Aktuálně: 3 733 inzerátů210 932 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 13.03.2024, 08:07:12 xxx.xxx.9.8
impact:

Toto se snad nedá ani komentovat…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

No máte pravdu… chtěla jsem k tomu napsat nějaký komentář, ale nemám slov…

Sardullah
Sardullah 12.03.2024, 21:46:25 xxx.xxx.27.27
Verun:

Tak to si představte, že pracovníci domovů seniorů takové procházky s lidmi 100+ na vozíkách provozují😜. Ale ti se na tom vozíku nemrskají…uznávám s psama by to bylo horší…

No to je sice pravda, ale velikost vozíku pro dva medvědy ideálně ležící by byla nepraktická…

Sardullah
Sardullah 12.03.2024, 20:10:08 xxx.xxx.27.27

Je to nedávno, co jsem taky řešila mříž do auta. Má stařičkou hondu crv, takže terénní automobilový vůz, který je navíc registrován jako nákladní, což znamená, že tam podle mě byla původně nějaká originální přepážka… tu se mi tedy nepovedlo sehnat. Koukala jsem na mříže, kde se dají variabilně nastavovat rozměry, ale uživatelé  si většinou v recenzích stěžovali, že to drnčí a pokud bylo uchycení nějakou rozpínavosti tyčí o střechu, tak že to nejde pořádně upevnit.

Z mého pohledu je asi nejlepší mít v kufru … nevím jak se to jmenuje… vestavnou klec, ale já to potřebuju mít variabilní a tohle mi nevyhovuje.

Nakonec jsem koupila toto Mříž do auta Nordrive PREMIUM-GUARD , je několik typů na různá auta. Upevnění za opěrky zadních sedaček. Drží to, je to pevný, nikde nic nedrnčí… za mě spokojenost.

Sardullah
Sardullah 12.03.2024, 19:47:22 xxx.xxx.27.27
Dafi:

Sardullah-no,češi jsou prý národ kutilů,tak nějaká domácí výroba🙂

Ahá a kdo tu domácí výrobu s dvěma psy 50+ asi bude na tý procházce tlačit… 😴🤪

Sardullah
Sardullah 12.03.2024, 18:41:59 xxx.xxx.27.27
Dafi:

Orionka-ještě že mí psi nemí číst a psát🙂

už vidím jak si OBA! objednávají kočárek,vyhazují pláštěnky….🙂

Tak to já jsem v klidu… kočárek, kam se vejde pyrenejka a berňák neexistuje😇

Sardullah
Sardullah 11.03.2024, 17:15:50 xxx.xxx.189.104

A tak myslím, že vždycky říkáme, že i chovka (PP) by se měla pečlivě vybrat a že u PP štěňat je to právě o tom, že jsou ty informace povětšinou dohledatelné, bohužel u psů bez PP je to spíše o tom, co nám napovídá odchovatel, nevím, jak by se daly informace od něj ověřit….no a pak tady máme další věc a to je samotný nákup-odběr štěněte, tak to obecně platí u PP i bez PP, že by to asi mělo nějak standardně probíhat.

Prostě obecně by měl kupující přemýšlet. Pokud neví, tak najít info, jak by měl nákup štěněte probíhat. Vzhledem k tomu, že při odběru štěněte jako kupující dělám nějakou základní prohlídku…zadeček, očíčka, ouška…jestli štěndo vypadá cajk, jestli není nafouklý, apatický…tak prostě i to by měl kupující začátečník vědět. To samé smlouva, že čip je povinný a podobně. Takovej základní balíček informací.

Jako je to furt dokola…když si lidi kupují mobil…tak to je gůglení a to samé o prodejci, jaké má recenze….no ale když si pořizují štěndo, tak najednou zapomenou, že existuje internet. To je na tom smutný.

A co se pokrytectví týče, tak všichni víme, že může existovat i PP množka…

Sardullah
Sardullah 11.03.2024, 16:47:26 xxx.xxx.189.104
Doron:

Nojo, mít psa co se pere, případně zabíjí,  je opravdu   otrava, zvlášť v místě, kde je velká frekvence psů .

Zažila jsem si to hlavně s kavkazákem, byly to strašný nervy.

