No já teda taky nevím, jaký má zadavatel plémě a jak srst momentálně vypadá. Bohužel myslím, že většina podobných dotazů na rozčesávání chuchvalců přichází ve chvíli, kdy má pes srst zanedbanou a rozčesávací sprejík to prostě nezachrán, tak max pomůže tam, kde to ještě lze rozčesat a nebo problém se změnou srsti po kastraci a tady teda to nějaká pomoc je, ale … jak to mám říct, ta srst k tomu chuchvalcování má tendence furt a prostě jediný řešení je opravdu pravidelně česat… u Giny bych to mohla dělat klidně obden.
A nebo se ptají kvůli tomu, že se to chlupatýmu pejsovi zacuckalo za uchem. … no a tam taky záleží na tom, v jský fázi to zacuckání je.
Ono často si lidi představují, že vezmou zacuckanýho psa, kde už to jde sem tam do dredů a nastříkají na něj zázračnou vodičku a pročísnou a problém vyřešen. Proto jsem i psala, ať nečeká zadavatel zázrak… protože často je ten zázrak očekáván.
Příspěvky uživatele
Sardullah
Když jsem měla afgána, tak jsem používala šampon a kondicionér s norkovým olejem. Bylo to teda drahý jak prase, ale dobrý. Pak jsem teda strávila hodiny fénováním…dle hesla “co zůstane mokré, tak zplstnatí”…takže žádné krepování se nekonalo, neboť to člověk pěkně pod fénem natáhl kartáčem. Je teda fakt, že to dalo zabrat, ale po takové úpravě se to udržovalo jedna báseň…člověk to sem tam pročísl a bylo to. Takhle to vydrželo tak 3-4 týdny, pak se to martyrium muselo opakovat. Tohle jsem dělala asi 3 roky, kdy jsem psa držela tzv. ve výstavní srsti…pak už bylo jasný, že my fakty na výstavy jezdit nebudem, tak jsem s tím koupáním přestala a jen česala, ale bylo to znát, že se to neudržuje tak dobře jako vykoupaná a vyfénovaná.
Jako nejsem žádný propagátor koupání psů. Medvědy koupu v dospělosti zcela vyjímečně…pokud se vyválí v něčem, co nezvládne samočistící vlastnost jejich srsti. Myslím, že tito psy mají velmi funkční srst a její funkce se koupáním ničí…prostě myslím, že u medvědoidních stačí vyčesávat.
Moje máma měla čepici a límec ze stříbrný lišky… límec bez nožiček…jako hdně malá jsem ho furt hladila… zpětně jsem ráda, že jsem v té době netušila, jak se lišky na ty kožešiny chovají. Já měla čepici z králíka… beranici.. ta byla super. Rodiče mojí kamarádky měli kožešiny ze psů na křeslech… tak z toho mi moc dobře nebylo.
Já měla umělé kožichy bílej a černej. … jeden čas jsem v zimě nenosila nic jinýho, protože byly fakt trplý a nemusela jsem pod ně mít xy vrstev dalšího oblečení. No a nakonec skončily jako pelíšky pro štěňata.
Používám a shrnula bych to asi takto… nečekejte zázraky. Pokud to má být pomocník při rozčesávání, tak asi ok, asi jako já si dám na vlasy kondicionér, ale pokud je pejsek hodně zacuckanej, tak to ten sprej nespasí.
No zákony a regulace a zákazy můžou být jakékoliv, ale pokud nebude jak to účinně kontrolovat a účinně to dodržování vymáhat, tak ten efekt bude malý. Jasně vždycky se najde někdo, kdo nařízení obejde, ale jde o to, aby takových bylo co nejměně.
Já tnejsem chovatel, takže to neznám z praxe. Ale docela dlouhou dobu jsem se domnívala, že poradce chovu je člověk velmi znalý a že tedy je schopen odhadnout, která fena se kterým psem by se k době hodili, aby to chovu a plemeni prospělo a že tedy majitel feny se s ním pořadí zda ten či onen pes je dobrá volba popř spolu vyberou nějaké jiné vhodnější.
