Aktuálně: 3 729 inzerátů210 696 diskuzních příspěvků18 257 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 19.09.2024, 14:54:13 xxx.xxx.221.216

My pelechy nemáme… Gina z každýho pelechu dokáže vyrobit Himaláje uprostřed místnosti a lehnout si vedle. Nějakej čas fungovala vetbedka, ale nakonec i ta vždycky skončila nahňácaná na hromádce a pesani vedle. A my lidi jsme akorát vždycky, když jsme šli okolo, vetbedku naklepali, roztáhli a Gina hned 2x hrábla a bylo…

Teď na zimu dostanou na chodbu koberec, kterej přilepím, aby v zimě nelehávali na studený dlažbě… holá dlažba má smysl přes léto, to se tam chodí chladit. V zimě je to pro mě psycho horor, já jim tam furt něco dávám, oni to furt odhrabujou a já láteřím, že jestli budou mít proleženiny kloubů, tak ať si mě nepřejou. Takže jsem moc ráda, když leží na gauči s nebo v posteli neboť to má moje starostlivá dušinka pokoj… pejsové jsou v teple a na měkkém… no a já furt dokola peru přehozy.

Sardullah
Sardullah 19.09.2024, 09:58:16 xxx.xxx.17.248
Buggyra:

Mates z toho ale nikdy nevyroste 😀 Maximálně se tak uklidní, protože nebude tolik těch mladistvých hormonů, ale ta naivita a udivené dobráctví mu zůstane 🙂

Klidně může být troubovatý děcko do smrti smrťoucí..na to ostatní máme pasteveckou potvoru…😀

Sardullah
Sardullah 19.09.2024, 09:55:50 xxx.xxx.17.248
Tenurri:

Ty jo…3 roky?!

Vždyť mam pocit, že jste ho představovala nedávno 😅…achjo. Strašně to letí.

Našemu štěňátku bude už příští týden půl roku. Však ho máme doma chvilinku…

Obrázek

Půl roku…. tak to je ještě opravdové štěňátko💋

Sardullah
Sardullah 19.09.2024, 09:24:53 xxx.xxx.221.216
hmn:

Plaka, koukám, že z něj vyrostl ohař 🙂

Sardullah, 3 roky? To štěňátko, které jsi donesla předevčírem? 😲
no to jsme už starý…..😕

Mé 15ti měsíční štěňátko už podruhé hárá a stejně jako u prvního i tohle hárání začalo zvracením, tak jsme už 14 dní na dietě 😟
ZLATÍ PSI!

Jo tak to je fakt… zlatí psí kluci… ale když ty psí holčičky jsou ták úžasné Kanimůra jedny potvorovatý 😅

A s tím štěnětem.. tak to mi povídej… tvojí bílou krasavici mám v hlavě jako štěňátko a ona už je to velká slečna 😵‍💫…. Koukej sem hodit foto, sť se pokochám

Sardullah
Sardullah 19.09.2024, 06:44:19 xxx.xxx.221.216
Doron:

Ty jo, vyrostl z něj krásnej pes;)!

Teď ještě psychika dožene fyzickou stránku a je to pes snů;)))

No já nevim, kdy to psychika dožene… bavila jsem se u nás s několika majiteli berňáků a prý jsou jako děti furt… majitelé berňuší ch holčiček takový problém nemají 🤔

Navíc Maťula je takovej švec prťavec… jak my doma říkáme… když vidím na fotkách jeho bráchu nebo potkáme nějakýho staršího berňáka, tak jsou mohutnější… na druhou stranu nám to neva, myslím, že lehčí pes je výhoda třeba pro klouby a tak.

No a chytrej? …. snaživej, poslušnej, do všeho hrrr…. sle takovej můj tydýtek a trdýlko…. i když tohle je možná úděl páníčků, kteří mají i fenu a je s čím srovnávat😂

Sardullah
Sardullah 18.09.2024, 23:38:54 xxx.xxx.17.248

Jsem tady dobře ve vlákně o štěňátkách? Pokud ano, tak tady je moje “štěňátko” … sice mu v listopadu budou už 3 roky, ale je furt jak děcko… naše “malé” mimiko…🥰

Obrázek
Sardullah
Sardullah 18.09.2024, 12:12:18 xxx.xxx.189.104
balu:

Hrály si proto, že byly obě mladé, nedospělé, děcka… V dospělosti je to jiné, jak to píšu v předchozím příspěvku. 

