Aktuálně: 3 724 inzerátů210 795 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 09.08.2024, 12:47:42 xxx.xxx.189.104

Tak já měla/mám kastrované 2 feny…

Sára, tak tam prakticky žádná změna nebyla…možná malilinko chemlonek na zadeli, ale ona tu zadel měla takovou načechranou už před kastrací.

No a teď kapitola sama o sobě…Gina…naštěstí to teda nepostihlo komplet, takže se jedná o záda, zadel a zadní nohy. Je to bavlnkovaté a tam kde jsou chlupy dlouhé, se to cuchá. Jediná možnost, jak se dá tohle udržovat je prořezávací hřeben, odstřihnutí nějakého případného dredíku a pak přečesání normálním kartáčem. Zkoušela jsem jojobovej olej, protože ta srst je hodně suchá a možná kdyby se trochu “zvlhčila” tak by se ty vlastnosti zlepšily….koupila jsem od Trixie nic jiného ve zveráči neměli, ale to teda vyhozený peníze…takže asi zkusit něco v profi kvalitě a nebo s tím bojovat jako doposud.

Sardullah
Sardullah 09.08.2024, 07:35:21 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 09.08.2024, 07:22:41

Hele nevím jestli to pomáhá zborcené páteři… já když jako holka u koní začínala, tak jsem měla skoliózu, můj orgoped vyhrožoval, že by mě mohli dát do škrobáku a po roce ježdění….teda jako začátečníci jsme koně spíš krokovali po vyjížďkách a nebo chvíli klusali… nicméně zlepšení tam bylo neskutečný.  A to držení těla jaký jsem měla.

Myslím, že pohyb na koni je zdravej… akorát si myslím, že co se páteře týče, tak asi jenom v tom kroku a za mě teda si myslím … řekla bych… že ideálně bez sedla… 

Sardullah
Sardullah 09.08.2024, 07:20:58 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 08.08.2024, 23:13:34

Ale pochopila, chtěla jsem jen rozebrat víc ten důvod proč… frustrace….že v tomto případě jestli je důvodem frustrace, tak ale v kombinaci s nulovou empatií k živému tvoru a jistou dávkou sadismu.

Vůbec vlastně nechci reagovat na váš příspěvek, u vašich příspěvků tohoto typu nemá smysl nijak argumentovat… možná je na vině také nějaká frustrace. Teda nakonec bych z té debaty určo byla frustrovaná já.

Sardullah
Sardullah 08.08.2024, 22:35:44 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 08.08.2024, 22:13:42

Vybíjení frustrace… jo tím se vysvětluje hodně věcí, násilí na dětech, domácí násilí, týraní psychické, fyzické na slabších jedincích, ať už to jsou lidi a nebo zvířata.

Za mě to není jen frustrace, já jsem kolikrát frustrovsná a nejdu si to na nikom vybít… myslím, že takoví lidé musí mít sklony k sadismu. A pokud někdo pracuje je zvířaty a je to jeho profese a je potřeba nějaká zvířata usmrtit, tak by to měl dle mého udělat bez nějakých frustračních emocí, rychle a co mejmíň bolestivě.

Frustrace je jedna věc a respekt k živému tvoru, který cítí bolest, strach, stres, je věc druhá. 

Sardullah
Sardullah 08.08.2024, 22:23:53 xxx.xxx.221.216

Mě teda na výšce koně až tak nesejde. Jako holka v jezdeckým oddíle jsem těch koní na ježdění vystřídala vícero a nějaký mi vyhovoval víc, nějaký míň… ale jeden byl top… ne kvůli ovladatelnosti, ale byl… jak to říct… pohodlnej, dobře se mi na něm sedělo a naopak ten největší fešák ve stáji, tak ten byl můj nejmíň oblíbenej, ten pro mě nebyl pohodlnej vůbec.

Ti pohodlnější byli vesměs trochu robustnější a tím nemyslím hned nějaké chladnokrevníky, koně od nás skákali parkůry. Ti nádherní vysocí, dlouhonozí “ hubeňouři” … na těch se mi jezdilo vždycky nějak hůř.

