Aktuálně: 3 730 inzerátů210 829 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 10.12.2023, 22:23:32 xxx.xxx.221.216

U nás v noci krásně nasněžilo…byly jsme s Ginou ve dvě ráno a pohádka…a ještě i potom ráno to byla pohádka….pak začalo pršáť, všechno mokrý a větev velkého tisu mi buchla na oplocení výběhu pro psy….takže móc paráda…až odtaje sníh, tak se to bude muset prořezat a dát nový pletivo…😴.

Sardullah
Sardullah 10.12.2023, 22:15:08 xxx.xxx.221.216
Trickyvoo:

Myslím přesně tuto historku. Však já to považuji taky za veselou historku, pokud nejde o život, tak jde o ho… a v tomhle případě doslova 🤭. 

Příště jdeme na očkování, muž bude muset s náma a oblečeme si kombinézy jako mají v servisu, aby neumazali auto 😀 

Hele…moje ovčanda veterináře taky nemusela…dostat jí do ordinace byl nadlidský výkon…možná proto, že jako štěndo měla parvovirózu a byli jsme tam každý den….teda po znečištění ordinace nedošlo, ale i tak to byl boj.

No tak jí vet prostě jezdil očkovat domů…

Sardullah
Sardullah 10.12.2023, 22:11:33 xxx.xxx.221.216

No ano byla možnost mít feny v režimu, jaký jsme vlastně používali, než jsem se definitivně rozhodla najít Jessince nový domov…brali jsme je domů přes noc a na “polední klid” a to teda tak, že doma byly oddělené, jinak byly holky venku a to fungovalo…pouze v případě, že doma nebyl manžel, jsem mohla mít holky doma spolu….protože to jsem byla v klidu a nebála jsem se…a v klidu tím pádem byla i Jess a byla pohoda.

Bohužel to byl systém, který nevyhovoval…hlavně teda Jessince, protože to byl hodně kontaktní pes, no a mě samozřejmě taky ne, protože my žijeme se psy a takhle to prostě dost dobře nešlo. A i Gina, i když není takový závislák, tak je ráda s námi.

Kdyby Jessinka nebyla kavkazák, tak by se s ní syn odstěhoval k mojí mámě, ale kavkazák do bytu v paneláku, to prostě nejde. A abych někde koupila a pronajmula třeba malý domeček a nebo chatu, tak na to jsem neměla finance.

Vždycky jsem říkala, že bych svýho psa nikdy nedala, i kdybych měla bydlet pod mostem…ale ve chvíli, kdy to prostě nevyhovuje těm psům… kdy jim nemůžu dát to max….

Pořád to cítím a cítit budu jako velikou křivdu na té psí dušince. Protože já můžu za to, že mě některé věci nenapadli…já můžu za to, že jsem si dostatečně neuvědomila, co by znamenalo případné oddělování fen…pro ty feny, které byly vychované v posteli, na gauči, v kruhu rodinném.

Když mi umře pes, i když je to takový pes jako Sára, tak je to strašné a mooc´to bolí, ale člověk se s tím časem smíří a to hlavně proto, že má vůči psu čisté svědomí, že celý jeho život dělal všechno proto, aby byl pes šťastný a že se víc udělat nedalo, ale to já vůči Jess nemám a nikdy mít nebudu. A nezmění to ani fakt, že její nová rodina je skvělá…že spinkala v mladým páníčkem v posteli, že jí měli doma do té doby, než se Jessinka sama “odstěhovala” ven…je to prostě bolest a stesk, který čas nezahojí. 

Sardullah
Sardullah 10.12.2023, 11:46:44 xxx.xxx.221.216
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 10.12.2023, 10:37:28

To neva… ber ti tak, že dneska už mám odplakáno😉

Sardullah
Sardullah 10.12.2023, 10:29:26 xxx.xxx.221.216
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 10.12.2023, 10:19:11

Jo infotmace mám, ale i když jsem zvána a za jiných okolností bych i pozvání s radostí přijala, protože Jessinky nová rodina vlastní mimo jiné i koníky, tak já bych to nedala.

Už to budou skorem dva roky, co Jessinku nemám, ale není tejden, kdy bych po ní nebrečela a to i když vím, že je milována, spokojená a má se dobře….no a už zase řvu jak želva…

Sardullah
Sardullah 09.12.2023, 16:42:06 xxx.xxx.189.104
balu:

Rozum jde stranou… to asi ano. 

Jenomže i když byste si znovu pořídila křížence stejných plemen, tak můžou být a zřejmě budou, jiní než vaši psi, zejména než Sára, se kterou jste měla mimořádný vztah. Taková byla jen jedna. To je jako když jsme si pořídili druhou kavkazanku, druhou chodku. Ta druhá nebyla stejná jak ta první, a v obou případech šlo o ustálená plemena. 