Doplnění: když jste přinesli Matese, bylo to malé štěně, a Gina už byla jinde. 

když jste přinesli Matese, bylo to malé štěně, a Gina už byla jinde

Jo taky si myslím, že je to tím….

Sardullah
Sardullah 18.09.2024, 09:28:34 xxx.xxx.189.104
Verun:

když mi spí bulina pod postelí(máme vyvýšené ) a přelehává, je to jako zemětřesení-opírá se o nohy postele, chrápe srovnatelně jako manžel, ale to mi nevadí -zvyk. jen “jednou za 10 let” jdu do obýváku, manžel to komentuje , že jsem byla málo unavená, že bych měla něco dělat abych spala a neřešila chrápání .😂 

holka má kocoura a zrovna včera si stěžovala,že se ochladilo a kocour bude více času přes noc trávit doma a většínou jí spí na hlavě…no tak to bych chtěla mít takovou čepici. dvě noci a měl by sbaleno …možná jednu a půl. 

manžel to komentuje , že jsem byla málo unavená, že bych měla něco dělat abych spala a neřešila chrápání

tvl…to je jak kdybych slyšela mýho manžela…asi jsi málo unavená, jinak by ti to nevadilo…se na to nesmíš soustředit….héj a na co se mám soustředit, když je ticho a jen to chrápání….a pak ráno ještě výčitka, že se v noci probudil a já polštář na hlavě, že to je teda fááákt super…ani neví, jak málo v takových situacích chybělo a byla ze mě vdova😂

Sardullah
Sardullah 18.09.2024, 09:23:57 xxx.xxx.189.104
balu:

Myslím, že i kdyby doma zůstala Jessi, tak si spolu s Ginou nebudou v úplné dospělosti hrát  nebo jinak dovádět. Stejně jako to probíhá s Matesem. Pastevci jsou dost jiní. My jsme k první kavkazance v jejích 4 letech pořídili štěně chodky, právě proto, aby nebyla sama. Volili jsme o dost menší plemeno, aby nebyly síly srovnatelné. Kavkazanka se se štěnětem smířila (co jí zbývalo, že), ale nadšená nebyla. Kamarádky ve smyslu, že by si spolu hrály, v dospělosti nebyly, protože kavkazanka neměla potřebu si hrát. Chodka by ráda, ale kavkazanku to spíš otravovalo. Spaly vedle sebe, seděly vedle sebe, chodily vedle sebe, neměly konflikty, ale kavkazanka by byla bývala radši, kdybyb zůstala jedináčkem.  

Kdyby vaše Jessi zůstala, tak čelíte problematice soužití dvou v podstatě stejně velkých fen samostatných plemen.  V případě fen jde o nepřátelství na život a na smrt. A nikdo dopředu neví, jak se bude soužití vyvíjet, a co nepřátelství vyprovokuje, tedy co si feny mezi sebou “řeknou”. Proto jste taky Jessi dávala pryč…

No mě spíš překvapilo, že s Jess, než odešla, tak si holky opravdu spolu hrály, lítaly, blbly, mordovaly se, kde ležela jedna, tak druhá na ní nalepená, kousaly si spolu klacík, okusovaly spolu jednu kost, do poslední chvíle…jasně doma byl problém, tam se po nich muselo dupat…ale obecně to vypadalo, že Gina je ráda za psí spolubydlu…takže Matěj byl opravdu pořizován primárně jako štěndo pro Ginu, jako psí společník pro Ginu…ale i když domů přišel pár týdnů po odchodu Jessí, tak o něj Gina neměla zájem…jo spíš mi někdy přišlo, že jí štěně spíš otravuje, spíš ho ignorovala.

Pořizovala jsem jí psa proto, aby měla nějakého psího kámoše, když nemáme nikoho externího…a když jsem viděla, že jí baví si s Jessí hrát a běhat…a ono prdlajs…a dneska, když to vidím…s pesanama dcery se přivítá, takové to první haló…ahoj, ahoj, očucháme se…a pak se sebere a zaleze si do baráku a vy se tady třeba popopo….jako kdybych tohle věděla, tak bych k ní žádnýho dalšího psa nepořizovala…když to řeknu hodně blbě, tak to jsou vyhozený prachy za štěně, stravu, veterinu….jasně Maťulku miluju, to je moje prdelínka, mamáneček, asistentka, sluníčko usměvavý, miláček největší a trdýlko moje makový roztomilý, ale účel nesplnil.

