Aktuálně: 3 711 inzerátů210 562 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 04.07.2023, 13:11:47 xxx.xxx.189.104
Odpověď na příspěvek uživatele zbynek z 02.07.2023, 23:20:22

Mě se už zobrazují.

Sardullah
Sardullah 02.07.2023, 15:06:28 xxx.xxx.221.216
Odpověď na příspěvek uživatele KatyQ z 02.07.2023, 14:57:08

😢😢😢

Sardullah
Sardullah 02.07.2023, 14:54:01 xxx.xxx.221.216
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 02.07.2023, 00:27:05

No to musel být zážiteček….vůbec si neumím představit, že by na veterině něco podobného proběhlo…teda ne s těmi hovínky🤣…i když to taky…ale takovejhle stresík. Neumím si představit, že bych pak ještě dostala třeba Ginu do ordinace…že by nebyla ve střehu. Sáru přispali i kvůli rentgenu. Jako zrovna u Sáry a Giny je to hodně o vzájemné důvěře a teda je to jenom můj odhad, ale myslím, že ta důvěra by se teda narušila.

Jinak ohledně toho vyndavání klíšťat…už u chrta jsem začala používat povel “klíšťátko”, což znamená, že pes musí být štronzo dokud neskončím a klíště nevyndám.  Ale pokud je klíště někde blízko oka, tak i já vidím, že mu to není příjemné a že je rád, když skončím,

Sardullah
Sardullah 30.06.2023, 17:38:52 xxx.xxx.189.104

No u nás, co se týče granulí Yoggies, tak pyrenejka Gina na to má jasnej názor "fuj, ani Pinďa to nežere...".

Vzhledem k tomu, kolik toho moji pesani "sezobnou", tak jsem přestala řešit složení a kupuju spíš, co chutná....resp. co mi nezůstane 3 dny netknuté v misce, přestože to jsou jen dvě hrstě granclí na 2 velký psy.

Já třeba měla pocit, že granule  Yoggies jsou kvalitní a jako zapřísáhlý odpůrce granulí jsem je považovala za menší zlo, ale...člověk míní a Gina mění. Ale pokud by mi to pesani jedli, tak bych asi kupovala tyto. Jak po tom pes naroste...?? Tak to teda nemohu sloužit, osobně nikoho, kdo by tím krmil nemám.

Sardullah
Sardullah 29.06.2023, 17:22:47 xxx.xxx.189.104
chvd:

Co presne mam rozvest? Pokud myslite, co mi prijde na tom tematu s cenami spatne? No to, ze z toho zase bude pro mnohe plynout, ze pes s PP je proste lepsi nez pes bez PP, ze porizenim psa bez PP automaticky podporujeme mnozirny apod.

pes s PP je proste lepsi nez pes bez PP

No lepší....prostě u PP štěněte je člověk schopen dohledat informace o chovce, chovateli, odchovy dané CHS, popř. pracovní a výstavní úspěchy a že rodiče splnili podmínky chovnosti a že tedy mají v závislosti na plemenu minimálně povinné zdravotní testy.

U psa bez PP dohledám co??...Vyjímkou může být, že mám štěně od opravdu dobrých známých, kde tedy osobně znám rodiče štěněte a podmínky, ve kterých psi žijí... Ale u cizího prodejce??  

A to píšu jako člověk, který měl 2 psy bez PP. Takže nejsem žádný PP fanatik. Ale třeba v případě berňáka, bych nevzala štěně bez PP ani od nejlepší kamarádky.

Sardullah
Sardullah 29.06.2023, 16:57:25 xxx.xxx.189.104

Tak já hodím cenu mých aktuálních psů s PP

pyrenejský horský pes resp. fena v roce 2020 ...25 tis.

bernský salašnický pes v roce 2022 ....25 tis.- , při "hledání" štěněte bylo v nabídce i jiné štěndo za 30 tis (ale to zase lepší rodokmen, matka byla z chovky, kterou jsem měla původně vybranou a kde mají obecně povětšinou na plemeno vysokou dobu dožití)...a naopak ve vrhu, odkud máme našeho Matese byla jedna barevně nestandardní holčička a ta byla levnější

Sardullah
Sardullah 29.06.2023, 16:09:01 xxx.xxx.189.104
Anonymní:

Nějaké tipy jak správně zavadnout u štěněte pubertu aby to prošlo bez spatného vlivu na chování. Teorie že nesmíme ustupovat v ničem je krásná ale těžko proveditelná... Zákazy musí být striktní?

