Myslím, že oblíbenost obchodu je hodně o zvyku, o sortimentu, který kupuju s o uspořádání.
Já mám kousek malý Penny… jak už někdo psal… rychlej nákup, něco ulovím v akci, za chvíli mám nakoupeno. Co tam nekoupím, tak frčím do Globusu… tam je super, že si nákup naskenuju a nemusím to už vyndavat z vozejku, jen zaplatím a jdu. Do Biily k nám jezdím kvůlivá jejich pultu s uzeninou… ceny mi přijdou příznivý a mají to hezky na jemno nakrájený. Ostatní obchody moc nemusim… hlavně kaufland mi moc nesedí. A Lidl…za prvé tam nemůžu nic najít… z mého pohledu nepřehledný chaos, za druhé spoustu zboží, které kupuju a jsem zvyklá to kupovat od určitého výrobce, tam vůbec nemají…mají super úsek s pečivem.
Měla jsem období, kdy jsem se honila jak vlčák… když byly děti malé a na štědrý den chodili i babičky a dědeček.
Ale to období pominulo a zase vánoce miluju, zase to jsou svátky pohody, jako když jsem byla malá. Stromeček nestrojím, protože ho v obýváku nemám kam dát… do rohu kde býval stromek, tak jsem dala akvárko.
Takže vánoce jsou pro mě synonymum pohody… v krámě máme zavřeno, takže nehrozí, že mi budou z práce volat, jak mají to či ono řešit…takže pohádky, cukroví… prostě 3 dny, kdy si fakty odpočinu. Teď mi do toho hodili vidle mladý, protože buď oni přijedou jeden den nebo my jedeme k nim a jasně jsem ráda, že dceru vidím, ale narušuje mi to mojí pohoděndu. Na druhou stranu, když vidím moje psí vnoučátka jak mají radost, když přijede babíí a z dárků, tak to za to asi stojí.
Hele holky, když už jsme u toho pečení cukroví. My dělali jedno cukroví, pak několik let ne a já ztratila recept, ani to nebylo nijak pojmenovaný, tak zkusím nastínit co to bylo, jestli to některá z vás nezná.
Takže těsto, hodně hutný, mám pocit, že tam bylo dost másla… dalo se to na plech jako když se peče koláč… už si ani nevzpomínám jestli se to vyválelo nebo jen na tom plechu namačkalo rukama… potřelo se to meruňkovou marmeládou, posypalo se to plátky mandlí a nalilo se na to rozpuštěný máslo… dalo se to upéct a pak jsme z toho krájeli trojúhelníčky…. Nevíte někdo?
Mě to právě vůbec nenapadlo, až jsem si přečetla tu větu od Sardullah a říkala jsem si, že to vypadá, jako kdybychom chudákům goldenům ty ocásky opravdu kupírovali, ještě ten vyděšený smajlík. 😄
No já to tak právě pochopila… tak se mi teda docela ulevilo, že jde jen o chlupy a že se kvůlivá vzhledu nekupíruje část ocásku.
Mě třeba u afgána omega překvapilo, že štěňata jsou vlastně hladkosrstá. Já nikdy štěně dlouhosrstého chrta před tím neviděla a první co mě napadlo, když nám chovatelka štěňata ukázala, tak že to je nejmíň roztomilý štěně, co jsem kdy viděla. No chovatelka to na mně musela vidět a hned říkala…” nebojte, afgáni rostou do krásy” a jo je to pravda, afgán je takový ošklivý káčátko ze kterého vyroste. labuť.
Je pravda, že pokud ho mají stočený na zádech, tak je asi jedno, jak je dlouhý. Netuším ale, jaký je standard….bišonka? Golden má právě nést ocas ve stejné přímce s hřbetem a když je moc dlouhý, tak to vypadá nepřirozeně. Ale třeba u tollera (tzv. kanadský retrívr) se ocásek nezkracuje.
Teda to čumim, jsem vůbec netušila, že se goldenům zkracujou ocásky 😵
Tak a mě je určo rozdíl péct z másla a nebo z hers apod. Máme vyzkoušeno obéca je to poznat. Máslo nakoupím během roku v akci, tak zas nás to nezrujnuje.
