Aktuálně: 3 729 inzerátů210 715 diskuzních příspěvků18 257 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 16.09.2024, 23:19:44 xxx.xxx.17.248
Dublinbarzoj:

Zrovna na mě vyskočila na googlu vzpomínka na naši princeznu středoasijskou Dinu. Moc nám chybí. Pro ni přivolání bylo rychlé a stoprocentní jen od pánečka, u mé maličkosti dle konstalace, ale na volno mohla kdekoliv, to si nás hlídala a nevzdálila by se na víc jak 5 metrů, dál jen doma a moc dobře věděla, odkud kam je to naše nebo její? Na první fotce s parťákem pitbulem, to je ten bezhlavý rytíř za ní. Bohužel už oba běhají za duhou. Na fotce už jí bylo třináct, reaktivní byla ale pořád 😂

Obrázek Obrázek

Vy normálně žijete MŮJ psí život… mě do něj hodil vidle manžel… když jsem chtěla po afgánovi středoasiatku, tak manžel byl striktně proti. Můj muž, který se orientuje jen v těch základních plemenech a za normálních okolností by vůbec netušil, že SAO existuje, natož co je to za psa, si pamatoval, že před 17ti lety ( nyní už je to asi 31 let a pamatuje si dodnes) měl jeho známý saoše a ten ho pokousal… svého páníčka, bylo to v době, kdy  spousta lidí ani netušila, co to je za plémě a můj muž, i když to nepřizná, se psů v podstatě bojí a tak si nepořídí psa, který by ho mohl pokousat.

Když jsem chtěla barzoje, který je pro mě synonymum nejkrásnějšího psa na světě, tak můj muž prohlásil, že “hrbatýho” psa nikdy…

No tak pak člověk dělá kompromisy, ale v hlouby duše je mu v podstatě líto, že defakto promarnil život, protože si nesplnil svoje sny, které by rozhodně splnitelné byly a další šance už nebude.

No tak se budu opakovat, že vám v hlouby duše závidím, protože vám se moje sny splnily.

Barzojíci jsou úžasný a saoška … no prostě saoška, co už může být víc.❤️  Vaše chrtí kluky zbožňuju😍

Sardullah
Sardullah 16.09.2024, 19:38:31 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 16.09.2024, 19:31:31

Krasavice…❤️

Sardullah
Sardullah 16.09.2024, 19:07:32 xxx.xxx.221.216
orionka-2:

Tak já se tou Deli tyčinkou taky zrovna nechlubila 🙂)

V poho… moje teta odměňovala haskounku čokoládou…tady se často někdo hroutí, že jeho pes snědl kostičku čokošky, haskounka jako odměny za přivolání spucla třeba půlku tabulky… asi jí nikdo neřekl, že je to pro psy jedovatý, neboť se dožila 16ti let. 

Sardullah
Sardullah 16.09.2024, 18:58:08 xxx.xxx.221.216
orionka-2:

Chce to vylepšit přivolání. V takových situacích jsem na naši kníračku mávala Deli tyčinkou.

Já můžu mávat klidně řízkem, pečeným kuřetem, opečeným párkem… venku jí to nezajímá. Dokonce si ani nemůžu dovolit nějakej nekompromisní tón… razantnější povel… to je potom reakce nula…

Tohle je max, neboť bohužel neexistuje motivace, neřku~li odměna, pro kterou by byla ochotná fungovat… resp. za ty roky pokusů a omylů jsem na nic nepřišla.

Ale upřímně, když vzpomenu na její pubertu, tak jsem v takto úžasný výsledek ani nedoufala.

Je mi jasný, že majitelé “ normálních” psů se musí chytat za hlavu, ale já jsem teda v jejím případě s výsledkem spokojená, předčilo to moje očekávání… teda ještě když byla štěnítko, tak jsem si myslela, že to přivolání mít bude, ale postupem času jsem cíle přehodnotila. 😎

Sardullah
Sardullah 16.09.2024, 18:12:06 xxx.xxx.221.216

Doufám, že se mi odkaz na video vložil správně. …
Chtěla jsem demonstrovat, jak vypadá v praxi 90% přivolání v podání Giny. U psa by to asi byla trága, ale manžel říká, že Gina není pes, ale princezna… tak na princeznu je to dobrý, to mohlo být ještě horší.

