Aktuálně: 3 729 inzerátů210 808 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 20.07.2024, 00:08:13 xxx.xxx.221.216

Tak vážené a milé spoludiskutérky…dneska jsem na prochajdě byla za totální kravku, dalo by se říct opravdu ve stylu “nebojte, on je hodnej”

Vracíme se z prochajdy k autu a na parkovišti nějaká paní z auta právě vyložila svoje dva psy…berňuchu a bostonka. Jako vím, že Gina je úchyl na berňáky…proto taky jednoho dostala ke třetím narozeninám, aby měla svého…takže jsem zkrátila vodítka, aby šli psi u nohy…Gina samozřejmě berňuchu viděla taky, tak si tam tak poskakovala, ale žádná trága…myslela jsem, že je obejdeme obloukem po silnici, ale zrovna jelo auto a tak jsme procházeli docela blízko od nich..asi 2 metry…no a já se za prvé soustředila na Ginu, aby nevymejšlela nějaký bejkárny a za druhé…asi jsem nějak blbě chytla Matesovo vodítko…vždycky si udělám takovou jakože smyčku kolem palce, aby mi neproklouzlo, ale tentokrát jsem to chytla nějak blbě a najednou Maťula zatáhnul k těm psům a jí, jak jsem to blbě držela, tak mi vodítko projelo zazřenou rukou…jo ať žije jeho krásný nový vodítko od Tameru…hladká šňůra 6mm…abych to zkrátila odnesly to dva prsty v ohybu…prsteník sedřená kůže, prostředník..tam to šlo až do živého a reflexivně jsem tu šňůru  pustila…ne teda že by byl Mates najednou volný, konec vodítka jsem měla obtočenej kolem zápěstí, ale umožnilo mu to dojít až k těm psům…takže jsem vypadala jako ženská, co neudrží svoje psy…jako nic se nestalo, všechno v poho, jako myslím svoje i její psy…já se paní omlouvala, červenala jsem se určo až na zadeli, ale prostě to bylo pitomé, že jsme šli defakto do kontaktu bez předchozí domluvy…navíc paní nevypadala, že by z toho byla nadšená.

No já si budu muset pořídit asi nějaký cyklistický rukavice…neumím si představit, že bych teď v tý ruce držela vodítko..i když to mám zalepený, tak stačí malý zatáhnutí a bolí to jak čert.

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 19.07.2024, 23:53:52 xxx.xxx.221.216
Fikovnice:

Není to tak dávno, co jsem v některé diskuzi (možná zde?) psala o seriálu Případu Markovič (Hojer). Zhlédnuto, a co vím, tak na ČSSD to dostalo až nečekaně vysoké hodnocení.

A dnes jsem se dočetla o dalším dokumentu (nebo dokuseriálu) Případ Kramný. Ta kauza poměrně rozdělila lidi v názoru, jak měl být případ řešen a uzavřen. Tak jsem zvědavá… Co jsem zatím prolítla dojmy lidí, kteří viděli 1. díl, tak prý je to dobře natočené. V diskuzi (v níž jsem se ocitla) pak hojně vystupoval a argumentoval člen Šalamounu Václav Peričevič. 

Nevím, jestli to Kramný udělal a nebo ne…ale vždycky když byl někde v médiích, tak mi přišel jako emocionální mrzák…prostě jsem z něj měla blbej pocit. Když si člověk uvědomí…kdybych byla nevinná a přišla najednou o partnera a o dítě a k tomu byla nespravedlivě stíhána, tak ze mě by ty emoce stříkaly proudem a on?…No prostě nechci nikomu křivdit, ale bylo by pro mě hodně velký překvápko, kdyby byl nevinnej.

Sardullah
Sardullah 19.07.2024, 23:45:52 xxx.xxx.221.216

Já si naivně myslela, že pokud stát zaplatí psa-kompenzační pomůcku, tak že to musí být od výcvikáře, který má na to nějaký certifikát a že se udělá nějaká zkouška, jestli ten pes vůbec zvládne tou “kompenzační” pomůckou býti.

