Aktuálně: 3 731 inzerátů210 774 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 09.09.2024, 19:46:47 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

No jejda, tahle holka je osobnost, ta postaví všechny do latě. A už asi 3x jsem ji našla ležet ve sprchovém koutu v koupelně. 😂

tahle holka je osobnost, ta postaví všechny do latě

Tak to jsem jí podle kukuče odhadla dobře🤗👍…celá moje Sárina

Sardullah
Sardullah 09.09.2024, 16:24:27 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

To je letáček vrhu, dělají to všichni chovatelé, je to taková prezentace a zájemcům o štěňátka nemusíte vypisovat všechny informace o rodičích. Měla jsem ho taky.

Moje štěňátka už tento týden budou odcházet do nových rodin, nejdéle mi zůstane holčička Bublina, majitelé se vracejí z dovolené až 20. září.

Obrázek Obrázek

Tý jo…ten kukuč😍…připomíná mi na téhle fotce mojí Sáru (tím výrazem)…přidrzlá, sebevědomá, nebojácná…

Sardullah
Sardullah 09.09.2024, 12:15:28 xxx.xxx.189.104
Aluška:

Na začátku léta se Mirečkek opět oženil, tentokrát s králičí slečnou Balinkou. 7.9.2024 v brzkých ranních hodinách přivedla pyšná maminka Balinka na svět 2 červené pejsky a 2 červené holčičky. Všichni jsou zdraví, maminka si miminka hlídá a miminka krásně baští ❤❤❤❤

Obrázek Obrázek Obrázek

No tak gratulace…ať se štěnítkům v životě daří.❤️😍

Mireček je super..to tu všichni víme, ale teda musím říct, že mamina je taky móc fešanda..🤗

Sardullah
Sardullah 09.09.2024, 12:06:13 xxx.xxx.189.104

Tak já nevim…jsou lidi, co si nechají štěně po svojí feně nebo si vezmou štěně po svém psu, právě proto, že ten pes nebo fena je úžasná a doufají, že se štěndo pomamí nebo potatí. A co si budem, spousta lidí právě z tohoto důvodu odchová i štěňata bez PP.

Někdo je zase věrný jednomu plemeni, protože mu vyhovuje.

No a klon je z mého pohledu něco podobného…mám štěně, které má genetickou výbavu té mojí úžasné feny a samozřejmě to nebude přesná kopie rodiče…možná vzhledově a nějakej základ povahy, ale jinak každého psa formují dle mého další aspekty, ať už je to výživa, výchova, výcvik, prostředí, zkušenosti…ale je tam ta naděje, že bych z klonu mohla vychovat něco podobného.

Samozřejmě já to vidím zjednodušeně, protože psy mám na mazly, nezabývám se tedy dalším využitím v chovu ani pracovní výkonností.

Sardullah
Sardullah 09.09.2024, 11:16:49 xxx.xxx.189.104
Tenurri:

My tu máme místního městského zajíce 😀. Občas ho potkám brzy ráno, nebo pozdě večer, když je v okolí klid. Minule jsme se všichni lekli. Jack čuchal u plotu v listí a najednou ze druhé strany něco rychle vyskočilo a pelášilo pryč…si tam dával 20 a my ho chudáka vyrušili. 

No a jednou jsem se rozčilovala, co to k nám běží zase za malýho psa bez páníčka (moc ven nenosím brejle 😀), než se to rozhodlo, že už jsme moc blízko, otočilo se to a odhopkalo to pryč…

A k počasí…jsem moc ráda, že se konečně ochladilo a prší. Jack už tolik ne, tváří se jak nejvíc týranej pejsek na světě, když musí ven čůrat.

Jack už tolik ne, tváří se jak nejvíc týranej pejsek na světě, když musí ven čůrat.

Gina se netváří jako týranej pes…Gina se tváří, že se jí to netýkám, když volám “No tak Ginuš, poběž udělat alespoň čůranda”…a můj proslov o tom, že je pastevec a ti pracují za každého počasí a neřeknou “tak čus bus ovce, teď se hlídejte sami, prší, tak my se jdeme schovat” a ta potvora mi řekne “no tak sorry jako, moje ovce jste vy moji lidičkové a promiň, jsem si nevšimla, že by ses pásla na zahradě…vodíš, pěkně tě hlídám doma…jsem pastevec…ležím na vyvýšeném místě, abych měla přehled (na gauči) a střežím vás jako oko v hlavě”

Sardullah
Sardullah 09.09.2024, 09:27:42 xxx.xxx.189.104

Tak ta předpověď meteorologům vyšla…včera jsme dělali čůrací procházku za pozdního letního večera a dneska???…Chčije a chčije a tudíž Gina usoudila, že čůrat vůbec nepotřebuje….veřím tomu, že půjde ven nejdřív v poledne až bude po obídku.