Zároveň bych vás ráda upozornila, abyste si povšimli rychlosti, jakou Gina na videu vyvinula. Tak vážení, tohle je procházková maximálka. Samozřejmě má i tryskový pohon, ale ten zapíná pouze v případě, že vidí běžící kočku a nebo když přepne do bojového módu…. takže si nemyslím, že konkrétně tenhle pes je chudák, že musí být na couračce… i kdyby byla na volno, tak bych jí nenechala pobíhat víc jak 20 metrů ode mne.

Sardullah
Sardullah 16.09.2024, 14:26:33 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.09.2024, 14:14:52

U nás jsou ty červený, drsný úseky na silnici kolem vody taky a je to teda znát, hlavně když je mokro  a nedejbože to ještě namrzne.

Sardullah
Sardullah 16.09.2024, 13:01:37 xxx.xxx.221.216

Pokud se jedná o dospělé psy, tak neodčervuju vůbec, nechávám dělat koprologii a zatím jsme nikdy neměli problém… nebylo potřeba odčervit. Krmím syrovým masem.

Takže odčervuju jen štěňata resp. psy do jednoho roku a pak už nic. 

Sardullah
Sardullah 16.09.2024, 12:55:52 xxx.xxx.221.216
orionka-2:

Omluva, nějak mi to ulítlo, jak se Sard….pořád obhajovala.

To nebyla obhajoba, spíš jsem chtěla říct, že každej to má jinak a nemusí se jednat o pspoušky poletující po bytě. Vždyť i mezi pejskaři jsou velké rozdíly… někdo psa jen venku, další může dovnitř, ale jen do chodby, další i do obýváku, ale ne na gauč, další na gauč ano, ale v žádném případě do postele a já jsem i v tomto ten člověk na konci řetězce, co chrápe se psy v posteli pokud o to mají zájem. 

Prostě sto lidí, sto….

Sardullah
Sardullah 16.09.2024, 12:27:54 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 16.09.2024, 11:18:38

No my měli jednoho anduláka, kterej zase, jak někde zblesknul našeho kocoura, tak hrrr na něj a buď na něm jenom seděl a nebo mu šel pusinkovat tlaminu. Tak tohodle sebevraha jsme za naší nepřítomnosti do klece zavírali, protože kocour se sice v naší přítomnosti choval slušně, max se po andulákovi ohnal, aby ho odehnal, ale furt je to kočka, takže bůh ví jak by to s andulou dopadlo… obzvlášť když se tomuhle kocourovi podařilo ulovit na balkoně kosa a sýkoru…

No ale nechci to tady plevelit papouchama… už i Gina blbě kouká, co to furt melu …

Obrázek
Sardullah
Sardullah 16.09.2024, 11:06:35 xxx.xxx.221.216
Buggyra:

Té jak kdyby při opravě nějaké zatáčky na Ještěd udělali klouzavý povrch a těm lidem skutáleným pod tou serpentinou by se říkalo, že měli přizpůsobit jízdu. Jak asi má uživatel tušit, že zrovna lautr tahle zatáčka (tenhle mostek) bude za vlhka jako sklo?  Normálně se před takové úseky dává dokonce pro ty motoristy značka, aby věděli, že je tam nějaké zvýšené riziko.

Tak já bych to spíš viděla na to, aby se povrch udělal drsnější a tudíž bezpečnější , než instalace značky,  že to klouže.

Sardullah
Sardullah 16.09.2024, 11:03:00 xxx.xxx.221.216
assil:

Krásný fotky, hnědý lapiny jsou prostě super krásný a na ty andulky bacha, lapiny byly šlechtěný na lov ptáků a veverek, proto takový zájem o ně.