No a pak další věc, kde je nabídka, tam je i poptávka. Takže nařízení budou dodržovat zase jen slušní chovatelé, těm přibudou další povinnosti. A ostatní…. no a o chovatelích bez PP ani nemluvím, neboť ti defakto nemusí dodržovat nic. No a pak jsou tady množky, tak ty jedou jenom na kvantitu a nejmenší náklady a nikdo je nechce, nikdo by si nekoupil štěně z takové ošklivé množírny a pak furt čtu nebo vidím, že to ti lidi stejně pořád kupují.
Jinak obecně s těmi nutriemi mi to přijde taková “ karma zdarma”. My jsme je dovezli z jejich domoviny, my jsme je chovali a zabíjeli kvůli kožešině a jedli jejich maso a teď se kartička obrací´ v hororové příhody, kdy nutrie pronásledují maminku s kočárkem, zabijí člověku domácího mazlíčka.
Ne teď vážně, je mi z toho obecně hodně smutno. Hloupí liďové někam zavlečou zvířata, která tam nepatří a když nastanou problémy, tak je to invazivní zvíře a s takovým je potřeba udělat krátký proces “zničit krtka”.
Nerozporuju, že některé invazivní zvířata problém jsou a velký a bohužel je nutné je regulovat nebo ideálně totálně eliminovat, jen nemám ráda, jak to mám říct, nenávist třeba právě vůči těm nutriím, ony ta to nemůžou, to jenom my lidi.
Doron:Tipla bych, že ji zalehnul, tak jak to někdy psi dělavají při rvačce.
Nechtěl, aby ho kousla do huby.
No třeba Gina zalehávací útok používá… teda v rámci mordování s Matesem, ale je vidět, že je to pro ní asi přirozené. A když vidím, jak je schopná zalehnutím spacifikovat 50ti kilovýho psa… kolikrát jí i z té hry musím odvolat, tak malou nutrii by asi uváděla s “ prstem v nose”.
Irma19:Nejsem předplatitel, tak si celý článek neotevřu, začátek vypadá docela dramaticky…
https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/psi-plemena-slechteni-nemoc-nebezpeci-bull-zakaz.A240416_160357_hobby-mazlicci_vals
Jezevčíci trpí. Mají příliš dlouhou páteř a příliš krátké nožky, nežije se jim kvůli tomu dobře, jsou nemocní a ten, kdo je chová, má být potrestán. Zvíře by mu mělo být úředně odebráno, aby nemohl namnožit další stejně trpící nebožáky. Zdroj: https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/psi-plemena-slechteni-nemoc-nebezpeci-bull-zakaz.A240416_160357_hobby-mazlicci_vals
Jako nebudu vůbec řešit zákazy toho kterého plemene, ale to jako vážně…že mi seberou psa, kterého už jsem měla před zákazem?? A jako co s ním udělají?? Tohle přeci nemůže nikdo myslet vážně …..
Marie Mašková:Dobrý den, máme dvouletého buldočka. Je to nekonfliktní, neagresivní a spíše neprůbojný pejsek. Evidentně by si rád hrál s jinými pejsky, ale oni ho prostě nějak nemají rádi. Často na něj štěkají, vrčí, ignorují ho. Náš buldoček k nim přitom jen přijde, stojí a čeká/těší se na přátelský kontakt (z našeho úhlu pohledu tak, jak to děljí všichni ostatní psi). Po odmítnutí je evidentně skleslý, agresi ale nevrací. Měli jsme už buldočků několik, a tak máme s čím porovnávat, ale s tímto jsme se ještě nesetkali. Nemáte prosím s něčím obdobným zkušenost? Děkuji.
No ono některým psům připadá buldoček prostě asi “divnej”…některým možná tak “divnej”, že si nejsou úplně jistí v kramflecích…jako divný je, že u předchozích buldočků se vám to nestávalo. Tak mě napadá, že buď teda máte smůlu na psy, kterým opravdu připadá obecně buldoček jako “divnej” a nebo na psy, kteří se nechtějí kamarádit popř. kombinace obojího.
