Kdyz ja nevim kam to pripichnout, tak jsem vybrala aspon trochu steneci tema, pardon 🙂
Aneb predstavujeme mistnimu osazenstvu nas novy prirustek.
Oficielnim jmenem Ready for Ragnarok (vybrano mnou a vzhledem k povaze jednoznacne odsouhlaseno chovatelkou).
Domacim jmenem Romi. Uz prekrtena na Roma-DURA, pac zasadne oziva ve tri rano a kupiruje mi vlasy a usi 😀
Chytra je jak vopice, ziva jak tekuty stribro, akcni a nebojacna, … presne povaha pro nas. Jo a kouse. I louzicky dela, ale zatim vzorne venku 🙂
No tak ty prtě roztomiloučký vítej v naší internetové psí rodince. Zase budou fotečky, jak nám to štěňátko roste.
A teda jinak, klobouk dolů a máte můj obdiv, jak to všechno zvládáte a stíháte, to je pro mě sci-fi, tolik elánu jsem neměla ani za mlada…😴, jakože nejsem závistivej člověk, ale tu energii vám teda závidím.
Tak jednak moc gratuluju ke svatbě a hodně štěstí do těch společných manželských let🌻🌼🌷🍀…vypadala jste úžasně, krásná víla a na tom koni…no někdo už psal, že úplná Popelka.🤗 Pořád si ty fotky prohlížím a nemůžu se vynadívat. …krásná nevěsta, taková romanťárna 😇
A co se týče hubnutí, tak jste pro mě teda velkou inspirací👍, i když vím, že v mém věku už to nepůjde tak snadno, jako za mlada, ale začala jsem se snažit, tak snad alespoň pár kilíček sundám. Víla jako vy ze mě nebude, ale snad to alespoň líp vyfuním do kopce.😎
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 23.07.2024, 13:09:44
I lidem, kteří se většinou chovají normálně občas ujedou nervy
No a pak jsou lidi, kteří si takovej “luxus” nemůžou dovolit…aneb naše Gina (a před ní Sára) ujely ti nervy? tak to ti garantuju, že se mnou nehneš už vůbec a když to bude z tvý strany hustý a uchýlíš se třeba i k násilí, tak se klíďo brďo ohradím a klíďo ti dám i ťafku, aby ses probrala ty…
Protože tady ty výlevy typu “ujely mi nervy, tak si na někom zchladím žáhu” odnášejí ti slabší…a je jedno jestli je to pes, dítě, ženská…kteří se neumí bránit, ke kavkazanovi nebo chlapovi vazbičovi apod. by si to dotyční nedovolili. A to mě na tom štve asi nejvíc, frustraci si vybiju na někom, nad kým mám fyzicky nebo psychicky nebo obojí navrch.
Naše první mopsinka Ašinka odmítala pít vodu z kohoutku, ona prosím pila pouze kojeneckou balenou 😇
A naše ovčanda zase naopak pila téměř pouze z kohoutku…ale doslova, když chtěla napít, tak “zatáhla” někoho do koupelny, ať jí pustí vodu do umyvadla a hup tam a piju. Ani nevím, jak a proč se to přihodilo.
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 23.07.2024, 11:58:13
Já koukala na počasí u nás v sobotu 29stupňů a v neděli máme 40% šanci na déšť a 24 stupňů…tak to už by se snad dalo alespoň na chvíli procházkovat.
Lidi jak já milovala léto, čím víc sluníčka tím líp a válení u bazénu….a jak má člověk psí medvědy, tak kouká hlavně na ně, takže už si přeju, aby byl podzim a aby nás to vedro neomezovalo v procházkách.
Už jenom jak toho psíka vleče za sebou v kruhu, pes musí jít po levé - vnitřní straně vystavovatele, aby ho viděl posuzovatel, ona ho vleče zvenku…….
No a to já jsem si po spuštění videa myslela, že to nejhorší je to vláčení a dle mého nešetrné zacházení-zvedání, tam už mi přišlo, že vystavovatelka se už na fenku zlobila, žádná snaha spíše psa nějak uklidnit, poskytnout podporu nebo nějaké gesto “tak dneska jsme neměly den, ale i tak jsi moje milovaná holčička”…ten konec jsem ani ve snu nečekala.
