Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 01.01.2024, 13:55:30
Já se přiznám, že telefonům nehovím vůbec… pro mě to jsou prostě všechno černý placky… prostě to je věd, kterou se zabývat nehodlám a za jablko bych ty prachy v životě nedala, no manžel má jiný názor a teda je to jeho věc jeho prachy. Jako u mě je to jedno, i kdybych měla ten nejchytřejší telefon na světě, tak po něm budu chtít abych si zavolala, poslala SMS a aby mě ráno vzbudil do práce…no a teda jasně bude sloužit i jako foťák a příležitostně jako navigace…
Co mě teda irituje je, že moje “hloupá” tlačítková motorola uměla jednoduše nastavit melodii, písničku jako zvonění, jako tón SMS, stačilo dát v nastavení u té písničky “ použít jako…” a u budíku ještě nastavit i hlasitost jakou mě bude budit… na mě se ráno musí pomalu, takže léta používám melodii z filmu Čelisti… tádam….tádam…tádam… a ještě ne moc nahlas…. aby mě takhle budilo i to moje jablko, tak musel manžel najít návod na youtube a nastavit mi to a stejně ta potvora placatá tu melodii nepřehraje celou a o tom, že bych si na budíku nastavila individuální hlasitost si můžu nechat zdát… tak to teda ať jde celý chytrý jablko do zadele….
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 01.01.2024, 13:37:15
Teda to, že se vymluví žák, že nemá úkol, protože mu ho sežral pes a nebo roztrhala kočka, to nepřekvapí a povětšinou se mu nevěří, ale že se takhle bude vymlouvat i “úča” 😂😂😂😂😂😂 to prostě nevymyslíš…
Ali, tak to si musím Messengera také přenastavit. Mně totiž vytrvale píše ten námořní inženýr, co studoval Cambridge, teď ovdověl a cítí se tak sám!🤣
Já mu vůbec neodepisuju a furt píše…😂
Ovšem včera v noci jsem obdržela mail…no nic, to veřejně psát nebudu.🤫😂
No tak to teda tichá závist, mě si ještě žádnej inženýr ani zahraniční voják nevybral…ale zato mi furt chodí do mailu zprávy o tom, že můžu mít bambilion peněz… 🤣😜
Já přešla na chytrý telefon poměrně nedávno cca rok a půl, do té doby jsem používala moje oblíbený “ véčko” motorolu razr V8 a věřím tomu, že bych ho měla stále, ale RAZRY se před dlouhou dobou přestaly vyrábět… koupit se ještě daly, ale už to nebyla ta kvalita, která vydrží léta letoucí, takže když se v průběhu tří let rozbila už třetí motorola, tak jsem se namíchla a že se teda nedá nic dělat a končím. Doma jsem měla chytrýho samsunga, co mi manžel koupil v domění, že mě přesvědčí, abych se vzdala toho tlačítkového a který jsem používala do té doby jen jako foťák, tak jsem ho teda zprovoznila… resp. dala jsem to manželovi, aby mi tam našteloval, co potřebuju. Obecně mám problém s dotykovými displeji, takže s tím dost bojuju, ale alespoň, že v práci mám jako služební mobil mám taky samsunga, tak jsem zvyklá. Ale manžel, který byl vždycky přes mobil a jde tak nějak s dobou, zavětřil příležitost a koupil mi jablíčko neboť to on považuje za top a prej androida už nikdy. No to bylo řevu a breku.. z mé strany…já jsem poměrně klidnej člověk, ale v diskuzi o chytrý mobilu se dokážu vytočit do běla, jsem vzteklá a všechno bojkotuju…. no nakonec jsem ráda, že teda když už chytrej telefon, tak že mám aple, neboť aple má Siri a Siri mi dost pomáhá, abych nemusela vůbec na telefon sahat. Teda trochu je problém, že Siri mluví jen anglicky a já jenom česky, ale to, co používám běžně jí říct umím.
I tak jsem ale hodně skeptická k různým aplikacím, takže mám jen ty co opravdu potřebuju… jo s bankovnictví mám taky, ale raději na PC, ale zase je dost pohodlný zaplatit třeba parkování přes QR kód. Ale třeba vúbec se mi nechce do toho, abych místo kartou platila mobilem.. prostě na spoustu věcí jsem paranoidní.