Jinak teda jsem tady tvrdila, že u nás jsem už zajíce neviděla 15-20 let (tedy myslím naše venčící louky) a včéra večír nám jeden normálně přeběhl přes silnici mezi barákama…namířil si to takovou cestičkou mezi neudržovaným porostem…ale ta vede pod tratí k dalším barákům…tak nevim, odkud se tam přimotal.

Gina teda normálně řekne “tvl viděla jsi to?”…ale včera vzhledem k tomu, že ušák vystartoval docela blízko od nás a už nebylo denní světlo, tak se teda rozeběhla. Naštěstí, když napne vodítko, tak sama povolí, ale teda do klidu se nedokázala hodit, tak udělala kolečko kolem mě…a teda ještě jedno….což vyžaduje už trochu zručnosti, když mám na vodítku ještě jednoho psa, abychom se do vodítek nezamotali…než se mi povedlo Ginu přitáhnout a uklidnit. …jakože za tím zajíčkem opravdu nepoběžíme a ne Gino, ani ho nebudeme sledovat…my jdeme tudyma…

Sardullah
Sardullah 08.09.2024, 16:47:12 xxx.xxx.189.104

a to zase, kdybych ty možnosti měla, tak bych nechala naklonovat Sáru. Samozřejmě, že by to asi nebylo to samý, ale byla by šance, že když začnu se stejným materiálem, tak že by to mohlo dopadnout v tom základu podobně….nebo alespoň si to myslím…

Sardullah
Sardullah 08.09.2024, 11:51:23 xxx.xxx.189.104
acher:

Mám teplo také ráda,ale tak do 25°C.No a přes 30°C,to už jsem mrtvá. Už se také těším na ochlazení a déšť. Večer se chodíme s Alanem venčit tak okolo osmé,ale to ani Alan nechce jít nikam daleko Pak krmíme králíky,jelikož ti také jsou celý den zalehlí a pomalu ani nežerou až přes noc.Včera jsme dokonce potkali úhlavního nepřítele bílého ovčáka,tak to ožil,to by se i popral,ale měl smůlu,musel jít u nohy a jen sledovat.Paní s ovčákem se nám jinak vyhýbá vélikým obloukem,jelikož ten stojí na zadních štěká,vrčí a nemůže ho utáhnout,ale teď neměla moc kam,Alan,ikdyž není v klidu a pobroukává a musím ho důrazně upozornit,že prostě u tý nohy půjde,tak nevyvádí.

jelikož ten stojí na zadních štěká,vrčí a nemůže ho utáhnout

Tak já musím říct, že Gina je hodnej pes…a sama o sobě podobné typy psů dává s přehledem…teda po mém důrazném “Gino, NE”…(to když byla mladá, tak to byla větší “sranda”, to se mi kolikrát chtělo i brečet, když jsem jí zuby nehty držela a ona dělala óbr divadlo…ale tak to dělala na každýho psa) Problém je Matěj…resp. problém je, že jde s námi Matěj a běda, když se na Matýska nějaký pes oboří…ani se nemusí obořit, stačí, že štěká a nebo vrkne, vyvádí na vodítku…to už jsem Ginu několikrát zažila, že docela vrčela a upřímně, nejsem v jejím případě vůbec schopná odhadnout, jestli by zůstalo jen u vrčení nebo jestli by nakonec vyrazila dotyčného drzouna srovnat do latě…a jakou silou a razancí, abych třeba v tom případě netvořila vlečku v pozici ležícího střelce. Ono jak je Gina “hodnej” pastevec, tak když potom zavrčí nebo spíš bych to nazvala “začne dunět”, tak i já…její majitelka mám skorem husí kůži a vím, že to je konec srandy…je to horší než když by začala štěkat, protože vím, že to je jenom bububu funkce a jenom straší…Maťulky je mi líto, to je takovej hodnej trouba a přijde mi, že je z toho takovej nešťastnej, když nějaký pejsek reaguje ne zrovna přátelsky….řekla bych, že nechápu důvod, že nechápe, proč se ten pes tak chová.

