Aktuálně: 3 731 inzerátů210 847 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 15.01.2024, 15:04:28 xxx.xxx.221.216

Venkovní pes…. Všichni moji psi mají na výběr…pokud by si moje pyrenejská psice vybrala, že chce být venku na zahradě, tak budiž jí přáno, zavírala bych jí jen na noc, aby nerušila sousedy, ale i tahle psí holka samostatná pastevecká teď chrní tady vedle mě na gauči. Nevím, proč spousta lidí dává rovnítko mezi rozmazlenost a tím, že pes může být na gauči a nebo v posteli. Není to o žádné rozmazlenosti, je to jen o tom, že můj pes se mnou chce být v mojí blízkosti…pokud mi to jako člověku nevadí, já jsem naopak ráda, když se mnou psi leží na gauči a nebo v posteli, tak je to jen o pospolitosti, o tom, že smečka je spolu, jestli to tak můžu říct a žádná rozmazlenost s tím nemá nic společného.

Ale to jsem nechtěla říct…chci říct, že si prostě neumím představit, jak lidi, kteří mají čistě venkovního psa, s ním tráví hodiny venku, když leje, fučí vichr a teploty jsou blízko nule…prostě když je počasí, že by psa nevyhnal. Vůbec neberu v potaz nějaké vyžití, třeba tu prochajdu, ale kde je potom ta pospolitost?? Pes je tvor společenský a nevěřím, že je mu fajn být samotnému povětšinu dne a noci venku…hnusný počáso může být třeba týden, pak z toho hnusnýho počása člověk chytne chřipajznu a je na další minimálně týden mimo…a co ten pes? Někteří psi nejsou ani moc velcí mazlové, ve své podstatě jim stačí, když jsou se svojí lidskou smečkou v jedné místnosti.

Takže zatímco já, když se venku žení všichni čerti, si udělám horký čaj a pěkně v teplíčku v obýváku si budeme s pesanama hrát, mordovat se, budou mi asistovat při domácích pracech…Ginuška hlavně při vaření, úklid jí moc nezajímá..a nebo se spolu prostě budeme válet na gauči u televize a ven…no takový počasí..fujky fujky, jsem kolikrát ráda, když je přemluvím na rychlý čůranda…když mám chřipajznu, tak spolu ležíme v posteli, bereme paralen, pijeme horkej čaj a čučíme na filmy…no možná to není super vyžití pro psa, ale zase…jsme prostě spolu. Tak nějak si to samé neumím představit s venkovním psem…no ale jak lidi říkají…on je zvyklej.

Zastávám stejný názor, jak už bylo psáno výše…pokud si pes sám vybere, že doma být nechce, že je mu lépe samotnému venku, tak fajn…ale když vezmeme v potaz “normální” psi, tak si myslím, že drtivá většina si vybere bydlení s páníčkem a psu je jedno, jestli to bydlení bude někde pod mostem, ve stanu, v přívěsu a nebo v domě na gauči…jde o to, že jsou spolu.

Argumentace obrovskou zahradou je dle mého naprosto irelevantní, protože většina psů, které znám a žijí na velkých zahradách, se stejně povalují u vchodových dveřích, nebo poblíž vstupní branky a na zahradu sami nejdou…tak max prohnat nějakou Mícu, co prochází…ti zodpovědní jdou občas obejít teritorium. Prostě přimlouvám za to, že pokud má být pes čistě venkovní, tak by měli být alespoň dva….

Moje pastevecká čuba se jde na zahradu jen vyvenčit, obejít teritorium, jinak leží na dvoře nejlépe tak, aby viděla na branku i vstupní dveře nebo u vchodových dveří, pokud je venku…v létě má stanoviště pod tisem…i kdyby byla zahrada 3x ..10x taková, tak nevěřím, že by většinu dne netrávila v blízkosti domu…a hlavně ona vydrží venku klíďo pár hodin…my pak říkáme, že si hraje na venkovního psa….ale stejně pak přijde dom a svalí se u nás v obýváku.