Sardullah
Sardullah 18.09.2024, 07:12:13 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 18.09.2024, 06:00:27

S manželem mám oddělené ložnice… po pár letech utrpení ve společné ložnici s jeho chrápáním mi to stačilo… já jsem nespavec i tak, natož když vedle mě někdo řeže dříví. Vlastně už si vůbec neumím představit, že bych spala v jedné místnosti s nějakým člověkem.

Psí dýchání mi nevadí, naopak bych řekla, že se mi při něm líp usíná.

Ale v létě to bylo peklo… Gina spí se mnou, ale zároveň je jí v ložnici strašný horko, takže strašně funí… a při tom se teda spát nedá, ale když jí říkàm, ať si jde lehnout do sklepíčku, že tam jí horko nebude, tak nejde… to raději bude funět u mě… já mám v létě v ložnici fakt děsně.

Sardullah
Sardullah 18.09.2024, 07:02:58 xxx.xxx.221.216

No my když jsme dali pryč Jessinku, tak jsem pořizovalaMatěje jen a pouze proto, aby měla Gina psího kámoše, protože jsem viděla, jakou interakci má s  Jessinkou a teď zpětně můžu říct, že to bylo zbytečný… Mates jí nezajímal. A když opomenu chvilky, ale to jde opravdu opravdu o pár minut, kdy jí Maťula vyprovokuje k nějaký akci, tak musím prohlásit, že zrovna Gina by byla asi spokojenej jedináček. O psy vlastně vůbec nestojí… resp. venku se s nějakým pozdravit to jo, ale za vokamžik o něj ztratí zájem a doma si raději zaleze, než aby běhala s Maťulou nebo když přijede holka se psy.

Jinak s andulkami… byla jsem dítě, andulky se chovaly běžně po jednom … právě a kvůlivá ochočení a mluvení, upřímně mě nenapadlo, že by to mohl být problém. Nákup druhé andulky mamce jsem iniciovala já, protože jsem si brala andulku k sobě, když byla máma pryč a já jsem od rána do večera v práci a nechci aby andula byla sama.

To samé s morčaty… dnes bych jedno morče neměla… jako dítě jsem ale jedno morče měla… a taky mě v tý době nenapadlo, že tím může nějak trpět…internet nebyl, literatura… nevím, jestli byla nějaká příručka k chovu morčat…

Sardullah
Sardullah 17.09.2024, 22:13:38 xxx.xxx.221.216
Dafi:

jinak kontrola na veterině*zhoršení jater…zase..a potřeba trochu zhubnout-ze psem co extrémně rád jí a nemusí pohyb je to drama…

kontrola za 3 měsíce…

depka celoodpolední….

Ach jo.. doufala jsem, že dopadnete líp…

Sardullah
Sardullah 17.09.2024, 19:01:09 xxx.xxx.189.104
Leithian:

Dalo by se tomu vytknout jediny. Silne hejnoveho ptaka jste zamerne drzeli samotneho coz je asi stejne uchvatny jako mit samotnyho kone. Zvire si zvykne ale dost mu toho chybi. A ne. Neni to pes abyste mu nahradili smecku. Volny pohyb po byte je hezky ale bez dozoru casovana bomba takze to taky nijak moc pochval uplne nezaslouzi. 

Já teda měla za to, že když se člověk papouchovi věnuje…a je jedno jestli je to kakadu nebo “pitomá” andulka, tak papoušek osamocením netrpí.

Přiznám se, že my teda měli léta andulky po jednom kusu…ochočené s hodně naší pozorností a nikdy mě nanapadlo, že tím trpí. Je teda fakt, že od té doby, co máme dvojičky, tak si teda sahám trochu do svědomí, protože vidím jejich interakci, jak jsou furt pospolu, jak si brebentěj, jak se pusinkujou, čechraj peříčka…na druhou stranu tohle jsme andulkám částečně nahrazovali.