Jo to máte pravdu…už jen proto, že když vezmu v úvahu z jakých plemen byla Sára nakřížená, tak měla prostě defakto vadnou…jestli to v souvislosti s křížencem mohu nazvat “nestandardní povahu”, nějakou chybu v matrixu…ale tak člověk by doufal, že se zázrak bude opakovat…

Vždycky jsem o Sárině říkala, že se prostě nějakým omylem narodila s pasteveckou resp. saošskou, kavkazskou palicí a když jsem si pořídila kavkazandu Jessinku, tak se mi to potvrdilo…ten základ tam byl hodně podobný, i když byla každá jiná…ale ten pocit z Jess jsem měla stejnej jako ze Sáry a teď když už je Jessinka dospělá, tak se mi to jen potvrzuje…dle toho, co říká nový páníček.  

A je velmi pravděpodobné, že další kříženka stejných plemen by mohla být povahou třeba berňačka, což jsme diametrálně někde jinde…Sáry bratr Jack byl podstatou berňák…navíc ještě se závadou…v určitých věcech bojínek, ale teď když mám skutečného berňáka, tak ty povahy jsou v podstatě velmi podobné.

Jo…byla by to sázka do loterie.

Zase na druhou stranu u Giny jsem přesně věděla, co si kupuju a Gina v tomto směru naprosto jako pyrenejka splnila očekávání…akorát až v praxi člověk zjistil, že to není úplně to pravý ořechový a to i přesto, že s Ginou je podstatně lehčí život než s radikální geniální Sárou.

Sardullah
Sardullah 09.12.2023, 16:02:51 xxx.xxx.189.104
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 09.12.2023, 13:45:57

Megííí díky…upřímně jsem si to tak nějak myslela a i teda prezentovala, ale můj názor byl zpochybněn, ne-li odmítnut resp. “definuj přes ..jak..kdy…kam…komu…a kolik…” no a to já fakty nevíííííím😲….

táááák, teď budu dělat doma chytrou…  1:0 pro Sardullah 🤔

A jinak ještě jednou všem, co něčím přispěli k tomu, aby kniha vznikla, obrovský dík…opravdu si ani neumíte představit jakou mám radost a bude pro mě čest takový poklad míti doma. ❤️

Sardullah
Sardullah 09.12.2023, 12:37:10 xxx.xxx.189.104
Zrzavci:

SArdullah, můžete říct manželovi, že má zkreslené představy. Je cena knížky tak jak ji vidíte a z té si prostě oni ukrojí. Hodně. Jednoduché.

A věřte, že ani autorka ani nakladatelka milijounářema rozhodně nebudou, ani auto si za to nekoupí, opravdu jen ty vidle. Možná třikrát. To jo. A teď si nedělám legraci.  To opravdu není o tom, že z toho budete žít.

No ono to ani nebylo o tom, na kolik si kdo přijde nebo nepřijde “milionů”, upřímně vám bych ty miliony klidně přála a megí taky…spíš šlo o ten proces obecně.

Pokud to bude jen trochu možné, tak to nechám vyšumět, popř. to “překryji” jinou debatou, třeba o nesmrtelnosti chrousta…a bude vymalováno…😉

Sardullah
Sardullah 09.12.2023, 11:50:06 xxx.xxx.189.104
Vahine:

Kouká JAKO….jsem psala 😀 v tomhle nejsem naivní, určitě ne. Umím si představit, jak nerada se asi češe a trpí, chuděra

...šlo jen čistě o její výraz, tedy jeho popis, Sardullah 😉

Prdlačky trpí….je zajímavý, že když má v tlamajzně střívko, tak žádný utrpení nevidím, to můžu česat až do aleluja, jedinej limit je, kolik střívek můžu do čuby nacpat, aby jí nebylo blbě a to teda i rozčesávat nějakou nepříjemnou splstnatělinku na zadeli (česání na zadeli nesnáší nejvíc), ale dojdou střívka a už je problém i jen lehce přejet měkkým kartáčem po zádech, to mi nejdřív řekne “nech toho” a já dělám jakože jsem to neslyšela a ona se teda sebere a znechuceně odejde… 

Já nevim, že mám štígro na to, že když mám psa, který by potřeboval česat a česat a česat, tak zrovna kápnu na toho, co to česání nemusí…afgán a ta moje bílá medvědice…a ostatní, u kterých to není tak často třeba, tak by se nejradši česali od rána do večera….😴

Sardullah
Sardullah 09.12.2023, 11:40:25 xxx.xxx.189.104
Vahine:

