Aktuálně: 3 730 inzerátů210 829 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 06.12.2023, 13:12:51 xxx.xxx.189.104
hmn:

3.12 měla “malá” půl roku, a 35+kg
tak když už jsem fotila, tak foto:

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Tak já asi nebudu úplně objektivní, když písnu jakože wau…na druhou stranu je tady u tohoto plémě nějaká objektivita, subjektivita putna, neboť  ty potvůrky měly to štěstí, že se narodily jako BÍLÉ medvědice.

Na jednu stranu si říkám…bože, už mi to připadá jako věky, kdy byla Ginuš takhle mrňavá a já si to vlastně ani neužila…a pak si řeknu “no jen si Sardullah vzpomeň, co následovalo potom…to ”její" období…a buď ráda, že ti z toho vyrostla velmi příjemná holka, se kterou se dá mluvit" a jo a jsem ráda, že Gině už táhne na čtvrtej rok (bože toto letí) a že to její mládí máme za sebou….

Já ten rozdíl v reakcích lidí vidím…a třeba jen když jdeme na očkování k vetovi…chodím s každým psem zvlášť…přijdu s berňuchou Matějem…no to je obdivu a vzdychání jakej je to krásnej pes…ale vlezu do čekárny s Ginou a celá čekárna omdlí úžasem, bo povětšinou takové stvoření na živo neviděli…a je to pro ně jak zjevení…teď už si to ani nepokazíme tím, že se Gina začne chovat jako játro, což v pubertě bohužel kazilo umělecký dojem, takže i ta důstojnost tam je.

Sardullah
Sardullah 06.12.2023, 13:00:15 xxx.xxx.189.104
hmn:

nám se venčí takto: 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

No ale ovšem pozór…z té nám roste móc krasavice 👍….je kouzelná 🤗❤️

Sardullah
Sardullah 04.12.2023, 14:22:56 xxx.xxx.221.216

Tak asi záleží na tom, jestli je štěně ve fázi, kdy se ještě tzv. drží máminy sukně… byl by hřích tuhle etapu nevyužít. Samozřejmě štěndo vypouštíme pouze na bezpečném místě a k cizím pejskům až po domluvě s jejich majiteli. Pokud už se nás štěndo nedrží,  nepřibíhá ani když nadšeně povykujeme a naznačujeme útěk na druhou stranu a pod. , tak je na místě jistit to couračkou.

Mám pyrenejskou psici, která není vypustitelná na volno. ale i ta jako štěndo na volno chodila, hrála si se psy…i takovýhle pes si to svoje dětství může užít. 
Navíc u štěňat je fajn si vytvořit nějaký základ pro přivolání.

Sardullah
Sardullah 04.12.2023, 14:09:49 xxx.xxx.221.216
Thielli:

Já už se neřídím tím, co je mi “blbé” z lidského pohledu. Když mi psi dají najevo, že je jim zima, že jsou promočení na kost a klepou se, že je jim vedro… jednám podle nich. Ve třicetistupňových vedrech je také nevláčím po slunci a tak, když je jim zima, hodím jim přes záda deku nebo pláštěnku. Jsou to psi, kteří žijí v bytě a nemohu je srovnat s pastevcem, který pomalu s podzimem přestrstí a je raději venku než v domě. Jak už zde jinde psali jiní - je rozdíl mezi módním a funkčním navlékáním zvířete. 🙂 Styděla bych se dnes už jen, kdyby šly čuby ve zlatém oblečku s kožešinkou na límci. Minus patnáct venku a dvacet tři v domě. To je třicet osm stupňů rozdíl z minuty na minutu.

Jo jo… pastevec, to je úplně jiná liga…😇 … life foto mojí pastevecký potvory.

