u nich jsem kupovala auto jednou…nemohla jsem jít ani nikam jinam, poněvadž jsem se zamilovala do Alfa Romeo GTV 2.0 ve žluté metalíze…
Na auto si teda stěžovat nemůžu, byť mě všichni strašili, že budu nonstop v servisu, tak za celý 4 roky, co jsem s ním jezdila, tak vlastně jediná oprava byl prasklý chladič…a pak výměna teplotního čidla asi za 500,-, ale ten samotný nákup toho auta byl horor, potřebovala jsem část na úvěr..byla jsem tam několik hodin a to ne z důvodu, že by měli frmol. Myslím, že to snad bude i nějaká taktika, že když už tam jsem tak dlouho, tak s tím autem prostě nakonec odjedu, i kdybych to měla odtlačit….neustále mi nabízeli služby, produkty o které jsem nestála….jako nakonec jsem odjížděla se svým vysněným autem, ale zároveň jsem jsem se cítila, jak …nebojím se říct…po pokusu o znásilnění. Jako taky mám nějaký školení o prodejních technikách a podobně, takže to člověk celou dobu ví, co dělaj, ale tak …nebojím se říct…agresivní prodejní techniku, schovanou za “příjemné vystupování” jsem snad ještě nezažila….nevím, možná jsem měla smůlu na prodejce, ale tohle už nechci nikdy zažít…
Gina mi říká…co zase do toho dykelíš?? Co holky píšou?? ….píšou o pamlscích a vyvážené stravě…aha, takže když jsi mě před chvílí nalákala domů na párek, tak bych prosila, abys následně použila šunku, aby to bylo vyvážené…
No ale holky psaly, že se dá odměňovat i granclemi…tak to vyzkoušíme…Ginuš, ke mně…sedni…no to je hodná holka a tady máš za odměnu granulku…😲 cožééééé…no tak to si sežer sama 😠, tady ti ještě podám packu a koukej navalit piškot..
Já si myslím, že problém spíš můžou mít třeba psi…výhradní granuláři, když se jim dá maso…obráceně, když je pes krmený barfem, tak by neměl mít nijak zlenivělou trávicí soustavu a že by mu nějaký grancle neměli dělat zas až tak problém. Ale co si budeme…sušený masíčko je sušený masíčko, o tom žádná.
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 21.01.2024, 23:22:01
No já se s tím u andulek taky nikdy nesetkala a to je máme nějakých 45 let. Bidýlka máme normál větve ovocných stromů a i když jsou mimo klec, tak mají třešňovou rozvětvenou větev jako stanoviště a jenom téhle jedné ty drápky přerostly… ale důvod nevím… stříhala jsem jí je jednou, když jí byly asi dva roky a od té doby v poho, už jí to nikdy nepřerostlo letos jí … tedy jemu, je to kluk… bude 7 let.
Jako pamlsky- odměny grancle nepoužívám . Máme je defakto jen proto, abych si nedělala hlavu, když některý ze psů nesní večeři, tak že případně nebude hlady. Jako jde to proti mému přesvědčení, tak nějak se že mě stal odpůrce granulí, ale naštěstí je spotřeba opravdu minimální, i když jsou grancle nasypané nonstop. Vzhledem k tomu, že krmím masem a pesani mi nechtějí v krmné dávce jíst ani přílohy ani zeleninu, tak nemám grancle moc “nadupané”… zkoušela jsem za studena lisované yogies ( z mého pohledu nejmenší zlo), ale čuba říkala, že si je můžu strčit do zadele.
Kombinace masa a granulí mým psům žádné problémy nečiní.
Ale jestli můžu sama za sebe říct, tak za největší top mezi pamlsky považuju sušené plíce… ono to smrdí, ale moji psi to vždycky zbožňovali, navíc je toho hodně na objem, ale lehoučké, takže vlastně toho pes nesní tolik, jako při stejném objemu jiných pamlsků, tak je možné toho zkrmit víc bez nějakých starostí, že pes bude tloustnou a z mého pohledu bambilionkrát lepší než grancle.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 21.01.2024, 21:49:47
Tak drápy má Gina obroušené, ale slavné dvojité paspárky, tam si to neobrousí. Jako nedělám to moc často, protože čubina si drápky na paspárcích okupuje sama, ale někdy ne dokonale a je potřeba to přistřihnout. Nevýhoda je, že dráp je červný a tudíž není vidět, kde už by člověk střihnul do živého, na druhou stranu je nemá před zákrokem nějak extrémě dlouhé, tak úplně postačí zastřihnou kousek … špičku a je to.