A jakože venkovní pes to vyhrál, protože nezažívá teplotní šoky…no tak možná ju. Já mám psy v režimu život v domě s rodinou a trvalý přístup dle libosti na zahradu…od jara do podzimu, jak to počasí dovolí, tak mají pesani dveřka do domu dokořán, v zimě děláme dveřníky a žádný z mých psů neměl jedinej problém s těmi přechody teplo-zima, tak nevím…

Sardullah
Sardullah 15.01.2024, 07:46:44 xxx.xxx.221.216
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 14.01.2024, 23:32:08

Do přezubení, jak přezubily, tak se to tak nějak samo uklidnilo…neříkám, že potom už neblbnuli, ale po tom přezubení už si daly říct a nastalo období štípání.

Takže nevím přesně… do 4-5 měsíců? 

Sardullah
Sardullah 14.01.2024, 19:08:27 xxx.xxx.221.216
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 14.01.2024, 18:26:59

Nenechala… a pokud jsem nějak intervenovala a věřte, vyzkoušela jsem vícero způsobů, které mě napadly, tak to vyvolalo ještě zuřivější chování. Na druhou stranu z tohodle poděsa vyrostla ta nejmazlivější, nejněžnější, nejempatičtější psí holka… moje osudová Sára a když říkám vyrostla, tak vyrostla, nejsem si vědoma toho, že by to byla moje zásluha. A Gina, která sice byla kousanda, ale ne takovej zuřivec jako Sára… respektive ona byla ten vtipnej zuřivec… tak tahle potvora teď každej večír vleze ke mně do postele, omega se přitulí a mazlindujeme a drblindáme, dokud mi slouží ruce s i přes den si zakňouríkuje, aby jí šel někdo pomazlit.

Sardullah
Sardullah 14.01.2024, 18:55:32 xxx.xxx.221.216
hmn:

“ale já nejsem naivka a známe svý lidi…pardon…svý psy…”

né psy, ale FENY! 😎

a UŽ 4 roky? 😲
to letí přímo kosmickou rychlostí, vždyť ještě předevčírem to bylo malé ščeňátko……

No už skorem 4 … 28.3. má narozky😴

Sardullah
Sardullah 14.01.2024, 17:29:34 xxx.xxx.221.216

Agresivní štěně?? No nemám zkušenost se zlatým retrívrem, ale na kříženku berňáka a bernardýna jsme se raději ani nekoukali, neboť oční kontakt odstartoval útok…prostě nás běžela rozrhat na cimprcampr a pyrenejce jsme jako malé přezdívali “bílá smrt”.

Na druhou stranu třeba můj berňuška byl hodné štěňátko a já si vlastně vůbec jeho štěněcí období nepamatuju a to jsou mu 2 roky, ale o mých psích holkách bych mohla sepisovat romány o “agresivních” štěňatech.

Ale musím říct, že už taky stárnu a už je pro mě “agresivní” štěně otravný a náročný a navíc to člověku přijde tak nějak líto, když si přiveze psí bílou kuličku…co kuličku…lední medvídě, 25 tisíc v trapu a je to tak roztomiloučký, že by ho ňufal od rána do večera, ale při pokusu o pohlazení má člověk prokouslou ruku a při pokusu o pusinku má člověk amputovaný nos…to zamrzí. 

Můj manžel u každého štěněte říká…podívej, jak je agresivní…no a nakonec nám z toho tak nějak vždycky vyrostou neuvěřitelné mazlindy.

A taky musím říct, že někdy ta “agresivita” fakty překvapí i člověka, co už vychovává několikáté štěně, ale ty předtím se takhle nechovali. Jasně byla to třeba kousadla vzteklá, ale pořád to působilo tak nějak vtipně, ale pak narazíte na štěndo, které do toho jde s naprosto vážným a odhodlaným výrazem, žádná sranda, žádné roztomilé štěněcí vztekání a bojování a člověk si říká “páni, co to je….cože to píšou na fórech, že neexistuje agresivní štěně, no tak teda to se pletou, já mám jedno doma” a jen si to řekne, tak koukne na tu svojí berbeří holčičku a holčička vystartuje s úmyslem utrhnou paničce půlku ksichtu…jo jo…chodí štěně okolo, nedívej se na něho, kdo se na něj koukne, toho štěně kousne.." a pak jsou ještě super ty rady…převeďte štěně na hračku…ahááá a co když se mi štěně na nějaký hračky krajcvajc…no tak zbývá jediné a píšu to stále dokola…zvedněte zadel a vemte štěndo ven, tam je tolik jiných podnětů, že štěně nemá čas se zabývat zahrdlením páníčka…a potom teda pomáhala doma i hra na cvičák, obzvlášť když je štěndo motivovatelné na pamlsky, to taky zaměstná hlavinku trochu jinak a pak…tady máš morkovou kost a kousej si.  Pokud dělá štěně zákusy do nohy, tak doporučuju něco tahat za sebou…u ovčandy jsme tahali koště, u pyrenejky jsem měla kolem pasu provázek a za sebou jsem na něm tahala přivázanýho plyšáka….

