Kilian:..dnešní návštěva u tetičky na vsi….
Kelíšek je neskutečně fotogenickej pes… fakty fotomodelína👍
Kilian:..dnešní návštěva u tetičky na vsi….
Kelíšek je neskutečně fotogenickej pes… fakty fotomodelína👍
No já si myslím, že toto… s obrázkem konkrétního plemene, by měl dostat novopečený majitel jako manuál… pak bychom na dotazy “pomoc, moje štěně kouše a je agresivní” mohli odpovědět “ dostali jste manuál… tak co jste čekali”
A čivava… myslím, že spousta z nich jsou nakonec ušňafaný hysterky.. když to tak vidím kolem sebe…
Tak držím moc palečky, aby to do pátku bylo ok..🌻
Zrzavci:, je jak paní Colombová.
😀 😀 😀 a Mates je ten Kolumbůs? 😀
Né…. Maťulka je moje asistentka…teď jsem si šla lehnout na gauč… nic nedělat, aby si chvilku odpočinul, pak budeme přesazovat a zasazovat rostlinstvo, tak se chudinka ještě dneska napracuje až až.
Právě se mi urazila pyrenejka, když jsem jí vysvětlovala, že piškoty došly a že by bylo fajn dokončit vyčesávání bez nich… a je to paráda, vůbec nevím, jak bych mohla žít bez uraženého psa😓
Tohle jsem původně chtěla dát do veselého okénka, ale myslím, že se to více hodí sem… štěně kouše. U nás to teda na berňušku neplatí, ale na moje psí holky by to cca sedělo.
Zrzavci:To máte proto, že si pořizujete psí drobení, máte jednoho psa složenýho ze tří, dybyste si koupila rovnou bernadetýna, máte to jednodušíí, utaháte jednoho a je to 😀
To nemusí být bernardýn… v tomhle počasí vidím svojí pyrenejku jen, když je čas k jídlu a pak večer, když se válí na dvoře a nebo v obýbáku na gauči..jinak přes den je zalezlá ve sklepě v prádelně, je jak paní Colombová.
ale jejich povaha-všechny miluju mě prostě nesedí
Sluníčkoví psi taky nejsou můj šálek kávy a toho jsem se bála nejvíc, když jsme pořizovali berňuchu jako spolubydlu k tý mojí pastevecký potvoře. Při představě, jak se můj pes bude “bavit” s každým…když mě vyhovují psi, kteří se s cizími lidmi nebaví vůbec…
A teda musím říct, že jsem nakonec v tomto ohledu příjemně překvapená, neboť můj berňák se rozhodně nehrne ke každýmu, resp. nehrne se k nikomu, když ho někdo osloví, tak teda zavrtí ocasem, ale tak jakože rozpačitě…formálně…jakože vnímám tě a taky přeju dobrý den…ale na nějaký fyzický kontakt to teda není, o ten nestojí.
efe:To je věc, než se ti tři unaví, ufff ❤️😄
❤️….koukám, že to s nimi solidárně zalomil i pan Bečka😇
Já jako děcko mít psa nemohla, byť by mi ho asi maminka ráda pořídila, ale naštěstí měla rozum…dělala na dráze i 24 hodinový šichty…trochu mi to odsuplovali psi…teda feny mojí tety a chodila jsem si půjčovat pejsky po sídlišti…
Můj první pes byla ovčanda bez PP Sára, kterou mi můj současný manžel koupil, když mi bylo 16 let…psal se rok 1988. Ale přiznám se, že v té době byla moje touha po psu tak velká, že mi bylo šuma fuk, co budu mít za psa, hlavně že budu mít psa…a Sára se ke mě tak nějak dostala asi řízením osudu.
Já jako totál začátečník a zpětně vím, že mi ta moje psí holka spoustu začátečnických chyb odpustila. Psala jsem to už tady nesčetněkrát…cvičila jsem si jí sama a nakonec se tedy zadařilo, že cca od dvou let byla 100% spolehlivá v provozní poslušnosti…nebo možná nebyla, ale za celý její život se mi nestalo, že by neposlechla. “Vychovala” obě moje děti a byla naprosto úžasná, myslela jsem, že už jiný plémě než NO nechci, ale nakonec s dvěmi malými dětmi jsem si musela přiznat, že NO je momentálně pro mě časově náročný a zvolila jsem plemeno afgánský chrt, neboť je s ním podstatně “méně” práce.
