Aktuálně: 3 729 inzerátů211 037 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 11.11.2024, 23:40:24 xxx.xxx.221.216
Verun:

No ona ta hospodyňka, než by si poskládala ten robot- plus udělala místo na lince, když se vaří a pak to myla raději v některých případech chytne to struhadlo, pokud funguje jak má, na bramboráky mám nasrouháno než vyndám ten robot a sestavím…ale nesmím dát loupat brambory manželovi, to by bylo  až k večeři😂poctivě vyndavá ze škrabky šlupky po jedné…by mě trefilo.

Tak zrovna s robotem jsem nikdy problém neměla… defakto nasadím jen ten středovej… no to udělátko na který nasadím konkrétní struhadlo a už to jede. Vzhledem k té rychlosti a lehkosti jakou postrouhám, nakrouhám hromadu čehokoliv super. A pak to stačí opláchnou vodou… a hotovo.

Řeknu to asi takhle… měla jsem robota moulinex 25 let, do té doby než prasklo držátko těch struhadel… byl to tvrdý plast… tak jsme nakonec robota vyhodili. A těch 25 let si teda poctivě odmakal… používala jsem ho na všechno. Od tý doby, co ho nemám, tak jsem nedělala bramboráky, neboť u nás se dělaly vždycky tak ze dvou- tří kil brambor a s robotem práce na jednotky minut, ručně to nikdo strouhat nechce a s tím elektrickým struhadlem, tak to než bych ty brambory nastrouhala, tak bych dřív skončila v blázinci. 

Sardullah
Sardullah 11.11.2024, 23:28:22 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 11.11.2024, 22:53:37

Tak to já mám taky oblíbenou značku malovátek… možná se tak narodila, možná je to maybelline😜.

Krátký vlasy jsou děs a nemusí to být úplně krátký střih, ono třeba v mém případě stačí i mikádo. Většinu života mám fakt dlouhý vlasy, ale měla jsem i pár “úletů” s z mého pohledu je to fakt dřina. Přesně střih se musí udržovat, aby to dobře vypadalo… navíc pro mě i hodně práce ráno, protože se mi vlasy kroutí, jak chtějí a povětšinou přesně obráceně než potřebuju. Jo dlouhý vlasy jsou pohodlná záležitost… ráno to nějak zamotáme, zamotáme… použiju pár skřipečků, nějakou sponku a fertig… udělám cop nebo culík a hotovo, ale krátký vlasy, kde tohle udělat nejde jsou pro mě vyšší dívčí.

Jako s tím líčením… vím, že bych to potřebovala, alespoň do práce, ale… ráno to není problém.. napatlám bázi, na to nějakej BB krém, trošku stínů, řasenka, rtěnka, zafixuju fixátorem, aby mi to na ksichtě vydrželo 11 hodin, než dorazím dom, ale večer, když si to mám odlíčit, to sem lenoch, to mě neba.

Navíc mám syndrom suchýho oka, takže mi oči dost slzí a musím si kapat umělý slzy, abych paradoxně neslzela a to je dost nepraktický, když jsem nakreslená.

Zase je fakt, že když už se napatlám, tak si toho okolí povětšinou všimne, protože nejsem tak bledá a celkově pleť nepůsobí unaveně… ono když ty kruhy pod očima zakreje šikovnej korektor, tak se tak nějak ztratí ty probělé noci, kterých jako chronickej nespavec mám požehnaně. 
A teda co si budem, pořád jsem ženská a mojí ženskou dušinku potěší, když jí někdo řekne, že jí to sluší… kdybych nebyla líná, tak bych to třeba mohla poslouchat častěji.

Sardullah
Sardullah 11.11.2024, 21:55:08 xxx.xxx.221.216

Tak já a kadeřnice… tak “ za mlada hodně, protože blond vlasy mi nerostou samy popř. melír. Teď už léta mám svojí hnědou barvu. Jo sem tam šedivej vlásek je, ale koupila jsem si kondicioner od plantur… nebo jak se to jmenuje, ne hnědý vlasy a ten ty šediny schová.

A co se stříhání týče… mám vlasy dlouhý do pasu, sem tam střihnu konečky. Za normálních okolností nosím culík nebo něco drdolovitýho. … no a zcela vyjímečně, když se chci “ ukázat, tak rozpuštěný, ale… já mám vlasy vlnitý a jak do toho šmátnu kartáčem, tak je z toho krep. Takže jsou dvě varianty… buď si večer umyju hlavu a upletu ještě z vlhkých vlasů pár copánků, ráno rozpletu, protřepu a fertig. Pokud chci mít vlasy rovný, ale s objemem, tak to znamená mytí.. tužidlo, tepelnej filtr, foukání a následné žehlení… práce tak na dvě hoďky…. tak to provádím tak 4x do roka dle hesla “jestli to máš, tak to ukaž”… to většinou provádím na nějaké srazy a ve svý podstatě kvůlivá ženským, abych se cítila dobře, to taky odkládám maskáče a jdu převlečená za ženskou. Poněvadž a protože kvůlivá chlapům stačí, když je člověk trochu obdařenej a podpoří to třeba ještě push-up podprdou a vezme si výstřih… většině chlapů je pak jedno, co má člověk na hlavě a jestli má nějakej ten špíček navíc.

