Tak dneska dorazili mladý se štěndem na seznamovací návštěvu. Matěj nezklamal, ten byl ze štěnda nadšenej, jen jsme ho museli trochu krotit, aby mlaďase moc nepodupal… buldozer jeden..Gina teda překvapila, na štěndo i zavrčela, když k ní lezlo. Přijde mi, že čím je starší, tím míň je tolerantní a háklivá na svůj osobní prostor. Když jezdili s mladým ausíkem, tak si nechala skákat po hlavě. Teď dala nevoli jasně najevo… vrrrr, ke mně nelez, nech mě, já si hrát nebudu. Když si jí mladej nevšímal a hleděl si svýho, tak to ale chodila za ním. Chtělo by to víc času, aby se Árčí naučil s tou mojí bručounkou fungovat… no Mates by mohl vyprávět, že s Ginou není žádná zábava. Vlastně jediná její kámoška, se kterou si hrála, mazlila, honila se, tulila, byla paradoxně Jessinka a to do poslední chvíle a i když jsme chvilku potom dovezli Matese, tak nemá absolutně zájem resp. zcela vyjímečně a chvilku. No a pak jsme se jeli ještě ukázat k babičce.. k mojí mámě… a tam byl teda špunt naprosto fascinován andulkama.
Mamka z něj byla unešená, neboť lapiňák připomíná haskouna a pro mojí mámu byl top pes na světě haskounka mojí tety.
Určitě mít domluveného veta a to jak v případě, že pejska budete chtít nechat uspat doma, tak i v případě, že se rozhodnete, že budete uspávat na veterině. Protože není nic horšího, když přijde ta chvíle, pes už se dvidentně trápí a vy sháníte veta… to si pak člověk vyčítá každou minutu, kterou pejsan trpěl zbytečně.
Tak jsme nakonec taky zvládli prochajdu bez deště, tak su ráda. Přístupová cesta na louku je pěkně zrytá od prasat… všude jsou popadaný žaludy. Vraceli jsme se dost za šera, tak jsem celý ten úsek povídala a povídala, aby o nás případná přítomná prasata věděla.
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 14.09.2024, 10:33:45
No myslím, že nej je, když má člověk psa, se kterým to má stejně…a to my dvě s Ginou máme… rády chodíme na prochajdy, kde si každá myslíme na to svoje a vzájemně si neotravujeme život tím, že bychom musely mít nějakou organizovanou zábavu. No a když prostě prší, tak si klíďo uděláme pelíškovej den u televize… kdyby nám do toho neházel vidle Matěj, tak bychom to s Ginou vydržely na pohodu celý den.
No tak to tady čtu a připadám si trochu nepatřičně, až zahanbeně, že když je venku hnusně, tak my nikam nechodíme… a pak se kouknu vedle mě gauč, kde je na peřině uvelebená Gina a říkám si… tady je svět ještě v pořádku…😇
U nás to vypadá, že by dnes pršet nemělo… sice bude zima a bude foukat vítr, ale tak to nám neva, tak ještě uvidím, jak se mladý rozhodnou, jestli přijedou se štěndem na návštěvu a jestli ne, tak vyrazíme konečně na delší prochajdu.
Aha, tak to s tím deštěm beru zpět, začalo lejt jak z konve.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 13.09.2024, 23:38:48
Tak já v dešti na prochajdy nechodím, neboť mám psy, co to nevyžadují, ale to venčení je někdy u Giny problém… ze dveří jí sice”vykopnu” ale ona se svalí pod střechu u garáže a tam vyčká dokud mě baví jí přesvědčovat, ať jde udělat čůranda a pak řeknu, že se na to můžu krajcvajc a že teda jdeme dom, tak ať si pak zakňourá.
Vzhledem k předpovědi počasí na víkend to vidím na válení u televize. Jen teda s Matýskem musím vymyslet nějakou zábavu… toho to celej den nebaví. To mi pánbůh nakukal si pořídit “takhle akčního” psa.😜
Není to jediný případ, kdy jsou lávky a mosty nebezpečné, a svádět to na uživatele, místo architekta a stavební firmy, je poněkud zbabělé - materiál a provedení má vyhovovat nejen za sucha a bezvětří
U nás je to s mostkama na cyklostezce podobně. V létě jsem si na jednom pěkně kecla na zadel… bylo po dešti, takže byl mokrej… a ani jsem nemusela na ničem jet, šla jsem pěšmo a pomalu… pesani dost čuměli, proč se jim tam váli na zemi. Když je sníh a namrzlo, tak to přejít je dost o ústa.
Gino, pojď se alespoň vyčůrat… a Gina “Cožéé, jsi upadla na šíšu… čůrat nepotřebuju” viz foto.
Tak už vidím, jak s ní potrependím ve tři ràno.