Byla úžasným rodinným psem a do smrti jí budu vděčná za to, co všechno mě naučila.
megi-the-pes:Tak to muzete bejt uplne v klidu - zadna matka dnes /ani zitra/ decku nenaflaka. 😀 ekobioezosilenymatkydelejsicochcesspratku
To byste se divila, Gina už pár takových matek zahrdlit chtěla .
megi-the-pes:Uvázat psa a dát mu košík, aby se nemoh bránit (ale proč ho uvazuju, sem blbá, nebo mladá?), je super mega megi nápad. 😀
Já bych psa u krámu neuvázala ani za zlatý prase…ani kdyby to zlatý prase bylo v akci. Jako umím si to představit někde malej venkovskej obchůdeček, vlezu tam, na psa celou dobu vidím, ale u nějakýho supermarketu…ani omylem. A je jedno, jestli s košem nebo bez…samozřejmě varianta bez koše je výhodnější pro mého psa, ale pořád je uvázenej a bez mého dozoru a co já vím, co se tam přichomítne za individum, co se tam přichomítne za psa…
Navíc už vidím ten černej scénář, jak se nějaké děcko vrhá mojí Gině kolem krku, přibíhá rozzuřená matka, dá dítěti přes prdel…cizí psy se nehladí… dítě začne plakat a Gina to začne řešit a kdyby na tu matku Herodesku dosáhla zuby, tak bych asi měla co vysvětlovat …v lepším případě infarkt z toho, že jí Gina seřve na tři doby, v horším případě a to se teda bojím…ona je ochránkyní všech mláďátek na zeměkouli a nikdo nesmí mláďátka bacat…že by na to pokousání, byť třeba jen “výchovné” mohlo dojít.
S košem ani omylem…to mi v hlavě běží horor, jak přibíhá nějaký bull nečistého původu, co má za majitele ignorantskýho debula a trhá mojí Ginu na kusy…
Tak schválně jsem jukla na naší vyhlášku a myslím, že to je asi standard:
1. Odpovědná osoba je povinna při pohybu psa na veřejném prostranství zajistit, aby:
a) ve středu města byl pes veden na vodítku,
b) v současně zastavěném území města mimo střed města byl pes veden na vodítku nebo opatřen náhubkem,
c) pes nevstupoval na dětská hřiště, pískoviště a sportoviště, území vymezená přílohou č. 2 této vyhlášky, která je její nedílnou součástí.
2. Odpovědná osoba je povinna pro případ uvázání psa a zanechání jej bez dozoru na veřejném prostranství zajistit, aby byl pes opatřen náhubkem
plus teda musí být pes pohybující se na veřejném prostranství opatřen platnou identifikační známkou
Z toho co teda vidím kolem sebe, si myslím, že bod b) moc dodržován není, povětšinou pes na volno bez náhubku….a psi uvázaní u obchodu taky povětšinou náhubek nemají.
Z toho co od lidí slyším, z nich nikdo za ty náhubky peskován měšťáky nebyl…jediné, co opravdu asi kontrolují resp. řeší, pokud se pes pohybuje na volno tam, kde se to nesmí.
Dafi:no,on se člověk taky s těma psama furt učí a hodně věcí si hned neuvědomí,že..
tak jste dobrá,že jste na to došla!
já mám na schody povel-a překvapení😀-povel SCHODY
znamená to něco jako-pudeš nějak tak u mě a nebudeš vepředu/vzadu a tahat…,
chodím v podchodu v Brně,a tatínek bydlí za kolejema takže xxxkrát za den po schodech navrch/dolů
jinak mě po letech napadlo začít učit povel MEZI-někdo tomu říká taky DOMEČEK
prostě,že si pes má vlézt na povel mezi nohy,hodí se právě,když su někde kde hodně lidí-nádraží v Brně….-vždycky jsem jí řekla sedni/čekej a pak přes ni přehodila nohu a měla jí mezi nohama,aby mi ji neušlapali-je prtavá….