Nechte už důchodkyně na pokoji ! Taky už se mi to blíží a začínám na to být dost háklivá!🤣😬

Taky už se mi to blíží a začínám na to být dost háklivá!

😂😂😂😂…jo jo…a bůhví, jaká budu baba 🤪

Sardullah
Sardullah 11.03.2024, 11:51:31 xxx.xxx.189.104
Anonymní:

😛

Obrázek

Ahááá…tak takhle vypadá Jóžin z bážin…😂

Sardullah
Sardullah 10.03.2024, 22:25:02 xxx.xxx.27.27
Odpověď na příspěvek uživatele Lenocka z 10.03.2024, 20:13:31

Zajímavé je, že když ho pouštím za pár hodin na noc ven, už nevyřvává

Jo u nás to samý… to už potom štěkání opravdu, jen opravdu na něco… na někoho, jinak je potichu.

A vlci u nás v Krušných horách prý jsou.. ale já bydlím ve městě resp. na konci města a vlk by musel běžet po ulici, aby běžel kolem nás a to je hodně nepravděpodobný. To už spíš okolo poběží divočák…

Do paneláku bych určitě vybírala plemeno, které má v popisu, že zbytečně neštěká… v paneláku je slyšet všechno a je to děs. Když jsem ještě bydlela v paneláku, tak pod námi bydlel jezevčík a neštěkal nonstop, ale když to vzal někdo po schodech kolem jejich dveří, tak to si zaštěkal… a bylo to teda slyšet fest.

Sardullah
Sardullah 10.03.2024, 22:09:37 xxx.xxx.27.27
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 10.03.2024, 20:09:37

řekněte “ sedni” a tu vteřinu to určitě trvá

No tak lidi jako já, co žili s berberem Jackem, který měl reakční oblouk  nebojím se říct 4-5 sekund, tak ta vteřina je dobrej počin…. ne chápu, že se to nedá srovnat, ale jen si to představte… řeknete sedni… pes vyšle požadavek do dlouhodobé paměti a když máte štěstí a zrovna neproletí kolem moucha “jé… moucha😲” a nebo se pes mezitím nezamyslí nad nesmrtelnosti chrousta, tak si po těch 4 sekundách dřepne. V opačném případě chvíli stojí přemýšlí a pak se koukne na mě s otázkou “co jsi to po mně chtěla?”.

Přijde mi úsměvné jak je všecko relativní… pro vás sekunda dlouho, pro mě s Jackem by byla sekunda kosmická rychlost. 😎🙂

Sardullah
Sardullah 10.03.2024, 16:57:39 xxx.xxx.189.104
Mi:

Nemáte bohužel pravdu.Některá plemena k tomu byla v podstatě vyšlechtěna a tudíž vychovat je aby nehlásili  kde se co šustne,je dost obtížné až nemožné. Např.špic,pinč.Je to v podstatě potírání jejich přirozenosti,stejně tak jako “vymlátit” z loveckého plemene lovecký pud. 

No já si to myslím podobně…že pokud bylo nějaké plemeno generace šlechtěné na nějaké vlastnosti, tak se asi dá více či méně, ovlivnit výchovou, ale zcela eliminovat??

Už 4 roky se snažím vysvětlit Gině, že není třeba večer ležet na dvoře a vyblafávat do okolí info pro vlky, že je to tady hlídané, že žádní vlci v okolí nejsou…no nepochopila to ta čůza pastevecká a tak teda hlídám s ní a tenhle preventivní štěkot koriguji osobně. Co na to říct…je to nevychovanec a nebo je jen plémě, které je prostě soumračným štěkacím preventistou…. ?