U nás se hodně střílelo ještě před Silvestrem. Kupodivu jsem zjistila, že Matějíčkovi sice nevadí bouchání, ale takové ty “tiché” rachejtličky, co tak spíš zapískají a pak to osvětlí oblohu….to jak viděl, když jsme byli na zahradě, tak si šel sednout k domovním dveřím a byl na ně nalepenej. Tohle jsem teda nečekala. Tak doma to samo domo není problém, jen jsem tady chtěla říct, že nemusí být problém jenom hluk. Poslední venčení jsme udělali kolem deváté večer, všude kolem to bouchalo, Gina se rozplácla na dvůr a nemohla jsem jí potom dostat dom. Taky celkem blízko někdo odpálil dělbuchy, že se nám otřásl barák, to určo nebyla pyrotechniky, co se prodává v obchodě. A to mě třeba taky překvapilo.. psi spali dole na chodbě, pak teda rána jak z dělá, až jsem fakt měla pocit, že se otřásl barák, já se lekla, že jsem na gauči nadskočila, ale psi spali dál. No a o půlnoci klasika, ťukli jsme si a pak jsme šli se synem a samo domo s pejskama koukat z okna z prvního patra na ohňostroje, které dělají naši….jak já říkám…naši bohatí sousedé asi o tři ulice dál, to co oni vystřílí, to musí stát bambilion, ale mají to fakty pěkný.Jsem opravdu ráda, že to nemusím u svých psů řešit, že je to na pohodu. Ono se lehko řekne, no tak pustíte televizi a psa zabavíte, ale tady nejde jen o tu chvilku po půlnoci, třeba dcery pes nechtěl ani chodit ven, protože to venku bouchá a já si moc dobře pamatuju, jak se bála ovčanda, jako za mlada to bylo na pohodu, ale jak stáhla, tak to bylo horší a horší, takže o Silvestra pěkně zavřený v koupelně, která je uprostřed domu. Ale to prostě neřeší to bouchání tejden před Silvestrem.
Takže letos to máme za sebou.
Tak všem hodně zdravíčka a štěstíčka v Novém roce.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 31.12.2023, 17:40:13
No chudák…aby nebylo zaděláno na strachoval agresi. Pes zesílí, už se nebude tisknout k mladému páníčkovi a může být zaděláno na pěknej průšvih. Ale co stín, potřebovali by asi pomoci, ale v tomto případě nevím, jestli je to vůbec možný.
Gina mi povahou připomíná moji Elsu. Elsa je flegmatička největší, ale dokáže udělat tóčo. Včera lítala ze stromu na zem a zas nahoru, až se strom ohýbal!😂
Jo jo… je to tak. Když teda budu nebudu brát v potaz její telecí léta, ale až teda dobu, kdy se jí v hlavince rozbřesklo. Já mám z toho jejího telecího období pořád tik, zblejsknu psa a říkám si “ to bude čóro” a pak mě vlastně vždycky překvapí, že se nic nestane, prostě bafnu Ginu za obojek a v klidu projdeme a že ty psy máme natrénovaný, v zimě chodíme často do městskýho parku a tam psy běžně potkáváme….. jako dneska ve mně hrklo taky, protože když jsem ty psy zblejskla, tak byl Mates na volno bez jištění, to jsem se teda bála, jestli poslechne a příjemně překvapil, přišel na první dobrou, pak jsem ho přípla na vodítko, zeptala jsem se pána, jestli jsou jeho psi hodní, jestli bychom se třeba nemohli pozdravit, no prý raději ne, no tak fajn, popadnu Ginu za obojek a vyrazím a….a pak se hluboce stydím, protože vypadám, jakože si neumím ani vychovat psa….
Tak nám se dnes venčilo parádně… trochu to zkazilo, že cestou zpět jsme potkali pána s dvěma hovíky… a v místě, kde nebylo možné to vzít obloukem a v místě, kde jsme nikdy psa nepotkali, takže moje, již slušně vychovaná pyrenejka předvedla, že jsou i vyjímky, které potvrzují pravidlo… bych jí fakt zabila čůzu jednu bílou, to dělá divadlo, ne že by štěkala, ale v klidu nejde, fakt jí musím držet silou a hned jakmile jsme kolem nich prošli, tak se hodila úplně do klidu, ještě se za nima otočila bez zájmu a hleděla si svýho…
Neoprela. Ver mi to nebo ne ale neoprela. Andulim sem prvni silvestr pustila radio, predek zadelanej i plachtou. Kdyz sem nevedela jak budou reagovat. Kone, vedela sem ze na chodniku nad staji (v urovni oken staje) kluci na silvestra petardujou i kdyz statkovi se je snazili vyhanet. Takze se ve staji rozavitilo, pustilo radio, nasypal zlab dalo vic sena. Sampus na pripitek sebou. Kone znamyho byli cviceny na rytirinu ty to meli na haku. Moje skoro 2letka vyvalila oko. Koukla co ja na to a zrala dal.
Kdyz sem byla doma s partydenni dcerou (narozena 8.12) tak sem taky nesla jecet na lidi pred bytovkou at nepetardujou ale jenom sem houkla z okna at to strilej tak at to leti na travu nebo pole a ne do oken (pote co se rozpleskla o okno druha svetlice). A ze mala brecela? No tak sem ji chovala, pustili se nahlas pisnicky a svitilo se. Za chvili odpadla a byl klid. A jak sem psala nezastavam se debulu co tim ublizujou naschval a maj z toho psinu. Pokud by vylez soused ze jestli to nemuzem praskat na navsi nebo jinde protoze jeho zvire je v amoku domluvim se kde to pujde a proste pujdu jinam no kdyz mi to rekne vcas. Ale nevidim duvod to nedelat vubec protoze tech par svetlic fakt nikomu a nicemu neublizuje.
