Aktuálně: 3 714 inzerátů210 542 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 25.10.2024, 13:19:03 xxx.xxx.221.216
Vanda81:

Brachycefalické plemená pohlcú pri žraní veľa vzduchu, ale nemyslím si že by to malo mať vplyv na to, že kadí hustú kašu a teda dosť to smrdí.  Veterina je naplánovaná, a fakt rozmýšľam nad tým, že prejdeme na surovú stravu. Dúfam teda, že jej tým v tomto štádiu neuškodím. Nejak sa mi tie granule prestávajú páčiť.  Máme prístup k hydine ( chováme ) a aj k divine. K dispozícii veľký mrazák..

Takhle na veterinu bych asi škoty.zašla určitě. Já… když se nám objeví průjem, tak dávám vařené hovězí s vařenou mrkví a rýží. Krmila jsem tím i štěndo s parvovirózou a teda měli jsme štěstí, že čuba přežila Nebo … a teď neříkám, že je to správně.. místo normálního jídla dostává pes jenom dětský piškoty.

Sardullah
Sardullah 25.10.2024, 12:20:33 xxx.xxx.221.216
Vahine:

Buggyro, pěkný den. Jenom špitnu, že kolegyni letos trouba při pečení chytla, ale byli naštěstí u toho, tak to uhasili a měla ji taky strašně dlouho. Taky jsem měla starý sporák a jakmile jsem před Velikonoci zjistila, že topné těleso v troubě podélně prasklo a celkem dost, vzpomněla jsem na kolegyni a hned jsem péct přestala a pořídila novou. Buďte prosím Vás opatrná. A omlouvám se za nevyžádanou radu. Je to rada dobře míněná. 🌷

To ani nemluvte… měla jsem sporák… trojkombinaci… sklokeramická deska, elektrická trouba a myčka na nádobí, co mi zústal v kuchyni po manželovo rodičích. Byla u nás zrovna návštěva, sedíme v obýváku, který sousedí s kuchyní. Syn prošel do kuchyně, přišel zpátky a říká “ kdyby vás to zajímalo, tak v kuchyni hoří kamna”… naprosto v klidu, žádná panika. No akorát byla puštěná myčka a ra hořela, ale myla furt.

Když si vzpimenu, že kolikrát myčku zapnu, když odcházím z baráku… no už to nedělám… bojim se…

Sardullah
Sardullah 25.10.2024, 11:37:19 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.10.2024, 11:31:13

No tak já bych to asi klíďo dala… asi jsem neopatrná, ale prostě bych vydrbala vajíčko a bylo by. Ale nějak ještě nenastala situace, kdy bych potřebovsla vařit vajíčko zrovínka, když vařím rýži.

Sardullah
Sardullah 25.10.2024, 11:33:42 xxx.xxx.221.216

Hele a není to s tím prděním tak, že některá plemena jsou na to náchylnější. Že stejná strava u jednoho štěněte cajk a u štěněte jiného určitého plemene prdící problém.

Sardullah
Sardullah 25.10.2024, 11:29:20 xxx.xxx.221.216
Buggyra:

🤗 doufala jsem, že nejsem sama! 😀

Mám starý sporák Mora ještě předmileniální (kdo ví, jestli ne předrevoluční), žere to děti u cesty, tak šetřím jak můžu. Teď začal chlap vyvářet, tak příští rok bude vratka za elektriku asi chuďoučká 😀

No já mám asi 15 let starou sklokeramickou desku. Jako já vařím téměř denně, tak se snažím šetřit právě na takových maličkostech. Nebo že vypínám plotnu dříve  a dovařím zbytkovým teplem.

Když dělám bramborovej salát, tak je to takovej eintop … v jednom hrnci uvařím brambory, mrkev i ty vajíčka.

Sardullah
Sardullah 25.10.2024, 11:03:28 xxx.xxx.221.216
Buggyra:

Vy si z toho kua děláte srandu, ale já vařím vejce spolu s bramborama!!!

Obrázek

Já to taky tak dělám… 

Sardullah
Sardullah 25.10.2024, 10:28:36 xxx.xxx.221.216

Jako upřímně jsem netušila, že i kastráti by měli problém se značkováním. Já třeba zvažuju i možnost pořídit si na důchod kočku mainskou a když to tak čtu, tak asi kočičí slečnu. 
Já teda měla dva kastráty a žádnej to nedělal.

Sardullah
Sardullah 25.10.2024, 10:10:42 xxx.xxx.221.216

😪😪😪😪… je mi jak když se pohádají moje kamarádky, já jsem mezi nima, vůbec nevím, proč se zničehož nic pohádaly a mám obě ráda a mrzí mě, že na sebe takhle útočí.

Sardullah
Sardullah 24.10.2024, 23:08:04 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 24.10.2024, 21:55:56

Jako fajn, někde určitě není vhodné plevelit, ale zrovínka v pokecových vláknech, kde semeleme kde co, se snad o plevelení mluvit nedá.