A vůbec, můj chlap říká, že správná ženská v zimě zahřeje a v létě udělá stín… a to asi splňuju.

A mimochodem, když dneska kolikrát vidim ty mladý, tak to i já se svejma kilama jsem proti nim modelka… ale teda takový sebevědomí nemám… ono se to navlíkne do legín, že jim prosvítá celulitida a špeky na břiše neřeší, klidně si vezmou krátký topík…. a já budu mít ve svým věku komplexy… tak to ani náhodou😜

Sardullah
Sardullah 11.11.2024, 21:21:25 xxx.xxx.221.216

Elektrickej strohač mám a je to na prdlačku… jen moje vrozená spořivost zabránila tomu, aby několikrát po sobě prudce upadl na zem a tak je někde v rohu někde ve skříňce.

Mě se nejvíc osvědčil robot, co má strouhací “ talíře” co se nasazují na nástavec… tam je to hrc prc nastrouháno vše v cuku letu. Nevím, jestli se prodávají i nějaké levnější strouhače na takovém principu. 
https://www.planeo.cz/bosch-mc812m865

Sardullah
Sardullah 10.11.2024, 22:27:46 xxx.xxx.221.216

U nás byl sice chladný, ale krásný slunečný podzimní den. Teď na večer mlha, jak prase, tak jsem dokoukla seriál a šla jsem si pro jistotu dát clonu na přední sklo auta, abych ráno neměla tolik práce se škrábáním, kdyby to zmrzlo. No tak pozdě, už to zmrzlý je komplet😴

Sardullah
Sardullah 10.11.2024, 19:07:18 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 10.11.2024, 18:10:23

No mě ty tabulky pomáhají, udělál si jídelák dle svého na týden dopředu… a vůbec mi neva, že něco omezím, neboť celej tejden vymýšlím, až bude volný den, co si dám dobrýho, sladkýho, tučnýho, mňamkózního.

Já mám s tou mojí “dietou” nej problém s tím, že do sebe musím během dne nacpat strašně moc jídla a tekutin, to je pro mě jako pro člověka, kterýmu defakto vyhovuje najíst se jednou denně večer a vypít tak půl litránku tekutin, strašně náročný.

Sardullah
Sardullah 10.11.2024, 18:05:35 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 10.11.2024, 17:54:19

👍

Sardullah
Sardullah 10.11.2024, 17:43:40 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 10.11.2024, 17:20:18

Raduš tak já za prvé začala hubnout téměř z metráku, tak to se hubne rychleji. Za druhé ty se hejbeš, takže svaly a svaly jsou těžší než tuk… bejt tebou, tak spíš než na váhu koukám na úbytek centimetrů…já se taky měřím a sleduju, jestli adekvátně ubývají i cenťáky.

Já jedu podle kalorických tabulek, hlídám si pitný režim, omezila jsem hodně cukry a jednou týdně mám volný den, kdy můžu cokoliv.

Ono fakty kolikrát nejde o to, co za číslo se objeví, když si stoupneš na váhu, ale když je člověk zpevněnej a ne sulcovatej, tak i nějaký to kilčo navíc není problém.

A pak další věc je psychika a celkově nějakej sexepíl… myslím, že i s mýma kilama, když se budu snažit, tak budu atraktivnější než nějaká “podvýživa” co se na svět škaredí a je to šedá myš.

Pokud člověk vysloveně není v plavkách, tak i vhodné oblečení lichotící postavě, udělá hodně.

Sardullah
Sardullah 10.11.2024, 13:55:05 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 10.11.2024, 13:53:30

No šak já vám rozumím. 😉

Sardullah
Sardullah 10.11.2024, 13:28:54 xxx.xxx.221.216

No já se teda pokuším zhubnout… zatím za 4 měsíce se mi podařilo sundat 8 kilo. A je to hlavně proto, že už jsem funěla i do mírnějšího kopečku. Tak ještě bych ráda těch 10 kilíček …

Já lesnížínce rozumím… i před 40ti kily jsem si připadala tlustá. 
Myslím, že jse i hodně o to, jak člověk žije… pokud bude potřeba, abych nějak reprezentovala, tak to ale znamená, že budu potřebovat i fitko, nějakou manykýru, nějaký slušný hadry na sebe a hlavně, že už ve svém věku nemůžu spiléhat na přirozenou krásu, ale na ten ksicht si musím nakreslit nějaký obličej a to ještě tak, aby to vypadalo, že žádnej obličej nakreslenej nemám.

Já na to ale nemám duševní kapacity… takže nepodstatné věci vypouštím… a postava je monentálně to poslední, co bych řešila, protože psům a srnkám na louce je jedno, že nejsem modelka… ale upřímně jsem narazila na váhovou hranici, kde jsem si musela říct a dost, už to není funkční.

