Aktuálně: 3 714 inzerátů210 543 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 06.11.2024, 18:46:30 xxx.xxx.221.216

Raduš… ty nikoho neznáš? Kdo nemůže jet na dovolenou, protože na to nemá… taky teď už někoho znáš… mě. Já bych teda na dovolenou nejela, ale kdybych chtěla tak na to nemám. Nikdy jsme nebyli ani prûměrně příjmová rodina, ale teď stačily 4 roky, kdy se pokakalo úplně všechno, co se pokakat mohlo a žiju z mého pohledu na hranici pro mě existenčního minima… reálně opravdu musím utrhnout od huby nám lidem, ušetřit hodně na našem lidském jídle, abych psy mohla krmit masem.

Ale dobrý… máme kde bydlet, netrpíme hlady a ji mám dvě terénní auta … jedno 18 let staré a druhé 19 let.  Zaplať pánbůh jsem zdravá a tak se můžu starat o méně šťastné členy domácnosti.

Ne nepláču tady… já jsem dice momentálně příjmově socia, ale mám nemovitosti za několik miliónů a až nebude Gina, tak prostě prodáme barák a odstěhujeme se do mýho bytu. Ale jeou na tom lidi i podstatně hůř.

Nevím asi nežiju v nějaký sociální bublině, kde jsou všichni finančně v poho.

Sardullah
Sardullah 06.11.2024, 15:48:38 xxx.xxx.221.216

Mě se teda nejvíc osvědčilo mít na gauči přehozy, které se vyperou.

Jinak za mě nej potah na sedačku, co se zvířecích chlupů týče, býval mikroplyš… ale dneska už se to asi nedělá.

Chlupy se na tom nedržely, případné flekance šly snadno vyčistit. Vydrželo zo až do alelujá.

Třeba j koberců se mi osvědčily spíše ty, co mají smyčky než ty co jsou střižené… ty často bývají jako suchej zip… tak si říkám, jestli to nemůže být u potahových látek na gauče podobné.

Sardullah
Sardullah 06.11.2024, 09:50:34 xxx.xxx.221.216

Kamínky jsou nevhodný. Na dno dejte říční písek … u takhle malýho akvárka ve frakci tak 2-4 mm. A rostliny kupte nějaké nenáročné…např. hygrophyla polysperma, růžkatec, nějaký malý druh vallisnerie apod. 
 25 litrů to není žádná hitparáda, tak možná na pár mikro rasborek. Tak v případě, že nemáte ryby, příhoďte hrstičku šneků… okružáky, levatky… ti budou hnojit a redukovat případné řasy. A klidně jednou týdně vyměňte třetinu vody… to taky rostliny pohnojí.

Problém s vodou mě napadá jedině, že by  byla extra tvrdá.. tak to by se musela upravit s nebo použít dešťovku.

Sardullah
Sardullah 05.11.2024, 17:22:33 xxx.xxx.189.104

Když ony ty TV reklamy na takovédle marketovky vypadají ták úžasně …jedině s těmito granclemi bude pes šťastný, zdravý a bude mít super srst a budou mu chutnat…a spousta lidí už na žádné složení ani nekouká…a myslí si, jaký koupil svému pejsovi supr čupr granule.

Teď jsem schválně jukla, kolik takový grancle stojí a dá se to koupit už cca za 39,- Kč kilo…no už z toho by normálně trošinku přemýšlejícího člověka mělo trknout, jaká to musí být kvalitka…když v této ceně je marže pro distributora, prodejce, nějaké balné, přepravné…tak tedy kolik z této ceny je cena surovin??…no pošušňáníčko…

Sardullah
Sardullah 05.11.2024, 17:15:54 xxx.xxx.189.104

Co si myslí a co mi říká můj pes, to vím i bez nějakého AI obojku…někdy se pokouším dělat, že nerozumím.🤪

Myslím, že pokud má majitel se svým psem…kočkou…blízký vztah, tak podobné věci fakt nepotřebuje, aby si porozuměli.