To je pes od psa...některý projde pubertou ani nevíme jak, s druhým to mlátí a je to trucovitý pubescent. Na jednoho platí to a na druhého tohle. 

Zákazy?? No tak spíše budeme pejska učit, co má dělat, jak se má chovat.

Trestat?? No tak nebudeme trestat, budeme odměňovat správné chování, které pejska naučíme.

Teorie že nesmíme ustupovat v ničem je krásná ale těžko proveditelná

Ono se řekne neustupovat, ale já bych to spíše řekla, že jsou prostě věci, přes které vlak nejede a tam jsem důsledná. Třeba fakty nechci, aby mě pes po návratu domů vítal tak, že mi bude skákat po hlavě, tak prostě od štěněte učím neskákat a kdyby se postavil na hlavu, tak si ho prostě nebudu všímat, když skáče.  Ale třeba u plemen, které jsou něčím specifická..u mě teda pastevec, chrt...kde se ten pes fakty nepřetrhne, aby udělal, co mi na očích vidí .. když něco nejde tak, tak to zkusím vymyslet jinak, aby to pro psa bylo přijatelné a aby se mi tzv. nezasekl. A samo domo po dobrém, neb po zlém se zasekne. Kolikrát to není ani tak o nějakém výcviku, ale vzájemném vztahu, respektu a domluvě.

S pubescentem prostě pracovat a pracovat, ale zároveň neberte všechno smrtelně vážně. Chce to používat selský rozum. A hlavně smysl pro humor taky neuškodí. Nemusíme se brát jako páníčci smrtelně vážně. 

A nakonec teda povětšinou platí unavený pes=hodný pes. Když už jdeme s pubescentem cvičit, tak nejdřív "odpustíme páru". Dle plemene dopřejeme dostatek fyzické aktivity, ale taky zaměstnáváme hlavinku. 

Sardullah
Sardullah 29.06.2023, 12:14:44 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Lidi, můžu si vás některý, kteří jste na FB, přidat do přátel?

jasan :-)

Sardullah
Sardullah 29.06.2023, 11:50:49 xxx.xxx.189.104
Fatia:

Já když měla dva psy (já vím, dva nejsou tři :) ), tak neměli u nohy stálé místo. Chodili jak kdy a jak se mi to hodilo. Někdy oba na jedné straně, blíže u nohy ten, koho jsem aktuálně potřebovala více dozorovat, podle toho, koho jsme míjeli, kde jsme zrovna šli. Méně často šli každý u jedné nohy, to mi moc nevyhovovalo, protože jsem tím měla zabrané obě ruce, kdyby se "něco dělo", nešlo rychle zkrátit vodítko jen jednou rukou. Nejčastěji byla menší na volno a velký na vodítku (přeci jen, 60 kg tele v pražském provozu...).

No tak tohle je u mě sci-fi...protože jak teď pyrenejka, tak předtím berbeřice...ty moje holky jsou/byly  prostě potvory zákeřný a jak to mám napsat...dávaj pozor, jestli dávám pozor a když nedávám pozor, když je nemám při nějakém míjení a tak v merku, tak... a navíc k nim mám troubelíny psy..ať už teď Matěje a nebo předtím Jacka, který jsou sice sami o sobě vzorňáci, ale zase se lehce nechají zpovykovat od feny. Takže vzorňáka mám v jedný ruce, tam vím, že se starat nemusím, že stačí povel k noze a on šlape bez nějakých korekcí, bez nebezpečí, že by dělal na vodítku nějaký divadlo, že si jen musím pohlídat čubu. A třeba pyrenejku někdy musím přidržet za obojek, aby byla v klidu, tam si to zase dost dobře neumím představit, že bych měla psy na jedný straně a vodítka v jedný ruce....

Ale to jsou spíš moje limity a návyky, jinak se mi u dvou psů jeví praktičtější, aby šli oba na jedné straně a mít jednu ruku volnou... 

Sardullah
Sardullah 29.06.2023, 07:33:12 xxx.xxx.221.216
Lenocka:

Hezké téma! heart

Posílám naši tříhlavou saň a ještě každého sólo foto. Pasteveček si ještě zaslouží jedno kouzelné foto z dětství hearts

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Pastevci mají takový zvláštní pohled, alespoň mě to teda přijde, jako kdyby spolki všechnu moudrost světa. No samozřejmě se i u pasteveckých kluků může vyskytnout pohled "jsem trouba", ale myslím, že z toho snad vyrostou ....  Chrti mají to svoje chrtí unikum...takový ten pohled někam mimo, do dáli....