Nevím, jak se pozná andulka, která trpí samotou…tedy bez přítomnosti jiné andulky, ale ty naše mi vždycky přišly veselé, kontaktní…teda neumím si představit jednu andulu zavřenou samotnou v kleci, spíš jako bytový doplněk, než jako ptačí kámoš…

Sardullah
Sardullah 17.09.2024, 18:28:29 xxx.xxx.189.104

Proti řasám je nejlepší mít v akvárku rovnováhu resp. stav, který se tomu blíží. Často se řasy objevují v čerstvě založených akváriích (čerstvě znamená i několik měsíců po založení), často sami vymizí, až si akvárko sedne…pokud je tam správný poměr živin a světla…není přerybněno, nepřekrmujeme a není to přesvícený holobyt.

Teda z fotek pořádně neurčím rostlinu…na té první fotce mi to připomíná nějaký echinodor…tyto rostliny se běžně prodávají, když to laicky řeknu ve vzdušné formě, jsou pěstovány ve sklenících, ne ve vodních nádržích a když je umístíme do akvária, tak ty suchozemské listy postupně odumřou a vyrostou nové “podvodní”…a mě na té první fotce přijde, že se nejedná o řasu, ale o odumírající list.

Jestli i ta druhá fotka je nějakej echináč, tak stejný problém.

Pokud máte řasy jako takové, tak já osobně bych přihodila hromadu nějakého rychlerostoucího plevelu, aby odčerpal živiny a hrst šneků…okružáků, levatek…

Chtělo by to asi více info o akvárku, takhle je to věštění z křišťálové koule…

Otíci na šneky ano, ale pozor, jsou to importy, velká úmrtnost, parmičky siamský asi ju, ale dokud jsou to mladý kusy, starší nejenže se na konzumaci řas můžou vybodnout, ale můžou i ožírat rostlinstvo…

Sardullah
Sardullah 17.09.2024, 18:19:17 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Já teď bohužel taky ne. Nevím co dřív. Doma ještě 3 štěňata, které si majitelé kvůli povodním nevyzvedli, nefunguje opět elektřina a do toho jsem dnes píchla zadní pravou pneu. 😠

Teda koukám…když se daří, tak se daří 😴….

Sardullah
Sardullah 17.09.2024, 17:33:50 xxx.xxx.189.104
Aluška:

My teď moc nikam nechodili, pořád lilo a pesani ven nechtěli. Občas Mirďa, ale jen obejít pár baráků a u první lavičky čelem vzad a domu. Z lesa teče voda na silnici a po silnici do kanálů, nechce se jim v tom brodit. Do lesa se jen tak nedostanem, potok je rozlitej a než se voda na cestách a na loukách okolo potoka vsákne, nemáme tu kde chodit, jen po asfaltě po vsi. Tak aspoň pár fotek Mirečkovo mimin. V sobotu jim byl týden a už to nejsou myši, ale pejsci 😀

Obrázek Obrázek Obrázek

No to je neuvěřitelný, jakým fofrem to roste…🤗

Sardullah
Sardullah 17.09.2024, 17:32:23 xxx.xxx.189.104
acher:

Mam pastevce přes 50 let.Potřeuje člověka s přirozenou autoritou,který je důsledný, neustoupí mu.Pak ho bude respektovat a naučí poslušnost i nějaký výcvik.Manžela celá léta učím dát psovi jeden jasný povel a trvat na dodržení.Bohužel to za celá léta nepochopil.Mě psi poslouchají více méně hned a i rychle.Manžel se svým přístupem Alánku,pojď,no tak Aldo,honem,Aldo,Aldo,musí chodit se psem na vodítku,jelikož pes slyší,ale ví,že zas tak honem rychle nemusí,a když přijde trochu blíž a bude si dělat co chce,tak to taky projde,takže ho pes poslechne když se mu chce.U mě je naučený,že mu nic neprojde a že na tom trvám a čím rychleji to splní,tím rychleji zase dostane volno,jinak šel na vodítko a prostě se trénovalo a trénovalo.Třeba tibeťák,ten manžela i děti miloval,ale poslušnost jen když chtěl.Od mala byl nezávislý,pamlsky ani hračky ho nezajímaly a trvalo docela dlouho než se naučil mě následovat a nějaké poslušnosti.Pak ale chodil většinou navolno.Dokonce mohl chodit navolno i na výstavách mezi psy.Reagoval na slovo,na přivolání elegantně přiklusal,to mně zpočátku vadilo,jelikož ostatní psi přibíhali rychle.