a po letech blik v hlavě a objev povelu MEZI🙂
ve výtahu učím vlézt do rohu a sednout…
jinak mě po letech napadlo začít učit povel MEZI-někdo tomu říká taky DOMEČEK prostě,že si pes má vlézt na povel mezi nohy
No tak na Gině bych tímhle stylem klidně mohla odjet do Kopidlna a to není žádná obryně…
A v souvislosti s tím, mě hned napadla Xerxová…jak po povelu MEZI odjíždí na Yodovi do západu slunce😂
Ale beze srandy, pokud má člověk velikostně vhodného psa, tak zrovna tenhle povel vidím já jako velmi praktický.
Doron:Jenže já bych ocenila, kdyby do mě Fram NIKDY a jednou pro vždy nestrkal(resp. si kolem mě razil cestu)na schodech a to hlavně zezadu a zejména pak když nesu na ruce vnučku! .
Já bych v této souvislosti vzpomenula našeho Jacka…ten ze schodů chodil zásadně za mnou ve stylu, která bych nazvala “oslíček”…skloněnou hlavou mě mírně tlačil před sebou…
Když jsem něco nesla (teda ne vnučku), ale třeba jsem přenášela počítač, tak pro mě bylo jednodušší dát mu nahoře na schodech povel ZŮSTAŇ a pak ho zavolat, když jsem byla bezpečně dole.
megi-the-pes:A přitom stačí psovi říct k noze.
Jo..tak to je pravda…Matýsek se mi motá pod nohama…lítá horem dolem schody kolem mě…a samozřejmě, až teď nedávno mě napadlo, že mám vlastně poslušnýho psa a že opravdu stačí říct “k noze”…jak je člověk zdeformovanej z tý mojí pastevecký potvory, tak mu hned nedojde, že druhej pes povely plní 😎
Naali:Jasně, z praktických důvodů je to v pohodě a může to být užitečné. Stejně jako když nevidím do zatáčky tak ji nenechám jít první. Šlo mi čistě o ten přístup “když necháte psa chodit prvního, tak se mu podřizujete”. 🙂
Ale zase spousta lidí si tohle opravdu myslí…resp. myslí si, že musí být alfou a alfa prostě chodí do dveří první …a já to poslouchám a říkám si, kéž by to bylo tákhle jednoduchý, že mě pes bude přirozeně respektovat jen proto, že lozim do dveří první…to teda musím říct, že bych teda do těch dveří první lozila …ale to né, já ještě hudruju, když pes do těch dveří první vlézt nechce..😎
U mě chodí psi do dveří první… z praktických důvodů… otvírám a zavírám dveře, tak je pro mě jednodušší otevřít, nechat projít psy a pak jdu já a zavřu. Ale když opouštíme pozemek, tak jdu první, protože nemám rozhled, jestli se někdo neblíží kolem baráku, ať už pěšmo, se psem, dítě na kole… tak abychom do někoho nevlítli.
sutrik:Mám. Ode dneška 😂 Tak nemůžu posoudit výdrž. Vyzkoušela jsem ji na dvouhodinové procházce. Mám tu letní. Materiál je prima, ušitá je skvěle, sedí dobře. Kapsy tak akorát, rychle se z nich vyndává, ale nic nevypadne. Zdá se, že by se nemusely moc vytahovat, uvidím časem.
Já dneska objednala… tak když bude nejhůř, tak chlapům zkrouhnu množství masa v krmné dávce… psy ošidit nemůžu, to je jasný.
Akorát jsem neměla odvahu objednat jinou barvu, než zase maskáč… je to praktický, ztratí se na tom slintance i chlupance.
Já jsem si myslela, že právě na začátku prázdnin po štěňatech poptávka je…že za prvé nějaké to štěndo za vysvědčení a dál rodiny s většími dětmi, které mají 2 měsíce prázdnin l, navíc dovolené, že to je ta nejvhodnější chvíle vzít štěndo, že je na něj, více času, je po ruce někdo, kdo může častěji venčit, krmit…hrát..