Obrázek
Sardullah
Sardullah 04.12.2023, 13:52:31 xxx.xxx.221.216

Já bych se teda přimlouvala, abychom toto přesunuli do tématu “ štěně kouše a dělá loužičky”… ať máme ta naše štěnítka pěkně pohromadě😉

Sardullah
Sardullah 03.12.2023, 17:49:50 xxx.xxx.189.104
Terven:

Jenom pro pobavení - doporučuju přiblížit a detailně prostudovat Vikiny polohu 🤣…jinak foto je samozřejně mizerný…

Obrázek

No a tady další úsměvné foto…jééé 😇

Sardullah
Sardullah 03.12.2023, 17:47:18 xxx.xxx.189.104
Thielli:

Já jsem sýkorka malinká hladová…

Obrázek

😄😄😄😄….tak moc děkuji, po šichtě v práci a shlédnutí tohoto fota, odcházím domů s úsměvem 👍

Sardullah
Sardullah 03.12.2023, 12:12:59 xxx.xxx.189.104
Daja:

Tak to musím…autokorekt opět zapracoval…😄

No to nevím ani já co to má být 🤣. Říkám taliján, ale asi, že “ Chuli doma se zatím” a nevím co jsem chtěla napsat 🤔.

Děkujeme za přivítání a je opravdu ta nej černá barva a ještě lesklá.

Dája

Chuli doma se zatím ruskou káva, je trochu plachty

No já suverénně pochopila “Chuli se doma rozkoukává, je trochu plachý..”

Může být??😉

Sardullah
Sardullah 03.12.2023, 09:23:29 xxx.xxx.189.104
Daja:

Dobré ránko 😉,

milé berušky 👍, oznamují světu, že Chuli je doma, hip, hip, hurrrá.

Jeli jsme v nejvyšší vanici i po dálnici i po kotěhulkach, kde lišky dávají dobrou noc, ale zlatíčka krajina byla hmmm jak to napsat🤔no prostě nádhera, jen jsem měla nervy na špagátu , abych dobře dojela. Tři bouračky jsme přejeli které, byly jen na dálnici. Koťehulky v naprostém pořádku 🙏, muj se jen modlil, abych to zvládla. No musím se po chválit jsem borec👍.

No a teď o Chulim. Ještě ráno jsem běhala od nervu na záchod, opravdu jsem měla výčitky ohledně Batynka, ach jo. 

Chuli doma se zatím ruskou káva, je trochu plachty, ale na nás už se váže. Gigoušek ho nechce přijmout, utíká od Chuliho, ale Sázinek👍se pokouší navázat kontakt s Gigouškem. Zatím bez úspěchu. Manžel jak vyděl co dělá Gigoš, říkal, že  dostává od nás pořádně zabrat. No nějak si to hoši musí vyříkat. Dávám jim prostor. Já vím chce to trochu čas, Gigoušek má během týdne fakt za hnul a my sním.

Dája

Chuli doma se zatím ruskou káva, je trochu plachty

Tak to musím…autokorekt opět zapracoval…😄

Jinak teda za prvé gratulace, jak jste cestu zvládla👍…to já bych nikdy nedala.

A za druhé gratulace k pejsáčkovýmu miminku …je kouzelnej a fáááákt černej. Koukala jsem na fotečky v mobilu, ale viděla “černej flek”, tak jsem se teď rozklikla na PC, tak jsem konečně viděla detaily a opravdu je to pejsek 🤗….no tak tě tedy vítám naše nové štěnítko mezi námi ❤️❤️❤️

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 15:51:26 xxx.xxx.189.104
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 02.12.2023, 15:45:12

Ježíš…ta druhá fotečka….chce se mi říct…chuďátko malé psí…

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 15:25:03 xxx.xxx.189.104
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 02.12.2023, 15:11:48

Njn…kraviny do kravína 😴…OMG, VTF, LOL.

Někdy mi připadá, že někteří lidi dorazí do práce a říkají si…"bože tak dneska bych měl něco vymyslet, aby si nemysleli, že tu sedím, beru prachy a nic nedělám…"  no a tak si sednou a vymyslí nějakou chůjovinu…, ale odškrtnou si, že teda NĚCO udělali…

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 13:54:38 xxx.xxx.189.104

Nevím, jak hodně nevhodné jsou rajčata pro psy, ale znám plno lidí, kterým chodili psi “sklízet” rajčata na zahradě a všichni pesani takovou konzumaci přežili ve zdraví.

Já bych z toho nedělala kovbojku…on pes neumře jen proto, že snědl jednu rozinku  nebo kousek čokolády, i když jsou tyto potraviny pro psa toxické.

Takže pokud vám ten tuňák s těstovinami přijde, že je to pro vaše psy vhodné, tak nějaký kousek rajčete fakty neřešte.