Rohlíčky patláme s mamkou… uděláme kuličku a z ní potom vyválíme rohlíček. Pokecáme u toho, popijeme kávičku… pohoda.
Vánočky zásadně kupuju v Globusu, pečou tam výborný a teda i ty co jsem ochutnala domácí od kamarádek, tak na tu globusáckou nemají.
Já jsem taky vanilková rozlíčková a vánoc se upřímně bojím. Od léta se mi podařilo zhubnout 8 kilo a mám strach, že to pižíráním rohlíčků plus řízky plus br. salát naberu zpátky…
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 25.11.2024, 17:07:30
No myslím, že klučina o tom mluvil upřímně a pipsal to přesně. Myslím, že spousta takových lidí by potřebovalo prvotně psychologickou nebo možná i psychiatrickou pomoc dřív, než jim ufiknou pindíka.
Já zjišťuju, že jsem asi taková naivní dušinka. Některé z vás tady píšou, že tuší KDO. …. jako, že jsou mezi námi dámy, se kterými ne ve všem souhlasím .. jo jsou, že jsou tady dámy, které si nevidí občas do huby, to jsou, že jsou tady občasné štěkny.. to jsou, že občas dojde k nedorozumění, k výměně názorů… dojde, ale obtěžující zákeřňák…
No tak jestli máš se Sarah problém, tak to písni sem veřejně, jestli na to máš koule a pěkně si to tady veřejně vyříkáme… a vůbec mi hlava nebere, proč zrovna Sarah? Komu ta může vadit?
Kdo za to může? Mě přijde, že doba ve které žijeme. Jako ano jsou lidi, kteří se narodí do špatného těla resp. s jiným pohlaví než na jaké mají v hlavě. Ale teď mi to přijde jako epidemie … všude samá krize identity, bambilion pohlaví a já nevím čeho ještě… nevěřím, že by se za jednu generaci byly děti tak geneticky rozbité, takže to je spíš psychika…. a můj dojem je, že velká část těchto osob je taky nějaké pozérství…. být biologická hetero žena už je dneska nuda, je lepší se identifikovat jako letadlo.
Nechci to zlehčovat, ale určitě je velká skupina osob, která se identifikuje jinak než jak se narodily proto, aby byly pro svůj svět, pro svojí sociální bublinu zajímavé.
Za našich mladých let se to asi dělo taky, jen se to rozdělivalo na metalusty, depešáky, čundráky std atd… teď už je to díky sociálním sítím, nebo spíše díky internetu obecně více propojené, tak se dá vymyslet více bejkáren, kterých se zmatené děcko popř pubertální děcko chytne, aby se cítilo v tomto světě lépe. Aby ho někdo respektoval, aby někam zapadl, aby byl něčím vyjímečný.
Já obecně jsem ráda, že už jsem tak stará, nechtěla bych teď vyrůstat, neboť mi přijde, že svět se v zadel obrací a nevidím žádnou zářnou budoucnost… a to jsem ženská, která kurňa něco vydrží a kurňa něco zažila a fakticky si z nikoho nesedne na zadel… a když si představím nějaké citlivější povahy, které buď nemají oporu v rodině, tedy rodinu, kde je svět v pořádku…. nebo naopak rodina, která vychovává dítě jako neutrální pohlaví, ať se rozhodne samo… tak to mi přijde zvrácený.
Takže je neděle večer, tak aspoň napíšu, čím jsem se tak strašně provinila. Vadil tento můj příspěvek, viz první fotka, a tato moje reakce, viz druhá fotka. A začalo to bobtnat. Obrázek si každý udělejte sám.
Chce se mi smát… jako vážně z tohodle někdo vygeneruje nějaký problém.
Hele nevim, kdo tady prudí do sz, vzhledem k tomu, že tady to nemáme genderově vyvážený, tak předpokládám, že to chlap nebude, navíc do sz, tak to teda registrovaný… takže jedna z nás….
Holka nebo holky, kdo tohle děláte, vybodněte se na to. Vadí vám něčí názor, příspěvek? Shá tak ho otrávíte natolik, že odsud uteče a můžete si zatleskat… zbytek osazenstva se rozhádá a nakonec se to tady rozpadne… no a pak už nebude nikdo, kdo by vám vadil neboť tady budete sama.