A skuteční přátelé? Tak já skutečné přátele mám a stejně si nejlíp pokecám tady, protože nemám žádné přátele, kteří by byli tak hodně psí tak jako jsem já. A za ty roky na fauně s pak tady mnohé z vás považuju za minimálně spřízněné duše. Poznala jsem, že i když jsme zde banda převážně virtuálních známých, tak dokážeme mít o sebe starost, být solidární, empatické nebo alespoň snad trochu dokážeme povzbudit, vyjádřit soucit nebo se naopak radovat s ostatními.

Skuteční přátelé jsou důležití, ale zároveň je pro mě tohle fórum taky důležité. Už na fauně jsem říkala, že moji fauňáci mi rozumějí.

No co si budem, kolikrát už jsme si vyříkavaly názory… nebojím se říct, že jsme se poštěkaly… banda ženských no.  ale teď mi to chvílema přijde, jak hon na čarodějnice..  konkrétně na Fíkovnici. Nebo alespoň mně přijde, že je teď zde často zmiňována a nechápu proč.

Holky já nevim… jestli to nejsou nějaký érekce na slunci, chce se mi říct… co jsme si, to jsme si, tak buďme dámy, hoďme to za hlavu a jedeme dál. 

Už jsem zažila i ostřejší debaty, sle upřímně vám řeknu, že teďka z toho mám takovej divnej, nepříjemnej pocit.

Sardullah
Sardullah 24.10.2024, 22:44:10 xxx.xxx.221.216

My jezdíme do nemocnice do příjmových ambulancí. Pohotovost u nás funguje do 20:00 a když se něco přihodí, tak je to povětšinou v noci.

Akorát doufám, že nenarazíte na tak “ příjemné s ochotné” zdrabotníky, jako máme u nás na příjmové ambulanci interny… to je fakt pošušňáníčko.😴 

Sardullah
Sardullah 24.10.2024, 19:47:51 xxx.xxx.221.216

Za mě je teda lepší, když pes bere všechny stejně, než když je nějakému členu rodiny líto, že byť se snaží, tak pes si vybral za páníčka někoho jiného.

Nezřídka bývá ublížen člen rodiny, který se stará … kupodivu v reálném světě jsou to spíše ty rozmazlovací paničky a pak dorazí přísnější páneček a pes se může zbláznit a pánečka víc poslouchá.

U nás je to obráceně… nejvíc péče poskytuju já, výchovu zajišťuju já, abych měla psy vychovaný k obrazu svému a po ostatních členech domácnosti potřebuju jen, aby pesany nakrmili a pustili na zahradu vyvenčit, když jsem v práci a hlavně aby rozmazlovali a rozmazlovali a rozmazlovali..

Vůbec si neumím představit, že by manžel vyrazil s naší bílou pasteveckou princeznou..  jeho největší láskou na světě … na prochajdu, obávám se, vzhledem k jeho povaze, že by mu ruply nervy a za 10 minut by byl zpátky doma.  ..a nadával by jak špaček, že se s ní nikam jít nedá. Myslim, že by mu Gina předvedla, že je přesně taková Kanimůra, jak já o ní říkám a on furt tvrdí, že to není pravda… no tak ho nechám v blažené nevědomosti.

Sardullah
Sardullah 24.10.2024, 19:29:33 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 24.10.2024, 19:21:38

Jo … Fíkovnice upozornila na chybu z mého pohledu elegantně a mimochodem v rámci odpovědi k věci. Osobně vůbec nechápu, že se to pak nějak zvrtlo. A samo taky mám máslo na hlavě, neboť jsem se pak k opravování pravopisných chyb vyjadřovala.

Sardullah
Sardullah 24.10.2024, 17:48:17 xxx.xxx.221.216

Tak na moderovaný diskuze chodím a teda jak jsem rozmazlená z fauny a odsud, tak jak ulítnu, tak už jsem upozorněna. Na druhou stranu, když už něco chci napsat mimo téma, tak na začátek napíšu OT: a za nějakou dobu je příspěvek smazán. Takže to následně neplevelí vlákno.

Takže na jednu stranu je to omezení našeho krafání. Nebudeme si lhát do kapsy a řekněme si na rovinu, že není neobvyklé, že diskuzi často odvedeme od původního tématu a potom cokoliv dohledat k danému tématu je problém, protože po pár příspěvcích začneme krafat o něčem jiném a to, že se k původnímu tématu za dva dny vrátíme, to nikdo tu konverzaci pročítat s vyzobávat nebude.

Holky máme tady krafací diskuze, kde je to jedno, ale  byla bych pro, pokud je téma jasně dané, tak abychom se ho držely a pokud odbočíme, tak abychom se přesunuly do jiné diskuze. Protože je opravdu škoda, když ty zkušenosti a rady potom zapadnou v nějakém dohadování o i/y nebo o nějaké jiné kravině ….a sorry i/y když řešíme jogurt v jídelníčku kravina je… a když se ta kravina zvrtne v hádku… tak jako dámy pardon, ale myslím si, že máme na víc.

