Aktuálně: 3 733 inzerátů210 919 diskuzních příspěvků18 260 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 07.05.2024, 19:00:57 xxx.xxx.221.216
balu:

Nevím kam to dát, tak sem. Pro úřední změnu pohlaví není potřeba operace - podle dnešního rozsudku. 

Jsem moc ráda, že nemám malé děti, tedy malé dcery. Fakt bych nechtěla, aby byly konfrontovány třeba v šatně u bazénu s osobou, úředně ženou, s penisem. Ne jen, že by to viděly, ale vidím tam nebezpečí, že si o úřední změnu pohlaví požádají někteří muži účelově, aby měli snazší cestu k ženám na místech jako jsou šatny a toalety. 

A dost… to jako vážně? Vážně bude chodit osoba s penisem do ženských šaten, sprch, na ženské záchody a jaká práva mám já biologická heteresexuální žena… mě je úplně jedno, že si někdo změní pohlaví na letadlo, pokud má pindíka, tak je to chlap. A hesla tipu, že i muži mají menstruaci.    no prostě nemají, na to potřebíují vaječníky… a kdo má tskovou výbavu ..  samice a samice =žena.

Ono za chvíli bude diskriminační pohlaví uvádět vůbec, budeme všichni unisex.

Dneska mnozí rodiče chtějí vědět ještě před narozením pohlaví… tak nic nebude, pohlaví až jské di vybere děcko a do té doby vychovávat bezpohlavně prosím.

Sardullah
Sardullah 06.05.2024, 22:03:28 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 06.05.2024, 21:58:54

Úplně jinej pes 👍

Sardullah
Sardullah 06.05.2024, 21:37:08 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 06.05.2024, 21:28:42

Tak já jsem z druhé strany republiky… ústecký kraj… taky hlásili odpolko bouřku, ale jen trošku sprchlo, ale jinak bylo docela příjemně, docela teplo s to i při tom mírném deštíku, ani nijak moc nefoukalo.

Sardullah
Sardullah 06.05.2024, 18:31:33 xxx.xxx.189.104
megi-the-pes:

“Městskou policii si na pomoc zavolala žena s dětmi poté, co padesátník i přes její prosbu štěkajícího psa neodvolal, a navíc měl ženě tvrdit, že nemá po lesní cestě okolo jeho chaty co chodit. Pes bez náhubku a vodítka dorážel i na muže zákona a na jejich důraznou výzvu, aby si psa zajistil, chatař vzdoroval, že pes ještě nikdy nikoho nepokousal. Muž si také neodpustil poznámku, že nechápe, proč by po pěšině měl někdo chodit.”

Jo tak teď to chápu…to že na mě zaútočí něčí pes na volno není chyba jeho páníčka, ale moje…protože se courám po veřejném prostranství a nesedím na zadeli doma…no ale v klidu, nebezpečí nehrozilo, on je hodnej…přeci pes, který štěká nekouše, to je jasný. A zrovna tuten nikdy nikoho nepokousal…tak nevím, proč to paní tak hrotila, že??

Ne, prostě některý věci mi hlava nebere…to je neuvěřitelný. Teda kecám, vlastně uvěřitelný….

Sardullah
Sardullah 06.05.2024, 18:27:38 xxx.xxx.189.104
Dublinbarzoj:

Dnes jsme nevenčili, dnes jsme byli na pastvě🤣

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Jo to znám ještě s berberama…v určitém období vylezli na louku, tak jsem si spíš připadala, že spíš jdu s kozama na pastvu, než se psy na procházku.

Sardullah
Sardullah 06.05.2024, 17:37:29 xxx.xxx.189.104
efe:

Ne nikde se nechytla. Ležela na zahradě v pelechu a hryzala…

Zkusím to dát sešít, stál 14 stovek…

A to je vlastně ten od 4DOX…a mám pocit, že ho máte chvilku….prej konečně nějakej, kterej nám sedí…😇…no tak princezna asi měla jinej názor…😴

Sardullah
Sardullah 05.05.2024, 17:32:34 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 05.05.2024, 17:15:04

No škoda,  že ty statistiky neuvádějí, jaká je v případě nehody šance na přežití.. auto vs. letadlo.

Ale jo, jinak samozřejmě máte pravdu. No a vzhledem k tomu, kdo všechno na mě závisí, tak se snažím opravdu eliminovat na minimum jízdy autem mimo město. Úplně nejhůř to vnímám, když jedeme s manželem společně, v případě nehody bychom mohli být mimo provoz oba, fuj raději na to ani nechci myslet.

Prostě v mém případě toho dělá hodně ta zodpovědnost, prostě si nemůžu dovolit být invalidní a nebo dokonce mrtvá, Cl by beze mne máma a syn dělali, tak se ta rizika snažím minimalizovat.