Naopak bych teda řekla…a teď teda jen k majitelům psů…někteří jsou pro své psy tak nečitelní, neumí se psem komunikovat…tak tam by bylo potřeba spíše, aby takovej obojek měl majitel a obojek by překládal psu, co tím chtěl básník…tedy pardon..páník říci.😉

Sardullah
Sardullah 05.11.2024, 17:08:50 xxx.xxx.189.104

Já nevim…není prostě jednodušší morčata nastěhovat do baráku a je po starostech, jestli je morčátkům jestli nenastydnou, jestli mají dobrý tepelný komfort….

Sardullah
Sardullah 05.11.2024, 17:06:06 xxx.xxx.189.104

Já ještě na osvětlení, jak jsem jako dítě vnímala třeba průvod na 1.máje…za mě super, neboť jsem dostala barevnou mávačku, popř. tu květinu na tyčce a šly jsme se s mamkou kouknout na náměstí na průvod…a já se ták těšila, neboť jako poslední za celým průvodem a alegorickými vozy šli jezdci na koních…a koně to bylo pro mě max už od mala…akorát teda ten průvod mi přišel jako dítěti školkového věku strašně dlouhý, než se na ty koníky dostalo.

No a o televizi v té době…i když jsem byla dítko větší, neřku-li pubescent…na zprávy jsem nekoukala, neboť to mě nezajímalo…pamatuju ještě když na ČT1 byla polední pauza-monoskop asi do 16ti hodin…a pak teda odpolko ve středu VEGA, ve čtvrtek Magion…večerníčky, v neděli Studio kamarád….no a jinak jsme se vždycky strašně těšili na cokoliv, co bylo koukatelné…Profesionálové, Místo činu a podobně, ale taky Televarieté, Možná přijde i kouzelník…internety nebyly, to co nám vykládali ve škole o komunistické straně jsem brala s rezervou, neboť jako dítě z nekomunistické rodiny jsem měla jakous takous představu, jak to ve skutečnosti je…

Jako o politiku se nezajímám ani dneska…tedy čím jsem starší, tím cíleněji vynechávám i politické zprávy…když už koukám v televizi na zpravodajství, tak politické zprávy přetočím a raději se kouknu, jak pan Novák našel Táááákovouhle houbu, neřku-li tři plný košíky. A jako dítě a pubescent…no tak to jsem měla fakty jiný “starosti”. ..přilítnout ze školy…fláknout tašku do rohu a tradá buď ven nebo později na koně, už abych se pomuchlala s Jadranem ("""můj kůň""").

Dneska, když přijdu k mojí mamince (84 let), tak ta furt na politiku a politiky nadává, ale furt na to v televizi čučí a ještě se mě ptá na názor…a já jí říkám, že je mi to buřt, že bych se nakonec ještě musela rozčílit a to teda nemám zapotřebí.

Nechci politikařit ani tady…ale já, i když jsme nebyly majetní, tak jsem měla díky mojí hodné mamince a milující širší rodině a obecně lidem kolem sebe krásné dětství a mládí…a rozhodně na to ráda vzpomínám. 

Dneska, když všude čtu, jak mají mladí deprese, krize identity a podobně, tak teda jsem ráda za to, v jaké době jsem vyrostla…

Sardullah
Sardullah 05.11.2024, 07:15:33 xxx.xxx.221.216

Tak v Německu už na změnu pohlaví stačí to nahlásit asi na úřad a vyřešeno, je ze mě ženská, pindíka si můžu nechat a když mě to přestane bavit… teda pardon, začnu se zase cítit jako žena, tak to přepiklíkuju na úřadě zase zpátky.

Jako můj mozek křičí, že tohle teda není normální. 

Sardullah
Sardullah 04.11.2024, 22:08:36 xxx.xxx.221.216

My jsme naprosto nekomunistická rodina. Nikdo nebyl v KSČ. Moje máma teda vím, že byla v ROH, pamatuju si, jak do tý knížečky lepila známky za zaplacené příspěvky a i tak si myslím, že to bylo spíš kvůlivá nějakým těm rekreacím.

My byli chudá rodina, takže nám nesebrali komančové pole, továrny, ani jinej majetek. Vlastně jediný, co jsem jako sítě já vnímala bylo, že jsem nesměla nikde říkat, že posloucháme Hlas Ameriky a že jsem nesměla nikde vykládat, co si doma dospělí povídaj o politice.

Na průmyslovku jsem se dostala i bez toho, aby mamka byla v KSČ.