No a co se týče těch lidí, kteří mají vodícího nebo jinak asistenčního psa, tak myslím, že nelze házet do jednoho pytle…někde si pes odpracuje svoje, ale zároveň má postižený člověk někoho, kdo psa vezme na obyč procházku, prostě mu dopřeje být taky psem a nějaké to “volníčko”..psa doma zbožňují, milují, je to člen rodiny a majitel je mu vděčný za to, že mu pes usnadní život. Bohužel jsou i tací, kde je takový pes prostě chudák, kde se od něj čeká, že bude pracovat 24/7 a stačí mu dát najíst…vztah k němu nemají a když pes nefunguje dokonale, tak na něj jsou ještě hnusní…takových psů je mi opravdu líto. Já si dříve naivně myslela, že když třeba nevidomý dostane vodícího psa, tak je to prostě nej…že v tom najednou není sám, že najednou jsou tým, že je pes pro něj nejen pomocník, ale  je to i taková zpřízněná duše, která působí blahodárně i na psychiku…bohužel dneska vím, že to rozhodně není pravidlo a je mi z toho dost smutno. Je mi smutno z toho, když vím, kolik lásky je schopen pes dávat a že někteří jedinci (záměrně píšu někteří…Ginu do toho nepočítám) by udělali pro svého milovaného páníčka vše, co je v jejich silách, že člověka budou milovat, ať je hubenej, tlustej, slepej a dokonce i když má velkou vadu “na kráse”…a stačí tak malinko, aby se mu za to člověk odvěčil svojí nákloností a péčí. Je to prostě láska, která se dá koupit za peníze a která nezradí. Třeba dneska jsme byli brzy ráno na prochajdě na cyklostezce a potkávali jsme běžkyně..ta nejtlustčí měla dle mého odhadu tak 50 kilo a nejstarší tak max 30 let…tudíž o mnoho kil hubenější než já a minimálně o 20 let mladší a přesto Mates neřekne “fuj, to mám starou a tlustou paničku, tak já si najdu mladší a krásnější a hubenější”…ne jeho srdíčko a dušinka patří mě.

Já asistenčního psa mám…kdyby se nedejbože stalo, že by ze mě byl ležák, tak Gina mi bude asistovat v ležení v posteli…

Sardullah
Sardullah 19.07.2024, 19:21:29 xxx.xxx.189.104
Fikovnice:

Trochu se studem přiznávám, že jsem doteď nevěděla, že je harpyje pták. Myslela jsem, že jde o mýtickou bytost.

Myslela jsi si to dobře…harpyje je mýtická bystost…ti ptáci -harpyje dostaly jméno podle těch bytostí…viz citace:

Harpyje znali už staří Řekové. Toto jméno nesly podivné bytosti - napůl ženy a napůl ptáci -, které byly původně bohyněmi větru a odnášely duše zemřelých. Ale záludné Harpyje se mnohdy nespokojily s nebožtíky a přepadaly a odnášely si i lidi živé. Když pak první badatelé v Jižní Americe pozorovali obrovské dravce, kteří v korunách stromů uchvacují opice či lenochody a odnášejí je kamsi do nedohledných výšin, dali jim jméno po těchto zlověstných bájných okřídlených bytostech.

Když o naší dámské komunitě mluvím jako o harpyjích…tak já osobně myslím ty bájné bytosti…ale spíše pro nás používám výraz fúrie …bohyně pomsty a kletby.

Sardullah
Sardullah 19.07.2024, 16:09:10 xxx.xxx.189.104
Fikovnice:

Jani, Ty máš takový trochu transpsy…🙃😉

Mates je asistentka s Tebou pracující a ženská se celý dny válí a vstane jen se nažrat…😂

ženská se celý dny válí

Tak pozor…Gina je pastevec a má to v popisu práce…nehrozí nebezpečí, tak zalehnu a šetřím energií, abych jí měla dost až přijde bubulák…zase na druhou stranu…čert a pastevec nikdy nespí, takže z hlubokého spánku do bojové připravenosti teď hned.

Maťulka žádnej ochránce není, tak holt musí makat v domácnosti…přeci nebudu živit nějaký darmožrouty,😉

Sardullah
Sardullah 19.07.2024, 15:59:49 xxx.xxx.189.104
megi-the-pes:

krásnej

tohle potkat v noci, tak zvedám svého bojového psa do náruče a rychle na druhý chodník

Obrázek

Nápodobně…pastevce na záda a beru kramle..😲

Sardullah
Sardullah 19.07.2024, 14:57:18 xxx.xxx.189.104

Já jako akvarista óbr amatér se držím názorů “pánů akvaristů”, že řasu resp. hodně řasy (protože v každé akvárku nějaká ta řasa bude) a řasa prosperuje v nerovnováze…živiny a světlo musí být v nějaké rovnováze.