Sardullah
Sardullah 10.03.2024, 12:55:27 xxx.xxx.189.104
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 10.03.2024, 12:22:19

Tak nevím, jestli bych v případě takového chronického zdrhače neměla už elektrickej plot ….jako fuj, když si představím, co by se u vás mohlo strhnout za melu, tak je mi z toho úplně špatně…a nedej bože by se k tomu přichomýtlo děcko…

Sardullah
Sardullah 10.03.2024, 09:43:31 xxx.xxx.189.104
keriton:

Pokud byste chtěla čistě pozitivní postupy, napadlo mě postupně ho “zcitlivit” na ostřejší a ostřejší povel. Takže na procházce dám hezoučký povel na přivolání, odměním něčím fakt hodně dobrým, a za nějakou chvíli ho znovu přivolám, ale o nepatrný stupínek ostřeji. Po chvíli dám třeba ještě jeden stupeň ještě o maličko ostřejší. Vždy tak, aby ještě přišel a mohl dostat super skvělou odměnu. Jestli se na jedné procházce povede projet tři stupínky nebo pět, je celkem jedno. Na příští procházce začínám znovu od nejhezčího, ale dál postupuju rychlejc. Pak se s tím dá všelijak hrát, náhodně měnit stupně ostrosti, držet se vždy v rámci toho, co bezpečně zvládá, opatrně zvyšovat náročnost. A pomalu se propracovávat směrem k cílovému “houknutí”. Představuju si, že tímto postupem to může být proces na několik týdnů.

Díky za tip…to mě nenapadlo, určitě to vyzkoušíme…

On už byl odmalinka citlivej na ostřejší tón a to i když se ho to netýkalo resp. jeho se to nikdy netýká, neboť je hodnej…když jsem přímo oslovila Ginu a houkla na ní…no výsledek je vždycky ten, že bílý krasavici je to úplně buřt…se na mě vždycky tak koukne “no jó, aby si se neposrala…🙄” (omlouvám se za expresivní výraz, ale tady bylo opravdu nutné Ginu citovat) a Matěj hned kouká co se děje…a prostě to na něm vidím, že pokud jsem ostřejší, tak má totál zásek…a opravdu musím ihned změnit intonaci směrem k němu, že je všechno ok, že to nebylo na něj…a než se z toho záseku změní znovu na toho beztarostnýho, usměvavýho Matýska, tak tam vidím to váhání…jestli teda opravdu už nebudu mluvit tak “ošklivě”.  Jak kdybych byla Jekyll a Hyde a on si není úplně jistý, jestli už jsem se z Hyda opravdu změnila na hodného Jekylla. Prostě usměvavej pejsek funguje na jedničku s hvězdičkou, ale jen usměvavé paničce, co k němu promlouvá slaďoučkým hláskem….

Sardullah
Sardullah 10.03.2024, 09:24:44 xxx.xxx.189.104
Pavlína:

Dobrý den, setkali jste se někdy s praktikou prodeje štěněte s PP po perfektních zdravých šampionech, ale nejste si jistí, že jsou to opravdu rodiče vašeho štěněte?

Před necelými dvěma lety jsme si koupili štěně labradora údajně 8 týdnů starého. Mělo mít kolem 8 kg a být čiperné. Chovatelka nám ani na požádání neukázala matku. Řekla, že má dva vrhy asi měsíc po sobě a že je nemůžeme vidět, protože je nemá připravené na návštěvy. Poté nám dala štěně, které vrstvě chodilo a mělo 3 kg. Byli jsme zaražení, čekali jsme větší. Nakonec jsme si ho odvezli. Pes v roce a půl má OCD a artrózu a osifikaci kolenních vazů a achilovky. Stát se to může, ale čím více jsme přesvědčení, že máme štěně z toho druhého vrhu a bůh ví, kdo jsou jeho rodiče. Luxusní množírna s papírama.  3 kg štěně labradora odpovídá 3 týdnům věku, což by sedlo na ten druhý vrh. Máte nějaké zkušenosti?

Chovatelka nám ani na požádání neukázala matku. Řekla, že má dva vrhy asi měsíc po sobě a že je nemůžeme vidět, protože je nemá připravené na návštěvy.