Upřímně pokud to alespoň trochu jde, tak podobné psy obcházíme velkým obloukem…pokud to nejde, tak ale minu hodně rychle, než by pastevecká ředitelka zeměkoule mohla od vrčení/dunění zavelet k útoku…pokud to nejde se vyhnout a mě situace zavání nebezpečím, že třeba druhý majitel by psa nemusel udržet resp mohl by být přitažen až k nám…tak se raději otočím na podpatku a jdu jinudy, nebo se vrátím na nějaké místo, kde se vyhnout můžeme.  

Sardullah
Sardullah 08.09.2024, 10:52:40 xxx.xxx.17.248

My fčéra šli na čůranda ke hřbitovu, protože k lesu se mi nechtěli zaprvá kvůlivá imaginárnímu hejkalovi… to mě kupodivu ještě nepustilo a zadruhá, i když se to snažím hlídat, tak Gina přijde s xy bodláky a hromadou nalepených zelených kuliček.

Tak jsem teda psy bleskla u přechodu, kde je osvětlení… teda ne že bych jinak poskytovala ke kouknutí nějaký supr čupr fotky, ale tohle je opravdu jen ilustrační foto.

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 08.09.2024, 10:38:20 xxx.xxx.189.104
acher:

Ráno krásných 13°C,jeli jsme na hřbitov.Vycházelo sluníčko,krásné,klidné,nedělní ráno.No teď už je 26°C , pes zalezl do verandy na odpočívadlo a do večera ho nikdo ven nedostane.

Obrázek Obrázek Obrázek

My šli včera ven večer po devátý…jen kolem komína na večerní čůranda a už to docela šlo.

Já jsem teplomil a teda nikdy jsem si nemyslela, že se budu těšit na ochlazení. Příští týden by to mělo padnout k 15ti stupňům, tak už se fakt těšim, že už to bude Ginina provozní teplota a můžeme zase vyrazit na normální prochajdu.  

Sardullah
Sardullah 08.09.2024, 10:15:09 xxx.xxx.189.104

Tak já bych u sebe na zahradě tipovala tak na 4 kousky…vídám 3 holky a jednoho kluka. Je teda fakt, když se nad tím zpětně zamyslím, že na jaře toho zpěvu nebylo tolik, ale možná je to proto, že jsem tam měla jednoho umělce, kterej mi trylkoval pod oknem asi od půl čtvrtý ráno…no tak třeba už tenhle konkrétní umřel a tak mi přijde, že je toho zpěvu méně.

Jinak v zimě bylo kosáků dost…dávám jim na zahradu na krmení jablka a docela byl u jablek “provoz”.

Sardullah
Sardullah 08.09.2024, 07:48:58 xxx.xxx.221.216
Trickyvoo:

Já taky žádná selfíčka nedělám, ale vždycky se najde nějaký dobrák, který mě s tím dítětem vyfotí taky. 

Však malovat se člověk nemusí tak, aby nebyl k poznání, ale tak, aby si lidi řekli, dneska jí to nějak sluší, ale vlastně na to nepřišli, čím to 😉. 

Jasně… možná se tak narodila, možná je to Maybelline.😎

To si myslím, že tak to má být. Když si vzpomenu, jak jsem se jako náctiletá dokázala zmalovat na dýzu…děs😵‍💫

Sardullah
Sardullah 08.09.2024, 07:44:18 xxx.xxx.221.216
Fikovnice:

https://cnn.iprima.cz/transgender-sportovkyne-na-paralympiade-neni-to-normalni-kritizoval-slavny-sloupkar-piers-morgan-446867

Toto opravdu není normální. A když o tom polemizuje už i aktivistka Králová, tak je co říct!

Ježíši… je to paralympiáda, no a tak soutěží lidi s postižením… no a holt nějakej sportovec nemá ruku, někdo je na vozejku a nějaký sportovkyni narostl penis….😜

Sardullah
Sardullah 07.09.2024, 21:07:19 xxx.xxx.221.216
hmn:

ten má ksichtík a barvu jako Mojenčina velkoláska husky kevin
by se z toho mimina zbláznila radostí

No já jsem zvědavá na Ginu. Dceřina ausíka moc nemusí…teda ne že by na něj byla zlá, ale spíš mi přijde, že jí připadá otravnej…a moc hrrr… a ona je dáma a hrrr může být jen ona. Lapiňák se jeví trochu jinak, tak jsem zvědavá, jestli projeví Gina zájem o nějakou interakci.

Sardullah
Sardullah 07.09.2024, 20:57:43 xxx.xxx.221.216
Dublinbarzoj:

Já  vám zas toho pastevce,  snad k nám zas nějaký potřebný doputuje. Můj chlap na chlupatce vydal stop stav, jediný co by to prolomilo, by byl hafík v nouzi. 