Sardullah
Sardullah 08.08.2024, 14:18:02 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 08.08.2024, 13:47:01

No super… 🤮

Sardullah
Sardullah 08.08.2024, 14:17:05 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 08.08.2024, 12:26:56

No já mám na sobě stejně většinou “ psí hadry” neboť se mi prostě oblečení od 4dox dobře nosí, v tom jsem se našla. Hodobóžově tak možná sem tam do práce a i tak zmatlám, co se naskytne.

No chudák moje mamka, ta by mě raději viděla jako “princeznu” a já furt v maskáčích, které jsem vyhodnotila jako nejpraktičtější barvu, dost se tam toho ztratí, ať už jde o chlupy, slintance, bahýnko. Když jsem se takhle stavovala v zimě v práci a vylezla jsem v maskáčovém ze svého černého terénního auta, tak mi kolegové říkali “ tvl, ty jedeš na Ukrajinu?” … no prostě princezna, jak vyšitá.🤪

Sardullah
Sardullah 08.08.2024, 11:06:03 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 08.08.2024, 11:01:22

No tak já, když se fyzicky kontaktuji s cizím psem, tak počítám s tím, že budu doma psy pořádně lustrována a připadám si psk jako nevěrnice nevěrná.

Sardullah
Sardullah 08.08.2024, 10:51:54 xxx.xxx.221.216

Mimina nesnáším… teď mám na mysli cizí mimina, ne moje děti. Jo už se mi taky stalo, že mi bylo šoupnuto na pochování, neboť  povětšinou miminko pochválím, jakože “ no božínku, to je krásný mimčo” a myslím to upřímně, navíc vím, že to každou maminu potěší, ale opravdu nemám zájem o fyzický kontakt. Jsem v takové fázi, že se mi z miminek dělá až šoufl.  No buhužel některé matky tu pochvalu považují za signál, že jsem milovnice mimin a zmírám touhou si jejich mimčo pochovat. 
Nějak mi asi nefunguje ten přenesený mateřský pud k cizím dětem…. a teda asi jsen rozbitá, neboť naopak ke štěňátkům, koťátkům atd. to puzení mám.

Když pláče, neřku- li řve, nějaké mimčo, tak mě to hidně odpuzuje, když plakánkuje štěndo, tak hned běžím zjistit proč a jestli páníček nepotřebuje pomoci s pomazlindováním, konejšením a tak.

Když vidím moje přítelkyně, jak jsou z miminek paf a jak opravdu chtějí  cizí díťátko chovat, tak si říkám, jestli nejsem  divná.

Ale já tu averzi mám už od dětství… kámošky si chodily “půjčovat” mimča v kočárku, já si chodila půjčovat psy.

Co se týče psů, tak nemám absolutně žádnej problém se s cizím přátelským psem, po dohodě s páníčkem, pomazlit, když o to pes stojí a pro pomazlení si přijde, ale nesnáším psy, kteří jsou vysloveně otravní, nevychovaní…

Sardullah
Sardullah 07.08.2024, 20:46:13 xxx.xxx.3.129
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 07.08.2024, 14:51:18

No já koně miluju už od malinka a jak k tomu člověk “ čuchne” tak je to pak láska na celý život a děkuju bohu, že mi daroval pár let v jezdeckém oddílu. To ježdění je až druhotné, spíš mi chybí ta intimita starání se o “svého” koně, ten vztah s ním… tak jsem ráda, že  jsem to mohla zažít.

Na tu jízdárnu bych chodit musela… ono je něco jinýho, když člověk sedí v sedle každej den, to mi to přišlo naprosto přirozený a nebo když má tak dlouhou pauzu jako já, navíc už ne úplně mladice. Ne nebojím se, ale vím, že bych si to musela zase trochu ošahat.

Sardullah
Sardullah 07.08.2024, 09:18:05 xxx.xxx.189.104

Mě je 51…a stále ještě ta touha jezdit je. A tak si říkám, že až teda zhubnu (s mojí tonáží bych to koni fakty neudělala) a trochu zamakám na fyzičce, protože s takovou kvalitou svalů, co mám teď, bych si na koně nesedla, tak se odměním tím, že jednou za čas…taky vím, že kdybych z koně třeba po hodině v týhle fyzičce slezla, tak bych nemohla chodit.

