Aktuálně: 3 729 inzerátů211 037 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 02.11.2024, 15:57:39 xxx.xxx.221.216

Některé moje spolužačky začaly s plozením dětí o hodně později než já. Ty rozdíly jsou až takové, že zatímco mému synovi minula třicítka, tak oni se pořád ještě “trápí” na základní škole. A i vidím, že ten přístup k dětem je trochu jiný.

Já nevím jestli je to věkem nebo to je čistě moje nátura, ale když opomenu to dětské období, kdy je to tak max na paci paci… tak já jsem třeba zrovínka matka, co neměla problém s dětma zapařit hru na kompu nebo herní konzoli a klíďo jsme hráli celý odpolko. Děti jsem “ vychovala” na pořadech jako Červený trpaslík, Doctor who, Krajní meze, Příběhy ze záhrobí, Akta X..  v kombinaci se spidermanem, supermanem, Xenou, Buffy, Hvězdnou bránou. Vetřelec, predátor, terminátor…

Neměla jsem problém vlézt na jakoukoliv pouťovou atrakci, co jsme se vyblbli na autodromu.  Houpat se ns houpačce, klouzat na klouzačce, v zimě jezdit na bobech… a spoustu klidně i bláznivých věcí.

Samozřejmě v kombinaci s čtením klasických pohádek, zpíváním lidových písniček, chozením do přírody, kolo.. ale taky malování… no prostě taková ta klasika.

No a tak nějak jsme se prokousali do puberty.

Já byla ta matka, kterou mým dětem záviděli kamarádi a spolužáci… a ani pubertální dítě se za mě nestydělo naopak ostatní mě jako matku mým dětem záviděli. Jo tak jasně, nikdy jsme se neoblíkala usedle, do školy jsem přivezla holku ve žlutý alfičce GTV s hudebním doprovodem. No a povětšinou jsem sršela vtipnými hláškami… nedávno z holky vypadlo, že byla ráda, že má takovou cool matku.

Neumím si představit, že v době, kdy moje dcera chodila na střední by mi bylo 65 let… neumím si představit, že bych si v pětašedesáti tu pubertu mých dětí tak skvěle užila s že by si děti tak skvěle užili dětství s pubertu se svojí praštěnou matkou. A myslím, že i ten vztah s mými dětmi by byl jinej.

Děti fakt nemusím a naprosto chápu ženský, který děti nechtějí. Já děti vždycky chtěla, ne proto, že bych toužils po miminku a měla nějaký mateřský puzení, ale přesně s tou vizí, že jednou z toho mimina bude dospělej člověk a super parťák. Že to budou dospělí lidé, které oblivní moje osobnost… které di defakto vychovám k obrazu svému.

Já měla starší maminku… tedy na tu dobu… mamka mě měla v 32 letech, msminy v té době bývaly o deset let mladší. Màm tu nejhodnější, nejzlatější maminku na světě, ale byla úplně mimo moje zájmy…. respektive nikdy jsem jí nezažila, že by se zúčastňovala nějakého blbnutí. 

Sardullah
Sardullah 02.11.2024, 14:14:39 xxx.xxx.221.216

Nemám zkušenost s borderkama. Moje dcera má ausíka.

Já bych jen měla takovou technickou poznámku, že třeba mezi ausíkama jsou taky velké rozdíly například v temperamentu. 
Říká se, že některé bordery jsou tak pracovité, až jim z toho hrabe. No a já myslím, že někteří ausíci jsou taktéž hodně pracovití.

Já bych to shrnula asi takto.. ausík mojí dcery je z mého pohledu, jako majitelky neustále se povalujícího pastevce, strašně akční, ale dcera tvrdí, že jejich ausík patří k těm ne omega akčním resp. k těm neakčním.

Říká se, že ausík je taková trochu umírněnější borderka,ale určitě jde taky o to jaké jedince srovnáváme.

Sardullah
Sardullah 02.11.2024, 10:20:26 xxx.xxx.221.216

Lovec i Záhadný případy se mi líbili. Já mám ráda seriály s touhle tématikou.