No a co se pionýra týče, tak jasně sem tam si na sebe navlíct kroj, protože pionýrské shromáždění, ale do klasickýho pionýra jsem nikdy nechodila. .. hrála jsem házenou, chodila do chovatelskýho kroužku a psk asi od pátý nebo šestý třídy na koně.

Tak je fakt, že spousta věcí nebyla k sehnání, rifle jsem měla jen díky tomu, že dědečkův brácha bydlel ve Francii a tak jednou za rok jsme od něj obrželi nějakou tu valutu do tuzexu. Pamatuju si, že kolikrát jsme místo toaleťáku museli vzít za vděk zmuchlanýma novinama, ale.  
díky tomu, že jsem vyrostla za komančů, tak se mi splnil můj sen o koních a mohla si to dovolit i moje maminka samoživitelka neboť to stálo 40,- KČS ročně a to jsem byla každej den u koní a každej den v sedle. Nevím, kolik taková sranda stojí dneska, ale zadáčo to asi nebude.

Jako myslím, že obecně, co se sportování dětí týče, tak to bylo určitě finančně dostupnější, než dneska.

Nebudu tady komunisty obhajovat a tvrdit, že nic špatnýho nedělali, nejsem padlá na hlavu, ale zároveň nebudu říkat, že všechno stálo za h…

Sardullah
Sardullah 04.11.2024, 17:47:56 xxx.xxx.189.104
Stella:

Sardullah, si skvělá. Já bych mudiho nepoznala.

Já si s tím mudi nebyla úplně jistá v kramflecích…upřímně jsme si myslela, že mudi má ocásek.

Sardullah
Sardullah 04.11.2024, 16:19:17 xxx.xxx.189.104

Mě to přijde jako pudlík nebo mudi nebo puli…je to černý a kudrnatý, ale bez ocásku, tak asi ten pudlík??

Sardullah
Sardullah 04.11.2024, 16:11:30 xxx.xxx.189.104

U těch australáků je to taky o výběru štěněte resp. rodičů. Myslím, že i u australáků se dají najít “pracovní magoři” a stejně tak psi, kteří to v poho zvládnou jako rodinný pes s alespoň trochu akční rodinkou.

Ono z mého pohledu je většina psů schopná se tak nějak přizpůsobit životnímu stylu rodinky…pokud to teda není nějakej extrém, jakože rodina, co se chce válet doma na gauči a udělat jednu hodinovou prochajdu, tak to už může být problém. Ale zase nemusí se psem trdlovat 8 hodin denně, aby ho zaměstnala.

Naopak u některých lidí mi přijde, že si toho “pracovního magora” vychovají sami tím, že teda pořídili jsme si borderku, tak s ní budeme dělat milion věcí a budeme jí zaměstnávat až do alelujá, aby chudák nestrádala a ono čím víc zaměstnávají, tím je to horší, protože tak nějak zapomenou, že psa by měli naučit i odpočívat.

Sardullah
Sardullah 03.11.2024, 20:08:45 xxx.xxx.221.216
Sarah:

Nám dnes přijela návštěva za maminkou, malá Maggie. Mamča jí ukázala, jak se nosí aport. 😊

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

To je krásná princeznička 🥰

Sardullah
Sardullah 03.11.2024, 16:09:03 xxx.xxx.221.216
Dublinbarzoj:

Dnes jsme se venčili přes poledne s částí smečky naší  paní chovatelky. 5 barzojích kluků,  trikolor je tatínek kluků a ten červený je vlastně  ještě  mimino. Jako doprovod měli  4 lidský holky. Bylo krásně,  kluci nás obíhali v obrovských kruzíc   a zvládli i koupačku.  Prý, že  je 6 stupňů  nevadí. Pořád  říkám,  že  nejšťastnější barzoj je jen ve smečce. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Waaauuu… chci taky barzojí smečku❤️

Sardullah
Sardullah 03.11.2024, 16:06:37 xxx.xxx.221.216

Tak já jsem cvičila jako starší žákyně a věřte, že my holky jsme to vůbec nevnímaly jako nějakou oslavu komunistickýho režimu. Prostě jsme cvičily a bavilo nás to. 
Nevim samozřejmě jak to vnímali dospělí, jestli je někdo k nácviku nutil…