Oproti Alánkovi to má ale výhodu… mám suchýho psa😅
Zrovínka teď jsem koukala na FB do skupiny pyrenejců a zjistila jsem, že v tomhle počasí nejsme s gaučingem sami… jeden pyrenejskej borec to zalomil hned vedle zapálenejch krbovek a pak, že nesnášej vedro.
No když tak koukám ven, tak mě dohnalo staré známé “bacha na to, co si přeješ”
“Bože, přeju si, aby už nebylo takový horko, aby bylo spíš chladněji” (kvůlivá Gině, abychom zase mohly chodit normálně na prochajdy.)
A Bůh řekl “staniž se…” a přání mi splnil…
Fučí vítr, leje jak z konve, je zima, že bych klidně snesla zimní bundu…takže procházka je sci-fi, vlastně si ani neumím představit, jak dostanu Ginu ven alespoň na vyčůrání na zahradě 😴…protože když už jí dostanu ze dveří, tak zalehne pod střechu do závětří před garáž a tramtadadá, žádný venčení nebude…chjo…
To je asi tím nevhodný pohybem, málo si otřásám mozek😅.Než začnu něco dělat, budu skákat panáka, mozek se prokrví, budu inteligentní.
Na mozek jsem si objednala Omegu 3..je to na mozek,srdce,zrak a imunitu..Někde to n amě vyběhlo,tak jsem to zkusila..Bacha,přišlo mi o balení míň,musela jsem volat,ale dopošlou mi to..179,-kč za měsíc..budu to splácet to 18 měsíční balení až do února 2026..Nechci slyšet negativní rady,co bych měla a neměla jíst😇🙏,nebo že rybí tuk je levnější(brrr)a 2x týdně ryba by stačila..už to mám prostě doma..A jí se to 2 denně..Je to “nejčerstvější lososový olej na světě”..vím,že papír snese všechno,ale já si napřed objednala zadara na měsíc,ale vím,že by se to mělo užívat dlouhodobě,tak jsem do toho šla….Jinak u nás prší sem tam skoro vůbec,sem tam hódně…
Já 😂svého času brala Ginkgo bilobu, jelikož a protože …prejže to má příznivý vliv na kognitivní funkce a paměť…no tak subjektivně můžu říct, že na mojí paměť to žádný vliv nemělo a na kognitivní funkce nevím…zrovínka si nemůžu vzpomenout cože to je…😂😂
Je fakt, že mi na první dobrou přijde divné brát si štěně po dovolené, když já si beru dovolenou právě a kvůlivá štěněti.. ale je fakt, že o rodině nic nevíme, můžou pracovat z domova, panička může být v domácnosti atd atd.
No a dovolené… když byly děti malé, tak jsme jezdili k moři, tak ob rok, chrťáka hlídal u nás doma děda. Dneska si neumím představit, že bych byla tak dlouho bez psů, ani přes noc nikde nezůstávám a to je doma se psy syn.
Naši mladý to samý… jednou mi přivezli ausíka na celý víkend a v sobotu večer si pro něj přifrčeli, že je jim doma bez něj smutno. Původně taky spekulovali, že by jeli k moři a já jim psa pohlídála a nakonec si dovolenou bez psa neumí představit.
Každý to má jinak… já si nemyslím, že je technický problém jet na dovolenou bez psa, když mám pro psa hlídání pro něj známou osobou, která se umí postarat a samozřejmě, když vím, že i pes to v pohodě zvládá. Naopak bych nikdy psa nedala kvůlivá dovolené do psího hotelu.
Ke mně měla ráno přijet dcera se štěndem, že půjdeme do zoo, ale nakonec volala, že nepojede, že u nich leje a že koukali na mraky(teda v nějaký apce) a že prej za hodinu to bude u nás… jako říkala jsem jí, že moje apka říká, že pršet nedude a měla jsem pravdu. Škoda, počasí bylo fajn. Odpolko jsem teda vyrazila se psy, počáso vypadalo ideálně, provozní teplota pro Ginu přijatelná, ale vylezli jsme na naše louky a tam bylo furt léto, slunce, vedro, že toho měla Gina za chvíli plný zuby, mě byl teda taky hic a to jsem měla kraťasy a triko, nebyla jsem nabalená. Tak jsme to otočili dom a půjdeme večer. Manžel se divil, že jsme doma tak brzo a teda i tomu, jak tam bylo, u nás na dvoře zataženo, studený větřík a chladno. Na téch loukách to je běžné, že je tam větší jorko než u našeho baráku, ale tohle jsem nečekala.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.09.2024, 19:07:16
To je jedno, jestli prdí nebo říhají, prostě zaplatí emisní povolenky a basta fidly…a jejich maso bude dražší, tak ho nebudou lidi kupovat a tím se nebude tolik krav chovat a tím bude méně říhání …a pak budeme dovážet hovězí z jižní Ameriky, neboť tam krávy žádný emisní povolenky platit nebudou…říhají stejně, akorát to hovězí naložíme na loď a dovezeme do Evropy a to se teda ekologicky fákt vyplatí.