Aktuálně: 3 451 inzerátů217 349 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 03.07.2024, 19:35:46 xxx.xxx.189.104
megi-the-pes:

A není divné, že taková jména jako Armani a Lauren dala reprezentacím normální oblečení? My jediní jsme umělci. 🙂

Hele…jestli se nějací lidé po úvodním defilé budou bavit o oblečení olympioniků, tak stopro nebudou probírat ty nudné Armani a Lauren, ale nás si teda musí všimnout a o to jde, nejsme žádní tuctovky vobyčejný…hele a je jistý, že to těm našim chudinkám fakticky navlíknou…třeba nebude pršet, tak ty “krásný” kabátky mít nebudou…

Dámy, já vám teda něco povím…takové oblečení, co vzbuzuje až bych řekla kontroverzi má smysl, neboť já, která se letní olympiády divácky neúčastní, se na to zahájení asi fakty juknu…takže vážení umělečtí návrháři vyšlo to, máte na začátek jednoho diváka plus…gratuluju.👍

Sardullah
Sardullah 03.07.2024, 18:00:53 xxx.xxx.189.104
Zrzavci:

Moc jim to sluší !

ty kráso! ŽENA ZA PULTEM!😲

No tak třeba je to tím, že třeba jsme jen vobyčejný holky, co nejsou umělecky výtvarně kreativní, nemáme ten potřebný rozhled a vlastně nevíme, co je hezký, jsme v tomto třeba takové “primiticní” a tak tomu nerozumíme a nedokážeme to ocenit…mě se třeba taky nelíbí obrazy od Picassa a lidi za to dávají randál…protože je to umělecky hodnotné dílo…tak třeba tak nějak to bude s tím oblečením na olympiádu.

Sardullah
Sardullah 03.07.2024, 07:59:58 xxx.xxx.221.216
Trickyvoo:

Záměrně jsem sem fotku toho hřbitova dala bez komentáře. Chtěla jsem vědět, jestli taky na někoho tak zapůsobí, jako na mě. Mě ten pohled na chvíli přimrazil k zemi a kdyby s námi nešla dcera, řekla bych nahlas muži, co mi prolétlo hlavou.. “jestli někde straší, tak tady”. Staré náhrobky a staré části hřbitova se mi líbí a nepůsobí to na mě nijak děsivě, spíš většinou hloubám, co to bylo asi za lidi. Tenhle pohled mě ohromil a teda nejít tam ve dne, ale někdy večer a sama nebo jen se psem, tak se asi budu bát. Já měla pocit mrazení i za bílého dne vedle svého dvoumetrového muže.. 

No já to řeknu na rovinu… tohle je přesně to místo, kde hodím svýho pastevce na záda a uteču a budu se tomu místu vyhýbat obloukem.

Jo se Sárou by to asi nebyl problém, ale ta už není, tak už nejsem nebojsa…. vždycky jsem říkala, že s ní bych šla klidně o půlnoci na hřbitov a klidně i na takovej…ale s Ginou prostě ten pocit absolutního bezpečí nemám, naopak nemám problém zcela iracionálně na tři doby na místech nestrašidelných. Teď mám trochu strach, že mě v myšlenkách bude strašit tenhle hřbitov.

Sardullah
Sardullah 02.07.2024, 18:48:33 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 02.07.2024, 18:46:28

No holka šikovná…teda vlastně jste holky šikovný…gratuluju 👍

Sardullah
Sardullah 02.07.2024, 17:10:02 xxx.xxx.189.104
orionka-2:

Taky jeden opuštěný …..