Sardullah
Sardullah 05.05.2024, 10:11:52 xxx.xxx.221.216
Orionka:

Absolutně špica je kombinace letadla a půjčeného auta. Nemá chybu a je to standard na letištích. Chorvatsko pod stanem už je opravdu přežitek - i když jsem taky romantik, ale roky……

No tak ta absolutní Špičák je pro mě sci-fi neboť do letadla by mě nikdo nedostal, to jedině, že by mě odbavili ve zvláštním režimu… v bezvědomí…

Já musím říct, že u mě se věkem můj introvertismus rozvíjí do obludných rozměrů…už ta představa, že budu v letadle nebo i v autobuse cestovat s cizími lidmi je pro mě noční můra a to letadlo rovnou škrtám. No a mám další limity… 

Ale to neva….moře jsem si užila až až a co já vím … nikdy neříkej nikdy. 

Sardullah
Sardullah 04.05.2024, 17:47:43 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 04.05.2024, 16:14:02

No život nekončí, spíš se mění….to není o tom, že jsem stará na to jet ještě k moři, ale….ono jde spíš i o to místo… my jezdili pod stan, do jednoho míní kempu, vešlo se tam 10stanů, člověk udělal 10 kroků a byl na pláži, takže tu dovču jsem fakty byla u moře doslova pořád. No s ten už nefunguje resp. lidi tam mají karavany.

Prostě už by to nebylo to, na co vzpomínám…

No a nejvíc limitujícím je pro mě cesta… pro mě přichází v úvahu jedině jet vlastním automobilovým vozem. Od nás to je cca 1200 kiláků a to už teda nedám ani jako spolujezdec natož pak řidič. 

Sardullah
Sardullah 04.05.2024, 13:53:36 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 04.05.2024, 12:31:49

Tak to jsme dvě, já už to na moře taky nevidím, ale člověk má alespoň na co vzpomínat.

Sardullah
Sardullah 03.05.2024, 23:26:32 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 03.05.2024, 22:55:57

No my zkraje jezdili v sezóně, o prázdninách a to už všude mraky lidí… pak jsme začali jezdit druhou polovinu června, prostě jsme děti vzali že školy… a to byla parádička. Ne že by nebyli lidi, ale ne takové množství. Já k moři jezdila hlavně kvůli moři, protože ho miluju, takže jsem se snažila u něj a v něm trávit max času a před sezónou jsme měli pláže skoro jen pro sebe. Ale je fakt, že moře minimálně ten první týden, co jsme přijeli, bývalo studenější. 

Sardullah
Sardullah 03.05.2024, 22:31:53 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 03.05.2024, 20:57:25

Na mě z toho padla taková nostalgie, neboť kousek od Omiše jsme léta jezdili na dovolenou s dětma. No a Plitvice to je nádhera, to je bez debat.

Sardullah
Sardullah 03.05.2024, 16:52:51 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 02.05.2024, 23:06:49

No ano… luxusní mazlíček… moje předchozí berberka Sára … jak viděla nevyužitého člena domácnosti, tak hrrr k němu a mazlíček a teda NE nebyla odpověď. A že luxusní mazlík může být jen pidi psíček… když spočítám kolik za psy utratím každý měsíc, tak to je kurňa luxus…

Sardullah
Sardullah 03.05.2024, 10:55:10 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 03.05.2024, 10:07:00

Za mých mladých let se někteří lidi snažili výchovou štěněte(viděla jsem to u německých ovčáků) zajistit, aby měli ostrýho psa a nějak to měřítko ostrosti bylo to, že pes se nenechá pohladit resp. sáhnout na sebe cizím člověkem, že bude na takový pokus o fyzický kontakt reagovat agresí. Učili to tak, že pokud se štěně nechalo pohladit od cizího, tak bylo fyzicky potrestáno a naopak, když už se dostalo do fáze, kdy se bránilo tomu dotyku cizího, vrčelo, štěkalo, startovalo, tak bylo omega chváleno.

Myslím, že pokud pes není agresivní z důvodu nějaké nemoci, která by na případnou agresivitu měla vliv, tak všechno se dá pořešit výchovou. I hodně ostrý pes se naučí, že se bude chovat slušně a nedude žrát na všechny na potkání. Je schopen fungovat v civilizaci a samozřejmě je ideálně jištěn vodítkem a náhubkem…prostě nenutí psa do kontaktu s cizími, ale zároveň má psa vychovaného, zabezpečeného, pod kontrolou tak, aby nebyl pro okolí nebezpečný. Možná vyjímkou budou nějaká nevhodná křížení, ale to nedokážu posoudit.