Sardullah
Sardullah 14.01.2024, 17:05:51 xxx.xxx.221.216

Teda vy mě sejříte…jsem na tom podobně jako Sarah..já zatim stihla přečíst do strany 19…nějak si nemůžu najít delší chvilku a po jedný stránce mě to číst neba. Teď ve čtvrtek jsem šla na mamograf a říkala jsem si, že možná budu čekat déle a tak jsem si vzala knihu sebou a jen jsem dosedla, otevřela knihu, tak už mě volali a pak prý počkejte na výsledky, tak si sednu, otevřu knihu a prej..výsledky hotovo a šla jsem. Kde jsou ty časy, kdy jsem třeba u zubařky čekala hodinu a půl, než jsem přišla na řadu. Jiní by nadávali, já byla ráda, protože jsem si toho stihla fůru přečíst, ale už ani tam nemá člověk klid na čtení, to si tam dřepnu a do pěti minut už jdu na řadu….kam to zdravotnictví spěje😴

Jinak do té strany 19 musím říct, že Zrzavci nezklamala a jsem moc ráda, že tu knihu sepsala….😘

Sardullah
Sardullah 14.01.2024, 16:51:59 xxx.xxx.221.216

My jsme se probudili do zasněženého rána…takže plán byl jasný, strčit oběd do trouby, dát si na rozkoukání kafíčko a tradá na prochajdu. Jako zase začínám zkoušet s Ginou chodit na flexi, neb mi připadá, že ve svých téměř 4 letech, už tak nějak pobrala rozum a že už nehrozí, že mi vykloubí rameno…je to teda hlavně z mojí pohodlnosti, neb na vodítku s ní obcházím všechna křovíčka, abych jí nešidila, když není na volno a nemůže si tam dojít sama…takhle to já absolvovat nemusím, protože má 8 metrů si tam dojít. Na druhou stranu moje paranoia, že by se třeba stalo, že by vyrazila a já flexinu neudržela, mi velí být přehnaně opatrná, takže držadlem flefiny provlečeno ještě normální vodítko, které mám zapnuté přes plece a které ještě druhou rukou přidržuju…kdyby něco, tak mě prostě potáhne ležmo za sebou, ale nepustím. Ginuška se chovala naprosto vzorně…by jí snad člověk i uvěřil, že je poslušná, protože reagovala moc hezky na všechny povely, aniž bych musela mechanicky korigovat, ale já nejsem naivka a známe svý lidi…pardon…svý psy…a vim moc dobře, že když se rozhodne, tak mě bude mít (a teď se omlouvám za ten výraz, ale je to prostě nejvýstižnější), tak mě bude mít v ženském pohlavním orgánu.

Trochu teda zklamal Maťulka, který se honil s ovčounem podél plotu (ovčoun v zahradě) a vůbec nereagoval, tak to budeme muset pořešit, i když tohle byla vyjímečná situace, kluci se znají od štěňat, jsou skoro stejně staří a vždycky spolu kolem toho plotu lítali, tak je tak prostě Matěj naučenej…u ostatních psů. co byli za ploty reaguje na povely hezky, tam je zase naučenej, že si pejsků nevšímáme a jdeme rychle kolem, abychom je dlouho nedráždili.

Trochu teda závěr procházky zkazilo to, že se Gině na packách udělaly sněhové kouličky…zkoušela jsem to sundat, ale nešlo to, tak se jí ten poslední úsek dom šlo asi nic moc. Matěj je neměl. Tak si myslím, jestli to nebylo tím, že madam vymetla každý “potůček”- strouhu, co kde teklo a tak měla mokrý nožky…protože jinak je divný, že by to neměl i Mates.

Sardullah
Sardullah 14.01.2024, 12:01:48 xxx.xxx.221.216

No to by mě samotnou zajímalo, jestli existuje plemeno, které všechny tyto body splňuje.