Ale jestli jste teda nenarazili ani na jednoho přátelského psa, co nemá problém se s vaším pesanem minimálně přátelsky pozdravit, tak je to teda buď hrozná smůla a nebo mě napadá, jestli třeba váš pes ostatním nějak nevoní/voní a proto tak reagují…
Nevim…moje pyrenejka si třeba myslí o borderkóliích, že mají o kolečko víc a tudíž se s borderkama nebaví, ignoruje. Moje kavkazanda ta se zrovna nechtěla bavit s těmi buldočky…
Jako vašeho pejska je mi samozřejmě líto, je to smutný, když on by se kamarádil a ostatní nechtějí….hele zkuste si najít klíďo přes inzerát nějakého psího kámoše a domluvit se na nějakých společných prochajdách.
hmn:také jsem již připustila k sobě psici a vnučku
Moja ležela v obýváku, malá si sedla před její hlavu, zavřela oči a natáhla obličej k ní, Moja ji olízala, malá otevřela oči a psici hezky podrbala na krku….a další kolo…olízat-podrbat, olízat-podrbat 😀
věřím, že z holek budou dobré parťačky
jsou si v mnohém podobné 😄
Tak já třeba musím říct, že Gina, ač v rodině ani po známých žádné malé děti nemáme…tedy momentálně žádné děti, tak má k dětem už od štěněte velmi kladný vztah a i v jejím bouřlivějším období přistupovala k dětičkám (ano já jsem to byla, co otravovala maminky, zda by si jejich dítě nechtělo pohladit pejska…šmrdolily jsme se kolem dětských hřišť ve snaze “ulovit dítě” na pomazlení...) velmi opatrně…když dává pusinku, tak natáhne krk jak žirafa a je to pusinečka něžňoučká. Myslím, že má vrozený velmi kladný vztah k mláďatům obecně. Akorát, když byla malé štěndo, tak jsem musela hlídat, aby na dítě neskočila, aby mu dala pusinku….jak povyrostla a defakto měla hlavu na stejné úrovni jako dítě, tak tohle nebezpečí pominulo.
Jako jasně je to Kanimůra a potvora největší o tom ani po tom, ale v tomhle je naprosto neuvěřitelná a myslím, že obecně to tohle plémě bude mít asi vrozené. Navíc je ve vztahu k dětem neskutečně trpělivá, klidná, vyrovnaná…a v těch superlativech bych mohla pokračovat. Jako moje děti se psy vyrostly, ale TOHLE to jsem nezažila.
Jako často slýchám, že některá bull plemena jsou označována jako baby sitter…nevím, sama jsem žádného bulla nikdy neměla, ale svojí pyrenejku bez výhrad klíďo takto označím.
Takže si myslím, že holky budou ty nej parťačky.👍…jako jak to popisuješ, tak to si to živě umím představit a jsem z toho až dojatá…❤️
Hotspot 😴…no bude držet palce, abyste to zvládli vyléčit co nejdříve.
Dcery pes to měl loni…nejdřív nadšeně po 14ti dnech hlásila, že jsou ok… to jsem jí říkala, že má teda kliku, takhle rychle….no radost byla předčasná.. nakonec se s tím trápili přes 3 měsíce… antibiotika, mastičky… no děs. Jen se modlim, aby to letos neměli znovu.
No to je klidně možný, v tom případě to byla kurňa smůla….prostě jak se říká…v nesprávný čas na nesprávném místě…😴
No ono hodně záleží na tom konkrétním akváriu, jak hodně se člověk přiblíží k nějakému ideálu rovnováhy. Neboť v ideálním případě odpad ryb spotřebují rostliny, eventuelně potravu spadlou na dno zkonzumují ryby dna a nebo šneci…
No a pak máme akvária, kde to takto nefunguje a hromadí se bordelizmus a ten se prostě musí z akvárka odstraňovat neboť by tropil neplechu…no a to se provádí právě odkalováním…buď jenom povrchově…a nebo opatrně i hlouběji a v tom případě určitě neodkalovat celé akváriu najednou a nedělat tuto současně s čištěním filtru.