Sardullah
Sardullah 03.11.2024, 10:49:58 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 03.11.2024, 09:54:13

Tak se spartakiádou jsem já prej už trapná. Jakmile je v televizi zmíňka, tak hned vytahuju, že jsem byla poupata… a syn řekne “ no jo, to víme, to říkáš vždycky”

Sardullah
Sardullah 02.11.2024, 15:57:39 xxx.xxx.221.216

Některé moje spolužačky začaly s plozením dětí o hodně později než já. Ty rozdíly jsou až takové, že zatímco mému synovi minula třicítka, tak oni se pořád ještě “trápí” na základní škole. A i vidím, že ten přístup k dětem je trochu jiný.

Já nevím jestli je to věkem nebo to je čistě moje nátura, ale když opomenu to dětské období, kdy je to tak max na paci paci… tak já jsem třeba zrovínka matka, co neměla problém s dětma zapařit hru na kompu nebo herní konzoli a klíďo jsme hráli celý odpolko. Děti jsem “ vychovala” na pořadech jako Červený trpaslík, Doctor who, Krajní meze, Příběhy ze záhrobí, Akta X..  v kombinaci se spidermanem, supermanem, Xenou, Buffy, Hvězdnou bránou. Vetřelec, predátor, terminátor…

Neměla jsem problém vlézt na jakoukoliv pouťovou atrakci, co jsme se vyblbli na autodromu.  Houpat se ns houpačce, klouzat na klouzačce, v zimě jezdit na bobech… a spoustu klidně i bláznivých věcí.

Samozřejmě v kombinaci s čtením klasických pohádek, zpíváním lidových písniček, chozením do přírody, kolo.. ale taky malování… no prostě taková ta klasika.

No a tak nějak jsme se prokousali do puberty.

Já byla ta matka, kterou mým dětem záviděli kamarádi a spolužáci… a ani pubertální dítě se za mě nestydělo naopak ostatní mě jako matku mým dětem záviděli. Jo tak jasně, nikdy jsme se neoblíkala usedle, do školy jsem přivezla holku ve žlutý alfičce GTV s hudebním doprovodem. No a povětšinou jsem sršela vtipnými hláškami… nedávno z holky vypadlo, že byla ráda, že má takovou cool matku.

Neumím si představit, že v době, kdy moje dcera chodila na střední by mi bylo 65 let… neumím si představit, že bych si v pětašedesáti tu pubertu mých dětí tak skvěle užila s že by si děti tak skvěle užili dětství s pubertu se svojí praštěnou matkou. A myslím, že i ten vztah s mými dětmi by byl jinej.

Děti fakt nemusím a naprosto chápu ženský, který děti nechtějí. Já děti vždycky chtěla, ne proto, že bych toužils po miminku a měla nějaký mateřský puzení, ale přesně s tou vizí, že jednou z toho mimina bude dospělej člověk a super parťák. Že to budou dospělí lidé, které oblivní moje osobnost… které di defakto vychovám k obrazu svému.

Já měla starší maminku… tedy na tu dobu… mamka mě měla v 32 letech, msminy v té době bývaly o deset let mladší. Màm tu nejhodnější, nejzlatější maminku na světě, ale byla úplně mimo moje zájmy…. respektive nikdy jsem jí nezažila, že by se zúčastňovala nějakého blbnutí. 

Sardullah
Sardullah 02.11.2024, 14:14:39 xxx.xxx.221.216

Nemám zkušenost s borderkama. Moje dcera má ausíka.

Já bych jen měla takovou technickou poznámku, že třeba mezi ausíkama jsou taky velké rozdíly například v temperamentu. 
Říká se, že některé bordery jsou tak pracovité, až jim z toho hrabe. No a já myslím, že někteří ausíci jsou taktéž hodně pracovití.

Já bych to shrnula asi takto.. ausík mojí dcery je z mého pohledu, jako majitelky neustále se povalujícího pastevce, strašně akční, ale dcera tvrdí, že jejich ausík patří k těm ne omega akčním resp. k těm neakčním.

Říká se, že ausík je taková trochu umírněnější borderka,ale určitě jde taky o to jaké jedince srovnáváme.