🙂
Příspěvky uživatele
Sardullah
Aby nedošlo k mýlce: pracovitá fakt nejsem, momentálně jsem lemra líná
Bych chtěla být tak pracovitá jako ty seš líná…🤪
S tím zapomínáním dětí..někde…tak můj názor je, že si za to děti můžou sami, protože prostě nezodpovědně neřeknou osobě, která je má v péči, aby na ně nezapomněla.
To já, když jsem si dělala “dovolenou” u bazénu s knihou a mojitem, tak jsem doma vždycky nahlásila, aby večer zkontrolovali, jestli tam stále neležím, jak vyvrženej vorvaň…neboť jako defakto nepíč, jsem si nebyla jistá, co se mnou udělá požívání alkoholu jednou za rok a na tom sluníčku udělá…a jako fakty mě kontrolovali…
Fikovnice:Jo, školkaři, a já měla i obrproblém spát poo ve školce. Vy ne? Myslím, že pak mě mamka začala vyzvedávat dřív…
Já chodila do školky jen ten poslední rok před nástupem na základku…nevím jestli to bylo povinné nebo kvůli socializaci…měla jsem tu výhodu, že babička byla v důchodu, tak jsem chodila poo…jako občas to nějak nevyšlo a musela jsem zůstat i na to odpolední “spaní”, tak to jsem nesnášela, neboť jsem samo domo neusnula a čučela do stropu. Jó…co bych dneska za to dala, kdybych si v práci mohla poo třeba na dvě hoďky hajnout…😂
Já se přiznám, že nácvik samoty nějak extra neřeším…vzhledem k tomu, že mám dva psy, tak prostě “ahojky pesani” a jdu…vidím, jak si jdou někam lehnout ještě než vypadnu.
Horší to je v případě, kdy potřebuji odejít s jedním psem. Není to o tom, že by neuměli být jeden bez druhého. Běžně se stane, že jednomu psu se nechce ze zahrady a druhý je zrovna doma…žádná trága, nikdo nic neřeší. A nikdo nic neřeší až do chvíle, než vezmu obojek a vodítko. Tady musím říct, že ač jsem psy brala každýho extra kvůlivá výchově štěněte apod. tak to problém je. Resp. ten co zůstane doma, tak si trochu pokňourá a pak si stejně za chvíli lehne. Horší je v tomhle Maťula, ten někdy pobrekává, i když jsou doma moji chlapi i Gina a jdu pryč jen já…
Asi by to i šlo nějak řešit, ale přiznám se, že jsem lenoch lenivá a vzhledem k tomu, že ten jeden pes, který zůstává doma, není sám, je s ním doma syn, tak těch 5 minut kňourání se mi řešit nechce.
No já bych se zamyslela i nad tím, kdy to psí pánové začali dělat. Nevím, jestli je máte od štěňat a nebo tak nějak přišli do rodiny postupně jako dospělci?
V každém případě, jestli do této doby bylo vše v poho a neznačkovali, tak co se změnilo, že značkovat začali? A tedy, pak je otázka, jestli je to opravdu značkování a nebo prosté vykonávání potřeby.
S tou kamerou mi to přijde taky jako dobrý nápad, aby člověk viděl, co se to vlastně děje, jestli teda jsou na vině oba (což si myslím, že u dvou psů je to pravděpodobné) a nebo je jen jeden viník.
Sarah01:My už papáme jak velcí psi. 😊
Nemám slov…❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰😍😍😍😍😍 😘😘😘😘😘😘😘😘😘
No já právě myslela, jestli by ta suchá a bavlnková srst nešla trochu zmastit nebo spíše nějak hydratovat.
Rozčesávač jako takovej nepotřebuju, ale třeba něco jako bezoplachovej kondicioner… nevim.
Mě jde spíš o to, že iGině rozčešu ty prápory na zadních nohách… a super, ale chtělo by to kartáčem přelajznout každej den a to je u nás problém neboť zadarmo ani kuře nehrabe, natož aby si Gina nechala zadáčo hrábnout kartáčem na zadní haksny a zadel… takže za to musím platit piškotama a při tý spitřebě by byla za chvíli jak koule.
Taky už mě napadlo rozčesat, stříknout nějakým “ tepelným filtrem” a zkusit to vzít žehličkou na vlasy… že by to nějakou dobu třeba vydrželo.
Jako je mi jasný, že tu srst nevrátim do doby před kastrací. Ta jí teda naštěstí zůstala na bocích… to je naprosto bezúdržbová záležitost. Ale trochu tu kvalitu zlepšit.
Hel holky…vy co máte dlouhosrstý, kastrovaný a taky se potýkáte s tou bavlnkovací nebo suchou…nepomohl by tomu nějakej profi olej (jojobovej od trixie je na nic)nebo něco takovýho, co by tu srst trochu upravilo, aby se tak rychle necuckatěla?