Máme sousedy mají druhého SAO.S paní se občas potkáváme,chodí s ním také ven cvičit a pes chodí navolno a na zavolání přiběhne,chodí u nohy.Je mu přes 2 roky.Pokud byl štěně,tak si i s Alanem hráli.Paní sice říká,že ten první SAO poslouchal lépe,ale že ho to snad taky naučí. Kamarádka měla kavkazačku.Poslouchala,ale manžela daleko více.Když kamarádka zemřela,začala se o ní ve 4 letech starat dcera a když jsme u nich po asi roce byli,koukala jsem,že fena ji poslouchá ještě lépe než tatínka.Ta na ní jen snad mrkla,fena přiběhla od branky,kde by nás sežrala,sedla si ji k noze a jen sledovala.Když jsme šli na hřbitov,šla fena i bez vodítka ,reagovala na slovo.

No a o tom to je…jsem kombinace tvého manžela a důslednosti u věcí, přes které vlak nejede…a to jsou vlastně jen 3…nebude se tahat na vodítku, nebude se na paničku skákat, když přijde dom a když otevřu branku, tak nikdo se nebude cpát ven, vybíhat z ní a podobně….no a tyhle 3 věci mi kupodivu fungujou 😎 

Sardullah
Sardullah 17.09.2024, 17:16:28 xxx.xxx.189.104

Spí v posteli…teda ne celou noc, protože mým chlupatcům je tam asi horko, takže tak střídavě postel- podlaha. Já teda za sebe musím říct, že když se v noci probudím a pes je v posteli, tak do mě vejde takový klid.

Nejhorší to bylo v létě, když bylo vedro a psi chodili spát na chodbu a nebo do sklepa…a nebyli se mnou v ložnici.

Sardullah
Sardullah 17.09.2024, 17:01:21 xxx.xxx.189.104

Ad pastevci…

nepovažuju se za přirozenou autoritu…resp. jsem přesvědčená, že přirozená autorita nejsem a to tedy pro člověka jako já znamená, že u psů typu pastevec, chrt..u jedinců, kde nepřijdu na nic, co bych mohla použít jako odměnu, si musím provozní poslušnost buď vydřít důsledností…resp. větší umanutostí než má pes…a nebo vztahově…že pes poslechne tzv. pro moje krásný oči…

Jako nechci paušalizovat, třeba kavkazanda Jess byla oproti Gině nebe a dudy, ta byla odvolatelná venku kdykoliv od čehokoliv, hlídala si mě…ale..

výcvik…když cvičím s Matesem v obýváku za piškotky, protože je venku hnusně a chci ho alespoň na chvíli zabavit, tak madam přijde sama a dobrovolně cvičit…přijde cvičit za odměnu v podobě piškotu…takže máme tady situaci, kdy čuba cvičit chce a je motivovaná…no i tak vykonává povely svým tempem..tudíž rozvážně…a rozhodně se nepřetrhne…a pořád je to o tom, že musí mít pádný důvod poslechnout, že to musí dávat smysl…v tomto případě je ten důvod a smysl piškot…dojdou piškoty odcházím…nedáš mi piškot za každý vykonaný povel…tak si je strč do zadele…odcházím….cvičíte na můj vkus moc dlouho (dlouho už je třeba 10-15 minut)…odcházím….takže takhle to vypadá, když Gina cvičit CHCE…takže nějaké výcvik, výcvik a zase výcvik, na to by se madam karajcvajc

Jako materiál jsem dostala Ginu…nekontaktní štěně, co nemělo zájem o spolupráci, nemělo zájem komunikovat …možná, kdyby na mě zbyla některá z jejích kontaktních sester, tak by byla situace jiná.

cvičení od štěněte s klikrem….z mého pohledu je kliknutí označení “teď jsi to udělal správně”..povětšinou je toto následováno pochvalou, odměnou…a co když je štěněti šumák, jestli něco udělá správně a nebo ne, protože pochvalu a odměnu si můžu strčit za klobouk?

