První fena NO bez PP…dostala jméno Sára, vlastně ani nevím, kdo s tím přišel, jestli manžel nebo já, ale bylo to první jméno, které bylo navrhnuto a souhlas.
Druhý pes byl afgán…Lulumba ze Zličínských luk…tomu jsme defakto nechali jméno z PP…oslovovali jsme ho Lumbo, ale časem spíše Lupínku, Lupíčku a nebo Pupíčku.
Pak přišla berbeří dvojčata a tam to byl docela boj…fenka nakonec dostala jméno stejné jako naše ovčanda…Sára. Jako ona byla ďábel od malička a tak nejdřív, kdež se mě manžel zeptal, jaký bych jí dala jméno, tak jsem rovnou řekla El chupa cabra, prý jsem blbá a pak přišel do místnosti syn a manžel se ho ptal, jaký by dal čubině jméno a on hned nezávisle na mně a bez předchozí domluvy řekl El chupa cabra…no tak jsme byli blbí oba. A u psa po dlouhých diskuzích vyhrálo jméno Jack…zbytečně, stejně jsme mu celý život říkali Mimi, Mimiňo, Mimíšku, Mimule nebo eventuelně Jácíčku a pak nějak poslední půlrok před tím než odešel za duhový most jsme plynule přešli z miminka přešli na oslovení “Dědečku”.
Další do naší rodiny přišla pyrenejka…Gaelin z Jizerského pekla…Sáru už manžel nechtěl, tak jsem navrhla jméno Terezka, Teri a pár dní jí to jméno vydrželo, ale pak začal manžel brblat, že nechce, aby se jmenovala stejně jako opice dle filmu Terezu bych kvůli žádné holce neopustil a navrhl jméno Gina a tak teda máme Ginuš. Zpětně mě mrzí, že jsem úplně zapomněla v tu chvíli na jméno Kira…to se mi moc líbí. Zvažovala jsem i jméno Freya, ale tak nějak to nesedělo k té bílé chundelaté kuličce. Za to teď, když jí tak pozoruju, tak by k ní páslo jméno Lady, protože ona je prostě madam. Když se na ní zlobím, tak jí říkám Gino Gaelíno.
No a pak přišla kavkazanda a tam už jsme opravdu měli seznam jmen a jen zkoušeli, jak to jméno bude znít jako zdrobnělina a aby to neznělo podobně jako Ginuška. Takže třeba Gira, Kira a pod. nepřipadala v úvahu, protože Giruška a Ginuška zní podobně, tak aby se to holkám nepletlo. A tak holka dostala jméno Jessie…Jessinka.
No a poslední naše psí mimčo jsme si přivezli se jménem v PP “C-Point”, tak to jsme fakty nechtěli. Mě se moc líbí psí jméno Targo…ale zase k tomu malýmu truhlíčkovi se to nehodilo. Tam bylo jasný, že to bude nějaký lidský jméno…Kubíček, Matýsek apod…no a vyhrál to teda Matýsek, Matěj, Matějíček. Náš Mates byl chovatelčino protežé, resp. oblíbenec jejího syna a pracovně mu říkali Blackísku, Black, tak jsem měla takovej návrh, abychom mu to jméno prostě nechali, ale manžel nechtěl, že už je to prostě Matějíček. A tak mu teď doma zpíváme “Matěji, Matěji, proč tě holky nechtějí a tak štěkám jako hrom, ať je holek milion.”
Pro psa se mi líbí i jméno Hagrid, ale tak nějak si neumím představit, že bych takhle volala na psa a navíc, jak bych mu normálně říkala, že?? Hagrídečku?? No to je blbost.
Jako fakty obdivuju lidi, kteří dokážou dát štěňátku nějaký drsňácký cool jméno a fakty jim závidím, já bych taky ráda, ale nějak si furt kupuju roztomiloučká štěňátka a čím je to roztomilejší, tak tím infantilnější a zdrobnělinkovanější jména mě napadají.
Zatímco každý druhý čivavák se jmenuje Rambo a nebo Rocky, tak já jdu se svým Matějíčkem a potkáme jiného mladého berňuchu a jeho majitelka říká “Jééé, taky máte berňáčka, jakpak se jmenuje?” a já říkám “Matýsek” a ona na to “Ten náš je Cipísek”…takže asi tak…