( Fotku nechvalte, tu jsem ukradla )

Obrázek

Tak zrovna z tohodle, dle té fotky, blbej pocit nemám…naopak…

Sardullah
Sardullah 02.07.2024, 10:32:10 xxx.xxx.189.104
Fiona.Praha:

Dostal se mi do ruky adopční dotazník jednoho zařízení pro opuštěné psy (nechci jmenovat). Už kdysi jsem měla jasno, že některé otázky nebo požadavky jsou podle mne až moc. Za těch pár let se asi nic nezměnilo. Otázky, kdo vlastní byt/dům, kde bydlím a 100% pak žádost o souhlas majitele, kolik lidí a z toho děti (uvést věk), jak dlouho by byl pes doma sám, dotaz na zdroj mých příjmů (pak asi důkaz o zaměstnání), adresa trvalého a skutečného bydliště, dotaz zda mám finanční rezervu a jak velkou, žádost o poslání fotek, kde bude mít pes pelíšek, žádost o poslání fotek z okolí domu, kde se bude venčit,…. Sdělovat takové informace někomu, koho vůbec neznám a který už za měsíc v tom zařízení vůbec nemusí být a ještě písemně, to mi přijde fakt moc. Možná jsem divná a moc koukám na kriminálky, ale v podstatě zmapuji náš život, včetně doby, kdy bude byt prázdný, včetně fotek, pro někoho naprosto cizího.

Jsem jediná, komu to přijde moc? Jak jste se ke svým útulkáčům dostali? Přes takové dotazníky?

Dotazy na názor na kastraci, výchovu, výživu a očkování, požadavek na zasílání info a fotek, jak se pes má, atd…. to je naprosto pořádku, s tím problém nemám.   

Jako mi přijde, že i kdybych byla ochotná tohle všechno na sebe naprášit, tak bych asi stejně nesplnila kritéria…

Na druhou stranu…ochotná sdělit…to stačí, když by si pročetli zdejší diskuzi, kde jsem na sebe práskla kde co.

Na jednu stranu chápu, že za tím může být snaha vybrat toho správného páníčka, na druhou stranu to opravdu u některých spolků může být tak moc, že to odradí spoustu lidí od toho, aby si pejska vzali…a pejsek tím přichází o hodně příležitostí na milující domov.

Sardullah
Sardullah 02.07.2024, 10:24:13 xxx.xxx.189.104
Bobca:

Jsem rada, že si toho vsiml ještě někdo jiný… Stará tlustá jezibaba, pleť scvklou jak sušená švestka vlasy jak koudel😜….. 🤭Že Radus 😇.. Škoda, že ji nemám vyfocenou v tabletu😏

Zahradu má obrovskou a maká na ni denně od jara do podzimu .. Nosí apartni slamacek.. Viděla jsem ji sice před 2 lety,na festivalu, byla jak modelka, ale nesmí se jí to říct. Strašně se podceňuje.. Krásná, drobna, štíhlá ženská s obrovskymi mindraky.. Radus, promiň, ale já musela 😘za ty 2 roky se z tebe nemohla stát jiná osoba. Pečujes o sebe,denně cvičís, chodíš ven na okruh, malujes se denně.. 

To já mám 97,z toho kozenky aspon 10 kilo, smirila jsem se s tím.. jsem spokojená, uzivam si. Říkám, že je mi TEPRVE 68..nikdo mi to nevěří.. 

Já myslím, že obecně hezké ženské mají mindráky a tendence se podceňovat…tedy alespoň některé. Raduš je přesně ten typ, že když se tady popisuje, tak mě napadne “Malá, hnědá, tváři divé, pod plachetkou osoba, o berličce, hnáty křivé,  hlas  vichřice podoba!” a přitom je to taková štramanda 😇.

To já mám 97,z toho kozenky aspon 10 kilo, smirila jsem se s tím.. jsem spokojená, uzivam si.

😂👍

Bývala jsem mladá, krásná a štíhlá (50 kilíček) a pořád jsem si připadala tlustá…no dneska jsem něco podobnýho, co píšete s těma kozénkama…teda hlavně díky stresové životní etapě, já jak jsem ve stresu, tak furt žeru😴…jo jsem tlustá resp. jak manžel říká “správná ženská v zimě zahřeje a v létě udělá stín”, jak já říkám “holka krev a mlíko”😜, ale paradoxně jsem se přestala tolik řešit a psychicky je mi dobře….jo pár kilíček by to shodit chtělo, protože do kopce trochu funim, ale…co mi přijde paradoxní je, že mám kolem sebe spoustu “holek” v mém věku, které se snaží stravovat správně, cvičí, sportujou, pečují o sebe, udržují si postavy a dámy, musím říct, že to je přehlídka diagnóz…kdykoliv dorazím na nějaký sraz nebo se s nějakou potkám, tak je mi až trapně říct, že jsem zdravá (teda zatím…musím zaklepat)