Jo jo…. myslím, že taková potvora umanutá, načuřená, tvrdohlavá a frflající, to je to, co vám chybí ke štěstí😂… na druhou stranu kavkazanda byla úplně jiná, úžasná.

A na třetí stranu si taková bílá krasavice medvědí dokázala chlapa omotat kolem pacinky. Zrovna teď večer jí manžel okřik, protože vylítla hlídat, řev neskutečnej, ale provozovala to hlídání doma na gauči, když si na něj stoupne, tak vidí z okna, tak proč by se obtěžovala na dvůr. Když jí manžel okřikl už podruhé… potřetí a dost nazlobeně, tak běžela a hned mu dala několik něžňoučkých hudláků a manžel hnedka otočil a to bylo samý “ ty moje lásenko, já tě taky miluju, já vim, ty jsi dělala bububu na nějaký lumpíky a musela jsi dělat kuki kuki z okna, tě ty lumpíci zloběj”…. takže asi tak. .. 

U psích kluků jsem takové omotání kolem packy nezažila, ti jsou víc napřímo… takže jde jen o to propašovat dom nějakou pasteveckou potvůrku… pak už to jde samo.

Sardullah
Sardullah 07.09.2024, 16:28:17 xxx.xxx.189.104
Dublinbarzoj:

Ten vyrostl👍 je roztomilouš a na foto 6 umí dělat hrochy jako chrtidla🤣

V neděli přijedou mladý k nám, jenom se štěndem, staršího psa nechají doma, aby to na malýho nebyl tak velkej šrumec, až se bude seznamovat s mýma pejsama. Myslím, že Maťulkovi se bude moc líbit, protože je povahově jemnější, něžnější a hlavně…chce si hrát na naháněnou s hračkou…chce se o ní tahat…a to se líbí i Matýskovi, tak uvidíme.

A teda doufám, že nebude lejt.

Sardullah
Sardullah 07.09.2024, 16:11:52 xxx.xxx.189.104
Dublinbarzoj:

Oprava,  ale za paničku je dcera, u mne jsou vždycky tak blízko,  že bych musela fotit makro

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

V životě mě mrzí spousta věcí, který jsem udělala/neudělala, měla/neměla…a to že jsem nikdy neměla barzoje, to mě mrzí opravdu hodně…

Barzoj je z mého pohledu ten nejkrásnější pes na světě a navíc chrt, takže můj šálek kávy, neboť jsem chrtí a pastevčí člověk…jo jasně..Gina je taky krasavice a líbí se mi i spousta jinejch psů, sama jsem měla afgána, ale barzoj je top a to už od té doby, co jsem si jako dítko školou povinné prohlížela u tety Atlas psů.

Jako nejsem závistivej člověk…nezávidím nikomu drahý auta, luxusní dovolené, tučná bankovní konta atd atd…ale tady se klidně přiznám, že VÁM teda závidím…jsou to prostě krasavci❤️

Sardullah
Sardullah 07.09.2024, 14:15:03 xxx.xxx.17.248

Tak tady aktuální fotky mého psího vnoučka… byl na návštěvě, aby se seznámil s psími kamarády, se kterými se o víkendech procházkuje.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 07.09.2024, 14:06:21 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 06.09.2024, 19:29:45

Takže jsem před měsícem bouchla do stolu a trochu jsme si to doma rozdělili, abych se nezbláznila. Ale jinak ano, jsme na něj sami, protože jsme se přestěhovali a nikoho tu v okolí neznáme. Nejbližší příbuzenstvo je 3 hodiny po dálnici.

Tak to bych teda nedala…pro mě byla péče o moje dětičky v miminkovském a batolecím věku tááák psychicky náročná, že by mě asi odvezli do Beřkovic, kdybych neměla k dispozici dvě babičky, kam jsem mohla děcko na 2-3 hoďky odložit a jít se odreagovat. A to teda alespoň 1-2x týdně. Jak už byli caparti starší, tak i přes noc.

Sardullah
Sardullah 07.09.2024, 14:03:52 xxx.xxx.189.104
Bobca:

Tak to věřím👍..V noci bych ji přetrhla a ráno se to usměje,začne žvatlat..a vše odpuštěno..

ale už nebudu plevelit “kalendář” mláďatama🥰

V noci bych ji přetrhla a ráno se to usměje a vše odpuštěno..

Přesně popsaná dnešní noc s Ginou😴