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 24.11.2024, 19:08:19
I “ čistokrevnej” maltipoo je kříženec a to tedy kříženec F1 po čistokrevných rodičích.
Jà měla křížence F1 matka berňák a otec bernardýn a kupodivu, když jsem našla na internetu stejná spojení, tak odchovanci si byli vizuelně velmi pidobní, ale jestli takhle ustálený vzhled je i u jiných “designových” psů to netuším.
Nejsem z jejich doupěte. Už jsme to tu psala, pouze se chci vzdělávat a tento pán se mi zpočátku líbil, jen hledám další info a názory ostatních. Rudolf Desenský se mi taky líbí.
Nelíbí se mi Milan Caesar.
Ale ráda zhodnocuji i názory druhých. A nemusí se člověku líbit bezpodmínečně vše, může s něčím souhlasit a a něčím ne, ale z každého si může něco vzít. Proč mě pořád podezírate.
Caesar v televizi je šou… jasně může daného konkrétního psa napravit ale, my vidíme jen sestříhaný výběr, ne celou práci, za druhé pokud něco z toho chceme aplikovat na svého psa, tak se přidává další faktor, že když dva dělají totéž není to totéž.
Jsou věci se kterými moje kynologická dušička nesouhlasí a někdy jsou jí proti srsti a to napříč mediálně známými cvičiteli, trenéry, psími guru… říkejme tomu jak chcete, ale jsou věci, který si vyzobnu a je jedno jestli je to Šusta, Desenský, MC, Victoria a pod.
Ať už jsou šou s MC jakékoliv, tak v jednom má z mého pohledu svatosvatou pravdu…. jde o energii a klid… jak často opakuje “relax”…. neumím to s bull psy, ale u mých radikálních psích holek vždycky bylo důležité mé psychické rozpoložení… musím být klidná a sebevědomá a spravedlivá,jinak se můžu jít klouzat.
Pro mě je spousta plemen totál mimo mísu… teriéři obecně, bull plemena, ale taky bordery, maliňáci a podobně. Malí psi to samé. Spousta psích plemen je pro mě nečitelných. Možná kdybych takové plémě měla od štěnda tak snad, ale jinak. Podobný pocit mám i z “ našeho” resp. z dceřina australáka… a to je to můj zlatej, milovanej psí vnouček a naopak jejich lapiňák pro mě čitelnej je, možná proto, že mám zkušenost s haskounkou v rodině a on má vizáž takového jakoby mini haskouna.
Spousta lidí mi řekne, že by chrta ani pastevce nedali, hlavně proto, že mají úplně jinou představu, jak má pes fungovat, plnit povely, spolupracovat a z takových plemen by jim hráblo… mě by nutně hráblo třeba z raslíka.
Ono hodně záleží na tom, jaká je člověk nátura. Ani to nemusí být o tom, jestli bych nějaké plémě zvládla vychovat, ale spíš o to, že bych neměla elán. Jako suprově vyjdu s pasteveckou Kanimůrou suprově jsem vyšla s radikální ředitelkou zeměkoule Sárou… ale třeba zrovna ten raslík by mě asi sežral.
Kdybych mohla mít kočku, tak bych si coťátko klíďo vzala… tak snad se brzičko najde človíček, který mu poskytne milující domov…původního majitele bych nakopala do řiti…
Tak Gina si dnes hrála na venkovního psa neboť bylo pro ní ideální počáso… zima, ale zároveň slunečno. Odpolko začalo sněžit, tak jsem rychle letěla na zahradu posbírat exkrementy, aby mi to nezapadalo sněhem… no nezapadalo by, nic se neudrželo.
Teď už Ginuška dávno hajá v obýváku na gauči, na polštáři… nefouká na ní, nesněží… i když na sněhu lehává ráda a zasněžit se nechá… a teda já s mojí náturou musím říct, že jsem ráda, že mám psy v teple a nemusím se nervovat, jestli si ti “pitomci” zalezou do boudy, jestli jim není ziminka.