Sardullah
Sardullah 01.11.2024, 23:59:41 xxx.xxx.221.216

Já přilítla pozdě večer z práce a tak jen večerní čůranda s asi halloweenským zážitečkem.. 

potkali jsme čerta. Fakty nějakej mladej muž, který se tedy asi identifikuje jako čert… nebo šel z maškarního nebo co, neboť Mikuláš je ještě daleko, si na sebe navlíknul chlupatou vestu, nějakou paruku a svítící rohy a v tý tmě… no měl štěstí, že ho Gina neposlala zpátky do pekla. Tak jsem nakonec ráda, že jsem viděla její reakci na Bubuláka, třeba to teď trochu potlačí můj iracionální strach z Jožina z bažin a Hejkala.

Jako v tu chvíli byl z Giny ďábel a to je víc než čert a teda měla jsem plný ruce práce, abych jí odtáhla pryč. 

Musím říct, že jsem za takovou demonstraci odhodlané zuřivosti z Gininy strany moc ráda. Za ty čtyři a půl roku, co jí mám to udělala jen párkrát, ale vždycky mi to připomene, že ta bílá salámistka, co nic neřeší, která není radikál a to tak moc, že si člověk řekne, jestli by ho vůbec účinně bránila… když je to ve své podstatě rozmazlenej gaučák… tak mě to vrátí zpátky do reality, moje dušinka si oddechne, že je chráněná a v bezpečí.

Jestli jsem si doteď myslela, že na mě venku vůbec nedává pozor, tak tohle byla reakce ihned, jakmile se čert zjevil v našem zorném poli..  já se lekla, bylo tohle jsem fakt nečekala a Gina do té doby čuchající a v klidu, byla okamžitě v akci…holka moje zlatá pastevecká.

Sardullah
Sardullah 01.11.2024, 23:33:57 xxx.xxx.221.216

Tak co se týče zaměstnání psů, aby se unavili, tak dneska tohle zvládly velké morkové kosti.

Sardullah
Sardullah 01.11.2024, 07:26:45 xxx.xxx.221.216

Já svoje děti miluju, teda milovala i jako malé, ale teda ulevilo se mi, když se konečně dostaly do puberty…. do tý doby to byl takovej trochu vopruz. Jo klidně to přirovnám k border kolii… pořídím si borderu a budu jí milovat až za hrob, ale bude to vopruz, protože s ní budu muset dělat bambilion věcí, které mě nebaví. Navíc když byly děcka malá, tak jsem si připadala, jak uvázaná u boudy. Ale všechno nakonec dospělo k tomu, že jsem vychovala dva dospěláky s velmi podobným smyslem pro humor jako mám já, takže se spolu dost nařehtáme….jo jsou super.

Dneska mám takovej strach z budoucnosti, že bych do toho žádné dítě přivést nechtěla… možná jsem hystericky paranoidní.. ale svět se z mého pohledu řítí někam do zadele. Z zohoto pohledu jsem vlastně i ráda, že vnoučata nemám.

Já nikdy děti nemusela… už když jsem byla malé děcko jsem neměla ráda malé děti. Nejhorší vždycky bylo, když přišla návštěva s mými vrstevníky, že si jako my děti budeme hrát, tak to bylo fakt utrpení mladého Boháčka. Jó to když měla přijet teta s ovčandou, tak to jsem nemohla dospat, jak jsem se na ovčandu těšila.

Děti to teda asi mají po mně.

Sardullah
Sardullah 31.10.2024, 22:26:18 xxx.xxx.221.216

No ze mě babička nebude. Moje děti děti nechtějí..

Já děti nemusím a nijak se tím netajím, ale zároveň krev není boda, takže bych svoje vnouče milovala… až bychom se prokousali  do fáze, kdy dítě zvládne hrát prší, člobrdo, z pohádky do pohádky, dostihy a sázky a žolíky, tak to je pohoděnda. Ale zároveň vnouče není nic po čem bych toužila.

