obavy z Cushingova syndromu ( ten se naštěstí opakovaným testem nepotvrdil).
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 11.06.2024, 22:19:55
Držím pěsti,aby se to co nejrychleji upravilo. Nás čeká příští úterý kontrola a doufám, že doktorka bude spokojená jak já. Glykémie už nám šílené naběhá, ba co víc i ráno měříme docela rozumné výsledky. Jasně někdy má dny horší, ale těch lepších je většina😁
Myslím že spíš u nás je problém v tom, že do kategorie malých špicu je zařazen i pomeranč. Takže i když někdo napíše do inzerátu malý špic,spíš se jedná o pomeraniana. Vím, že chovatele chtěli v minulosti tyto dvě poměrně rozdílné “ plemena” oddělit, ale nebyli vyslyšeni. Mám pocit, že kolem roku 2010 kvůli tomu dokonce vznikla i nějaká petice. Protože rozdíl je markantní. Už jen to, že pomníkům se musí srst upravovat, kdežto malým špicům ne. Měla jsem někde dokonce nějaký odkaz na článek nějaké chovatelský. Zkusím prohledat.
Jedna věc je co je zakázáno X let a druhá co je opravdu dodržováno. Znám případy kdy mladé dívce začalo růst třetí prso, údajně to bylo kvůli hormonům z kuřecího masa…
Vyjádříme se pouze k první větě… pracovala jsem ve velkochovů několik desítek let a upřímně, vzhledem k cenám léčiv, ATB, léčebných směsí mi přijde úplně zcestné, když tu někdo napíše, že se to zvířatům “ sype do hrantu” jen tak…. Kontrola v chovu a posléze na jatkách je taky jiná kategorie. Pokuty za nedodržení čehokoliv jsou pro chovatele mnohdy likvidační. Investuje se do ustájení, zkvalitňuje se welfer zvířat, protože prevence je základ. Ale tohle tu už myslím psala Bodlinka.
Někde jsem četla, že majitel měl doklady na psy, pak že na jejich chov neměl vůbec povolení. A teď teda, že se je pokusil odvézt ze záchranné stanice, kde byli dočasně umístěni. Celé je to podivné, odebrání se opírá o to, že u nás je vlk přísně chráněný a proto je takové nakládání s těmito zvířaty nepřípustné. No zprvu mě tato kauza moc neoslovila, teď jsem zvědavá na rozuzlení.
Ráno jsem se probudila s pocitem, že je určitě sobota… po pár minutách urputného přemýšlení mi došlo, že je čtvrtek, ale zároveň v tom samém okamžiku mě blesklo hlavou, že bych si mohla v pátek vzít volno…..Pan údržbář se mě snažil ráno přesvědčit, že už je pátek. Takže nejsme v té zmatenosti sami. Fakt nějaké erupce na Slunci.
Já dnes volala na info k naší autobusové dopravě, příští měsíc chci vyrazit s Bambulí na pravidelnou kontrolu na veterinární kliniku autobusem. Byla jsem mile překvapena, paní na lince velmi milá, ochotná. Úplně mi zvedla náladu.
Přiznám se, že psy “ typu Bull” moc nemusím. Není to můj šálek kávy a takového psa bych si nikdy nepořídila. Jen jsem se chtěla pozastavit nad tím, jak ihned po vydání zákazu chovu v Británii, zaplavili internet - reels a short videa, videa páníčků oplakávajicí své miláčky, které musí nechat vykastrovat a pod. A teď naráz paní, která si psa ponechala na své rozhodnutí dojela, protože kdyby ho utratila, mohla žít. Co tomu předcházelo? Byli zde náznaky útoku, už předtím a paní je ignorovala? Nebo psu opravdu zničeho nic přeskočilo (což se mi vůbec nezdá)? U nás v ulici pes napadl pana, ten jej dlouhodobě šikanoval a útoku předcházel náznaky, které majitel ignoroval. Psa zastřelili policajti, když majiteli škubal obličej. Pes byl ale chudák a majitelé dementi a ochlastové.