Mám velmi dobrou kamarádku, krásná udržovaná ženská…a je to opravdu chodící diagnóza…jsme si z ní v práci dělali srandu, že jedinou nemoc, co neměla je horečka dengue….no a nedávno jsem zaslechla, že už tato nemoc dorazila do Evropy, tak je možný, že i tu si nakonec pořídí…záda v hajzlu, kolena…už byla xy operovaná…každou chvíli s něčím marodí, já si říkám, že bych s ní rozhodně neměnila…

Sardullah
Sardullah 02.07.2024, 09:12:55 xxx.xxx.189.104
Bobca:

Ten hřbitov je, nevim, jak to popsat, přímo mystické - mysteriózní místo.. Tama bych v noci nešla ani za nic 😇

Teď jsem zkoukla ty fotky a hned mě napadlo, že z toho hřbitova mě docela mrazí…tam bych asi nechtěla jít ani ve dne.

Sardullah
Sardullah 02.07.2024, 09:11:04 xxx.xxx.189.104
Buggyra:

Děkuji! Tak to už je hodně slušné.

Přesně, kdybych na něj měla, hned jdu koupit, teda toho bez hlavy, ten s hlavou mi přijde už jako moc snaživě se tvářící jako pes, navíc hlavu může ztratit. Ten, co složí nohy a je z něj kufr, ten se mi líbí víc 🙂

Ještě by mu ze zad mohl vzlétat dron, jako měla AMEE.

AMEE….tak tu beru taky…povahově celá moje Sárina😜

Sardullah
Sardullah 02.07.2024, 00:16:02 xxx.xxx.221.216
Doron:

Tak Gučák není starý;), je mu deset a je ve výborné kondici, venku to vede. Ale je nejmenší a chce si udržet důstojnost.

No za “starýho” se omluvuji….vzhledem k tomu, co mám za plemena, tak 10 let už je povětšinou věk seniorský a berbeři odešli v 10,5 a 11,5 roku a u Jacka jsme v těch 11ti letech tak nějak plynule přešli z oslovení “mimi…mimiňo…" na oslovení “ty náš dědečku”…protože se z něj opravdu dědeček najednou stal…

Tak Gučák očividně do této seniorské kategorie ještě nepatří…😉…a doufám, že ještě móc dlouho patřit ani nebude…🌷

Sardullah
Sardullah 01.07.2024, 21:16:44 xxx.xxx.221.216
Doron:

Teda Efe, Vy jedete bomby!😲

Gratuluju ke krásné smečce!🥰

Snad nebude Vasil moc velký potížista, kolik mu je ?

Mám to ve smečce podobně,  dva mladí,  co si spolu vyhrají a starší Gučák je spíš tak dozoruje..

Ať Vám dělají radost!

Tak já momentálně starýho psa nemám, ale čtyřletá Gina je dáma, takže když přijede dcera se svým ausíkem… s Maťulou jsou skorem stejně stař 2-2,5 roku, tak kluci řádí a Gina po nějakém prvotním přivítání řekne “ hele já si jdu lehnout do obýváku, tady to vypadá jak v chráněný dílně, kde je nějaká důstojnost?” a odejde středem zalehnout gauč. Jako ona chce taky občas lumpačit, ale to je chvilinka a stačilo a navíc, když už se chce mordovat, tak teda na gauči. Na nějaký honičky jí užilo “ za mlada” teď už na to není.

Sardullah
Sardullah 30.06.2024, 14:26:24 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 30.06.2024, 14:11:37

Mě se dělá mdlo jen při té představě ponožek na nohách.

