Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 10.11.2024, 18:10:23
No mě ty tabulky pomáhají, udělál si jídelák dle svého na týden dopředu… a vůbec mi neva, že něco omezím, neboť celej tejden vymýšlím, až bude volný den, co si dám dobrýho, sladkýho, tučnýho, mňamkózního.
Já mám s tou mojí “dietou” nej problém s tím, že do sebe musím během dne nacpat strašně moc jídla a tekutin, to je pro mě jako pro člověka, kterýmu defakto vyhovuje najíst se jednou denně večer a vypít tak půl litránku tekutin, strašně náročný.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 10.11.2024, 17:20:18
Raduš tak já za prvé začala hubnout téměř z metráku, tak to se hubne rychleji. Za druhé ty se hejbeš, takže svaly a svaly jsou těžší než tuk… bejt tebou, tak spíš než na váhu koukám na úbytek centimetrů…já se taky měřím a sleduju, jestli adekvátně ubývají i cenťáky.
Já jedu podle kalorických tabulek, hlídám si pitný režim, omezila jsem hodně cukry a jednou týdně mám volný den, kdy můžu cokoliv.
Ono fakty kolikrát nejde o to, co za číslo se objeví, když si stoupneš na váhu, ale když je člověk zpevněnej a ne sulcovatej, tak i nějaký to kilčo navíc není problém.
A pak další věc je psychika a celkově nějakej sexepíl… myslím, že i s mýma kilama, když se budu snažit, tak budu atraktivnější než nějaká “podvýživa” co se na svět škaredí a je to šedá myš.
Pokud člověk vysloveně není v plavkách, tak i vhodné oblečení lichotící postavě, udělá hodně.
No já se teda pokuším zhubnout… zatím za 4 měsíce se mi podařilo sundat 8 kilo. A je to hlavně proto, že už jsem funěla i do mírnějšího kopečku. Tak ještě bych ráda těch 10 kilíček …
Já lesnížínce rozumím… i před 40ti kily jsem si připadala tlustá. Myslím, že jse i hodně o to, jak člověk žije… pokud bude potřeba, abych nějak reprezentovala, tak to ale znamená, že budu potřebovat i fitko, nějakou manykýru, nějaký slušný hadry na sebe a hlavně, že už ve svém věku nemůžu spiléhat na přirozenou krásu, ale na ten ksicht si musím nakreslit nějaký obličej a to ještě tak, aby to vypadalo, že žádnej obličej nakreslenej nemám.
Já na to ale nemám duševní kapacity… takže nepodstatné věci vypouštím… a postava je monentálně to poslední, co bych řešila, protože psům a srnkám na louce je jedno, že nejsem modelka… ale upřímně jsem narazila na váhovou hranici, kde jsem si musela říct a dost, už to není funkční.
Já upřímně a bez ironie závidím ženským, které se o sebe starají, které dbají o své pistavy a zevnějšky obecně… taky bych chtěla být taková, ale mě to ták nebaví a jak jsem líná a furt prokrastinuju, tak tady radši budu datlovat, než abych dělala … předklon, záklon, dřep a klik, Sardullah cvičí aerobik… teď jsem si koupila tu posilovací gumu… teda asi před měsícem a… ještě jsem jí nevybalila z obalu… ach jo😴
Když jsme u toho syrového, jaké dáváte přílohy? Konkrétně zelenina + ovoce a jaké cca poměry? Chci ještě před zimou udělat nějaké balíčky do mrazáku a nemám moc fantazii jak je sestavit. Sama nejsem fanda zeleniny, tak je to těžší. Upozorňuju, že mám 2 celobílé psy, takže s mrkví musím opatrněji.
Tak já teda mimo mrkve… ale u nás to bylo jedno, já měla zrzouny… měla velký úspěch červená řepa a teda ledový salát a pod.
Přiznám se, že já si nikdy zásoby zeleniny do mrazáku nedělala. Zeleninu jsem dávala vždycky čerstvou, někdy vařenou.