Mrzí mě třeba přístup některých členů mojí rodiny, když zjistili, že moje dcera děti nechce “ no jo… další taková”. A nejvíc mě na tom všem štve dvojí metr.. můj syn tudíž chlap děti nechce a nikdo neřekne sni popel, moje dcera děti nechce, tak je divná, protože každá ženská musí chtít děti.

Sardullah
Sardullah 30.10.2024, 22:47:01 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 30.10.2024, 22:22:29

Tak je fakt, že když se jedná o nějakej prvotní průjem, tak jako první mě napadne, že pesanům prostě něco nesedlo, nějská dietní chyba a tak večer dostanou k večeři buď dětský piškoty a nebo suchej rohlík.

Pokud je průjem ještě druhej den, tak nasazuju dietu a jako chronický krmič od stolu s touto činností ihned přestanu.

Třetí den odjíždím ns veterinu neboť to u mých psů není normální, aby 3 dny průjmovali.

S Matesem jsem takhle byla vloni, měl i teplotu… radši budu vypadat jako hysterka než něco zanedbat.

Sardullah
Sardullah 30.10.2024, 22:41:01 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.10.2024, 22:22:02

Zapisuju si do dlouhodobé paměti… teda doufám, že tuto informaci nebudu potřebovat… resp. že jí využiju co nejméně.

Sardullah
Sardullah 30.10.2024, 22:04:57 xxx.xxx.221.216
Zrzavci:

Ještě jen takový osobní poznatek - když jedete dietu - ne vždy je vhodná rýže. Mám osobní zkušenost, že psům dieta s rýží problém prohlubovala. Od té doby používám při dietě suché vařené brambory, mrkev, libové kuřecí. 

V průběhu času se mi to ověřilo i u jiných, než mých psů.

Vím, psala jsem to několikrát, ale zase jsou věci, které je asi lepší zopakovat.

No tak to je dobrý vědět…. já na dietu vždycky dávala rýži s mrkví a masem, vše vařené, by mě nenapadlo, že by právě v rýži mohl být problém.

Sardullah
Sardullah 30.10.2024, 18:53:13 xxx.xxx.189.104
hmn:

Mojence (snad) končí průjem, který vystřídal zvracení (což bylo matoucí, protože ona zvrací v souvislosti s háráním tak jsem to zpočátku přičítala tomu). Takže jsem rovněž usoudila na infekt. Něco nám to lítá ve vzduchu…..

Něco nám to lítá ve vzduchu…..

To nestraš…jestli něco chytne mladých ausík, tak to zase budou lítat na veterinu do vánoc. A to jsem zrovínka v sobotu, když u nás byli na návštěvě dělala ťuk, ťuk, že snad letos byl zdravej…ale ty roky předtím, to bylo furt něco.

Sardullah
Sardullah 30.10.2024, 17:54:20 xxx.xxx.189.104
efe:

Dík. Mám prostě teď takový pitomý období a proto si všechno o to víc beru a hroutim se. Denně uklízím bobky, dneska ráno přede mnou doma Vasil zvednul nohu a ochcal nábytek, Eliška hárá a tím víc je protivná, neposlušná a nečistotná, občas se do sebe pustí s Barčou, jsou nevylítaný a nevyblbnutý a já mám pocit, že jsem nejneschopnější služka na světě, protože trávím denně 12 hodin v práci a nemám na ně čas 😢

Hele já vám ohledně nějakého zabavení neporadím, neboť na mě je akční i můj berňák a cokoliv o fous akčnějšího už vůbec nechápu, při mém nízkém temperamentu, jak to lidi zvládaj.

Ale chtěla jsem vám napsat, že nejste nejneschopnější…to se někdy tak v životě semele…znám to z vlastní zkušenosti…v mých očích jste úžasná a vždycky jste byla. Zase bude líp…a já vám držím palečky, aby to pomyslné sluníčko vyšlo co nejdříve.❤️🍀🌼

Sardullah
Sardullah 30.10.2024, 14:44:17 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 30.10.2024, 14:23:14

No já to mám podobně s berňákem…jak s ním chci něco dělat, abych ho zabavila…tak už se připrdelí pyrenejka a prej “co to tady děláte?? necvičíte náhodou za piškotky??…tak tady máš packu a naval piškot”

Minule jsme v obýváku jen tak s plezíru cvičili obraty u nohy…no a jasně že madam hned slezla z gauče a tradá k nám.

