Když u těch štěňat je to těžký, to ani nemusí být úmysl a nějaké rafnutí, jejich zoubky jsou ostré jehličky a stačí otevřená papulka a snaha dát člověku” pusinku” a je vymalováno…
Jako už jsem měla několik štěňat a některý teda pěkný kousalíny a krev tekla a teda já se přiznám, že si určitě každý kousanec od štěněte neprolévám dezinfekcí … když jsme měli malou Sáru, tak to by moje děti byly asi nonstop naložený v lihu…
Tak asi jste to vydezinfikovala, tak pokud to nějak nenateče, neopuchne, tak to bude cajk.
Tak myslím, že ČR je stále země bez vztekliny, takže riziko, že by dotyčné štěně vzteklinu mělo je z mého pohledu nulové… alespoň nevím, že by se aktuálně někde na našem území vzteklina u psa vyskytla…
Ad štěkání…. pokud už se stane a Gina venku na někoho podezřelýho začne štěkat, tak je to super a pohodinda, protože je v zaháněcím a strašícím režimu, podstatně horší je když je zticha, ale přikrčí se jak šelma připravená ke skoku a úplně potichu začne dunět tak, že mi hrůzou vstávají vlasy na hlavě a beru zpátečku, protože vím, že tohle je ticho před bouří a bojím se, že ta bouře bude zabijácká a nehodlám prubnout s jakou intenzitou by vyrazila do útoku…
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 17.10.2024, 23:35:59
Teda to si vůbec neumím představit… když nepočítám pár situací, kdy do sebe vlítli spoluvenčitelé a za prvé to bylo velké divadlo, nikdo nepřišel k úhoně … a většinou to začala fena, aby vysvětlila psímu mladíkovi, jak se má chovat, že nemá být dotěrný, neboť ona je princezna a k princeznám se nečuchá, tak jsem nikdy opravdový útok psa nezažila…. nebo vlastně, když na půlroční berberku zaútočila krysařice, asi nějaká Kamikaze. …
Jako jasně, on je rozdíl mít malý psy a velký psy, ale fakty se mi mimo té krysařice, které to Sára vysvětlila a jediná zraněná jsem byla já, když jsem si rozřízla prst o Sáry zub, jak jsem jí krysařici páčila z tlamy, nikdy nestalo, že by na nás nějaký pes zaútočil.
A když to tak čtu, tak jsem teda ráda za to v jakým místním pejskařským světě žiju.
Černý pes vždycky vypadá děsivější než bílý. Navíc ona má takové severské podobenství….. dávejte jí dečku s červeným křížem, pro laiky bude záchranář. Nebo puntíkatý šáteček. To jí taky zjemní.
Já bych naopak potřebovala něco, co by Ginu zdrsnilo…protože ta její bílá barva rozhodně nikomu neřekne, že se během mrknutí oka může přepnout do bojovýho módu…. je teda fakt, že tyrkysový kšírky a růžový vodítko obrazu drsňačky moc nepomáhají….
Dnes je den velké radosti! Naše “malá bílá” má čerstvé výsledky oficiálních RTG: vše (DKK, DLK, OCD, SA i LTV) je negativní/v pořádku. Je to mé druhé štěně komplet odchované na mase a s dokonalými výsledky. Ještě jednou díky všem, zde mnohokrát probírané rady a názory o krmení syrovým a celkově všech opatření u štěňat opět přinesly své ovoce ❤️ DĚKUJI!
Mimochodem cca před rokem jsme zde rozebíraly (ne)kvality štěňat z opakovaných krytí a já si uvědomila, že ta moje malá je taky z opakovaného, i když mezi tím proběhl ještě jeden vrh po jiném otci. Každopádně u nás se to naštěstí nepotvrdilo a malá je zdravá, má skvělou povahu a ve svých sportovních začátcích nedělá nic jiného, než vyhrává ❤️
Moje pyrenejka je taky z opakovaného spojení, nikdy mě předtím ani nenapadlo, že je v tom nějaký háček… a z mého pohledu je bezchybná…
Kdyby si všechno to, co o něm píšete, Mates přečetl, tak vás kousne do zadku. Protože jak vy ho podceňujete, jak ho shazujete a nevěříte mu, to je pro mě nepochopitelné.
Tak to byste mi křivdila… je to strašně šikovnej a snaživej chlapeček, ale zrovna v tomhle si teda moc jistá nejsem… tady spíš upřímně spoléhám na to, že on není typ psa, co by letěl hlava nehlava furt pryč, že ten prvotní instinkt vyrazit za něčím, co běží, by ho během chvilinky přešel a vrátil by se.
To není proto, že bych ho chtěla shazovat, ale i tohle dokonalý stvoření má určité limity a já raději budu realista a v tomto ho podcením a pak budu příjemně překvapená, než být v tomto ohledu suverén.
Jinak, co se týče jeho ochoty ke spolupráci, tím, že se snad cvičenej narodil, někdy mi i padne brada, když něco jen tak plácnu, neočekávám splnění pokynu, neboť jsem ho to neučila a on udělá přesně, co jsem řekla… v tomhle je naprosto bezkonkurenční úžasňák…. nicméně to nic nemění na tom, že je to moje třeštiprdlo a trdýlko makový.