Samo o sobě mi to přijde takový podivný…tohle se mi nestalo ani u psů bez PP, ani u kříženců. Jako opravdu se tohle děje, že si jedete pro štěně s PP a přinesou vám jen to vaše a ostatní neukážou a musíte požádat o to, aby vám ukázali matku. Tak tohle se mi nestalo ani u psů bez PP a ani při odběru kříženců.  Štěňata jsem viděla vždy komplet vrh …tedy těch, co ještě nebyla odebraná a to včetně těch, která už byla rezervovaná a do kterých by mi vlastně nic nebylo. Tedy jediná vyjímka byla u afgána…tehdy byl výskyt parvy někde v okolí chovatelky, takže měla přísná hygienická opatření…dovnitř jsme šli přes desinfekční rohože…do odchovny nás nevzala, ale psy…nejen matku, přivedla do obýváku a vzhledem k tomu, že jsme měli zájem o psího kluka, tak v košíku přinela všechny pejsky z vrhu, včetně zadaného…A matku na požádání…?? 😲…no teď se mi v této souvislosti vybavilo, jak mému manželovi chtěli vermomocí ukázat tatínka naší kavkazandy (on ho neznal) a ještě mu řeknou, že je trošku ostřejší než mamka štěňat, tak jenom ukázat…manžel se psů bojí a tak prej…ona se koukne manželka…já jdu ven kouřit.

Jako nevím, jestli je tohle standard, ale mě to pomalu připadá, jako když si přijedu pro štěně do množky. Jako vím, že už je to s křížkem po funuse, ale s takovým přístupem chovatele bych teda štěně neodebrala a obzvlášť, když by se mi k tomu všemu ještě nějak nezdálo.

Takhle nikdy jsem si nenechávala zjišťovat paternitu u mých psů s PP…nikdy jsem neměla důvod k pochybnostem.

Sardullah
Sardullah 09.03.2024, 22:18:01 xxx.xxx.221.216
Odpověď na příspěvek uživatele Jana z 09.03.2024, 21:45:00

No kěž by to takhle “jednoduše” šlo s pubertální Ginou. Jako fakt nerada někomu radím, protože posledního psa jsem vycvičila před 28 lety. Ale i po 35 letech se psy a po 7 odchovancích a jednom vycvičeném dospělákovi to tak nějak vždycky šlo, pyrenejka Gina ovšem byla pro mě jiná liga. Ve své podstatě bych to s ní nenazvala výchovou, ale soubojem vůlí a ve své podstatě jsem sama překvapená, že to tak dobře dopadlo, neboť zhruba od jejích osmi měsíců klidně řeknu až do jejích 2~2,5 let to byl teda očistec. No a nakonec se z ní vyloupla velmi příjemná a mazlivá psí dáma, se kterou se dá povětšinou rozumně domluvit… ráda bych řekla, že to je moje vítězství a zásluha a schopnosti a poplácala se po rameni, jak jsem to zvládla, ale přijde mi, že to  moje zásluha není, že z toho prostě jen vyrostla a začala fungovat. Že ve své podstatě možná stačilo zatnout zuby a pičkat až dospěje a výsledek by byl stejnej. Protože jak mi jí doma říkáme… možná se tak narodila, možná je to Maybelline… tak Gina se taková možná narodila .  

Sardullah
Sardullah 09.03.2024, 21:37:33 xxx.xxx.27.27

No oni se ty potvory afgánský nezdaj, ale když se jim chce a při správný motivaci… já teda se svým afgánem tanec nedělala, ale třeba když jsme si “ hráli na cvičák” tak v přesnosti a rychlosti plnění povelů strčil bez problémů do kapsy i mojí ovčandu a bez problémů se třeba na povel naučil chodit zavírat dveře z pokoje na chodbu. Jo jsou to prostě šikulky, když chtějí a když kolem nich neproběhne zajíc.

Sardullah
Sardullah 09.03.2024, 21:25:24 xxx.xxx.27.27
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 09.03.2024, 21:22:02

A já bych zase řekla, že z toho strašidýlka už vyrostl.  

Sardullah
Sardullah 09.03.2024, 21:19:24 xxx.xxx.27.27
keriton:

Nevím, jestli nejsem divná, ale já psa do vody i bahna klidně naschvál posílám, a pak se raduju, jak ho to baví. A to rozhodně nemá samočistící srst 🙂 Je důležitý, aby uměl do vody taky nejít, když řeknu, většinou ho ale do vody častěji posílám než zakazuju.

Sardullah, a přeučit to přivolání cíleně se stopovačkou? Aby věděl, že se chodí i na ostrý povel a je za to taky velká odměna….