Sarah01:Po mě například nikdy na žádné veterině nechtěli papírový jméno. Prostě zapíšou si jméno, který slyší, když na psa mluvíte, a občas to i zkomolí. A teď jsem zjistila, že je to vlastně úplně jedno. Potřebovala jsem identifikaci psa pro pojišťovnu a tam stačí jen čip, jméno je jim úplně fuk, jestli je správně nebo špatně.
U nás jim je to taky šumák…kdybych tam měla “černý” a “bílá”, tak je jim to jedno, potíže to dělá jenom mě, protože jsem zvyklá mít psy všude zaregistrované pod ofiko jménem resp. to co mám v očkováku. Což se asi vet-starší pán zalekl, když slyšel C-Point a tak prej když mu říkám jinak…no jasně Mates je jednodušší na zapsání…ale já než ze sebe vždycky vyklopim, cože to mám sebou za psa 😴
Fiona.Praha:Gratuluji a přeji jim, ať jsou všichni zdraví a krásní a dělají svým majitelům radost spoustu let. Zůstává někdo doma? Mně by se líbila Bubble, ale asi jsem “postižená” Tlapkovou patrolou, kde je mým favoritem pes Rubble. Víc než Baxi by si mi líbila Baxa 🙂. S těmi jmény už jsme to tady řešily/i (nevím, jestli je tu nějaký chlap) několikrát. Chovatel vymýšlí jména, aby…. a majitelé pak štěněti říkají úplně jinak.
Chovatel vymýšlí jména, aby…. a majitelé pak štěněti říkají úplně jinak.
Mému berňákovi bylo chovatelkou vymyšleno jméno C-Point..a teda přejmenovali jsme ho na Matýska, ale když má zlobivou, tak mu teda řeknu “C-Pointe !!!”
A teda to samý Gina vlastním jménem v PP Gaelin…taky to používám když zlobí…
Musím říct, že mám problém s Matějem na veterině. Jsem zvyklá tam mít papírový psy pod jejich ofigo jménem a u Matěje mi doktor říká…tak doktor povídá, že mi ho může zapsat jménem, kterým mu říkáme a tak tam má kartu jako MATES…no a když dorazíme, tak nahlásím svoje jméno a pak prej “který pes?” a já “C-Point”…no takovýho psa tu nemáme…
Tak u nás při místní zoo funguje záchranná stanice. Vím, že není problém tam odvézt zraněné zvíře popř. zavolat, aby si přijeli. Ale teda třeba u mláděte zajíce, které není zraněné…nevím?? Tak ale předpokládám, že by mi poradili co s ním.
Upřímně, pokud bych měla pozemek, který navazuje na volnou přírodu…tak si myslím, že pokud bych zajíčka “neochočovala”, tak si může odhopkat….jako vím, že na chov zajíců musí být nějaké povolení, ale na druhou stranu mi přijde, kdo má čas koukat, jestli nemá někdo na zahradě zajocha.
Varaxi:U Vás ne… Vy byste ho ubránit nedokázala před zlým vlkem. Ale u Vašich psů by byl naprosto v bezpečí. 🙂
No toť pravda…Gina by se měla konečně o koho starat…koho střežit…a nejen před vlkem, ona hlídá i vzdušný prostor 👍
kometa:Rozumím. Nicméně mám to nastavené jinak - já odvážím do záchranné stanice (zatím teda poštolák a ježek). Nemám ji daleko.
Proto jsem psala…musela bych zajíčka odvézt, protože já bych ze zajíce určo vychovala nevypustitelnýho mazla. Zase na druhou stranu nevím, jestli by se zajochovi nelíbilo být mazlík…u mě by byl v bezpečí…🤔
Canka:
ad kauza zajíc…..no já jak se tak znám, tak zajda by spal se mnou v posteli…ve dne na zahradě, večer na gauči u televize….já bych ho buď musela svěřit profíkům a nebo by z něj byl domácí mazel. Paragraf neparagraf.
impact:No do prdele. 😂🤣😂🤣😂
Ta držtička mi trochu připomíná Predátora… a to jsem si myslela, že to neexistuje, že je to jen film.
Ono ten názor na kočky, co se špacírují po cizích pozemcích bude asi člověk od člověka resp. majitel pozemku od majitele pozemku.
Jasně, pokud budu chovatel papoušků a nebo jiného drobného zvířectva a budou mi to tam chodit plašit nebo dokonce hrdlit cizí kočeny, tak budu mít asi jiný názor, než třeba vlastník jako jsem já, komu kočky nemají co zničit a volně žijící a krmené ptactvo na mojí zahradě z velké části ochrání psy. Tak mě prostě ta kočka procházející přes mojí zahradu nevadí vůbec…
Proto jsem psala, že můj pohled na věc není objektivní, ale čistě subjektivní záležitost.