Sardullah
Sardullah 29.06.2023, 07:26:59 xxx.xxx.221.216
chvd:

a ganju jste zkousela?

nebo snazit se prijit na to, cim je to neusnani zpusobeno?

Nezkoušela...to raději budu pořítat ovečky do tří nebo max do půl čtvrtý😉

Sardullah
Sardullah 29.06.2023, 07:14:28 xxx.xxx.221.216
Doron:

Tak my jsme dneska poprvé začali cvičit s trenérem , dopřávám si ten luxus..., bude k nám jezdit jednou týdně, na dovolenou letos nepojedu, tak aspoň ztratím peníze takhle :).

Takže nastává seriózní cvičení poslušnosti, čtyřikrát denně pět minut :))).

Beru teď ven každýho kluka zvlášť, abych i s velkýma trochu pocvičila.

Uvědomila jsem si, že musím nějak vymyslet, jak budu chodit se třema psama najednou, jak si je mám poskládat k noze jako :)?

Gučák vedle malýho Frama nechce, tak asi u levý nohy Dorouš a Fram a u pravý Guča. Ale zase Dorouš chce ( a je zvyklej) být blíž k noze a Fram zase ještě u nohy chodit neumí... No  tak asi zavedu nový pokyn " spolu" a nechám je, aby se nějak poskládali, velký navolno a malej zatím na vodítku ... Mám to starosti.. :))).

Tak ještěže nemám tři psy. Já teda na prochajdě obě vodítka v pravý ruce a pesani jdou přede mnou, ale pokud je nutnost...že se s někým míjíme, tak jde teda každej ke "své noze".

Já mám spíš jinej problém, když byla Gina sama...resp. s důchodcem Jackem, ale tam už to na delší trasy nebylo, tak to absolvovala Gina sama a začala asi v osmi měsících tahat na vodítku, tak jsem zastavila, ale chtěla jsem po ní, aby přišla ke mně..nestačilo povolit vodítko, protože to hned při mém další kroku zase táhla a naučila jsem jí, obejít mě a přiřadit se k noze. Nóóó fááák super. Jakože pyrenejka si ve své podstatě dělá co chce, neposlouchá, ale tenhle můj "geniální" výmysl, tak ten dodržuje furt. Jako ono na tom na první pohled není nic špatného....pokud se zastavím, tak ona jde automaticky kolem mě k noze...když jdu jenom s Ginou...super, když mám druhýho psa, tak už je to takový šari-vary s vodítkama, pokud jde s námi ještě nějaká osoba, tak to už je regulérní taneček...

To mám z toho čtení diskuzí a čučení na videa....by mě samotnou tohle nikdy nenapadlo, bych trvala na obratu u nohy a ne nějakém obcházení. 

A nejvíc super je tohle, když k takhle "vychované feně" máte psí mimino...ať už to byla Jessinka a nebo pak Matějíček, co na tom vodítku neumí....to se přiznám, že štěňata chodila první měsíc na volno i tam, kde se to nesmí...v parku...a pro formu za sebou tahala couračku. 

Takže vaše starosti jsou v pořádku.. 

Sardullah
Sardullah 28.06.2023, 21:14:56 xxx.xxx.221.216
Plaka:

Nezkoušela jste CBD kapky?

Věřte, že jsem zkoušela všechno možný... Závidím lidem, co řeknou "dobrou" a spí. Já potřebuju něco, co mi prostě " vypne mozek" a to jsou bohužel ty hypnotika. Jen Škoda, že se to prostě nedá zobat nonstop. To by pro mě byla úleva, protože by odpadl stres z toho, že zase neusnu. A samozřejmě opravdu není příjemná ta únava z nevyspání. 

Sardullah
Sardullah 27.06.2023, 20:30:54 xxx.xxx.221.216
kometa:

A nejsou psi lehce zfetovaní?tongue-wink Pokud vím, odvar z makovic se dával miminkům, aby spinkala.

Koláče takové účinky nemají... to mám vyzkoušené. Jsem chronický nespavec na kterého zabírají jen hypnotika, ale ty nemůžu zobat každý den .... tak se přiznám , že včera v noci mě i ten mák napadl. Hlavně teda proto, že jsem si už ze zoufalství pouštěla i pohádky...že třeba usnu a narazila jsem i na Makovou panenku, jak šla ke staré makovici pro máček, protože Emanuel nemohl usnout.

Sardullah
Sardullah 26.06.2023, 18:13:45 xxx.xxx.189.104
Doron:

Megi, Vy jste tak nedovtipná..

Chvd již přece mnohokrát odpověděl...