No se stopkou už jsme jeden čas pracovali, když v pubertě běžel ke psu a sice u něj zastavil a do kontaktu nešel, ale v tu chvíli na přivolání nereagoval. Ale i tak… po razantním povelu bych ho musela přitáhnout opravdu násilím. A to teda nevím jestli je dobře a upřímně se bojím, abych si to moc pěkný přivolání, co teď máme, nezkazila. On je Maťulka strašně šikovnej a snaživej a poslušnej, ale zároveň taková citlivá dušinka. Ono třeba i u povelu sedni..  jakmile řeknu razantně sedni, tak si prostě nesedne. Možná by nejjednodušší cesta byla, abych se já v krizovce znovu naučila používat povel čekej… to je jediný co funguje i ostře vyslovený a když je tím nebezpečí zažehnáno a pes stojí, tak ho nadšeně přivolat.  Tak asi je spíš chyba ve mně, protože jsem léta zvyklá v krizovce hvízdnout a nebo opravdu .. jo nebojím se říct… zařvat a psi vždycky věděli, že tady končí sranda, no a Maťulka je holt jinej. No možná zkusím to hvízdání, podpoříme nějakým pamlskem a uvidíme. No a pak samo domo poučení pro mě, že ho mám mít víc v merku a když je na volno a sundavám větve z Giny, tak si ho k sobě posadit a povelovat zůstaň a nenechat ho ve volném režimu.

Sardullah
Sardullah 09.03.2024, 13:45:28 xxx.xxx.189.104

Info z naší včerejší procházky…

Myslela jsem si, že zabahnění feňule budu minimalizovat povelem “Gino, nelez do toho bahna”…a Gina.."nó, jak chceš" a hupky na druhou stranu cesty do ostružiní…sundavat z ní ty svině pichlavý…větvičky ostružinový…to bylo móc bezva…zlatý bahno.

Pak jsme po cestě narazili na hromádku, kterou tam zanechal nějaký kůň. No Gina si to šla očuchat a když jsem zjistila, co čmuchá, tak už to i pěkně rozšlapala. Jako koně mi voní, ale že bych to chtěla mít doma v obýváku…tak říkám “Ginuš, jako takhle chceš jít do baráku, ty čuně?” a ona “neboj, já si to někde očistím v bahně” a já “tak to asi těžko, já si to bahno hlídám”…no a stejně se jí to povedlo, uprostřed louky bahnitá louže, kterou jsem v trávě přehlédla.

No a pak už na cestě k domovu..už se notně smrákalo..zatočímě na takovou cestičku, která už vede mezi křovím a lesíkem a je to samá zatáčka. Tam už psy beru na vodítko…tedy u Giny to znamená, že jde z flexiny na normální vodítko…to hvězda přišla a na sobě zase óbr rozvětvenou větev s trny…ani nevím z čeho to bylo…no tak jí to sundavám a že tedy pak psy připnu. A jak jí to sundavám, tak vidím, jak je najednou ve střehu…kouknu kam kouká a vidím Matese, jak letí a zalíne do křoví…dle mého v době mé nepozornosti přeběhlo přes cestu nějaký zvíře a vzhledem k tomu, že tady v tom úseku srny nebývají, tak to možná bylo i prase….tak houknu na Matěje, volám ho k sobě…pes nikde a už si teda říkám “a je to v pr.deli”…tak popoběhnu těch pár metrů, kde Maťula zmizel za křovím a to moje zlatíčko tam zůstalo stát, jen jsem ho přes to křoví neviděla…střídavě teda koukalo do dáli, střídavě po nás….no ke mně nepřišel asi z klasického důvodu, že když houknu, tak on je takovej váhavej střelec a zůstane stát…jenže v situaci, kdy mi mizí pes a evidentně běží za zvěří jsem ze sebe nedostala vysokým nadšeným hláskem “Maťulko, ke mně…hopí ..hopí..” a přiznám se, že ani nevím, jestli by to fungovalo.

Tak to musím nějak asi vymyslet, protože v krizovce je ta jeho váhavost a neochota přijít na povel, který člověk řekne razantně, dost na prdlačku. Takže to zatím pořešíme zastavovacím povelem…ten na něj můžu houknout a funguje spolehlivě a budu muset něco vymyslet…zkusíme asi hvízdání a popřípadě píšťalku, ale to je zase pro mě takový nepraktický…fakt nevím…