A mě je teda zase tohle fakt buřt, všem všechno přeju, zařizování a práci kolem toho nikomu nezávidím a ani si to neumím představit…chci jenom už brzo číst tu knihu a těším se 🌞

Závidím leda ten dar z nebes stran umění…. pro psaní, malířství, sochařství a ty výsledky ráda obdivuji, kochám se..umět tak malovat jako Vincent Van Gogh nebo Paul Gauguin ( ty jeho vahine a ty barvy 😉) nebo cítit předem tu  sochu v kvádru kamene, která je tam ukryta… tak, jako Michelangelo…nebo umět psát…jako Zrzavci…jóó to by bylo 😇😊

Čert vem malování a nebo sochařství….jak já bych chtěla umět opravdu krásně zpívat, já zpívám tak ráda a takhle musím buď v autě, když jedu sama a nebo si pobrukuju doma u vaření…když je nejhůř, tak si manžel může nasadit sluchátka.

Na druhou stranu poslední dva měsíce mi Gina začala štěkat v autě…ale když zpívám, tak je ticho…jen nevím, jestli to není tím, že oněmí hrůzou, cože je to za zvuky…

Sardullah
Sardullah 09.12.2023, 11:30:38 xxx.xxx.189.104
Vahine:

Ježiš ta druhá fotka, ta je👍…holka chlupatá tam kouká, jako když přišla právě načesaná od “kadeřníka” a ví, že jí to hrozně sluší ☺🙈 supr!!!

přišla právě načesaná od “kadeřníka” a ví, že jí to hrozně sluší

No tak to vás teda vyvedu z vaší naivity a omylu….když se mi teda povede za přispění celého balíku sušených střívek…nebo pytli piškotů…nebo pytli sušených plic…povede část mojí pyrenejky vyčesat, tak věřte, že nekouká ve stylu “jukněte na mě jaká jsem krasavice…jako princezna…ne princezna…královna”, to fakt ne…tohle tak max říkáme my jí…ona pak nekouká neutrálně, ale pěkně načuřeně, neboť česání nemá ráda.

Sardullah
Sardullah 09.12.2023, 10:53:20 xxx.xxx.3.221

Tak já ty typicky psí oči neznám.. u ná se kouká standardně po holčičím pasteveckém způsobu… neutrálně jakoby nezúčastněně… teda u mých psích holek… ať už to byla berberská Sára, kavkazanda Jessinka a nebo pyrenejka Gina … prostě poker face.

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 09.12.2023, 10:25:02 xxx.xxx.189.104

Ono je tady často zmiňováno za jaké nehorázné ceny lidi prodávají křížence (a tím nemyslím čistokrevné nebo rádoby čistokrevné psy bez PP, ale opravdové křížence F1). Jo a taky si říkám, že bych v životě nedala za nějakýho důdla a podobně takovej balík, ale když by došlo na lámání chleba a v době, kdy jsem sháněla štěndo by byli v prodeji štěňata berberů, tak se přiznám bez mučení, že bych za takový štěně zaplatila klíďo brďo jako za čistokrevného berňáka….klíďo i 25-30 tisíc…takhle když mi odešla Sára, tak bych možná byla ochotna jít i na 35 tisíc…a to bez ohledu na to, že by se na tom prodávající napakoval….

V některých případech jde prostě rozum stranou…

Sardullah
Sardullah 09.12.2023, 10:03:48 xxx.xxx.189.104

No tak to bylo dnes raníčko….vstanu a než dejdu do práce, tak mám takovou svojí půlhodinku na rozkoukání…

(dneska už si ten luxus můžu dovolit, před několika lety to bylo sci-fi a dneska se divím, jak jsem to zvládala…ale to je OT)

…no a čtu, že už mám podepsanou knížečku🤗…Zrzavci děkuji❤️, moc si toho vážím…a tak se v tom těšení na můj vánoční dárek dočtu k tomu, kdo kolik procent má z ceny knihy….no a tady je mi snad omluvou, že po ránu jsem ještě neměla úplně rozhýbaný mozek…tak si tak ležím na gauči a u počítače sedí manžel a já mu to sděluju jen jako informaci..zajímavost…si představ kolik % má distribuce…a tak nějak čekáte nějaké “hmmmm” (že teda zaregistroval, že jsem něco řekla a že ho to nezajímá), popř. “to je teda dost”….no tak ne, bohužel to začal rozebírat😴. Já jsem za ta desetiletí zkušená manželka a tak vím, že nemá smysl někomu, kdo všechno ví, všechno zná, všude byl 3x a všemu rozumí, oponovat a vést debatu o problematice, které ani jeden z nás nerozumí, ale jsem měla nějaký zatmění a tak jsem nepoužila metodu obehrané desky “miláčku možná jo, ale já tomu nerozumim, tak fakty nevim”….to né, to já musím oponovat a říkat, že to asi není tak jednoduchý, jako když člověk vyrábí lopaty a hledá odběratele a manžel si mele svojí pravdu a tlačí mě k tomu, abych mu jí potvrdila, což za prvé nemohu páč nevím, za druhé nemohu, protože si tak nějak pocitově myslím, že pravdu nemá…