Ale taky už váhám, neboť na koni jsem seděla naposled asi před 15ti lety a to asi po desetileté pauze, když měla kámoška fríské kobyly a to teda jen v hale a klus pro jistotu na lonži …na cval jsem si upřímně netroufla…a myslím, že teď by to s tou jistotou v sedle bylo ještě horší. I když mi všichni koňáci říkaj, že to se nezapomíná, že jde jen o pár lekcí, aby si byl člověk fakty jistej v kramflecích nebo minimálně jistější.

No nevim…

Sardullah
Sardullah 06.08.2024, 18:44:13 xxx.xxx.189.104
marcelaamax:

A proto jsem psala už v prvním příspěvku, ze se nevyjadruji konkrétně k tomuhle zájemci o psa, ale ze se vyjadřuji k tvrzení, ze tahle plemena k takhle malým dětem určitě ne, protože to bylo taky řečeno vseobecne 😉. 

S Megí v podstatě souhlasim. Jen od zavatelky tady těch informaci bylo žalostně málo na to, aby se dalo cokoli soudit…Nejsem totiž ani zastáncem toho, ze by se plemena rozlišovala tak, ze jedno je vhodne pro zacatecnika a druhé ne….

Musím říct, že obecně majitelé bull plemen na svoje psy, co se vztahu k dětem týče, nedají dopustit.

Mě ani tak na tom neděsí to, že by si nějaký začátečník pořídil takové plemeno k dětem. Spíš se zamýšlím nad tím, proč takové plemeno. Vzhledem k tomu, jak já poznala bull psy, tak až na nějaké vyjímky jsou to temperamentní pejsové…mě jako klidného člověka ten temperament a chuť něco dělat děsí, ve smyslu toho, že bych něco takového měla mít doma…a je jedno, jestli někdo řekne “ale já mám klidnýho bull psa” a tak jako jo, ale i jeho klidný bull je oproti mým molosům prostě torpédo.

A pořád si tak říkám, že pokud si pořídím takového psa, tak by bylo fajn nabídnout mu nějaké aktivity a otázka je, jestli si je začátečník vědom toho, co obnáší, byť nějaké minimum, kterým psa potřebuji nějak zaměstnat. A při dvou dětech? 

Prostě myslím, že je potřeba se zamyslet nejen nad tím, jaké plemeno je vhodné k dětem, ale i nad tím, jaký máme životní styl, jak moc a nebo málo jsme akční rodina, popř. alespoň jeden člen rodiny, který to se psem “odmaká”.

A pořád moje vlastní zkušenost praví, že člověk si tak nějak pořizuje určité plemeno dle toho, jaké povahové rysy má dospělý jedinec, ale k tomu se člověk musí přes štěněcí věk, který může být pěkná divočina a přes pubertu, která taky nemusí proběhnout zcela nepozorovaně, dopracovat.

Jasně tak jsou i jedinci, kteří jsou supr čupr od štěněte. Moje kavkazanda měla neuvěřitelně opatrný přístup k mojí staré a křehké mamince…nikdy se nestalo, že by na ní hupsla, že by jí škrábla nebo byť nechtěně žďuchla…a naopak moje pyrenejka, kterým se často přezdívá baby sitter…tak ta, pokud bych jí v tom nezabránila, tak by se babičce vrhla nadšeně kolem krku a opusinkovala by jí…běh přes gauč…že tam sedí babička je mi jedno…ano dneska přijde, dá babičce něžňoučkou pusinku, nehopsá po ní, ale když byla mladá, tak to byl teda boj….prej baby sitter…asi ju, ale až tak kolem 2,5 - 3 roky. A naopak kavkazanda ta už od štěňátka. Ta měla ten cit pro “slabší”.

Sardullah
Sardullah 06.08.2024, 06:48:58 xxx.xxx.221.216

Netopýra jsem vynášela za svůj život 2x. A už je to xy let. Poprvé v mladické nerozvážnosti jsem neměla ani rukavice, vůbec mě netrkli, že by mě mohl hryznout… nekousnul. Podruhé už v rukavicích pro jistotu. To, že by mohl mít netopýr vzteklinu, tak to mě v dobách předinternetových ani nenapadlo. A to přesto, že do nás vtloukali, ať se nepřibližujeme např. ke krotké lišce a podobně, právě kvůlivá vzteklině.