Já teda z těch podkolenek nadšená nejsem, ale zase se mi dělá mdlo z případných klíšťat na noze…když opomenu nějaké přenosy nemocí, byť jsem proti klíšťovce očkovaná, tak já se jich štítim neskutečně. Teda pesanům to sundám v poho, ale kdyby to mělo lézt po mně a nebo se do mě nedejbože zakousnout, tak se přiznám, že jsem pak lehce hysterická….naštěstí jsem za svůj život klíště měla jen 2x, takže těch hysteráků nebylo tolik.

Sardullah
Sardullah 30.06.2024, 13:11:18 xxx.xxx.189.104

Jako já pokud nemusím, tak bez ponožek…ale před časem mě to vytrestalo, protože jsme chodili cestou necestou, bahnem nebahnem, loužemi a jak se mi boty namočily a byly mokrý a zabahněný,  tak jsem pak teda měla odřenou patu.

Ale zase naopak, když si vezmu se psy ven “psí sukni a nebo kraťasy”, tak nosím dost vysoké podkolenky, abych neměla holý nohy…je mi to takový nepříjemný courat se po louce s vyšší trávou, kde se můžou vyskytovat klíšťáci…a ty podkolenky si ještě stříknu repelentem. 

Sardullah
Sardullah 30.06.2024, 13:06:02 xxx.xxx.189.104

Tak to nějakou dobu vypadalo, že bude jedináček + pan Bečka a máme zase roztomiloučlou skupinku.👍

Sardullah
Sardullah 30.06.2024, 10:32:03 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 30.06.2024, 10:02:27

Tak o ty paty se nebudu přít.

Já mám koberce úplně všude, mimo vstupní chodbičky, tam je dlažba, kterou nechávám jen kvůlivá psům, aby se měli kde chladit.

V obýváku mám na koberci poházené ještě tkané koberce, které jdou taky hodit do pračky….

Prostě všechno je co nejvíc uzpůsobené tomu, že s námi bydlí dva velcí chlupáči. Pokud bych doma chtěla mít načančáno, tak by psi nesměli chodit do obýváku a tak raději načančáno mít nebudu a budeme se u televize na gauči válet celá rodina tzn. včetně psů. Dokonce to došlo tak daleko, že v obýváku mám dvě rohové sedačky a z toho jedna je permanentně rozložená na lůžkovou úpravu, aby jsme se tam všichni pohodlně ležmo vešli.

Návštěvy k nám stejně nechodí, to spíš vyrazíme někam s kamarády na kafe posedět, poklábosit, tak je mi to buřt a i kdyby chodily, tak komu se to nelíbí, ať k nám neleze.

Sardullah
Sardullah 30.06.2024, 10:00:57 xxx.xxx.189.104
hmn:

eklovat se špinavých nohou na gauči, který sdílme s psicí (mimochodem vášnivou zahradnicí) a kočkami, by bylo poněkud a zcela zbytečné……😄😎

No neke…tak malá pořád zahradničí?? Jestli je tak šikovná jako Ginuška, která klíďo přitáhla do obýváku růžový keřík i s kořenovým balem a nebo ju komplít všechny zasazené hlízy jiřin…samo domo byly předtím řádně zalité…tak to by se člověk musel zbláznit…do toho, když vyhrabe na zahradě pár pastí na Popelku, tak ten píseček, zemina v baráku a samo domo i na gauči je.

Takže mám to stejně…navíc, když to počasí dovolí, tak chodím po dvoře a zahradě bosky a kdybych si měla mýt nohy pokaždý, když si udělám pauzičku na gauči….no a do toho dva psy, co si nutně musí udělat pauzičku se mnou…

Prostě lehnout si na gauč se špinavýma nohama se mi silně ekluje

Mě ne…stejně mám všude na gaučích přehozy, v případě, že venku není úplně sucho, tak i v několika vrstvách…a co všechno za bordelíček tam pesani natahají, tak nějaká moje špinavá noha je asi to nejmenší….bóže, od toho tam ty přehozy jsou, stáhne se to, pračka to vypere a máme zase čisto a voňavo. Teda vůbec si neumím představit, že bych s těmi dvěma medvědy měla sedačku nezakrytou nějakou tou dekou.