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 11:31:06 xxx.xxx.189.104
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 02.12.2023, 11:21:53

Tak to u nás nehrozí…Gina vodu miluje, ale hloubka tak úplně max po břicho, ale raději méně. V létě, jak byly ty hice, tak jsme zkoušely rybník, ale tak to bylo …vlezu tam, stojím u břehu a prej…tak to by stačilo a jdeme ven. Ale na druhou stranu brodění potůčkem je prý super. A berňucha Matějíček teda taky nemá žádné ambice státi se náruživým plavcem…taky mu to prý po bříško stačí.

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 11:03:51 xxx.xxx.189.104
Thielli:

A vy jste neměli soupravičku? 😂

Obrázek

Tý brďo, tak to je bomba 👍. Já si afgána pořizovala v roce 1998…a to jsem teda nezaznamenala, že by něco takového bylo v prodeji. A já zase nejsem tak manuálně zručná, abych něco takovýho samo domo vyrobila…

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 10:52:41 xxx.xxx.189.104
Doron:

Zase jsem se ukázala jako úplný mimoň, nemůžu najít hrablo na sníh a že mám na autě letní gumy, jsem poznala až podle jízdních vlastností 🙈 .

Od rána neprojelo jediné auto , ulice zapadaná sněhem,  je to moc hezký..

Poraďte, co dáváte ptákům do krmítka ?

Slunečnice a lojové koule stačí ?

že mám na autě letní gumy, jsem poznala až podle jízdních vlastností

😴…tý brďo, tak to je teda o hubu…

Poraďte, co dáváte ptákům do krmítka ?

Tak já asi klasika…slunečnice, nějakej ptačí zob, mák, proso, ovesný vločky…ale jakože základ mám slunečnici namíchanou s nějakým tím ptačím zobem….no a ty lojový koule. Kosákům napichuju na větvičky rozkrojená jablka.

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 10:32:37 xxx.xxx.189.104

Vím, že je tady spousta krmičů venkovního ptactva a tak se zeptám …taky vám letos ptáci tak strašně moc “žerou”?

Já mám léta letoucí jedno krmítko a v pohodě stačilo dosypávat 1x denně + nějaký pověšený lojový koule pro sýkory. A to i v období kdy byl sníh a mráz. Letos se teda přiznám, že jsem kupovala druhé krmítko a minulý týden ještě jedno…a dosypávám každý den. Přitom osazenstvo mi přijde, že je pořád stejné…6x sýkora koňadra a asi 30-40 vrabců a jedna hrdlička. Ale ta spotřeba krmení je letos oproti jiným rokům neskutečná.

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 10:18:41 xxx.xxx.189.104

Tak u nás tolik sněhu není, bydlím ve městě v podhůří…když čtu, kolik sněhu je třeba u tetrivek, tak si to ani neumím představit. Ona je to asi krása, když člověk nikam nemusí, ale když se má někam přepravovat, tak to asi taková hitparáda není.

Jsem člověk co obecně nemá rád zimu…ale letos zima začala konečně tak, jak si to pamatuju s dětství….snížek…řekla bych, že konečně “normální” zima nejen na horách.  A jsem ráda, že ten sníh je.

Pyrenejka si začala snížek taky užívat….což bohužel třeba dnes v noci znamenalo, že já jsem se s ní naháněla po zahradě v jednu v noci a manžel následně od půl čtvrtý ráno…už dlouho jsem jí neviděla v tak rozverné náladě. Akorát se s tou naší pasteveckou potvorou nějak nesejdeme v tom čase, kdy by se měla honička po zahradě provozovat. Přes den madam chrápe doma a nemá o nějakou honičku venku zájem…a naopak v noci, tak to by se naháněla…

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 10:09:31 xxx.xxx.189.104
Doron:

U nás v Praze pod mrakem a padá mokrý sníh .

Framíkovi se dělají na tlapkách sněhové bambule, moc nevím, co s tím 😔

Obrázek Obrázek Obrázek

No tak to znám….afgán to měl úplně stejně a byl to děs a běs…

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 09:54:22 xxx.xxx.189.104
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 01.12.2023, 19:23:04

Janinko myslím na tebe i na kočičáka a budu držet móc palečky a modlit se, aby se zadařilo…❤️🍀

Sardullah
Sardullah 30.11.2023, 18:14:42 xxx.xxx.189.104

Plako, teď jsem si to teprve přečetla …muselo to být hrozné…držte se, je mi to moc líto..😢😢😢