Samozřejmě ve srovnání s těma mejma potvorovatejma holkama, co furt vymejšlej… to potom každej psí kluk, co přemýšlí na přímo jako trdlo prostě vypadá. A možná to potom v mém podání vyznívá, že psa shazuju, ale věřte, že to tak v reálu není… neustále mu říkám, že je můj nejšikovnější a nejhodnější chlapeček.🥰
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 12.10.2024, 18:55:31
Tak Yoda za to pak nemohl, zůstal uvězněný. mě když Mates vystartoval za nějským zvířetem, které jsem já ani neviděla, takže i strach, jestli to nebylo prase, tak volám, volám a nic, tak s Ginou běžíme na místo, kde seběhl z cesty za křoví, já si nadávám, říkám si jakej jsem pitomec, že u blízkých setkání třetího druhu si ještě nejsem jistá v kramflecích a dobře mi tak, bůhví kam až běžel, navíc mi přijde jako trelo makový, tak ani nevím, když by se pak vracel, jestli by vůbec věděl kam, jestli by nás našel… no a doběhneme k tomu křovisku a on stál hned vedle tý cesty za tím křovím a čučel někam do dáli…
Jako v tu chvíli jsem si říkala, že možná i na takhle poslušnýho psa, bych si možná mohla pořídit nějakej GPS lokátor..
Jako Gina přivolání nemá, ale jsem si naprosto jistá, že kdyby odběhla a vyřídila by si svoje, tak by nebyla ztracená, že by mě našla, vidím jak se dobře orientuje, jak ví kudy tudy co kde je, myslím, že i dobře vnímá záchytný body v krajině…. ale Maťula je takový trdlo… nechci mu křivdit, ale jistá si jeho orientačním talentem nejsem.
Já tchánivcům tykala a říkala mami, tati… asi by bylo možná lepší říkat jménem, ale u pantáty jsem si neuměla představit, že mu budu říkat Rudo… a zas mi přišlo divný říkat tchýni Danuško a tchánovi tati.
Raduš, to je tak, že prostě každý jsme jiný. Můj rozum mi jasně říká vyhodit to, ale probírat se věcmi, v nichž mámu budu stále vidět, tak úplně jednoduché není. Alespoň pro mě ne.
Jani každý to máme opravdu jinak a myslím, že pokud to člověk nemusí řešit z toho fůvodu, že se mu to nevejde do bytu, tak je to každýho věc, když nemám sílu se něčeho zbavit, tak di to prostě nechám a fertig. Já třeba nemám problém zbavit se věcí po blízkém člověku, ale vím jaké to je, když člověk nemá psychickou sílu zbavit se nějakého předmětu, který mu někoho drahého připomíná…
A knihy… teda ty, co mi zbyly doma po dceři, která nějaké konkrétní nechtěla, jsem postupně odnesla do knihobudky, třeba zase udělají radost někomu jinýmu. Ale tak to bylo jen pár tašek, ze svých bych nedala ani jednu…ale tak já jich nemám hromady, jen to co skutečně čtu… některé knihy po přečtení hned posílám dál, neboť je mi jasný, že už bych se k té knize nikdy nevrátila.
Jako já jsem absolutně překvapená z toho výběru resp. která plemena se dostala do finále. Měla jsem obé … NO i krátkodobě setra a teda z mého pohledu jsou to plemena diametrálně odlišná.
Takže já tady nebudu vypisovat co a jak které plemeno.
Spíš by měla zadavatelka napsat.. život se psem si představuju tak a onak, pes bude žít v takovém a makovém režimu a ráda bych s ním dělala tyto s tamty aktivity. Jsem pokročilý pejskař a nebo úplný začátečník… budu se psem chodit někam do školičky, na cvičák a nebo si budu vychovávat a cvičit sama? Kolik času denně se můžu psu věnovat?
Je totiž docela dobře možný, že nebude vhodné ani jedno plemeno.
Zadavatelka píše o velkém pozemku, což je teda pro mě budí vždycky takové podezření jakože pes má velkou zahradu a tudíž to je jeho zábava a není potřeba dalších aktivit.
Zadavatelko zkuste spíš napsat, co vy nabízíte psu.
To je takový problem vyšetřit jestli je k zápasům využívá? Je to přece trestné. Je to jasné jako facka,k čemu by je asi měl? Točí se v tom velké prachy.
Nevím jestli je to těžký vyšetřit, ale k tomu vyšetřování musí být vůle… a hlavně otázka, kdyby už se to vyšetřilo a dokázalo a soudilo… jakej by byl u nás v republice asi trest?🫤
Jehovisti u nás byli jednou, kdysi dávno…ale asi se jim nelíbilo, že mám za zadelí ovčandu, který se fákt nelíbili a tak se předváděla v celé své vražedné kráse, takže se dovnitř necpali a na nějakej pokec přes branku to taky nebylo, neboť přes běsnící ovčandu nebylo slyšet vlastního slova a já jí neumravňovala…tak už nikdy nepřišli.
Já mám z takových typů vyrážku a nemusejí to být nutně Jehovisti…úplně stačí nějaký fanatický makrobiotik a nebo takový ty, jak si furt čistý ty čakry…takovej ten jejich usměvavej klid…to mě zase vytáčí do ruda…asi mám úplně jinou energii a ta jejich na mě působí, jak červenej hadr na býka…kdyby ten býk viděl červenou barvu.
Já taky ráda češu, protože moji psi to mají taky rádi. 😊
Já to mám teda tak na střídačku…setr by se česal nejraději několikrát denně…afgán nejraději vůbec, berbeři pořád, berňák to moc dlouho nevydrží a ještě musím použít spešl povel “pojď, budem dělat činanej”, bez povelu se nenechá, Gina, tak pro tu je to nutný zlo a teda česat ano, ale buď si rovnou připrav pytel piškotů a nebo mi můžeš česat tak max záda a tak max chvíli…