Já upřímně a bez ironie závidím ženským, které se o sebe starají, které dbají o své pistavy a zevnějšky obecně… taky bych chtěla být taková, ale mě to ták nebaví a jak jsem líná a furt prokrastinuju, tak tady radši budu datlovat, než abych dělala … předklon, záklon, dřep a klik, Sardullah cvičí aerobik… teď jsem si koupila tu posilovací gumu… teda asi před měsícem a… ještě jsem jí nevybalila z obalu… ach jo😴

Sardullah
Sardullah 10.11.2024, 11:37:22 xxx.xxx.221.216

Nevim, kam to šoupnout… tak vzhledem k tomu, že se jedná o moje tříletý berňuší štěňátko…

My už teda máme nakoupený vánoční dárky a já se teda už nemůžu dočkat štědrýho večera, jestli se Matýskovi budou dárky líbit…

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 10.11.2024, 11:30:40 xxx.xxx.221.216
Lenocka:

Když jsme u toho syrového, jaké dáváte přílohy? Konkrétně zelenina + ovoce a jaké cca poměry? Chci ještě před zimou udělat nějaké balíčky do mrazáku a nemám moc fantazii jak je sestavit. Sama nejsem fanda zeleniny, tak je to těžší.
Upozorňuju, že mám 2 celobílé psy, takže s mrkví musím opatrněji.

Tak já teda mimo mrkve… ale u nás to bylo jedno, já měla zrzouny… měla velký úspěch červená řepa a teda ledový salát a pod.

Přiznám se, že já si nikdy zásoby zeleniny do mrazáku nedělala. Zeleninu jsem dávala vždycky čerstvou, někdy vařenou.

Teď mám téměř výhradní masožravce, co se mi na zeleninu krajcvajc.

Sardullah
Sardullah 07.11.2024, 21:07:48 xxx.xxx.6.81
hmn:

mému milému štěňátku je 17 měsíců a nutno konstatovat, že z ní roste pěkná důra! Absolutně přátelská holčička začala nejen štěkat na ty psy za plotem (nepočítám lidi, auta…..😀), ale začala na psy VRČET! Včera šla kolem kamarádka a poté hypersupernejkámoška….a Moja na ně vrčela!!! 😲😲😲

no říkám, důra semetrika to bude…..😄😎

Vítej v klubu… máš recht… důry to jsou a maskujou to za vizáž bílých andílků😂

Sardullah
Sardullah 07.11.2024, 21:05:22 xxx.xxx.6.81
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 07.11.2024, 19:34:25

No hustý… tomu říkám blízká setkání třetího druhu👍

Sardullah
Sardullah 07.11.2024, 19:05:14 xxx.xxx.189.104
hmn:

tak my tohle máme uděláno prostince - gauč paletový, na něm matrace - vodonepropustné prostěradlo - a aktuálně mikroflanelové napínací ( https://www.topprosteradla.cz/cs/12341-mikroflanel-prosteradlo-90x200-pictures-ctverce-cernobile), střídám s dalšími 

Teda ty prostěradla vypadají bezvadně. Pouštíš na ten gauč bílou krasavici? A pokud ano, drží se ti na tom prostěradle její chlupy??

Sardullah
Sardullah 07.11.2024, 19:01:43 xxx.xxx.189.104
bambule:

Dnes jsem venčila z druhé strany domácího komína… na jedné straně máme les listnatý a na druhé smíšený. Bambule byla natěšená, před druhou hodinou už stepovala u dveří. Taky měla dnes výborné hodnoty cukru tak jsme vycházku trochu protáhli. 8 km jak malina, pomalým tempem. To moje marodění očividně prospívá nám oboum 😉

Obrázek Obrázek

Super 👍❤️

Sardullah
Sardullah 07.11.2024, 16:37:15 xxx.xxx.189.104
Bobca:

Dnes v “dobrém ránu” byli pejsci.."krašský ovčák"..Je jich na světě asi jen 2200,jsou ze Slovinska..Jsou nádherní..zvláštní uši..Pastevečtí,lehčí psi..Kdo může se vrátit k tomu..🙂

Tak na to zpětně kouknu…vím, že krašáci existují, mám jakous takous představu, jak to vypadá…ale jsem “pastevčí člověk”, tak to je povinnost, abych měla přehled.

Sardullah
Sardullah 07.11.2024, 16:33:39 xxx.xxx.189.104

Já teda pod morčaty i zakrslými králíky měla vždycky jako podestýlku piliny, hobliny a na tom seno. Ale teda na noc jsem brala zvěř domů, když už to nebylo na pastvu a teploty klesly, tak už se ven nechodilo, takže žádné nároky na to, aby se zvíře zahřálo, nebyly.

Sardullah
Sardullah 07.11.2024, 16:29:11 xxx.xxx.189.104
Kilian:

…..mam právě velkou deku, která jde zafixovat zastrčenim krajů deky mezi madlo a sedáky nebo jak to vysvětlit….

No tak to já neměla…kolikrát jsem si dřepla…poposedla…hnula zadelí a už jsem se klouzala ze sedačky i s dekou…😴

A ovčandě se povedlo tam udělat pár drápanců.