Já třeba provádím údržbu akvárií 1x týdně (výměna ⅓ vody) a odkalovačem vezmu jenom ty místa kde se třeba hromadí v důsledku proudění vody bordelíček. Hlubší odkalení jsem teda už léta nedělala, ale určitě nemá smysl to dělat někde v hustém porostu rostlin a nebo někde blízko u rostliny…spíš na volných plochách.
Takže pokud nemáte žádný problém, tak odkalování není nutnost.
Já tak přemýšlím, když jde člověk nějakým úsekem, jde po cestě, ale ví, že v okolí prasata jsou, tak jestli je lepší hlučet…aby jako prase o mně vědělo a mohlo si někam poodejít a nebo být potichoučku a zbytečně na sebe neupozorňovat. Prostě u těch prasat fakty nevím, jaká je lepší preventivní taktika.
Jako předpokládám, že příměstská prasata jsou na lidi, na psy vlastně zvyklá, což možná na jednu stranu výhoda, poněvadž nemusí hned vše pokládat za nebezpečí a jsou ve větším klidu, na druhou stranu o to víc můžou být oprsklá a místo, aby třeba utekla, tak raději zaženou z jejich pohledu vetřelce.
Chci říct, že fakty nevím, jak se chovat, abych případnému útoku předešla.
Ono jasně…většina těchto setkání třetího druhu proběhne v klidu, prase přeběhne přes cestu a nebo to člověk v klidu otočí a odejde (uteče), ale stát se může cokoliv viz Aluška, tak prostě jestli je vůbec nějaký způsob při pohybu v přírodě, kde člověk nevidí široko daleko a nemá tudíž šanci se prasatům vyhnout, aby prase nevyběhlo…samozřejmě nebudu teď vůbec zmiňovat variantu, kdy pes na volno běhá v nějakém rádiusu kolem nás a může do prasat tzv. vlítnout, ale když prostě jdeme spořádaně po cestě.
Buggyra:Tuhle karabinu rozmlátíte v pohodě kladivem… je to nějaká slitina, zpravidla to praskne někde samo. Pokud si to budete chtít pojistit, můžete ji předtím hodit do mrazáku.
Ale jinak by mě ještě zajímalo, jak je vytvořená ta smyčka na tu karabinu. Jestli je konec třeba zapletený a svařený, tak dejme tomu, ale jestli je konec jen přehnutý, sražený, a zatavený do té černé převlečky, tak to bych chtěla mít ještě prošité nebo něco…
Spoje jsou svařený a prošitý.
Jinak díky za radu…jako už jsem si chystala pilník, pilku na železo, štípací kleště…tak rozmlátit…to mě nenapadlo…hned jak přijdu z práce, tak to šoupnu do mrazáku a tradá na to.
hmn:něco se děje
byly jsme na dopolední a ona ŠLA 😲😲😲
pak to trošku spravila závěrem, klasický šprajc, ale stejně jsem z toho celá rozhozená……😇😎
a ona ŠLA 😲😲😲
No tak to teda gratulace…👍…už se blýská na lepší časy 😉
A koukejte sem dát nějakou fotku princezničky….!!!!!!!
No já to sem spíš dala jakože info o “útoku divočáka”.
Teď na mě vyskočilo na FB …
Tak my se právě vrátili z prochajdy a dneska musím říct, že teda počáso super pro všechny… Gině nebylo horko, mě nebyla ani zima ani horko. Nové vodítko vyzkoušeno a bezva… už jsme ho samo domo stihli ušpinit. Jen když jsme se vraceli cestičkou viz poslední dvě fotky, tak mi teda na duši nebylo moc dobře, neboť vím, že divočáci v této lokalitě jsou a samozřejmě jsem si vzpomněla na jezevčíčky a toho našeho nešťastnýho marůdka…
Mezi fotkami také detail mojí bílé princezničky, zase potvora objevila bahnitou louži v terénní vlně, kterou jsem neviděla.