Aktuálně: 3 731 inzerátů210 864 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 06.06.2024, 19:57:47 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 06.06.2024, 19:50:13

😀… tak to vítejte v klubu, to jste na tom dost podobně jako já a vím, že to fakt není snadné… akorát jak stárnu, tak jsem se naučila z těch nároků na sebe slevovat…😉

Sardullah
Sardullah 06.06.2024, 19:37:12 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 06.06.2024, 18:53:21

Hele já se možná pletu, ale přijde mi, že se v tom moc patláte, že to moc řešíte zprava .. zleva…

Já jsem ta poslední, co by vám vyčítala, že nechcete štěně nechávat dlouho samotné, na druhou stranu… měla jsem štěňata i v době, kdy jsem musela chodit do práce, kdy pracovali i děda s babi, takže je nešlo využít a tříměsíční štěndo už těch 5, 6 hodin muselo vydržet doma samo, než přišla děcka ze školy. Pokud to šlo, tak jsem se doma otočila o polední pauze, ale i tak to bylo po 4 hodinách samoty, ale to bylo spíše vyjímečně.
Jako jasně Gina, Jessi a Matěj to už absolvovat nemuseli, protože byl s nima nonstop syn, ale i tak jedou v určitém režimu… a jsou učeni na samotu a dopolední klídek.

Ono kolikrát to prostě my.. milující páníčci mamkotaťkové řešíme víc, než to ve finále řeší to štěně.

Jasně, někdo je páníček prvnička, tak to chce udělat vše správně … a to samozřejmě palec nahoru. Někdo sice prvnička není, ale když si pořizuje štěndo třeba po dvanácti letech, když mu odejde psí kámoš, tak vlastně taky skorem začíná od nuly.

Já měla v poměrně krátkém období dvou let tu výhodu..  nebo smůlu..  prostě se to tak sešlo, že jsem cca s ročními odstupy vychovávala 3 štěníky… no u Giny jsem řešila to a tamto, u Jessinky už jsem to jenom přizpůsobila a Mates? To už šlo automaticky…vlastně a i nevím jak…

Sardullah
Sardullah 06.06.2024, 15:03:51 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 06.06.2024, 14:44:40

Já teda neporadím, protože se štěndem v práci nemàm zkušenost, když to vezmu kolem a kolem, tak ve štěněcím věku moje psy a to bez rozdílu vždycky nejvíc bavily věci, co šly rozebrat na atomy… 

Takže hračky, co vydrží, je nikdy moc nebraly.. možná v nějaké prvotní fázi… jskože juchůů, ty jsi mi přinesla novou hračku, no tak ukaž, já jí rozeberu… po pár minutách, kdy hračka odolávala, ztratilo štěndo zájem.

Bohužel tohle se nedá na delší zabavení štěněte použít neboť spotřeba hraček je obrovská a doba zabavení pár minut.

Pořád ale v délce zabavení vedla morková kost… taková ta s těmi obřími klouby a nebo kosek kosti, ze které štěně vylíže morek a pak tam já máznu nějakou pastu, domácí paštiku… strčím do mrazáku a když to štěndo baví vylizovat, tak to tsky chvíli vydrží.

Hele nezkoušela jste juknout na nějaký hlavolamy nebo nějaké interaktivní hračky pro psy… jestli to teda existuje…

Myslím, že jste teď v takový blbý fázi, obo štěndo roste strašně rychle a za pár dní může být všechno jinak.

Sardullah
Sardullah 06.06.2024, 12:45:25 xxx.xxx.221.216

Já dneska přijela v půl desátý od doktora a bylo tak hezky příjemně pod mrakem a pofukoval větřík, tak jsem hned vzala pesany na prochajdu. Sice na cestě bahno, louže, tekoucí voda ve stružkàch… no tak alespoň Ginuš nebude hic. A Gině se to moc líbilo… ale vylezli jsme na louku a slunce, horko.. naštěstí i tam jsme šli defakto loužema a Gině se to moc líbilo a když jsme v lese ještě objevili tůňku, hlubokou tak akorát po bříško, tak to bylo max. A ona by šla furt dál, ale vzhledem k tomu horku a jejímu kožichu jsem to otočila a ještěže tak… toho měla madam plný brejle…jak jsme vyšli z cestičky za zahrádkama k prvnímu baráku resp. k jejich garáži, kde je to ve stínu a před garáží mají dlažbu, tak tam sebou plácla a prej.. tady je to fajn a já už nikam nejdu. To byla teda známka, že jsme to fakty přepískli. No tak jsme si tam posedali, polehali, že si teda odpočineme a za chvíli koukám na Ginu, že  když viděla, jak jsme se usalašili všichni, tak jako “ dobrou, já si schrupnu”… no tak chtě nechtě se musela zvednout a dojít ten kousek domů, nebudu dřepět třeba 2 hodiny u cizí garáže a čekat až se madam vyspinká. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 06.06.2024, 12:45:17 xxx.xxx.221.216