Teď mám téměř výhradní masožravce, co se mi na zeleninu krajcvajc.
mému milému štěňátku je 17 měsíců a nutno konstatovat, že z ní roste pěkná důra! Absolutně přátelská holčička začala nejen štěkat na ty psy za plotem (nepočítám lidi, auta…..😀), ale začala na psy VRČET! Včera šla kolem kamarádka a poté hypersupernejkámoška….a Moja na ně vrčela!!! 😲😲😲
no říkám, důra semetrika to bude…..😄😎
Vítej v klubu… máš recht… důry to jsou a maskujou to za vizáž bílých andílků😂
Dnes jsem venčila z druhé strany domácího komína… na jedné straně máme les listnatý a na druhé smíšený. Bambule byla natěšená, před druhou hodinou už stepovala u dveří. Taky měla dnes výborné hodnoty cukru tak jsme vycházku trochu protáhli. 8 km jak malina, pomalým tempem. To moje marodění očividně prospívá nám oboum 😉
Dnes v “dobrém ránu” byli pejsci.."krašský ovčák"..Je jich na světě asi jen 2200,jsou ze Slovinska..Jsou nádherní..zvláštní uši..Pastevečtí,lehčí psi..Kdo může se vrátit k tomu..🙂
Tak na to zpětně kouknu…vím, že krašáci existují, mám jakous takous představu, jak to vypadá…ale jsem “pastevčí člověk”, tak to je povinnost, abych měla přehled.
Já teda pod morčaty i zakrslými králíky měla vždycky jako podestýlku piliny, hobliny a na tom seno. Ale teda na noc jsem brala zvěř domů, když už to nebylo na pastvu a teploty klesly, tak už se ven nechodilo, takže žádné nároky na to, aby se zvíře zahřálo, nebyly.
Tak pro osmáky je základ seno a tráva (ale ne nějaký óbr množství)…na okus nedáváme tvrdé pečivo, ale spíše větvičky.
Nedáváme piškoty…ovoce a zelenina…no tak to asi tak možná jako nějakej pamlsek v hodně malém množství. Eventuelně se prodávají směsi zrní pro osmáky, ale to teda taky tak nějak střídmě.
Raduš… ty nikoho neznáš? Kdo nemůže jet na dovolenou, protože na to nemá… taky teď už někoho znáš… mě. Já bych teda na dovolenou nejela, ale kdybych chtěla tak na to nemám. Nikdy jsme nebyli ani prûměrně příjmová rodina, ale teď stačily 4 roky, kdy se pokakalo úplně všechno, co se pokakat mohlo a žiju z mého pohledu na hranici pro mě existenčního minima… reálně opravdu musím utrhnout od huby nám lidem, ušetřit hodně na našem lidském jídle, abych psy mohla krmit masem.
Ale dobrý… máme kde bydlet, netrpíme hlady a ji mám dvě terénní auta … jedno 18 let staré a druhé 19 let. Zaplať pánbůh jsem zdravá a tak se můžu starat o méně šťastné členy domácnosti.
Ne nepláču tady… já jsem dice momentálně příjmově socia, ale mám nemovitosti za několik miliónů a až nebude Gina, tak prostě prodáme barák a odstěhujeme se do mýho bytu. Ale jeou na tom lidi i podstatně hůř.
Nevím asi nežiju v nějaký sociální bublině, kde jsou všichni finančně v poho.
Mě se teda nejvíc osvědčilo mít na gauči přehozy, které se vyperou.
Jinak za mě nej potah na sedačku, co se zvířecích chlupů týče, býval mikroplyš… ale dneska už se to asi nedělá.
Chlupy se na tom nedržely, případné flekance šly snadno vyčistit. Vydrželo zo až do alelujá.
Třeba j koberců se mi osvědčily spíše ty, co mají smyčky než ty co jsou střižené… ty často bývají jako suchej zip… tak si říkám, jestli to nemůže být u potahových látek na gauče podobné.