Prostě, když už jsme dojeli na výstavu, tak se budeš předvádět a basta fidli…
Ano lehce jsem ji plácla přes její malinké pozadí, aby se zklidnila a nevyskočila mi z náručí, ostatně není to o ráně ale o výchovném letmém dotyku za účelem zpětného získání pozornosti. Zareagovala svým hysterickým způsobem
Jako, že pes zareaguje hystericky, i když se mu “nic” neděje, tak to pochopit dovedu. A jestli tohle byl výchovný letmý dotyk, aby nevyskočila z náručí…no tak v tom případě to video hodně zkresluje situaci, protože na první pohled teda nevidím psa, který chce z náručí vyskočit a to plácnutí na videu bohužel taky nevypadá jako letmý dotyk. Navíc bohužel majitelka na videu vypadá, že opravdu psa trestá. Což je samozřejmě znásobeno hlasovou reakcí pejska.
Jako nejsem vystavovatel, ale tak nějak si myslím, že člověk by měl svého psa spíše podpořit…a nic takového tam moje velmi laické oko nevidělo…takže na takovýho člověka jako jsem já to video působí opravdu “děsivě”.
pes kvůli vedru taky nechtěl běhat, proto jsme nezískali Krajského vítěze, ale stejně dostal pochvalu, že to vedro vůbec vydržel a koupila jsem mu i prasečí rypáček.
No já…s mojí povahou…si to představuju taky nějak takhle, že by to mělo býti…
Mimochodem…jak hodně cvičíme sebekontrolu na jídlo, tak jsem se minule úúúúplně dojala. Jak v superzoo mají ty košíky s pamlskama na kusy, tak si k nim sedl a koukal střídavě na mě a na kokina…jako ať ho koukám odměnit, že to tak hezky umí🤭.
škoda, že na hnusy venku to zatím nefunguje 😀
Tak to trenovat nemůžu…jakože hele, vyber si mňaminu, vyber si hračku…to je sci-fi, neboť za prvé na to nemají čas, chtějí si všechno projít, očuchat, za druhé holčiny prodavačky tam povětšinou mají své psy…plus ještě tam potkáme zákazníka se psem a to je konečná. My máme jinej problém…jak jsme veliký a máváme ocasem, tak musím hlídat, aby jsme něco neshodili.
Do zverexu jsem chodila socializovat obě pastevecký čuby…vždycky se tam chce někdo poňufat se štěňátkem a vždycky je tam nějakej psí kámoš.
Hnusy venku se současnými psy řešit nemusím, neboť vůbec nemají tendence něco sbírat, pojídat.
A doma na jídlo, tak trénuju na sebekontrolu sebe, když je musím přemlouvat, aby laskavě něco snědli.
No, tak měl je mít na vodítku, neměl spoléhat na to, že každej den jde 20 metrů tam a zpátky po straně silnice a že tam jede 1 auto za den…..druhá jezevčice přeběhla na druhou stranu krajnice, pán se jí vyhýbal a Wendy zrovna čuchala pod keříkem na druhé straně, kde jí neviděl a vyhnul se tam…..
Tak tohle dle mého spadá do kategorie blbá souhra náhod, jasně být na vodítku, tak se to nestalo…
Jé, tak miminka jsou na světě… gratuluju moc. já byla jak na trní, furt jsem kontrolovala tady, jestli už a teď jsem přijela od příbuzných a štěníci jsou na světě ❤️
Ad rukavice…. tak ty mám… teda jednu… staré kožené rukavici jsem trochu ustřihla prstíky. Nosila jsem jí, když Gina chodila na placatý stopovačce… ta je totiž při rychlém pohybu taky super do ruky….módu neřeším, povětšinou potkáme jen srnky a těm hnědejm čůzám je to jedno.
O cyklistickejch rukavicích už jsem takdy uvažovala, ale musím si je reálně vyzkoušet co všechno zakrejou/ nezakrejou…..
Sardullah,vím,že jste ty vodítka tady chválily,ale…
já se na ně dnes dívala ve zverimexu a říkám-tý jo,holky o nich básnily,ale dyt to musí řezat ta kulatina..☹️
já si šila vodítko v týdnu,protože dvojkarabinový 3metrový jsem někde vytratila,a potřebuju na každýho svýho psa 2karabinový,tak jsem si ušila z popruhu a 2 karabinek z rozdvojky nový…..
tím nehci číct,že si máte to vodítko ušít,jen jsem ve středu zjistila,že hromada vodítek je z kulatiny různé déélky a šířky,a kulatý vodítka většinou řežou..
a ty co jsem měla dřív-takový jakože z pleteniny kulatý,už se nedělají,kožený taky skoro nikde a z popruhu skoro taky nic,
prostě většina z kulatiny….
jinak k vaší příhodě…je to blbý,ale stane se…a dyt se vlastně nic nestalo….?!
jakože napadnutí a tak….