Já dneska přijela v půl desátý od doktora a bylo tak hezky příjemně pod mrakem a pofukoval větřík, tak jsem hned vzala pesany na prochajdu. Sice na cestě bahno, louže, tekoucí voda ve stružkàch… no tak alespoň Ginuš nebude hic. A Gině se to moc líbilo… ale vylezli jsme na louku a slunce, horko.. naštěstí i tam jsme šli defakto loužema a Gině se to moc líbilo a když jsme v lese ještě objevili tůňku, hlubokou tak akorát po bříško, tak to bylo max. A ona by šla furt dál, ale vzhledem k tomu horku a jejímu kožichu jsem to otočila a ještěže tak… toho měla madam plný brejle…jak jsme vyšli z cestičky za zahrádkama k prvnímu baráku resp. k jejich garáži, kde je to ve stínu a před garáží mají dlažbu, tak tam sebou plácla a prej.. tady je to fajn a já už nikam nejdu. To byla teda známka, že jsme to fakty přepískli. No tak jsme si tam posedali, polehali, že si teda odpočineme a za chvíli koukám na Ginu, že  když viděla, jak jsme se usalašili všichni, tak jako “ dobrou, já si schrupnu”… no tak chtě nechtě se musela zvednout a dojít ten kousek domů, nebudu dřepět třeba 2 hodiny u cizí garáže a čekat až se madam vyspinká. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 04.06.2024, 17:37:35 xxx.xxx.221.216
efe:

4,5 heč 😀 a nejvíc nejhorší je ubytování, protože na dva lidi máme 380 m2 😀

4,7…. Nejvíc naskákalo žrádlo, všechno kupuju a jsme masožravci…

Sardullah
Sardullah 02.06.2024, 23:14:13 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 02.06.2024, 11:56:38

Chomutovský Babybox??…no to je u nás…doufám, že na něj nikde nenarazíme, neboť Gina jako dítětomil by si chtěla vzít to děcko ještě domů….🤫😀

Sardullah
Sardullah 02.06.2024, 23:07:49 xxx.xxx.221.216
acher:

Alan,jakožto pastevec,štěká na jakéhokoliv většího ptáka,co se objeví nad dvorem.Značně ho rozčilovali i peroucí se kosáci a teď,pro změnu,mladý dorážející na staré a žadonící potravu.

No Gina reaguje pouze na dravce…teda nad náma skorem nic dravýho nelítá nebo alespoň já vidím dravce přeletět tak 1x ročně…Gina ta je hned na nohou a pokud zrovna “naši” vrabci jsou na zemi pod krmítkem, kde hledají, co kde upadlo, tak je běží zahnat do křoví. 

Když letěj třeba husy, tak jí to nechává úplně v klidu.

No teda jako pastevec u nás v rodině to moc nevyhrála…ovce žádný…tak alespoň hlídá ty vrabčáky…

Sardullah
Sardullah 02.06.2024, 22:59:12 xxx.xxx.221.216

Já chápu, že se může stát, že si člověk pořídí psa nebo potažmo prostě nějaké zvíře…pak následně zjistí, že život se zvířetem není taková hitparáda, jak si představoval…resp. zjistí, že prostě už nechce dotyčné zvíře mít. Chápu, že se člověk může dostat do situace, kdy se o zvíře nemůže adekvátně postarat…změní se situace, na zvíře už nemá podmínky, nedostává se mu financí na krmení zvířete, na veterinární péči…

Ale furt si říkám, že NORMÁLNÍ člověk to řeší…najde zvířeti nový domov nebo požádá o pomoc nějakou organizaci…když nic jinýho, tak psa alespoň přiváže u brány útulku…

Pořád si říkám…to těm lidem není toho zvířete ani trochu líto?? To je nehryže svědomí…? 

Sardullah
Sardullah 02.06.2024, 22:49:34 xxx.xxx.221.216
Iguan22:

Děkuji za ochotu.  To si také říkám jestli už to nebylo stářím, přesný věk mi nikdo nedokázal říct. Ještě mám jeno malé akvárko tak bych mohla izolovat samečka.