Jinak soused v ulici ma ptaky bez zaletu a zakryti x let a silvestr zvladaj jak valecnej holub bitku. S ledovym klidem.
No to je přesně ono, vždyť to říkám, že jsi prostě hodná ženská, jen některý ty příspěvky na mě působí tak, jak jsem popsala…
Leithian vím, že jste v jádru hodná ženská, ale …trochu mi u vás chybí empatie, pochopení pro ostatní. Situace je taková, že máte ráda ohňostroj a vašim zvířatům to nevadí, tak co byste si s rachejtličkama neudělala radost, ale kdyby čistě hypoteticky byla situace taková, že by vám to hodně děsilo vaše pejsky a nebo papouchy venku, tak byste se ostře opřela do lidí, kteří této zábavě holdují. A to opravdu říkám jako člověk nezaujatý, který ohňostroje miluje a má psy, kteří s tím nemají problém.
Prostě někdy mě váš názor zamrzí, vyznívá to pak…nevím jak to nazvat…pokud někomu něco vadí, tak ať si políbí zadel, ale jakmile něco bude vadit mně😓
Taky je miluju, ale taky bych zakázal, aspoň ty co dělají hluk. EU furt něco zakazuje, tak by mohla tohle ať je z toho někdy i něco užitečnýho. Zákaz dovozu čínských dělbuchů, jen domácí evropské co nebudou dělat rány… hm to by se mi líbilo.
No já mám pocit, že se ani nesmí dělat domácí ohňostroje, kdy člověka napadne, že musí člověk zažádat o povolení… no u nás v létě snad není víkend, kdy by někdo nestřílel… jak přes léto dělaj lidi na zahradě párty možná nějaké oslavy, tak si prostě zastřílejí. Než by člověk zjistil, kde se bouchá… když to není v přímém sousedství, než by zavolal měšťáky, než by přijeli… tak by bylo po… a i kdyby ne, tak to max bude jenom nějaký ty ty ty.
má problém se zvuky bez vizuálu štěkot psa bez psa, no to byla panika útěk…. štěkot psa, i třeba veeelmi zlý, se psem - jé kamarád samozřejmě naučen povel “pejsek”, takže s tímto už problém nemáme
a má problém s kumulací stresových faktorů jeden sám o sobě je OK, druhý je OK i třetí je OK….,když se jich nashromáždí více najednou, chce prchat
no uvidíme, alavis calming nakoupen….
No tak to budu držet palečky, aby toho stresíku bylo co nejméně. Gina je teda od štěnda taková salámistka… nic moc jí nerozházelo, tak max se podivila a nebo to hned šla řešit …. ale zase měla dlouho problém vstoupit do budovy, kde to neznala. Věřím, že z toho vaše malá nakonec prostě vyroste.
Miluju ohňostroje, ale co jsem pejskař, tak pro to bouchání mám čím dál tím míň pochopení. A co mě vadí úplně nejvíc je, že to není jen, že si teda po půlnoci budeme 15 minut pouštět rachejtle, ale to se střílí minimálně celý týden pŕřed a pak ještě po, co kde komu zbylo.
Jako milovník a obdivovatel ohňostrojů klidně na mou duši a na psí uši a na kočičí svědomí řeknu… lidi vyserte se na to.
Já naštěstí v současné době dva psi, kteří to snášejí na pohodu. Dcery pes se bojí, není to teda nějaká nezvladatelná panika, ale bojí. A zrovna dnes mi říkala, že s ním byl její přítel na procházce a nějaký smradi jim hodili skoro pod nohy bouchací kuličku … prostě i takové prasárny se dějí a ještě z toho mají srandu, když se pes nebo člověk lekne.
My se vrátili z prochajdy před chvílí a je to běs. Nakonec jsme to vzali po cyklostezce, protože na našich “ přírodních” trasách je všude bahno a bahno a bahno.
Já to v telefonu ani nerozklikla,,, takže jsem předpokládala, že je to nějaké přání s kapříkem, až teď po upozornění jsem si to zvětšila a ano, tohle není můj styl humoru a nemám to ráda.
Teda Ty mi děláš chutě!!😂 Ale předpokládám, že Gina by se se mnou nerozdělila…😄
No řeknu to asi takhle… já mě a Gině nandám na jednu mísu … nejdřív nakrmím jí a já pak dojím, co zbude. Minule jsme měli kuře na paprice, tak na ní volám z kuchyně “ Ginuš, kolik chceš knedlíků? Pět?” No tvářila se na těch pět, tak jsem jich ohřála 7 jakože dva pro mě a nakonec na mě zbyl jeden. Takže jo… když je jídla dost, tak se i podělí. Tu porci svíčkový na fotce spapala bez mé pomoci.