hmn: ““Lumbíku, už jsou 2 hodiny odpolko a ty ses ještě nebyl ani vyčůrat…vím, že prší, ale prostě musíš”…Takže vylezl vééélmi neochotně z domu, počůral první křovíčko asi metr od vchodových dveří a tradá zpátky na gaučík.”
už ve 14:00?
Aribo si to při stejné příležitosti natáhl až do páté odpolední, kdy se mi ho podařilo dostat z bezvědomí ( a to byl v mladém dospělém věku), kdy už asi půl hoďky nepršelo 😄
Lumbík měl 25 kilo i s chlupama…toho jsem prostě ven vytáhla. Jako možná jsem Herodes, ale když se jde pes naposled vyčůrat večer cca 21h, tak do těch 14h druhého dne je to 17 hodin, pokud dobře počítám a to už mi přišlo jako brutus. Ale asi takhle, kdyby nastale stejná situace s Ginou, tak jsem bez šance…jejích 55 kilíček, které se rozhodly, že nepůjdou nikam a ne a ne a ne a které si při té příležitosti ještě lehnou na záda s výrazem “no a teď mi předveď, jak mě zvedneš ty Coperfielde”…to nemám šanci. Takhle se někdy rozleží venku na dvoře a já už si fakt jít spát a potřebuju, aby šla dom a madam prej “a just ne, mě je tady dobře”….jak se k ní přiblížím, tak hned hodí záda, abych jí náhodou nechtěla pomoci se zvedáním. To pak člověku nezbude nic jiného, než mít v ruce silný argument…a tak běžím domů, do ledničky a vytahuji šunčičku, páreček a podobně a pak jí slaďoučkým hláskem přemlouvám.."Ginuško, když půjdeš domů, tak dostaneš šunčičku…a zamávám jí šunkou před čenichem" no a tak chvilku dělá ofuky…záleží, jakej ten argument mám a pak jde.
Ale je to zlatý, moc dobře si pamatuju její první zimu…Gina ve dvě v noci “hola hola paničko, potřebuju ven" a tak honem honem, já v pantoflích, v županu, venku mrzne až praští, slečna si nejdřív tak 20 minutek poleží na dvoře…pak se teda jde vyčůrat…a pak…no a pak domů nepudu a nepudu…jó ty jdeš ke mně?? Tak to já ti teda uteču. Ale tak zase já nejsem blbka, vím, že psa nemám honit, že bude lepší, když začnu utíkat a ”hopí hopí, Ginuš, utíkáme", aby běžel pes za mnou…ale Ginuš není blbka, tak za mnou fakt utíkat nebude, takže stojí a čučí, co vyvádím. Po dalších 20ti minutách mi teda dojde trpělivost a řeknu “tak si tady zmrzni ty kanimůro jedna, já jdu do hajan”…po dalších 30 minutách v posteli…no tak přeci jí tam nemůžu nechat, je holomráz, my nejsme vybaveni nějakým venkovním ležením pro psy a holka není venkovní pes, ta nebude mít tak kvalitně nasrstěno a aby papulka malá nenastydla a už si to venku užila a bude ráda, že pro ní jdu…jó prdlajs a začínáme hru “jak co nejvíc vytočit paničku” nanovo. A tak jsme si zaběhaly, protože jsem se rozhodla, že jí prostě chytnu a fertig…no zlatý voči. A to se přiznám, že už jsem vztek měla, že jsem si pod “fousy” brblala “ty bestie jedna” a nahlas “Gindulko…pojď domů, zlatíčko…nejdeš, tak mě už je to fakt jedno, si buď tady do rána, klidně si zmrzni, já jdu dom, protože už mám na nohách omrzliny"…no a za dalších půl hodiny, které jsem strávila v posteli posloucháním, jestli už nekňourá, že chce dom….přeci jí tam nenechám, takovej mráz, aby mi nenastydla a šup do pantoflí a tradá zase ven……ráno já naprosto nepoužitelná a madam, ta ani nevylezla z postele, musela si to dospinkat a určitě se jí zdálo, jak má super paničku, co si s ní v noci hraje na honěnou.