No jestli už ryba není moc “do života” tak bych raději humánně utratila, než izolovala a čekala až chcípne. Ono ta izolace má z mého pohledu smysl, když mám nějakou naději, že se ryba vyléčí. Ona ta izolace sama o sobě je pro rybu taky stres…najednou je v cizím prostředí, často v holobytě….a stres se zase může podepsat na imunitě….

Sardullah
Sardullah 31.05.2024, 07:52:52 xxx.xxx.221.216

Já dávám jen velké hovězí kosti s velkými klouby a pak teda psi sem tam ohlidávají nějakou větev, klacek… co kde najdou na zahradě, o psí zuby osobně nijak nepečuji, jen občas zkontroluju, jestli je všechno cajk…..zuby krásné, bílé a zdravé až do smrti smrťoucí…. ale bavíme se zde o velkých psech, kteří nejsou na ty problémy se zubama tak náchylní.

Sardullah
Sardullah 30.05.2024, 19:14:52 xxx.xxx.189.104
Vahine:

🤗

No to je hezký…chtěla jsem dát na foto hajacích jezevčíčkůjc úplně stejnýho smajla…bylo to první co mě napadlo a koukám, že jsem nebyla jediná…tak teda nebudu originální, ale dám jich víc😛

🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗❤️❤️❤️

Sardullah
Sardullah 30.05.2024, 19:12:12 xxx.xxx.189.104

Můžou to být paraziti třeba…jak má ryba sníženou imunitu, třeba špatnými podmínkami, stářím, tak se to může rozjet, ale je to takový hádání z křišťálové koule…

Před 2lety jsem dostala pár perleťových čichavců.

Čichavec perleťový se dožívá cca 10 let…jde o to, jak staří byli ti čichavci, když jste je dostala…samice uhynula loni, tak možná už staré ryby dožívající…

Osobně bych samce minimálně izolovala a eventuelně pokud neplave, nepříjmá potravu, tak možná i utratila…nevím, jestli by mělo smysl nějak ho léčit.

Sardullah
Sardullah 30.05.2024, 07:45:02 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 30.05.2024, 00:29:02

Tak přeju dcerunce, aby se co nejdřív uzdravila … s Malinou to jde určo dobře🌷

Sardullah
Sardullah 28.05.2024, 17:07:04 xxx.xxx.189.104

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-rotvajler-prekousl-zene-zapesti-jeho-majitelka-dostala-podminku-a-ma-zaplatit-milion-odskodne-40473759#dop_ab_variant=1310651&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-utekli-mu-rotvajleri-a-potrhali-11letou-holcicku-dostal-penezity-trest-a-zakaz-chovu-zvirat-40473805#dop_ab_variant=1310651&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Sardullah
Sardullah 28.05.2024, 08:07:45 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 28.05.2024, 06:51:50

Tak kavkazany nezachraňujeme, manžel se defakto psů bojí. Když  jsme se byli poňufat se štěňátkama kavkazů, ze kterých jsme si nakonec brali Jessinku, tak to bylo vtipný… mamka štěňátek má na můj vkus a na kavkaze vadu povahy… je hodná.. tak to s ní byl manžel ok a pak prej… jé vy jste ještě neviděl jejich tatínka a že ho vezmou do baráku, aby se na něj kouknul i manžel, tak ten řekl… ona se koukne manželka, já jdu ven kouřit … ven bylo druhými dveřmi do ulice.

Takže takové zachraňování u nás nehrozí.

Sardullah
Sardullah 27.05.2024, 21:29:42 xxx.xxx.221.216
Aluška:

Tak přemýšlejte, minulou středu se stal Mirďa opět tatínkem, tentokrát šesterčátka, 5 holek 1 pejsek 😀

Ne ani přemýšlet nebudu (ale bože jsou ták úžasně roztomilí)….úplně stačí, jak mě furt manžel volá k počítači a ukazuje štěňátka pyrenejců a hlavně berňáků a jak je ten či onen roztomilej…být to na něm, tak pro štěndo hned jedem a být to na něm, tak už máme doma smečku medvědů…😴

Sardullah
Sardullah 27.05.2024, 18:39:53 xxx.xxx.189.104

U nás dneska buřina…totál průtrž s kroupama.

Bohužel jsme díky tomu zjistili, že kolem anténového stožáru na střeše to nějak asi přestalo těsnit a tak nám teda nateklo do baráku…teda žádná potopa, ale kapalo to…