Kosti chce nahradit JINOU STRAVOU přece :))))!

Kosti zásadně nahrazuji makovým koláčem....😜

Sardullah
Sardullah 26.06.2023, 18:12:23 xxx.xxx.189.104
Doron:

Tak já vám nevím, zatím se zdá, že psík nám do krásy neroste :))).

Hodně roste a přemisťuje těžké předměty. Třeba všechny peřiny z postele na svůj denní pelíšek, nebo takovou tu nafukovací polokouli na cvičení. Posunul mramor před krbovými kamny o dva metry, netuším jak. Předměty shromažďuje ale neničí. 

Tak jsou plemena, která jsou nej roztomilouši na světě, už když si je člověk přiveze...ano a takové momentálně vlastním. A pak jsou plemena, které rostou do krásy. A to je váš případ ...Myslím, že nikdo nebyl ze štěněte víc překvapen než já, když jsme se jeli poprvé podívat k chovatelce na štěňata afgánů. Já do té doby afgání štěně nikdy neviděla, jen dospělce...no "ošklivější" štěně jsem fakty neviděla...no a chovalka si asi všimla, že na ty štěňata čumíme s manželem jak zjara a tak hned říkala "afgán roste do krásy"....

Vy máte alespoň z mého pohledu roztomilouše, ale malej afgán mi nepřijde ani roztomilej. 

Jo a stěma peřinama mě to teda fakty pobavilo....to je ale šikulka kiss

Sardullah
Sardullah 26.06.2023, 18:05:50 xxx.xxx.189.104
Aluška:

Když psí oči, tak Mireček :-D

Obrázek

Jo tak ty jsou ukázkové....když někdo řekne "psí oči", tak se mi vybaví přesně takovýhle pohled...👍

Sardullah
Sardullah 26.06.2023, 16:46:51 xxx.xxx.189.104
balu:

V mém světě je myš škůdce, takže trávíme. Tak, aby se k návnadě nedostal pes. 

Vy je odnesete na louku a ony se vrátí... z výletu... Rozmnoží se... A vy jim uděláte přes zimu luxusní život...

Tohle prostě nepochopím. Stejně jako jednu známou, která sbírá slimáky, odnáší je za zahradu k lesu a diví se, že jich má stále moc... Bodejť by neměla, když se vracejí...

Co je na tom, zabít myš, slimáka, potkana, krtka?

Z výletu se rozhodně nevrátí...nechci podceňovat myši, ale když je odvezete mimo civilizaci automobilovým vozem, tak prostě netrefí...nejsou to holubi. 

Ano přes zimu jim udělám luxusní život a pak je vypustím někam, kde si fakty nemyslím, že něčemu škodí...lidský příbytek daleko, pole, kde by mohly něco sežrat v nedohlednu...jen lesy a louky. A zase nebudeme si lhát do kapsy....že všechny moje myši budou žít, že se nestanou kořistí dravce, kočky, psa, co jde na tu louku na prochajdu....

V mém světě se psy k návnadě nemají šanci dostat...ano jeden rok bylo myší opravdu moc moc moc a i lidumil jako já se uchýlil k návnadám...ale pak jdu a uprostřed obýváku myš, kterou jsem normálně chytla do ruky...nejde o to, že se pes má šanci dostat k návnadě...má šanci se dostat k otrávené myši...a ví bůh, jestli by jí nesežral.

Sardullah
Sardullah 26.06.2023, 16:38:13 xxx.xxx.189.104

OT

(Jestli mě totiž něco děsí, pak je to když ke mně doskotačí nějaký pejskař a ptá se, zda může jít s námi 😊 ...tak těm, co mě neznají, stále vysvětluji, že venčení je čas, který patří mým psům a tím pádem ho nehodlám strávit žvaněním s někým cizím 

No neasi, jdu ven a za chvíli se tam stahuje půl vesnice, já dostávám kopřivku a z vycházky nemám nic, zrovna jdu, v tento čas by všici mohli být v penny, shání kuřecí kosti.

Tak to neznám, ode mne se naopak všichni snaží odskotačit. Vyhnout se obloukem. A pokud ne a pokud vidím, že má Gina problém, tak odskotačím já, protože Gina ač je za normální situace psomil a nemá se psy absolutně žádný problém, tak pokud má sebou Matese, tak sranda a kamarádčoft končí, protože Mates je JEJÍ a tak na něj nemá kdo co sahat (myšleno lidi) a kdo co si k němu čuchat (myšleno psy). Což dá očividně najevo tak, že nikdo nemá tendenci za námi přiskotačit.