No vzhledem k tomu, že už jsou zde profesionálky…holky prosím, můžete mi některá napsat klíďo do SZ, pokud budete mít teď před vánoci trochu času, nějaký stručný info, jak je to ve skutečnosti, přísahám, pokud je to přísně tajné,  že informace použiji jen a pouze pro klid v rodině a nebudu šířit dále…opravdu stačí nějak bodově…byla bych vám neskonale vděčná, poněvadž tím zachráníte moje duševní zdraví a zabráníte manželovraždě…a slibuju na holej pupík, že příště budu více ve střehu a nenechám se do podobné debaty zatáhnout….

Manžel si distributora představuje jako nějaký velkoobchod/velkosklad, kam já jako “vyrobitel knihy” přijdu a nabídnu svoje zboží za nějakou konkrétní cenu, do které promítnu skutečné náklady na výrobu knihy, plus si k tomu připočítám prašulky pro sebe a autora…tak jak potom můžeme dojít k takovým procentům….prostě já nabídnu knihu např. za 100,- Kč a distributor ať si jí pak prodává za kolik chce….

Sardullah
Sardullah 09.12.2023, 09:27:50 xxx.xxx.189.104

A tak spousta plemen vznikla nějakým křížením, než se z toho stalo exteriérově a povahově ustálené plemeno.

Ale pořád si myslím, že to musí dělat někdo, kdo má nějakou vizi, znalosti. Ale myslím, že se to nějak smysluplně nedá dělat s jednou fenou, kterou nakryji….že prostě musím mít nějakou širší základnu s vícero …nevím jak to pojmenovat…chovným materiálem??? chovnou základnou…a že teda se nejedná o nějakou produkci kříženců F1, ale že to celé směřuje opravdu k vytvoření plemene. Jako ve své podstatě tomu vůbec nerozumím, ale prostě myslím, že když už teda křížením vytvořím nějaké plémě k obrazu svému a dál by se už psi měli ve své podstatě množit jen v rámci plemene, tak potřebuju zase xy nepříbuzných jedinců…….

Ale tak je to jen teorie….moje úvaha…

Sardullah
Sardullah 08.12.2023, 18:54:52 xxx.xxx.189.104

Jako i štěně s PP se dá pořídit za docela rozumný peníze, když je štěstí a narodí se třeba barevně nestandardní štěně.….můj berňák Matěj má barevně nestandardní sestru, tak ta šla samo domo za úplně jiný peníze, než standardní štěňata. Jako fakty mě mrzelo, že to nebyl pes-kluk, protože bych po nestandardu skočila ihned, já mám psa na mazlíka, žádný výstavy a nějaké uchovňovací ambice, tak bych ušetřila pěkný prašule.

Sardullah
Sardullah 08.12.2023, 18:48:07 xxx.xxx.189.104
balu:

Nejsou to psi v médiích, ale jiná zvířata. Dávám to sem, protože chodím diskutovat jen na psy, tak snad to nevadí… Chudák tygřice… 

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/karlos-vemola-tygrice-podezreni-tyrani-drapy-cesko-nemecko-ministerstvo-zivotniho-prostredi.A231208_103547_domaci_svm?utm_campaign=abtest233_input_nad_feedem_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Jako nechci nikomu křivdit, ale na mě působí Vémola v tomto jako pozér….hlavně mít exotická, atraktivní a “hustá cool” zvířata…ach jo…

Sardullah
Sardullah 06.12.2023, 19:06:03 xxx.xxx.189.104
lupus4:

😀a druhá je s vánoční tématikou

Obrázek Obrázek

Jo tak ten druhej…to je klasika a nejen s cukrovím…😂

Sardullah
Sardullah 06.12.2023, 15:23:29 xxx.xxx.189.104
Vahine:

U nás stojí teď venčení za prd. 😔 Jen obejít pár panelaků, vytentovat a domů. Máme oba covid. Teď 3. den venčí páneček, že už nemá horečku. Panička Vahine včera s horečkou omdlela v koupelně, tak nemůže.

Bělouš statečně 🥇celý dny leží vedle mne v pelíšku na druhý půli rozloženýho gauče a já doufám, že nic nechytne 🙈

Jejda…tak přeji ať ta fujky fujky nemoc co nejdříve odejde do ….brzké uzdravení 🌷