Aktuálně: 3 719 inzerátů210 612 diskuzních příspěvků18 255 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 03.10.2024, 07:47:39 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 03.10.2024, 00:55:13

Tak upřímně… Ginu bych držela v každě situaci, i kdybych měla dělat závaží v poloze ležícího střelce. Matěje bych za určitých okolností asi pustila, protože toho bych následně upovelovala.

Naštěstí jsem se dostala do bodu, kdy udržím oba psy i v krizovce… třeba, kousek před náma přeběhne kočka… to fakt v klidu nedáváme, je tam ten moment, kdy psi instinktivně vyrazí za ní a pustit je nemůžu, co kdyby jelo auto.

A pak je situace do který nejdu, ze který zbaběle uteču ještě dnes, pokud mám oba psy a to je štěkající pes, se kterým bych se měla minout na úzké cestě, kde není možné udělat si pár metrů distanc… to se přiznám, že zbaběle otáčím.

Ode mne teda naopak máte jedničku s hvězdičkou, že jste to vodítko furt držela.😉… jste vlastně kvůli tomu cedila krev a to doslova. 

Sardullah
Sardullah 02.10.2024, 22:44:20 xxx.xxx.221.216

My teda doma diskutujeme… teda s Matýskem ne, toho by diskutovat nenapadlo, ten se spíš zeptá “ myslíš to vážně?” a když zjistí že ju, tak nemá problém… popř. řekne “ tak to jsem teda nepochopil” a já řeknu “ to nevadí broučku” a snažím se to vysvětlit jinak… Maťulka není zrovna nejostřejší pastelka v penálu a já se přiznám, že teda nejsem v tomhle oboru nejexelentnější, takže se nepouštíme do složitějších akcí.

Naopak Gina, která jako malá nekomunikovala, natož aby diskutovala, tak u ní jsem opravdu vděčná za to, že už je to jinak. A to, jak teď spolu bezvadně fungujeme… alespoň v rámci toho, že jsme dvě umíněný holky s vlastním názorem.. tak tomu vděčím právě diskuzi… ne prosté komunikaci… my to pěkně prodiskutujeme a pak se dohodneme, jak to budeme dělat, nějaký kompromis vyhovující oběma.

To, že se párkrát týdně pošleme vzájemně do zadele, že jí řeknu, že to je strašná potvorovatá Kanimůra a ať si teda trhne, to že ona leží a při mým brblání jí v hlavě běží “ spadla bomba, neslyšim… spadla bomba, neslyšim…” to může někomu připadat jako děs a běs, ale pro mě je zrovna tohle to pravé ořechové a jinak bych to nechtěla.

Vůbec si neumím představit, že by byla stejně nadšená snaživka jako Maťulka… ne ne ne… zlatá moje Krasomila diskutující…a zkoušející mojí svatou trpělivost.

Je to asi o nátuře… neříkám, že je Gina úplně můj šálek kávy, ale v tomhle mi teda nakonec sedla jako poklice na hrnec. A když bych jí někdy nejradši vzteky překousla, tak bych to jinak nechtěla.

Jo a tu diskuzi myslím doslova… hlasově se u toho projevujeme obě… já hartusim a ona na mě brblá, bručí jak medvěd a nakonec mávne packou, že se se mnou diskutovat nedá, nafoukne se a …”spadla bomba neslyšim…” i za tuhle a právě pro tuhle “ hrůzu” jí miluju a když jí miluješ, tak není co řešit. To je MOJE HOLkA❤️

Sardullah
Sardullah 02.10.2024, 18:14:30 xxx.xxx.189.104

Mě se teda Gina nerozlácne…nelehne…ale ona, která standardně chodí přede mnou, tak nejdřív mi jde u nohy, pak už se táhne za mnou jak smrad a pak už jí pomalu táhnu já za sebou, jak kozu Lízu. Udělala mi to jednou, ale to jsme fakty podcenili počasí…resp. bylo tepleji, než jsem si myslela a prochajdu jsme dělali delší, tak to se pak svalila na cestě domů asi o dvě ulice dál u jedněch sousedů, co mají před garáží dlažbu a stín a prej…tak já už dál nejdu, ale tak to jsem chvilku počkala a pak jsem jí přemluvila, že už je to domů kousek…

U nás je teda příčina šprajcnutí jedna jediná…už je dle jejího vyprocházkovaná, už všechno co potřebovala očuchala a už jí to tím pádem přestalo bavit. To na ní vidím přesně, jak čmuchalka přestane čmuchat, tak je čas otočit k domovu. A samozřejmě kapitola sama pro sebe…les…tak tam jí to přestane bavit asi po deseti minutách.

Kupodivu v obydlených oblastech je toho na čuchání asi dost, tak tam mi nestávkuje…na druhou stranu my po městě neprocházkujem, spíš je to nějaká večerní čůranda, když už je večer tma a chodíme tam, kde je veřejné osvětlení…a to je fakty tam max půl…třičtvrtě hoďka…co já vim, kdybychom chodili déle…třeba by jí to taky přestalo bavit.