Jo všimla jsem si. Naše psy andulky vůbec netankujou..  zavírám  anduly spíš preventivně, známe to, zrovna andula přistane ns křesle, pes po ní chňapne a jaká byla andula…. ale lapina z nich byl celý hin a auf, ale tak viděl to poprvý.  Myslím, že loveckej pud tam bude a asi ne úplně zanedbatelnej… venku taky loví… zatím teda převážně sarančata, motýlky…. no  myslím, že budou muset mladý začít jistit couračkou. Přivolání má zatím docela slušný, ale je mu 5 měsíců… to nejhorší si myslím, že přijde… naštěstí je velmi dobře motivovatelnej na pamlsky, tak zase o tohle je to jednodušší.

Sardullah
Sardullah 16.09.2024, 10:53:29 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 16.09.2024, 09:52:56

No a o tom to je… nám se běžně kocour válel na stole, procházel po lince, jako jasně na lince kočku nechci, tak ho člověk vyžene, ale on tam stejně lezl. Stůl neřeším, ubrus nemám, když se jde jíst, tak ho utřu… kafe si klidně vypiju i s kočkou, co se válí vedle hrnku.

Z papiuchů je prostě bordel, o tom ani potom…to nebudu nikomu vymlouvat, ani nikoho přesvědčovat, že je to jinak. 
Já se přiznám, že to mám asi hozený někam jinam… 

Sardullah
Sardullah 16.09.2024, 09:26:41 xxx.xxx.221.216
balu:

Já teda rozhodně preferuji, mám-li si vybrat, uslintanou psí tlamu před ptačím hovnem. 

Jo, prostě žijeme v hovnech….

Ono všechno je relativní… vám by vadil trus, ale uslintaná tlama se dá překousnout, moje známá by se zvencla i z tý uslintaný tlamy resp, jí připadá krajně nehygienické mít doma zvíře, dokonce ani sěti si nesmí zvířata hladit… je to nehygienické. Vy si třeba řeknete, že tohle už je samozřejmě přehnané, ale to nic nemění na tom, že mi tahle ženská řekne, že nechápe, jak můžu bydlet s takovýma chlupatýma obludama, že to je nehygienické…fuj fuj

Někdo zase doma neustále všechno dezinfikuje, kvůlivá bakteriím.

Prostě každý to má nastavený jinak … to svoje hygienické minimum, přes které už vlak nejede.

Sardullah
Sardullah 16.09.2024, 08:37:47 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 16.09.2024, 08:02:22

Hele je to možný, ale toho bude minimum, tam kde mají pisezení, tak pod tím jsou noviny, resp. letáky, tak to se prostě vyhodí a daj se čistý a tady na těch místech se samo domo uklízí víc… a teda nejen kvůlivá hygieně nás lidí, ale samozřejmě, aby bylo v čistotě ptactvo.

Hele upřímně řeknu, že jsem se nad tím nikdy moc nezamýšlela, prostě pták trousí, my to uklidíme, tím, že to není orel, ale andulka, tak to není katastrofa. 

Chápu, že to někomu může připadat nehygienické a možná i je, ale nám to asi neva, prostě daň za to, že žijeme s ptactvem a dopřáváme mu alespoň tu omezenou svobodu v bytě.

No a co se hygieny týče… žila jsem s andulkama desítky let a jsem zdravá jak říps… takže možná je to nehygienický, ale na mojí funkci to nemělo vliv… 

Sardullah
Sardullah 16.09.2024, 07:16:24 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 16.09.2024, 00:21:40

Jo a bordel z nich je… zrní, peří.. to teda minimálně a trus….. jo uklízet se to musí, my máme andulky už asi 45 let, si to bez nich neumíme představit. Navíc jako společníci pro 84 letou maminku ideál a když cokoliv, tak si je bez problémů můžu vzít. Stejně tak jako já mám bordel ze psů, chlupy, naťapáno, poslintáno. 
Jediný zvíře, které jsem kdy měla a nebyl z něho bordel byl leguán… ten dokonce chodil vykonávat pitřebu do rohu na noviny, když byl venku… což byl skoro furt, většinou seděl na okně a čučel ven… tak z toho bordel nebyl.