A to je konečná, protože se tam samozřejmě motá…popř. jí můžu říct, aby si tady dřepla a čekala, ale to zase znamená, že jí za odměnu musím ty piškoty dávat a pak se tolik nesoustředím na Matese, ale spíš na to, jestli madam dřepí kde má. A nebo můžu dělat tak max stereo pořadové cvičení.

Takže se nám z toho taky vždycky stane tak nějak skupinová lekce.

Nejvíc mě na tom sejří, že pyrenejka se jinak na nějaký cvičení může krajcvajc…to můžu zkoušet až do alelujá…Gina leží na gauči…já řeknu “ke mně” a dál pokračovat nemusím, protože k povelu sedni už se ani nedostanu, když ona furt leží na gauči…ale jak začnu něco dělat s Matějem, tak to je tam v cuku letu, aby náhodou o něco nepřišla.

Sardullah
Sardullah 30.10.2024, 14:36:23 xxx.xxx.189.104

Jinak možná ani tak nezáleží na konkrétním plemeni, ale spíš dle mého na konkrétním jedinci. Dokonce si myslím, že ani tak nejde o nějakej loveckej pud/ne pud…ale spíš, jak je pes ochoten přijmout zvíře za své …však to známe…budu kámoš s naší kočkou, ale cizí zahrdlím…a jaká zvířata je pes ochoten považovat za své…třeba kočku jo, ale morče už ne….

Další věc je, jak bezpečné to bude. Myslím, že pokud naučím psa morčata ignorovat, protože na nějaký kamarádský a láskyplný vztah mezi psem a morčetem to nevypadá, tak takový pes může morče ignorovat ve chvílích, kdy mu přijde, že je pod naším dozorem a pak stačí, když ale narazí na morče volně lozené v bytě, v dohledu žádný páník??…nemusí to dopadnout dobře.

Z mého pohledu je velmi pravděpodobné, že pes, kterého nemusíme nic učit resp. nemusíme korigovat eventuelní vražedné sklony ve smyslu “morče je kámoš ne jídlo”, kterýmu jsou morčata šumák nebo který je s nimi kámoš, asi morčeti neublíží ani když bude bez dozoru.

Třeba u současných psů…a teď opravdu čistě teoreticky…s Ginou si myslím, že no problemo, vzhledem k tomu, jak adoptovala vrabčáky, co venku krmím, tak morčata klíďo brďo. U berňáka bych se ale bála…za prvé je jak hrom do police, tak nějaké podupání by hrozilo, za druhé bych měla strach, že bude chtít morče někam nosit, ňufat a podobně.

Sardullah
Sardullah 30.10.2024, 14:24:39 xxx.xxx.189.104
Kilian:

…co z morčat padalo bylo a je pro Keliše i psy před nim největší ňamka….

No tak ty bobky trousej, to je fakt…vlastně je to to nejhorší na tom, když nechávám morčeti výběh po bytě. Má to teda jednu výhodu…když se morče “ztratí”, tak můžu jít po “stopě”….nikdy mě nenapadlo, že teda potřebuju do tandemu psa, který to bude “uklízet”…chrt to teda nedělal…

Sardullah
Sardullah 30.10.2024, 13:36:28 xxx.xxx.189.104
Anonymní:

však ano, nemyslím čistě bestie 4 nohé ale i lidi. Dnes se eviduje každý prd, kolik kdo vyprodukuje odpadu, kolik kdo spotřebuje mléka. To mi neříkejte že nemuže existovat evidence bojových plemen psů a jejich majitelů.

Bojová plemena??…no tak tam můžeme rovnou zařadit vše snad mimo nějakých pidiplemen, poněvadž i takovej jezevčík dokáže pokousat malé dítě v obličeji.