PS: a jak furt peru ty přehozy, tak to má ještě bonusovku, že mi od nich voní i pesani, takže takový 2v1. Samá pozitiva a sociální výhody.

Sardullah
Sardullah 30.06.2024, 09:40:16 xxx.xxx.189.104
Bobca:

Yoda a Prcek?? 😲Můžu poprosit fotku toho Nighta? Nemůžu se na Yoda vynadivat..jak se díváte jeden druhemu do očí 👍

Jj…včera zrovna syn hudral, že máme malé psy…tak jsem mu fotku hned ukazovala a říkala “takhle nějak by sis to představoval??”🙂

Sardullah
Sardullah 29.06.2024, 23:05:52 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 29.06.2024, 20:00:30

Tak já teda za sebe musím napsat…že cokoliv podobného moji psi vymysleli…tím myslím, jak něco obejít, obelstít, dostat páníčky tam kam potřebuji, tak jsem na ně byla ták pyšná, jakéhož mám chytrého psa. Jasně, to člověk brblá, hudrá, nadává, ale v koutku duše…jsem hrdá psí maminka.

Jakože chrťák, ten byl mistr v loupežích a nikdy ho nikdo nepřistihl…to člověk koukne z kuchyně na psa, co spí tvrdě v obýváku…rychle si odskočí na toaletu, během minutky je zpátky…pes spí tvrdě v obýváku a všechna šunka z chlebíčků, které byly na míse v kuchyni na lince,  v čudu….no a na koho se pak člověk může zlobit…no nejhorší jsou trpaslíci, ještěže mi nesežrali toho spícího psa. 

Gina kupodivu nic nevymejšlí…moje chlapy si vycvičila natolik, že si prostě zakňourá a je to…a když jim říkám, že s nima vorá…tak prej né, to by Ginuška neudělala.

Sardullah
Sardullah 29.06.2024, 22:50:52 xxx.xxx.221.216
orionka-2:

Přijeďte k nám, v pokoji konečně 22-23 při celodenně otevřených oknech (na rozdíl od normálního počasí, kdy je tam 16-18 ), venku v zeleni 25-26, na ohřáté terase teď už tak nějak podobně, dokud tam svítilo, nedalo se tam být. Teď vyloženě příjemně. Potok zatím teče, ale místy má namále. Voda dovede být až ke kmenům na pravém břehu, ale taky už potok byl úplně bez vody. Aby pršelo potřebujeme, ale přiměřeně. A kdo ne, že ?

Obrázek

To bych se k vám se zvěří musela nastěhovat😉…jako já jsem člověk, co léto a horko miluje, ale….pěkně u bazénu. Jako teplý noci jsou fajn, když člověk stanuje a nebo spí pod širákem, že nemusí být navlečený v teplákách a zalezlý ve spacáku. Jinak je to na prdlačku.

No a jak jsem starší a jak mám ty psí medvědy, tam mě horko spíš sejří s ohledem na ty psy. Já jsem vysloveně letní typ, ale s ohledem na pesany už si pomalu přeju, aby už přišel podzim.

U nás v baráku je příjemně v přízemí…v prvním patře už to taková hitparáda není a pokoje, co jsou otočené na západ, tak tam je to spíš takový peklíčko a průvan se udělat nedá.

Teď dorazila do ložnice Gina…jí 100x můžu říkat, ať si zaleze do sklepa, že tam je velmi příjemně…přes den jí člověk pomalu v baráku nevidí, ale na noc se mi nastěhuje do ložnice, kde je nedýchatelno a bude tady funět😴….to zas bude noc….

Zítra mají přijít bouřky…u nás na severu Čech by to nemělo být tak silné, ale pak se má ochladit, tak snad bude příští týden líp. Snad alespoň ty noci nebudou tak teplé.

Sardullah
Sardullah 29.06.2024, 19:23:52 xxx.xxx.221.216

Bteď jsem vylezla na zahradu, že si dám ledovou kávu a cigárko… ale už jsem zase zalezla, tam je dusno k zalknutí…