Když umřel kocour, tak už jinou kočku nechtěla, že prej je moc stará…. No kdyby člověk věděl, že tady bude ještě tak dlouho, že můžeme piřídit klíďo i kotě, tak bych jí pořídila nějakou mazlivku z útulku…. Takhle to jsou alespoň andulky.

Sardullah
Sardullah 16.09.2024, 07:05:55 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 16.09.2024, 00:21:40

Větrá se normálně… máma má záclonu až na zem přes celou stěnu, takže je to defakto jako síť. 
No a vlastně pak jsou ještě zavření, když u mamky meju okna a peru záclony, 

Kratší záclona je jen v kuchyni, ale to neva, protože tahle dvojice andulek nelétá mimo obývák… obletí ho, ale do jiné místnosti neletí. To jsem u žádné předchozí nezažila… ani nesedají na dveřích ani na obrazech… to taky všechny předchůdci dělali… jen na kleci, pak na svém stromě… obletět obývák… nikam jinam si nesednou.

Sardullah
Sardullah 15.09.2024, 22:12:11 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 15.09.2024, 20:15:02

Klec mají otevřenou nonstop, zavíráme je pouze, když přijdu na návštěvu se psy. Proto taky ty bidýlka vně klece a na druhé straně místnosti mají ještě nainstalovaný větve z třešně. Do klece se chodí vlastně jen najíst a napít a teda ještě si tam zalezou, když jdou spát.  Jinak tráví čas venku.
Vím, že klec je nevhodná… ale u nás se ta vhodnost neřeší prioritně, nikdy jsme naše ptactvo, ať už to byly andulky a nebo korela , v kleci nezavírali.  Ve své podstatě, kdyby nebylo potřeba ptáky občas transportovat ke mně dom na hlídání, když je mamka pryč, tak bychom asi ani žádnou klec nepotřebovali.

Tuhle klec kdysi dostal můj syn i s korelou a zkraje jsem uvažovala o koupi jiné, ale ani korela tam vlastně nebydlela, tak jsem to neřešila a tak nějak nám ta klec v rodině zůstala.

Sardullah
Sardullah 15.09.2024, 19:15:25 xxx.xxx.221.216

Jo jo… reklama … šťastná rodinka, děcka si hrají za krásného slunečného dne na dokonalém trávníku s hodňoučký, roztomiloučkým štěňátkem retrívra a pak střih, realita, z trávníku tankodrom a pes se vrací z procházek jak polomáčená sušenka, od bahna..pro děti je otravná povinnost psa vyvenčit, pro rodiče omezení v jejich aktivitách…

Sardullah
Sardullah 15.09.2024, 18:17:34 xxx.xxx.221.216
impact:

Já bych to ukončila už ve chvíli, kdy bych jistě věděla, že je to už jen na pár dní… Raději udělat psovi hezký den, vzít ho (odnést) na procházku, na sluníčko, projít oblíbená místa, dát oblíbené jídlo a s láskou ho nechat odejít. 

Než se dívat na to, jak pes v posledních chvílích trpí a umírá. To bych nemohla. To si žádný pes nezaslouží.

Na to mám stejný názor, raději o pár dnů dřív než o minutu později. Ale někdy to jde a pak se pejsek zhorší během chvíle…

Sardullah
Sardullah 15.09.2024, 18:14:34 xxx.xxx.221.216

Tak jak to sleduju… zprávy… tak jsem ráda, že bydlím, kde bydlím, že se mě to netýká a fakt lituju všechny lidi, co mají zaplavené domy, zahrady, sklepy, gsráže… to musí být děs. A ty Troubky, tak snad se minulost nebude opakovat.