Tak fajn…co zařadíme mezi bojová plemena…bull psy, rotvíky, argentinský dogy…co ještě??  No a dítě vám napadne nějakej kříženec s německým ovčounem….

Ono totiž jakákoliv evidence majitelů bojových psů ať už do této kategorie zařadíme cokoliv, se bude týkat zase tak max slušných pejskařů, kteří mají za prvé psa s PP (protože jak jinak chcete určit plemennou příslušnost k tomu jakému bojovému plemeni), za druhé mají psa očipovaného a čip zaregistrovaný, mají psa přihlášeného na obci, za třetí mají psa očkovaného….a pokud už se stane nějaká nešťastná nehoda, což se stát může, jsme jenom lidi, i když by nemělo…tak se k tomu postaví čelem a přijmou zodpovědnost….no a těmhle slušným pejskařům by teda přibyla další evidence a nějaký ignorantský hovádko s nějakým křížencem třeba bull psa, ovčáka, rotvíka, velkýho vořecha, prostě cokoliv i z “nebojovýho psa” jsou někteří lidi schopni udělat agresivního magora a  bude dál terorizovat okolí…jeho pes bude dál napadat psy, lidi…a přitom jeho pes v žádné evidenci bojových plemen nebude….

Sardullah
Sardullah 30.10.2024, 12:22:00 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 30.10.2024, 11:21:04

No tak nám tady roste další šikulka….gratulace a pusinku Jácíčkovi❤️

Sardullah
Sardullah 30.10.2024, 11:56:03 xxx.xxx.189.104
efe:

Otázka pro všechny: co vám spolehlivě unaví psa psychicky? Je to čmuchání, výcvik, hlavolamy….?

U berňáka…ten je taková asistentka, tak toho nejvíc odrovná větší úklid doma a nebo práce na zahradě ….to je vyřízenej víc, jak z dlouhý procházky.

Berber Jack…tak tam stačila krabice s namuchlanými letáky, novinami…a ani tam člověk nemusel nic schovávat…prostě chtěl jen kramařit …nejšťastnější o štědrém večeru, kdy bylo hromada krabic a vánočního papíru z rozbalených dárků.

Sardullah
Sardullah 30.10.2024, 11:20:50 xxx.xxx.189.104
Anonymní:

Zábavu dětí na hřišti v pražských Vršovicích o víkendu narušil agresivní rotvajler, který jedno z dětí napadl a pokousal. Pes neměl náhubek a jeho majitelé podle matky napadeného chlapce vůbec nezasáhli a dítěti ani nepomohli.

Zas a pořád dokola!!! Mrtví, potrhaní, zranění, napadení a nic se neděje!! Kdy už bude sakra nějakej zákon na tyto bestie? Řeší se prkotiny a důležité věci ne.

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/579797-rotvajler-na-hristi-napadl-chlapce-majitele-vubec-nezasahli-rika-matka

Jo tak zákon na ty “bestie” resp. nezodpovědné a ignorantské majitele psů …jde spíš o potrestání a hlavně postihy takových majitelů…když budou hodně citelné, tak se třeba situace zlepší. 

Ono když by majitelé museli zaplatit nejen tučnou pokutu, ale i vysoké odškodnění dítěti, tak by si třeba svoje nezodpovědné chování rozmysleli. Otázkou jsou pak spíše majitelé psů, kteří jsou nemajetní, sociální případy, nepřizpůsobiví, opilci, feťáci a nebo prostě jen hovada, na kterých si člověk nic nevezme….těm jsou nějaké pokuty u zadele a člověk by sice mohl něco vysoudit, ale stejně z nich ty prachy nedostane.

Samozřejmě, jednoduchý by bylo takovýho člověka zavřít do vězení, ale zase jsme u toho…věznice praskají ve švech, vymýšlí se alternativní tresty, aby stát nemusel tolik vězňů “živit”, tak je to z mého pohledu sci-fi…

Někdy mi přijde, že pokud pes neroztrhá na cucky mateřskou školku včetně učitelky, tak se asi nic zásadního majiteli psa nestane.