Napadnutí nee… vše v přátelském duchu. .. jak moji, tak ti cizí psi. Ale vzhledem k tomu, že já měla fenu, která psy nesnášela, tak by se mi teda nelíbilo, kdyby do nás takhle někdo vletěl, byť přátelsky… tak mi to fakty bylo hodně nepříjemný, že jsem to defakto udělala já někomu jinýmu.
Jako já jsem z toho vodítka fakty nadšená… je to lehoučký… pověsím si ho přes plece, takže i když je Maťula na vodítku, tak mám volnou ruku nebo když vedu oba psy v jedný ruce, tak Ginu pěkně omotanou a na Maťulu mi stačí zaháknout za dva prsty. Když potřebuju chytit blíže k obojku, tak buď omotám kolem ruky a nebo udělám tu smyčku kolem palce…. prostě tohle byla blbá náhoda… blbě chytnutý vodítko a v kombinaci s tím jeho škubnutím…no ode dneška budu jedině omotávat plus tam pro sichr udělám uzel a nebo rovnou tu smyčku.
Musím říct, že já jsem naprosto udivena tím světem dog.
Já se na živo potkala asi s pěti dospělými jedinci a všechny byly důstojné, klidné a takové nad věcí a myslela jsem si, že takové jsou všechny, že to je jeden z povahových znaků plemene a kdybych si někdy dogu pořídila, tak že mi z ní vyroste přesně taková. No přiznám se, že Yoda tento obrázek o důstojnosti a klidu a tak, úplně rozbil. Ve snu by mě nenapadlo, že doga může být taková
Yoda je super, miluju jeho fotečky, ty úžasný momentky, ale kdybych si před tímhle poznáním pořídila takovouhle dogu, tak bych byla asi hodně překvspená.😂
Sedák by tohle nevyřešil…já mám povětšinou vodítko pověšené přes plece, abych měla volné ruce…šlo o to přidržení psa u nohy.
No alespoň vidím, že Maťulka je sice pan vzorný a dokonalý, ale pořád ještě takový třeštiprdlo…jsem myslela, že psy máme více méně zmáknutý a koukám, že ještě nějaké mezery tam sou…budeme na tom muset zapracovat. Vytáhnu zase pamlskovník a zkusíme, jestli tohle občasné cuknutí eliminujeme s vidinou piškůtku. Maťula je tvárnej kluk, tak si myslím, že by to neměl být problém. Prostě ho párkrát vezmu ven samotnýho, bez Giny a při jeho snaživosti si myslím, že by se to dalo nacvičit tak, že by to cuknutí pod povelem nedělal, ale že by visel očima na mně, protože by očekával mňaminu.
No zkusíme uvidíme…jak bude trochu času, tak to musím nějak dopilovat…bože…je to berňák, tak jestli nezvládnu tohle, tak už bych byla úplný kynologický střevo.
Cca na třetině vodítka jsem udělala uzel, mám třímetrové, za ten vodítko můžu chytit, neproklouzne a nespálí. Ne že bych byla tak chytrá… uzel se stal náhodou, jenže jsem zjistila, že je to výborný. Akorát teda na centimetrovém laně je větší, tak možná dva? Smyčku stahovací mám přes rameno, křížem, nebo kolem pasu. Jsem líná držet vodítko. To teda neradím, ale brzdový uzel je dobrý.
No já jako vim, že taková šňůra může být prevít…Gina má ze stejný šňůry 20ti metrovou stopovačku a tam jsem pro jistitu pár uzlů udělala….u toho vodítka jsem to pokládala za zbytečné, neboť mám právě takový ten grif se smyčkou kolem palce….což se mi nějak nevyvedlo…když nad tím teď tak zpětně přemýšlím, tak si říkám, jestli jsem to omylem nedržela jako otěže u koně, to se mi občas stane, mám to nějak zažitý…uzel bych udělat mohla…sice mám vodítko s tím posuvným systémem, ale tak jeden uzel někde poblíž obojku, to by asi šlo.
Spíš jsem teď přemýšlela, že koupím něco takovýho https://www.tamer.cz/lanova-rucka-8-50kg-black-diamond-007/ a že to Mates bude mít prostě připnutý na obojku a to i když je třeba na volno…že když ho člověk potřebuje jen na chvíli přidržet, třeba minout psa, tak bych hned nemusela připínat vodítko…ale prostě jen tohle drapnu a je to…jako můžu ho přidržet za obojek, ale on je v tomhle ještě takový játro a v nějaký “krizovce” bych se bála, že se mi vysmekne.