Málo světla a hodně živin = řasa

Hodně světla a málo živin = řasa

Jo známe…začne se dělat řasa…takže vyzkoušíme řasobijce (zázračné vodičky, které všechno vyřeší) a ono nic, řasa si jede vesele dál. Tak hledáme rady, tipy, triky…a jo, začneme bublat…a zas nic..někdo dokonce zakoupí třeba chihiros doctor v domění, že to pomůže a následně…tonoucí se stébla chytá a nakupuje ještě UV lampu…

Když nic nepomůže, tak to celé zrušíme a začneme nanovo…a jejda, řasy jsou zpět.

Upřímně, pokud je to v akvárku hodně e- a- ný, tak bych provedla restart klidně ještě jednou…pokud je zařasené i rostlinstvo, tak bych to vyhodila a narvala akvárium nějakým rychle rostoucím plevele…egerie densa, růžkatec, hygrophila polysperma, hygrophila corymbosa, valisnérie…co se tam vejde…aby bylo osázeno tak 80% dna. Světlo pěkně zkraje třeba 6 hodin denně…a já teda u nově založených akvárií jako řasovou prevenci dělám výměnu třetiny vody každý den (už i kvůlivá rybám, když mám defakto čerstváček)…klidně po dobu 3 týdnů, pak začnu pozvolna interval prodlužovat, přidávat na osvětlení…no a nějaký vzhled akvárka, tak to řeším pomalu pozvolna.  Já nejsem PAN AKVARISTA, tak postupuju takto a během deseti let jsem zakládala 5 akvárií a všechny jedou v pohodě bez řasy…a je jedno, jestli mám velkej externí filtr nebo je to akvo úplně bez techniky.

Pokud teda nechci zakládat znovu, tak bych do akvárka šoupla nějaký plovoučky…hodně plovouček a zvýšila bych frekvence výměny vody…

Hlavně nezmatkovat, ono každá intervence se neprojeví teď hned…ale minimálně v řádech týdnů. Chce to trpělivost. 

Sardullah
Sardullah 18.07.2024, 23:01:26 xxx.xxx.221.216
hmn:

"Povetsinou ale dusevne pritomen nebyva. Takze zije ve svete “jee motylek, jeee kyticka, jeeee lidi, jeeeeee ta pani hulaka na nejakyho Otika - musim ho najit a jit se skamaradit”

kurňa, to jsem netušila, že Moja je autistka…..😄😎

Moje Gina by na první pohled mohla zapadnout taktéž do kategorie autista…ale tak už jí znám nějaký ten rok a vím, že ona autista není, že na mě jen venku hází bobek (teda doma taky, ale tam mám povětšinou v ruce pádný argument…plátek sýru, který ale bohužel venku nefunguje), chce mít volnou zábavu a defakto jediný, co “vykonává” je, že když zatáhne na vodítku, tak ho povolí…a může za to panička, neboť ta se zastaví, aby vytáhla mobil a vyblejskla mě, aby teda dala taky nějakou fotku do rubriky “jak se vám dnes venčí”…tak teda povolím vodítko a když to trvá déle, tak přijdu k paničce…a to už má mobila v ruce a říká mi "Ginuško běž hopí hopí, ať ti můžu udělat fotečku a pak prejže rejže, že já jsem autista…nee, jen panička je blázen a neví, co chce….takže když to shrnu Gina není autista, ani mě neignoruje, jen na mě prostě se.re, jo to pak bouchám hlavou o zeď při radách typu: musíte psa navázat na sebe, jo díky, už jsem navázala…Ginuš chodí na šňůře. Takže Gina nemá žádný reflexní oblouk…to člověk nemůže říct SEDNI a počítat jednadvacet, dvaadvacet, třiadvacet…kurňa, teď by si ta čuba měla už dřepnout…teď už by jí mělo v hlavince docvaknout, co po ní chci…nedocvakne, protože se tím vůbec ani nezačala zabývat…takže v tomto případě reflexní oblouk zařizuju já tím, že jí zatlačím rukou na záď. A co jako…hlavní je přeci výsledek a výsledek je ten, že fena dřepí, než napočítám do tří.