Za mě jsou psí drápky obzvlášť u velkého psa na pohodu, jednou jsem musela zastřihovat drápky andulce a to je teda větší prča,
Já bych v tomhle tématu byla hodně opatrná. Přijde mi, že jakkoliv zmíňka o tom, že by alespoň jeden odchovaný vrh blahodárně fungoval jako prevence nějakých budoucích onemocnění, byť v nějakých jednotkách procent, může podpořit stále velmi rozšířený názor, že každá fena by měla mít alespoň jednou v životě štěňata.
Ano my zde můžeme věcně diskutovat, ale mám obavu, aby se toho nikdo nechytil.
Ráda bych, aby bylo jasně řečeno, že ne, nemusí mít nutně štěňata. Štěňat je všude habakuk a pak jsou jich plné útulky. Ráda bych, aby zaznělo, že pokud bude mít fena alespoň jednou štěňata, tak že to neznamená, že jí to zaručí zdraví na věky věků ámen.
Dokonce i chovné feny nejsou připouštěny šmahem všechny, i některé chovné feny zůstávají bezdětné… pardon bezštěňátkové. A ta rozšířená informace, že každá fena by měla mít alespoň jednou v životě štěňata, pak spíše vede k produkci bezpapíráků a kříženců a voříšků, jejichž majitelé to berou jako dogma a tedy pak dle svého vědomí a svědomí fenu připustí.
Jo Alanovi 10.2.,jak ta zvířata rychle stárnou.Já to tedy říkám i vnoučatům,ale u sebe si to nechci připustit.Vždyť tahle naše princezna už půjde do školy.
Tý brďo…tak princezna v mých představách je stále to prtě jako na fotce s tím štěňátkovým Alánkem…😉
To svícení bych si opravdu striktně netroufla říci, že 12 hodin je jedině správně…naopak třeba po založení akvária, kdy kytky ještě nezačaly pořádně růst, tak začínáme svítit i třeba 6-7 hodin denně. Celá ta problematika není tak jednoduchá. Jde především o to, snažit se nastolit v akváriu rovnováhu. A každé akvárium je jiné. Zatímco v jednom bude 12 hodin svícení ok, tak v druhém už to zase taková hitparáda být nemusí a naopak to může způsobit růst řas.
Tak já teda nemůžu ani kozí mlíko ani sýr, prostě nic…za prvé mi to hodně smrdí a teda ani mi to nechutná…jednou jsem jedla sýr o kterém jsem netušila, že je kozí a upřímně jsem to musela vyplivnout, to jsem nedala…..jó takovej ovečkovej, tak to je jiná….
Já se na to ošetřování se souhlasem snad i budu muset nějak dopodrobna podívat….včera jsem vytáhla kartáče, hřebeny, rozčesávadla a že vyčešu bílou madam a tak jsme začaly a záda super, boky super, krk nahoře a strany super a pak to začalo…krk pod hlavou, tak to je boj, protože držet jí jednou rukou hlavu, aby jí nedávala dolů (ona na to česání chce koukat) a druhou rukou vyčesávat znamená jediné, že mi chybí třetí ruka, která bude asistovat ruce, která češe, aby to madam netahalo….no a pak nastalo to, co normálně provádím pouze, pokud mám zásobu minimálně ¼ kila sušených střívek…česání zadele…a já žádný střívka neměla…respektive měla asi 4 ks…tak chvilku klid, pak už se madam začala ošívat…dostala střívko a zase chvilku klid…no jakmile jsem zkrmila všechny, což netrvalo moc dlouho, tak konečná a už začala brblat a bejt načuřená. No a to samý mám, když jí jdu stříhat drápy…strčím stívko a mohla bych jí ustřihnout celou nohu, ale bez střívka by mi ty kleště nejraději sežrala….