Tak si teď slibme, že se polepšíme, protože si myslím, že tady samozřejmě máme prostor pro krafání, ale zároveň si myslím, že každá z nás má letité zkušenosti a můžeme zase společně vytvořit něco, co bude užitečné i pro “cizí” příchozí a hledající odpovědi.

Sardullah
Sardullah 24.10.2024, 17:26:10 xxx.xxx.221.216

Já si přivezla pyrenejku od chovatelky taky na royal caninu. Původní záměr byl, že jí na těch granulích nechám tak týden a pak přejdu na svoje jídlo..  v mém případě teda ne jiný granule, ale na barf. Nakonec jsem to ani týden nevydržela a jak jsem viděla, že se štěndo rozkoukalo, že už je u nás doma suverén, tak už papkala masíčko asi třetí den a žádnej problém nebyl.

Co se týče granulí tak nepotadím, jen mě zaráží, že hypoalergenní. 
Můj takovej laickej pohled na granule jen mimo jiné ten, že pejsek pak má línější zažívání… nebo jak to mám napsat… že u výhradních granulářů může být každá dietní chyba po zásluze potrestána třeba průjmem. A pokud pejsek není nějak nemocnej nebo nemá nějakej problém s alergiemi, tak si myslím, že hypoalergenní krmivo mu ten jeho trávicí systém ještě víc zlenivý.   ale je to jen taková moje doměnka.

Sardullah
Sardullah 24.10.2024, 11:02:02 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 24.10.2024, 10:22:51

Já používám tenthle gel na černé. Prací účinky nemůžu zhodnotit, protože se jedná o běžné onošení, tsk max moje psí hadry od bahna. Žádnou spešl skvrnu to prát nemuselo.

Gel na barevný jsem používala dřívávějc, protože s tímhle gelem nehrozilo, že se prádlo mezi sebou obarví.

Jinak za mě nejlepší nejlepší prací gel je ariel. Ten používám i na čalounění a koberce.

Sardullah
Sardullah 23.10.2024, 19:14:11 xxx.xxx.221.216
orionka-2:

Tedy pardon, při výšce 166 cm chtít vážit ve vašem věku 57 kilo….jste nemocná, nebo chcete být ? 

Nebojte, jsem rozumná… plán je 75 kilíček resp. Když se dostanu pod 80 kilo, tak zo budu považovat za úspěch… už jsem byla regulérní metráček a hrozilo, že překonám magickou hranici 100 kilo.

Sardullah
Sardullah 23.10.2024, 11:53:40 xxx.xxx.221.216
lesnizinka:

Já se kvůli zachování zdravého rozumu nevážím😛 už cca 15let jsem na váze nestála, jen podle oblečení. A to taky není úplně adekvátní, protože nohy jakž takž, ale tam, kde byla prsa B, jsou prsa D a tam kde byl pas…nyní není. Takže asi tak🙄 Můj soukromý tip 163/57

Tak já jsem o 3 cenťáky vyšší, ale těch 57 kilo bych brala, to bych byla zase Twigi.

Dnes se musím smát, jak je všechno relativní. Když jsem šla po rodit svého syna, tak jsem měla 62 kilo a po porodu 57 kilo a brečela jsem , že jsem tlustá. Před tím než jsem byla těhotná, tak jsem vážila 50 kilo a i s těma 50 kilama jsem si připadala oplácaná. No dneska mám skorem jednou tóik s hubnoucí plán? Když to půjde hodně dobře tak bych se chtěla dostat na 57 kilo…. Za 3,5 měsíce jsem zhubla 6,5 kila…. Takže mám před sebou ještě tak 16-17 kilíček. Víc asi zhubnout nepotřebuju, to bych se i bála, že potom bych byla hodně vrásčitá.

Sardullah
Sardullah 22.10.2024, 16:33:26 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Cherry má po porodu mírný prošlapy, myslíte, že stačí doplnit jen vápník? Já jsem začala dodávat i vit. C, který byl měl vstřebávání vápníku pomáhat. Jinak samozřejmě taky dost vylínala.

Tak já mám zafixováno, že céčko vstřebávání pomáhá a v tomto duchu jsem berberům do jídla míchala mletý vaječný skořápky zakápnuté citrónem a nebo v kombinaci s mletými šípky.

S těmi prošlapy nevím, osobní zkušenost s tím nemám, ale logicky mi vyplývá, že ten vápník s céčkem asi ju.

Sardullah
Sardullah 22.10.2024, 16:28:41 xxx.xxx.221.216
hmn:

zde je i trošku omáčky okolo (teda ono je to v podstatě totéž):

https://www.purerituals.cz/blog/vapnik-v-potravinach-jak-doplnit-vapnik/

https://www.puravia.cz/blog/vapnik-v-potravinach-obsahuje-mleko-dostatek-vapniku/

Jo tady se mluví i o vstřebatelnosti. To jsem chtěla poznamenat, že nezáleží jen s pouze na obsahu vápníku v té které potravině, ale i na tom, do jaké míry ho psí organismus využije.