No a když se tady bavíme o reflexním oblouku…moc jsem se nasmála, když jsem koukala na pořad “kočka není pes”, tuším, že s bernardýnem, kdy RD majitelce vysvětloval, že je na psa moc hrr…že by po povelu měla tak 3 sekundy počkat, až proběhne reflexní oblouk…jako vážně? 3 sekundy? …jenom 3 sekundy?…když vzpomenu na berbera Jacka…dostal povel nebo nějakou instrukci…zamrznul (jako když něco chcete po počítači a začne se vám tam točit to pitomý kolečko a točí se tím dýl, čím víc na to spěcháte)…řekla bych, že vyslal požadavek do dlouhodobé paměti a když všechno proběhlo jak má, tak těch 5 sekund byl úspěch. Bohužel se často stalo, že při tom, jak čekal na zpětnou vazbu z té dlouhodobé paměti, tak spustil nějaký svůj podprográmek, jako když čekáte až vás přepojí na operátora a aby jste se při tom čekání nenudili, tak vám do sluchadla pouští nějakou melódii,  prostě se zamyslel nad nesmrtelností chrousta a pak se na mě nešťastně podíval “ty jsi něco chtěla, viď?…ale já zapomněl co”…no a pak to samozřejmě komplikovaly případy kdy kolem prolétla moucha, motýlek, lísteček, někde zatroubilo auto…no prostě dosaďte cokoliv…Jack přepnul na zírací popř. naslouchací režim a bylo vymalováno…resp. bylo nutné zadat požadavek znovu “haló pane, jste doma?? ťuk, ťuk” už je systém připraven? tady bych ocitovala z filmu Slunce, seno, erotika …"zmáčkni return a jeď dál"

Dodnes jsem opravdu ráda, že mě manžel přemluvil a že jsme si vzali i tohle věčný mimino, závisláčka, mamánečka, který byl často…jak jsme doma říkali…momentálně mentálně mimo. Úplně je mi špatně z toho, že by si ho pořídil nějaký člověk v domění, že je to NORMÁLNÍ pes.

No a pak tady máme mého berňušku Matýska…Matýsek je jiný kalibr…ten má reflexní oblouk snad nula sekund…ano Maťula ač molos, kde by se dala předpokládat delší odezva, reaguje teď hned. Bohužel ve své horlivosti u toho tolik nepřemýšlí a pokud není požadavek úplně jednoduchý jako SEDNI, LEHNI, tak než aby se zamyslel, co po něm chci, tak začne zkoušet všechno, co dobře umí…nejčastěji sedni a nebo dej pac a nebo letím k tobě a tady máš tlapajznu…ale, tam bohužel nastupuje komplikace a tou je moje dlouhý vedení a tak než stihnu zareagovat, mám drápanec na noze.

Když to tak vezmu kolem a kolem, tak jediný “normální” pes, kterého jsem kdy měla, byla moje ovčanda…můj první pes a pak nastupuje pleáda psích specialitek a já si teď říkám, že si vlastně neumím představit, že bych měla normálního psa…to by asi byla nuda.

Sardullah
Sardullah 18.07.2024, 16:13:30 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 18.07.2024, 09:07:01

Teda…tak teď jsem se zasmála tak, až mi tečou slzy..😂😂🤣

Myslela jsem, že mistr světa v kategorii “trdlo makový” byl náš Jack, ale koukám, že by asi skončil na druhém místě🤭

Sardullah
Sardullah 18.07.2024, 15:24:46 xxx.xxx.189.104

Já teda vlákno “soukromí útulek” jsem přečetla, ale až poté, co na něj byla stížnost, tak jsem se šla juknout copa se tak hroznýho stalo, napsalo  a musím říct, že z mého pohledu holky velmi snaživě radily a problém nastal až, když zadavatelka začala řešit zveřejnění fotografie paní se psem.

A jako třeba já, jako čtenář této diskuze jsem ani tu fotku do té doby, než se začala řešit nerozklikla a i kdybych rozklikla, no tak není to žádná hambatá fotka, na fotce není nic špatného za co by se měl člověk stydět a to ani v souvislostech s dikuzí…

Hele vím, jak tady umíme být banda fúrií, když jde o blaho psů, tak kolikrát neznáme bratra a ano stane se, že když dotyčný nemá dostatek sebereflexe a dostane vyhudlíno, tak že odejde proto, že nebyl politován za to, jakýho má neschopnýho a zlobivýho pejska. Ale zároveň pokud je s diskutujícím rozumná řeč…tzn. že se nenafoukne hned jak mu někdo napíše, že to dělá blbě a na každou radu nenapíše, že to nejde a nejde a nejde, že to ani nezkusí,  tak všechny dle svých schopností a znalostí rády poradíme a myslím, že i my jsme rády, když z takového diskutujícího nováčka je pak nový pravidelný návštěvník fóra a radujeme se z jeho úspěchů, fandíme, utěšujeme, když všechno nejde hned podle plánu…

A že si občas mezi sebou vyměníme názory…? Bože, vždyť jsme tady převážně ženský…se divim, že to není častěji😀

Sardullah
Sardullah 18.07.2024, 14:36:32 xxx.xxx.189.104
impact:

🙃

Obrázek

A tak zase je to alespoň na férovku…nezvládli jsme vychovat psa, parchanty nezajímá, tak si ho někdo vemte.