Sardullah
Sardullah 14.01.2024, 11:17:51 xxx.xxx.4.213

No já už nemám do štěňat co přispívat, tak si dovolím alespoň jednu vzpomínkovou.. Gina 8-9týdnů, to snad sní není možná, že byla takovej prťavec.

Obrázek
Sardullah
Sardullah 13.01.2024, 10:17:54 xxx.xxx.221.216
Daja:

Dobrý den 😉,

já konečně nezapomněla mobil a fotila. 

Chuli na některých fotkách má oči 🤣.

Dája

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Teda musela jsem si na mobilu fotečky zvětšit, ale fakty má oči😎 Je to roztomiloš 😍

Sardullah
Sardullah 11.01.2024, 15:58:19 xxx.xxx.221.216

Ale no tak…opravdu tohle majitel řeší u 3,5 měsíčního mimina??

Nevím tedy co má za plemeno…jestli mi to někde neuteklo…ale pokud nemá něco naprosto na hlídání nevhodného…pokud nemá plemeno už z podstaty “já jsem sluníčkový, vítací pes”, tak co tomu dát čas…a neřešit to…bože, tak ať se s lidmi pomazlinduje, ať je přivítá…

Za mých mladých let jsem znala lidi, kteří fyzicky potrestali štěně NO, že se nechalo na ulici od cizího pohladit…a nebyl to jeden případ, takhle se majitelé snažili vychovat psa, na kterého by beztrestně nemohl cizí člověk sáhnout…a tak to už je doufám dávná minulost, to už se doufám neděje.

Když vezmu v úvahu třeba ty pastevce, třeba toho kavkazáka, na kterém se asi shodneme, že je jeden z největších radikálů mezi plemeny…jeden z největších děsů a běsů…a i ti kavkazáčci je to pes od psa…některý už jako štěně striktně rozlišuje svoje a cizí lidi, už od pár měsíců je jen pár vyvolených, kteří můžou na jeho teritorium beztrestně vstoupit a pak jsou tací, co jsou jako štěňata opravdu mazliví, vítací…někteří se zdají až bázliví…ale jak psala tuším hmn výše, nepleťme si bázlivost s nějakou opatrností. No a pak může naopak dojít k tomu, že si majitel myslí, že tedy nemá kavkazáka, že holt se to nepovedlo a má doma hodnýho troubu, který by případnému narušiteli ještě s radostí asistoval a pes dospěje, v hlavince se mu rozbřeskne a může být najednou problém.

Moje kavkazanda byla to nejkontaktnější štěně, které jsem kdy měla. Na potkání by se mazlila a ňufala s každým…na pozemku naopak působila jako plašan a pokud nehlídala v tandemu s naší starší pyrenejkou, tak se do toho moc nehrnula, resp. ano, ale z bezpečné vzdálenosti a …jak jí byly ještě ani ne dva roky, tak se v ní ta kavkazanda probudila a už vidí černobíle…opravdu rozlišuje lidi na svojí rodinu a na cizí lidi a cizí by se se zlou potázali.

A samo domo další otázkou je, co od hlídacího psa chceme…povětšinou stačí když pes dělá za plotem bububu a už je to pro zloděje zbytečná komplikace, tak tam ani nepolezou. A pokud mám psa, u kterého hrozí, že bych za chvíli neměla kam na zahradě zakopávat mrtvoly, tak to zase udělám vše proto, aby byl pozemek opravdu dobře zabezpečen a velmi důkladně a důrazně označen.

No a pak máme, z mého pohledu, ideální hlídače ..strážce, kteří na pozemek pustí kohokoliv, ale dotyčný už neodejde a musí se psem vyčkat na příchod páníčka…

Třeba moje pyrenejka je docela uštěkanej pes…štěká na každýho, kdo projde okolo branky, pokud zrovna nespí a nebo nepřemýšlí nad nesmrtelností chrousta…ale jakmile je na zahradě sama a někdo přichází a ona si není jistá, že jsme to my, protože jsem třeba nepřijela svým autem, ale někdo mě přivezl, tak vůbec neběží vítat k brance, naopak, leží tiše někde, kde není na první dobrou viděna a zvedá se a jde mě vítat až ve chvíli, kdy vidí, že jsem to já….pevně věřím tomu, že kdyby takhle vstoupil někdo cizí, tak by ho úplně stejně nechala vejít a pak by vyrazila ze zálohy a jediné, co by dotyčného zachránilo by bylo, že za prvé pyrenejec není radikál, který má prvoplánově v hlavě “zničit krtka” a za druhé to, že by měl dotyčný rozum a nebránil by se…neútočil by na ni, protože vím, jak se můj bílý anděl umí proměnit v okamžiku a nechci si ani představit to čóro móro, co by pak nastalo, pokud by to Gina vyhodnotila tak, že jí ohrožuje.