Takže ve své podstatě u nás asi ošetření se souhlasem funguje…já odevzdám střívko a ona poté tedy souhlasí….
Mám psa na hlídání a už jsem vzteky bez sebe, všechno na dvorku ochcaný, pergola, nábytek, skleník, všechny rohy od baráku. 😈 Jestli ho dnes neuškrtím, tak budu anděl.
Tak držím palce, aby vám ta andělská křídla narostla…😉
Ne to já děkuji vám, neboť mi někdy přijde, že mají všicí pohodové procházky, strašně vzorné pesany a já, obzvlášť, když byla Ginušoida v pubertě, tak jsem jen tiše na procházkách trpěla a záviděla ostatním. takže za prvé vím jaký to je, za druhé si nepřipadám tak blbě, když se mi dělo něco podobnýho a za třetí…psi řvou venku jak magoři…tak je jdu zahnat…souhlas s tím panákem a jdeme spát🤪
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 20.01.2024, 20:33:54
“Nebo je od neceho odvelim (typicky neco ekl co by stalo za sezrani ci vyvaleni) - poslu je dopredu, kluci poslusne sklapnou a jdou. A holky udelaji par kroku a jak zjistej ze polevila pozornost, zkusej me nenapadne obejit a vratit se k hnusu zpatky. To by kluky proste nenapadlo..”
Jo Jo, jak já říkám…fena dává pozor, jestli dávám pozor a když nedávám pozor, tak…😴
edit: a když zase začnu dávat pozor a přistihnu jí, tak jaká je její reakce?…slaďoulince se usměje a řekne “ale jdi ty brepto…”
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 20.01.2024, 18:35:57
Lehni je hodně důležitá dovednost . Je to taková stabilní poloha.
Jo tak Gina si i lehne…třeba u veta v čekárně nemá v celku problém povel vykonat….to, že bych jí povelem LEHNI venku zastavila, tak to je sci-fi a teda musím říct, že i s normálním psem …ovčandou…to pro mě bylo vyšší dívčí, to už musí být povel naučený opravdu na úrovni reflexu…a teda řeknu na rovinu, že ač tady neustále prezentuju svojí ovčandu jako 100% ovladatelnou za každé situace, tak jsem toto nikdy nepoužila v žádné krizovce, nejrychlejší způsob pro mě byl vždy přivolání popř. pokud jsem jí musela zastavit někde dál ode mne, tak zůstaň…jasně, že je asi výhodnější, když pes má někde setrvat v leže, než ve stoje, ale tak nějak mi přišlo, že je pro fenu srozumitelnější zůstaň, že to potom ví naprosto přesně, co se po ní žádá. Ano dalo by se argumentovat, že jde o to, že pes musí setrvat, tak dlouho, než dostane jiný povel, ale přiznám se, že tady bych si u ní úplně jistá v kramflecích nebyla. Přestože toto uměla…ale nikdy jsem to nezkoušela někde naostro, když by to bylo skutečně potřeba.
A aby si venku lehnul můj afgán….no tak to si vůbec neumím představit…toho jsem snad venku na prochajdě neviděla ani dřepět…jako moji “normální” psi, když jsme třeba někde zůstali dlouho stát nebo jsem se s někým trochu zakecala, tak si sami lehli nebo sedli…chrt kdyby měl stát hodinu, tak si nedřepnul. Jo něco jinýho bylo, když jsme šli do restaurace…já se usadila, on automaticky zalehnul, ale venku?? Na povel?? Tak nespadnul přeci z jahody na znak, aby dělal takový bejkárny…a musím říct, že třeba pyrenejka Gina je v tomhle skorem to samé…když jsme se třeba na společném venčení s dcerou a jejím psem zastavily, abychom probraly kam dál, tak berňák Mates za chvíli zalehnul, ausík si dřepnul a Gina stála a za chvíli začala držkovat.
No to jsem se zase rozepsala a ještě ke všemu mimo téma….😴