Sardullah
Sardullah 05.08.2024, 20:44:48 xxx.xxx.221.216

Začátečníci s malými dětmi? Upřímně bych zvolila jednodušší plemeno. 
A o samotě s dětmi? Tak to teda řeknu jako člověk, co má psy už 35 let a při nich vychoval děti… děti bez dozoru se psem, pokud je jedno dítě takhle malé, tak to opravdu nee. Jo jasně, když jen vyběhnu vynést koš s mám dobře vychované a socializované děti i psa, proč ne, ale delší dobu… to bych nenechala samotné ani kdybych žádného psa neměla.

Dalším problémem je, že si nepořídíte vychovaného psa, ale štěně. Některá štěňata si hrají divoce a neváhají použít zuby a když se rozjedou, tak dítě tu jejich drsnou hru rozhodně neutne. 
A další nebezpečí je pes typu buldozer. Ten ani nemusí chtít ublížit, ale klidně sestřelí dítě na tři doby, stačí, když se rychle otočí a dítě stojí poblíž. To že může děcko sestřelit třeba na roh stolu a to se praští do hlavy není v tomto případě žádné sci-fi.

Mám pyrenejskou horskou psici a berňáka, obě to jsou plemena, která by měla být vhodná k dětem…ano… pyrenejce jsou 4 roky, je to pes zbožňující malé děti s nekonečnou trpělivostí a sníženým prahem bolesti. A ano, dnes bych jí dítě… naše dítě …svěřila, ale taky jen na chvíli… ne že bych jí nevěřila, ale nevím, co napadne dítě. Ale tahle rozvážná a něžná psí dáma taky bývala štěnětem, přezdívali jsme jí Bílá smrt, což asi mluví samo za sebe  a berňák? Tomu budou na podzim 3 roky a furt je to takový játro a plašan a buldozer… malé dítě s ním o samotě… nikdy.

Prostě je třeba myslet i na takové věci. 
Ono to často vypadá na první pohled idylicky, jak z reklamy, kde si děti na slunné zahradě hrají s hodným štěňátkem zlatého retrívra, ale realita je často jiná. 

Sardullah
Sardullah 05.08.2024, 17:17:04 xxx.xxx.221.216

Ad případ Kramný …. já si myslela, že dnes už není tak velký problém zjistit pitvou příčinu smrti… a třeba to zabití elektřinou by nemělo být pro patologa záhadou, aby řekl jo nebo ne…. vlastně mě dost překvapilo, že se o příčině smrti manželky i dcery spekulovalo… pokud si dobře pamatuju.  

Sardullah
Sardullah 05.08.2024, 17:05:36 xxx.xxx.221.216
Fikovnice:

https://www.youtube.com/watch?v=mWx8UY1i8QU

Andrea a její partner jsou prý zkušení pejskaři…😛

Pustila jsem si začátek a to se nedá poslouchat.☹️

Tak já to do konce poslechla…. a teda to se mi ulevilo, že štěně nebylo z množírny, ale defakto od normálního chovatele ze Slovenska a k parvě přišlo proto, že je ty ošklivé paní umístili mezi štěňata v množírně…

Ve své podstatě, kdyby byl pes menšího vzrůstu a neměl parvu, tak by byla spokojenost na všech stranách.

Tak snad to video pomůže tomu, že zase pár lidí u koupi štěněte popřemýšlí.

Sardullah
Sardullah 05.08.2024, 14:56:07 xxx.xxx.221.216

Podvod s vojákem…člověk by si řekl, že na to snad může naletět jen ženská s IQ tykve… že nějaké zamilované písání fajn, ale jak chce prachy, tak by měla zablikat červená kontrolka. Obzvlášť, když jsou ty podvody neustále omílány v médiích.

Strašidelný je, že se na to chytnou i normální ženský, že by člověk řekl, že mají v hlavince selskej rozum a že i když jim pak řeknou, že je to podvod, tak nevěří.

Jakože já si můžu říct blbky jedny, co si myslely, že si je vezme americký voják…a pak si řeknu, že ti podvodníci přeci jen asi něco umí.