Bobca:ano,platí,1280.-kč..ale to lokální anestetikum mi tam jaksi chybí..Vrazil mi jehlu do kolene,ani nic neřekl,až sestra(nevím,proč se smála-jestli jsem neměla zrovna vzorově oholené nohy😲-jsem zapomněla),když jsem zařvala,mi teprve řekla,že doktor vytahuje vodu..Posledně mě ten opich tak nebolel..Jo,domluvení jsme byli už v nemocnici,že to po operaci pak budem řešit nějakým promazáváním..a tu vodu musel teda vidět,mohl mi to říct..Docela to koleno naboku bolí-ten vpich..mám ledovat..
a posílat to určitě nebude..Jen se trochu hrozím,když půjdu brzo po té první operaci,tak abych to zvládla na té operované noze-tu zátěž..Zapomněla jsem se zeptat,jestli můžu už do dřepu..opatrně zkouším,klekám na posteli-na měkkém(měkém)?
Tahání vody z kolene je moje noční můra…to už mi přijde jako mučení…chce mi chce říct, buď mě na to uspíte a nebo jdu dom….
Leithian:Tak mi vysvetli proč mun kůň papoušek had nebo pes nesmí k cizím na pozemek, nesmí vraždit nikdo z nich žádný zvířata venku jinak mam průser jak prase a kočka jo? Výjimka ze zákona neni a blbý výmluvy kočkařů jak to kočce nevysvětlí a jak to nejde… ty fakt neberu a takovejm teda pojedu na jejich zahradu venčit svý krajty neb jim taky nevysvětlim že tam nesmí.
Prostě kdyby kočkaři nebyli úplně tupí z 90% tyhle věci se nedějou
Ale nikdo nerozporuje, že i majitelé koček by měli mít tyto zabezpečené tak, aby se necourali…myslím, že nej problém jsou takové ty polodivoké kočeny, vlastně nikomu nepatřící, eventuelně se přifařili k někomu na krmení a pak teda ty venkovní myšilovky, které někomu patří, ale primárně jsou určeny k tomu, aby lovily myši a to nejen doma v kuchyni, ale třeba i na půdě, v kůlně, v garáži, dílně, ve stodole…
Ale pořád není důvod, když mi váš kůň vnikne na zahradu a podupe mi záhony, tak abych mu schválně ubližovala, abych do měl třeba mlátila. Nikde nevidím důvod, když najdu na svém pozemku nebo doma hada a evidentně to není volně žijící užovka, abych ho usmrtila nebo ho nějak tloukla, topila…co já vím, jaká likvidace by ještě koho napadla.
Rozebíráme tady dvě rozdílné věci…volný pohyb koček po cizích pozemcích a případné oběti na životech jiných zvířat, které tyto kočky způsobí a zbytečně působenou bolest a stres živému tvoru…
Ale já nejsem objektivní, neboť kočku nemám a ani si jí nepořídím právě proto, že jí nedokážu udržet na svém pozemku a bydlíme u silnice a sousedka by taky nebyla nadšená, kdyby tam moje kočena lezla, mojí zahradu navštěvují cizí kočky, před kterými se tedy snažím chránit mnou krmené ptactvo a teda musím říct, že se modlím, aby nějakou neopatrnou nečapla Gina…nevím, jestli by měla při ochraně “svých” ptáčků velké pochopení pro takového predátora…zatím vždycky závod vyhrála kočka a dostala se do bezpečí. Nenapadlo mě v tom vidět problém.
Vůbec nechápu (alespoň dle vašeho příspěvku mi to tak připadá) ten bezbřehý vztek a nenávist ke kočkám….jako jasně, určitě z vás mluví nepříjemná zkušenost, nevím kolik volně se pohybujích koček cizích majitelů vám způsobilo újmu…ale u vás mi to vždycky přijde obecně ke všem volně se pohybujícím kočkám “zabít krtka”
Majitele k ničemu nedoženete…protože je sci-fi, aby všechny kočky měly třeba identifikační čip…i kdyby to bylo nařízeno, tak v praxi neproveditelné….na zahradě se mi pohybuje kočka, ale není moje…a kdyby moje byla, tak kdo dokáže, že moje skutečně je?
Věk kastrace…
Sára 9 měsíců, beze změny resp. malililinko zadel
Gina kastrovaná cca 2,5 roku věku - tam je to “postižení” podstatně větší.
Nevím, možná ty rozdíly jsou u mnohem starších zvířat.
No a pak teda nějaký můj průběžný soukromý průzkum u majitelů kastrovaných fen…mi to přijde, že je to kus od kusu. U pyrenejců mi přijde, že je to pravidlo.