Myslím, že lepší než …pejsek je nejhodnější, nejposlušnější na celém světě, ale vyskytla se alergie u dětí.

že psa pořídili krz děti a mysleli si, že tudíž děti obstarají veškerou výchovu a péči do smrti smrťoucí (toho psa)…to už je na diskuzi o zodpovědnosti rodičů při pořizování psa.

Doufejme, že se najde dobrá duše, která se ho ujme, které nebude vadit, že pes táhne jak parní lokomotiva, ze zahrady udělá tankodrom a je hlučnej…i když na druhou stranu, chůze na vodítku se naučit dá, štěkot možná nebude tak intenzivní, když se psu bude někdo věnovat a zaměstná ho jinak…a to hrabání?…jestli je to nějakej echt vášnivej zahradník, tak bych mu pořídila hromadu písku, ať se kluk vyřádí.

Sardullah
Sardullah 17.07.2024, 18:17:26 xxx.xxx.221.216
Tenurri:

Nám se včera venčilo hezky. Po práci bylo pod mrakem, prošli jsme park a zjistili jsme, že kousek za ním je hezká louka 😃. Nikdo tam nebyl. Jack se vyblbnul hezky na volno (hlídá si mě a běhá kolem) a doma padnul za vlast.

Zpátky jsem ho i kousek nesla (do kopce😄), protože jsme to trochu přehnali.

Minulý týden měl antény, tento se mu už zase uši klopí…jo a včera mu vypadly při přetahování s hračkou dva první přední zuby, takže asi začalo přezubování.

V neděli měl 4 měsíce. 

Obrázek

Tý brďo… už to začíná vypadat jako kraťanda.  ❤️

Sardullah
Sardullah 16.07.2024, 17:31:59 xxx.xxx.221.216
Kilian:

..dnešní návštěva u tetičky na vsi….

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Kelíšek je neskutečně fotogenickej pes… fakty fotomodelína👍

Sardullah
Sardullah 16.07.2024, 13:04:11 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.07.2024, 07:59:10

No já si myslím, že toto… s obrázkem konkrétního plemene, by měl dostat novopečený majitel jako manuál… pak bychom na dotazy “pomoc, moje štěně kouše a je agresivní” mohli odpovědět “ dostali jste manuál… tak co jste čekali”

A čivava… myslím, že spousta z nich jsou nakonec ušňafaný hysterky.. když to tak vidím kolem sebe…

Sardullah
Sardullah 15.07.2024, 22:13:20 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 15.07.2024, 21:20:35

Tak držím moc palečky, aby to do pátku bylo ok..🌻 

Sardullah
Sardullah 15.07.2024, 15:45:11 xxx.xxx.221.216
Zrzavci:

, je jak paní Colombová.

😀 😀 😀  a Mates je ten Kolumbůs? 😀

Né…. Maťulka je moje asistentka…teď jsem si šla lehnout na gauč… nic nedělat, aby si chvilku odpočinul, pak budeme přesazovat a zasazovat rostlinstvo, tak se chudinka ještě dneska napracuje až až.

Sardullah
Sardullah 15.07.2024, 15:42:02 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 15.07.2024, 14:40:10

Právě se mi urazila pyrenejka, když jsem jí vysvětlovala, že piškoty došly a že by bylo fajn dokončit vyčesávání bez nich… a je to paráda, vůbec nevím, jak bych mohla žít bez uraženého psa😓

Sardullah
Sardullah 15.07.2024, 15:37:37 xxx.xxx.221.216

Tohle jsem původně chtěla dát do veselého okénka, ale myslím, že se to více hodí sem… štěně kouše. U nás to teda na berňušku neplatí, ale na moje psí holky by to cca sedělo.

Obrázek
Sardullah
Sardullah 15.07.2024, 14:12:24 xxx.xxx.221.216
Zrzavci:

To máte proto, že si pořizujete psí drobení, máte jednoho psa složenýho ze tří, dybyste si koupila rovnou bernadetýna, máte to jednodušíí, utaháte jednoho  a je to 😀

To nemusí být bernardýn… v tomhle počasí vidím svojí pyrenejku jen, když je čas k jídlu a pak večer, když se válí na dvoře a nebo v obýbáku na gauči..jinak přes den je zalezlá ve sklepě v prádelně,  je jak paní Colombová.