Takže často je v našich podmínkách lepší mít zodpovědnýho štěkače…čím zuřivěji to za plotem vypadá, tím líp, čím má pes tmavší a nebo žíhanou nebo vlkoší barvu tím líp,…čím víc vypadá pes jako bojové plémě, tím líp…protože si to pak pobertové rozmyslí a my nebudeme mít problémy s poraněnými nebo zahrdlenými poberty. Na druhou stranu, když dojde na lámání chleba, tak chci, aby mě chránil pes, který do toho půjde naplno a má fyzické a hlavně psychické předpoklady, že naší rodinu ubrání a že to udělá s nasazením svého života a to bez ohledu na následky.

Sardullah
Sardullah 10.01.2024, 21:57:44 xxx.xxx.221.216
Fikovnice:

Ježiš, vy jste s tou ostudou jeli autem???😂

Alenko, jak Tě mám ráda, tak bych asi Julinku v tomto stavu do auta nenaložila…😂😉

A to já klidně jo, já mám auto na prasátka zařízený… horší to je, když mám svézt nějakýho čistýho člověka.

Sardullah
Sardullah 10.01.2024, 13:47:16 xxx.xxx.221.216
Odpověď na příspěvek uživatele eena z 10.01.2024, 11:00:10

Hmmmm… tak to jste mě uklidnila, že nejsme jediní. No stejně, i kdybychom pořídili něco novýho, tak na to stejně naházím deky a přehozy, tak dokud nás péra z tauče nebudou píchal do zadelí, tak asi gut. Návštěvy k nám stejně nechodí, když už tak se s přáteli slezem někde na pokec a kafíčko. Trochu jsem měla obavy, když k nám měl poprvé přijet dcery přítel, ale nakonec ani to není problém, že bychom dceři udělali ostudu, protože oni mají v obýváku taky rozloženou sedačku, aby si tam polehali i se psem, takže je zvyklej🤪 No tak spíš asi doma rozložíme i tu druhou sedačku, jak mi furt navrhuje manžel, protože když si tam Ginuška levné, tak jí chudince padá nožička😓😉

Sardullah
Sardullah 09.01.2024, 17:04:51 xxx.xxx.221.216
Bobca:

Mám pozitivní zprávu👌..Stihla jsem dnes i gyndu v Uničově pro žádanku do mammacentra v Ol na ultrazvuk(před měsícem jsem měla úraz na levém prsíčku velikosti 95/G-H..)..Výsledek byl naštěstí dobrý-útvar se vstřebá..a mezitím jsem ještě stihla v Ol. technickou. za starou cenu 1880Kč..a po 14 letech používání jsem jako vždy prošla👍

Jsem tak ščastná😊😇🙏

Když se daří, tak se daří🤗

Sardullah
Sardullah 09.01.2024, 15:34:16 xxx.xxx.221.216
Vahine:

Sardullah, já bych chtěla být, v příštím životě, Váš pes 😜🐶 ti se u Vás  mají tááák dobře! 👍

No, tak se budete muset zařadit do fronty…mám i takové adepty, co slibují, že budou běhat po dvoře a štěkat…🤭 

Sardullah
Sardullah 09.01.2024, 15:20:59 xxx.xxx.221.216
Mi:

Možná větší podium.Tak to maji u syna a super…A ještě je pod tím úložný  prostor. 

I to už bylo na pořadu dne…teda ne podium, ale že tak nějak poskládáme europalety, na to nakoupíme matrace a bude nám fajn. Vlastně jediné, co nám v tom brání je, že tak nějak konzervativně pořád ještě přetrvává představa o tom, jak by měl vypadat obývák. A to přesto, že nám vlastně klasický obývák nevyhovuje.