Viděla jsem nespočet videí s Šustou, přečetla knihu…a upřímně v určitém Ginině období i chtěla vyzkoušet….jasně v knize se ztrácím, ale tak videa asi pochopím…a když to funguje paušálně na všechna zvířata, tak snad by mohlo i na pasteveckou princeznu…v těch videích a vlastně i v knize..alespoň jestli jsem to pochopila správně…jsou zvířata napříč druhy za svojí snahu odměňována…ve všech videích byla odměna nějaké kokino, dle vkusu daného zvířete…já nemám co nabídnout jako odměnu, protože jsem na žádnou nepřišla… 

Klikr mi nevyhovuje, protože neumím kliknout automaticky ve správný okamžik, musím se soustředit, abych vůbec klikla a ještě abych klikla správně a musím mít klikr v ruce…používám teda u štěňat, ale jsem už od koní (za mého mládí klikry nebyly) zvyklá na pomocné slovo…

Já bych to shrnula takto…s Giny jsem částečně mojí zásluhou a působením, částečně tím, že dospěla, přestala kravit a komunikuje…vychovala velmi příjemnou společnici a to i přes to, že je to v podstatě Kanimůra umíněná…ale i to na ní miluju, i to je pro mě výzva, abych se s ní dokázala dohodnout. Za jediné moje selhání považuju to, že jsem nebyla schopná docílit 100% přivolání a tudíž bez couračky je Gina nevypustitelná…naštěstí je to komplikace spíš pro mě, protože za prvé sebou musím tu couračku na prochajdu vzít a následně jí třeba zajebanou od bahna smotat a donést dom…Gině při její “závratné” procházkové rychlosti je to fuk…jestli za sebou táhne šňůru….

To nej u Giny nejsou nějaké úspěchy v provozní poslušnosti, ale to, že se mnou “začala mluvit”….

A ještě řeknu jedno…tak jak jsme na tom s Ginou dneska, tak to vlastně splnilo to, co jsem od pastevce očekávala…takové fungování je defakto můj šálek kávy…

No a abych se z toho mého šálku kávy nezbláznila, tak mám i berňuchu…

Sardullah
Sardullah 17.09.2024, 08:14:53 xxx.xxx.221.216
Dafi:

tý jo-moje nervy na tohle🙂☹️

já jako nervák …bych zešedivěla-u přivolání vyžaduju přijítí tryskem do sekundy!!!!

ale mě baví ze psama cvičit/něco dělat-Vás ne-prost každej máme to svoje🙂

a vy jste klidas,já nervon🙂

vy by jste se zbláznila z vymýšlení programu psům-na zabavení/vyběhání-mě to nevadí

vím-že nejsem majitel pro pastevce-obdivuju vás jak je zvládáte!!!!!!

jinak-pro pobavení-šly jsme na vycházku do dědiny k pidi rybníčku v neděli-a podél ohrad dozadu,kde přítel házel Žerykovi míček-ten si ho pak hledal,Dafi obíhačky stromů,

Žeryk jak z divokejch vajec,tahal,lítal,blbl,rád,že je na delší vycházce-v sobotu jen venčící kousek od vrat a cvičící ve vjezdu….

Dafi-stojí-a stojí,a stojííí-a přítel-ona má nějakej povel?proč nejde?

a já-nemá povel,ona si dává často povely-často si dává povel čekej a stůj a dost to dodržuje…..

a přítel-no ona nemá pařezy,ju ta vycházka nebaví proto nechce jít….

no budem tahat na vycházky pařezy,at se Dafi nenudí..

P.S.-hláška-vyžaduju úpřivolání do sekundy a tryskem neznamená,že je mám:-()

no nic čeká mě veterina….tak se modlím….

😂😂😂  přivolání tryskem😂😂😂 jak psala Balu :

Normální tempo pasteveckého psa když o nic nejde, jen o přivolání. 

Věřte, že tohle ani není o cvičení…je to o ochotě, o tom, co pasteveckou princeznu baví… nebaví… co chce.. nechce… tak pořád je to pes, po kterém se chtělo úplně něco jiného, než nějaká poslušnost.

A vůbec… šetříme energií… nebudeme jí plýtvat na přibíhání tryskem k páníčkovi, pak dorazí vlk a co potom.

Ono jde spíš o to, že já jsem ve své podstatě stejná jako Gina, tak to pochopení mám.