Terven:Drtivá většina majitelů těchhle nezvládnutých psů navolno, pokud už dojde ke kontaktu, svý psy omlouvá, že jsou hodní, že si jenom chtějí hrát…případně, když už k něčemu dojde, dušujou se, že to ještě v životě neudělali.
Těžko vám řeknou, že pes je agresor a oni jsou demen.ti, kteří ho pouštějí navolno, přestože to vědí.
No tak ono to může být jednou poprvé…jo jsou psi, kteří jako štěnďata a mlaďoši byli milovníci psů a najednou nám to dospěje a nastane situace, které si ani majitelé nemusí všimnout…takové to “dusno” a hrc prc, psi jsou v sobě….otázkou je, jestli to je u každého případu, kdy se majitelé dušují, že poprvé.
Jinak obecně mě je tak nějak celkem jedno, co si který majitel tvrdí o stylu hry jeho psa…záleží na tom, jak se to líbí a nebo nelíbí mému psu…taky jsem ukončila hru asi půlroční Giny s mladým RR a on nebyl agresivní, byl velmi přátelský, ale prostě na Ginu moc hrrrr (paradoxně jí to vadilo a přitom ona je ale na psy taky móc hrrr), tak to jsem se omluvila, čubu sbalila a šly jsme si po svém). A stejně tak já…pokud nějaký páník projeví zájem “můžeme se s vámi pozdravit”…tak hlásím, že klidně, ale pozor, ta bílá krasavice bývá hóódně intenzivní a ne každému pejskovi je to příjemné a na druhou stranu, když bude hodně intezivní váš pes, tak to zase nebude po chuti bílé mňaudámě.
Jo jo…hodnýho psa jsem měla…Jacka…jo jo…hodnýho psa mám…berňuchu Matese, ale ani tyhle zlatíčka a sluníčka nemůžu pustit k malým psům, protože jsou prostě jak hrom do police a malé pejsky by mohli podupat.
Prostě 100x mi majitel cizího psa může říkat, že je hodnej…to bejt i dokonce může, ale nemusí mému psu vůbec “sedět” a jen proto, aby si jeho pesan splnil bobříka společenského psího kontaktu nenechám svého psa v nějaké nepříjemné nepohodě.