Já mám taky strach, strach z bull plemen a jejich kříženců, kteří se dostanou do ruky nezodpovědným lidem nebo dokonce takovým, co chtějí, aby byl ten jejich bull pes hodně ostrej na lidi a cíleně ( nechci ani vědět jako metodou) tu agresivitu psa učí nebo se ke psu chovají jako hovada, že ze psa to hovado vyroste taky. Takhle nejdou to jen bull psy. Magor se dá “vyrobit” i z jiných plemen. Ale přijde mi, že ten nějaký bull je nejvíce rozšířené plémě tím, že teda drsňák bojový osvaldný pes a co si budem ta jeho tlamajzna se umí krásně usmívat, ale zároveň může být vražedná.

Jasně nebezpeční můžou být i jiná plemena třeba pastevci , ale tam asi nehrozí nějaké masivní rozšíření, to si nikdo do bytu pořizovat nebude. Asi nikdy nedojde k situaci, že by po sídlišti procházkovali 3 kavkazáci,  2 saoškové a anatolská psí slečna, ale zrovna bull je pes velikostně tak akorát, není to chlupatec… takže se jich po městě pohybuje docela dost..

Sardullah
Sardullah 02.05.2024, 20:20:08 xxx.xxx.221.216
Dublinbarzoj:

Dlouhá  procházka a nový plyšák - Satáně s Kejným hlasují  za hezké   odpoledne😀

Obrázek Obrázek Obrázek

Jééé fotky barzojíčků.. ❤️… to jste mi udělala radost 😇

Sardullah
Sardullah 02.05.2024, 19:08:39 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 02.05.2024, 17:27:13

Když jsem byla malá, tak jsem měla pohled s papilonem a strášně se mi líbil, ale když jsem ho pak až po letech viděla naživo (pořád se mi líbil), tak jsem byla překvapená jakej je to malej pejsek…já si ho představovala ve velikosti ..no asi 6ti kilovýho psa.

Tak třeba má někdo podobnou představu a tudíž, když vidí takhle malého pejska, tak si třeba myslí, že to musí mít něco s čivavou…😛

Sardullah
Sardullah 02.05.2024, 14:16:18 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Ten Tri-act je asi nějaký vylepšený. Nám jinak Frontline právě vůbec nefungoval. Předloni jsem ještě dávala Top on Spot Stronger od Biovety a zabíral, loni už ne.

No teď mě tak napadlo, že budu muset koupit, abych měla doma na další aplikaci….letos jsem zatím kapala ještě z loňských zásob a teda málem jsem omdlela z ceny….to už při dvou psech 50+ kg vychází na měsíc (možná se to dá bez problémů natáhnout na 5 týdnů), tak skoro 800,- kaček na měsíc…loni jsem se vešla do pětikila.😴….ale jak já mám panickou hrůzu z toho, že mi někde doma poleze klíště, tak to prostě budu muset dát, když to zatím funguje…

Sardullah
Sardullah 02.05.2024, 13:11:28 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 02.05.2024, 12:45:41

Letos jsem začala se spotem Advantix a přestal nějak fungovat.

Jako toho se děsím, že vyzkoušená a fungující pipetka přestane fungovat. Já léta používala Frontline, ten obyčejnej a fungoval skvěle a pak přišel rok, kdy jsem ze psů furt tahala klíště….takže zkoušení, co by mohlo fungovat…no nakonec už teda několik let kapu Frontline Tri-act a musím zaklepat, jsme bez ztráty kytičky a to i v počtu klíšťat, živých, nezakouslých, po psu lezoucích. Jediná klíšťata, co chytnem jsou ta, kdy podcením začátek klíštěcí sezóny a nejsme ještě zakápnutí a nebo přetáhnu další aplikaci po skončení doby účinnosti o třeba 2-3 týdny. A zrovna jsem o tom minulý týden mluvila s kámoškou…že už tohle používám několik let a bojím se, že to přestane fungovat….no a ona mi zase říká, že Frontline kapala loni a moc spokojená nebyla…letos aplikovali vámi zmiňovaný Advantix a zatím prý spokojenost. Nevím, asi záleží i na lokalitě a možná i konkrétním psu??

Sardullah
Sardullah 02.05.2024, 11:47:45 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 02.05.2024, 11:43:35

Nevím, jak je to teď, ale u afgánů stačila jedna…úplně v klidu se dala za jeden den sfouknout výstava i bonitace.

Sardullah
Sardullah 02.05.2024, 11:46:34 xxx.xxx.189.104
kometa:

na slovní spojení “luxusní mazlíček”

Ona mi paní odpověděla, že fenka není do chovu, ale opravdu jako mazlík. Luxusní (myslím tu cenu). Což mi zase přišlo fér.

Jo jasně…může být…já jen popsala, jaký pocit mám z takového slovního spojení já. Obzvlášť, když se převážně resp. snad výhradně vyskytuje u pidiplemen…u středního nebo velkýho plemene jsem tohle slovní spojení nezaznamenala…prostě, když se řekne “luxusní mazlík”, tak mě naskočí v mysli obrázek čivavindy apod. vykukující z kabelky od Prady a nebo Dolce Gabbana 😜