Jako jasně…jsem pán tvorstva, tak by mělo být standard, že zavelím a pes jde, ale…na procházky chodím jen a pouze kvůlivá psům a tak chci, aby moje psy ty procházky bavili. Je mi jedno, že Ginu to baví tak max hoďku, hoďku půl…no tak už nechodim ty 3-4 hodinový, co jsem chodila s berberama…hlavně, že je Gina spokojená. No a Maťulka…vzhledem k tomu šnečímu tempu v jakém jde Gina, tak on toho okolo naběhá daleko víc, takže si myslím, že ani on nestrádá. 

Sardullah
Sardullah 02.10.2024, 17:32:08 xxx.xxx.189.104

Já s pyrenejkou gaučink 😜

No jinak mně je taky záhadou, proč si některý lidi psa pořizujou. Znám i takové, které to venčení vlastně obtěžuje, že musí brát ohled na psa…třeba nesbalim se a nemůžu odjet na víkend a nechat psa bez hlídání doma a podobně…"procházka" opravdu tak max kolem baráku a nebo opravdu jen vylezou před vchod, daj cígo..pes vykoná potřebu a jde se dom…a hlavně tihle lidi, co dle mého nevěnovali výběru psa ani zbla resp. výběr proběhne tak “tenhle pes se mi líbí” a většinou mají doma imitaci originálu, nejsou schopní ani základní výchovy, si potom stěžují, že jejich pes je debul, protože…neumí poslouchat…pořád štěká jak debul …a ještě doma každou chvíli něco rozkouše…

Jako těm lidem se mi chce říct “dobře vám tak, neměli jste si žádnýho psa pořizovat, to není tak, že každej nutně musí mít psa, to není povinnost”, ale je mi líto těch psů, co prohráli v loterii takovýho debulního páníčka.

Sardullah
Sardullah 02.10.2024, 17:10:36 xxx.xxx.189.104
lesnizinka:

Boty…tak ty jsou problém. Sandálky mám 35, aby mi v nich nelítala noha, podzimní boty 36 a občas se mi zouvá pata, zimní a tenisky 37, abych tam v pohodě mohla mít tlusté ponožky a netlačily😉

Tak ony i rifle jsou teď všechny elastické(naštěstí😜) pevné, aby mě to někde vyloženě tlačilo bych nesnesla. Moje mamka nesnáší, když má na sobě volné kalhoty, ne na tělo. Já nesnáším, když je těsně na těle cítím😛

Sandálky mám 35

😀 Raduš..ty nejsi lesní žínka, teď už je to jasný…ty jsi Popelka, ta měla taky pidi střevíčky, do kterých se žádná vdavekchtivázaprince nevešla 😎

Sardullah
Sardullah 01.10.2024, 22:22:27 xxx.xxx.221.216
Fikovnice:

Dnes mi přišla SMS, že jsem spáchala přestupek překročením rychlosti a že mám kliknout na odkaz Výpisu konta řidiče (Ha ha!). Zavolala jsem to Měšťákům a oni že ke mně ihned jedou, a fakt asi za 15min dojeli. Prolustrovali mě 🙂, zadokumentovali a sdělili, že se jedná o aktuálně rozšířenou t.č. a že věc předávají kriminálce. Zrovna šla kolem kámoška a když mě viděla s polišy, zatvářila se zděšeně. Tak jsem jí řekla oč jde a ona kontrovala tím, že se to stalo někomu u ní v práci. Nepředpokládám, že by kdokoli na takový odkaz klikl a otevíral jej, ale pro jistotu to sem dávám…

Zrovna dneska jsem o tom četla na internetu. Já teda na žádný odkazy neklikám, ale je dobrý to vědět, protože člověk nikdy neví, co se v roztržitosti může stát a s tím vědomím, že se toto děje hned zabliká v hlavince varovná kontrolka.

Sardullah
Sardullah 01.10.2024, 22:17:49 xxx.xxx.221.216
Terven:

Děkuju 🙂

Já si tý zkoušky strašně považuju. Zatímco Vikina je profi mazák a kokardy přibejvají jedna za druhou, s pinčovou to není tak jednoduchý.

Záleží, jak se vyspinká, má svoje nálady a démony, občas vypadá úplně zresetovaná a prostě nečuchá- tváří se, že netuší, o co jde. 

Zkoušky jsem se fakt hodně bála, ale měla zrovna lepší den. Čuchala jako profík, suverénně označila - pobrečela jsem si, byl to doják🤗

Obrázek

Gratuluju.. šikulky👍…. ta fotka mě pobavila… kokarda je skoro většatější než pinčová, ale děsně jí to sluší😎

Sardullah
Sardullah 01.10.2024, 12:08:56 xxx.xxx.189.104

Tak u nás se teda dnes ráno nevenčilo vůbec…pastevecká potvora řekla, že už toho má dost, že prostě takhle brzo ráno vstávat nebude (brzo ráno bylo 7:15…odcházela jsem 8:15 do práce)…madam jsem přemlouvala, slibovala páreček za to, že se půjde vyčůrat, ale ani to s ní nehlo, prej..venku prší, tak to už tam vůbec nepolezu….pouze se s  nechutí a s kecama se přesunula z prvního patra z ložnice z postele do obýváku na gauč…a to teda poté, co tam nějakou dobu štěkala jakože “kde jste, ještě budeme spát v posteli” a já na ní volala “Ginuš, já musím do práce, já už nahoru nepůjdu..pojď ty za náma dolů”

… ještě že maj servis 24/7, že je se psy doma syn, protože je fakt super, když potřebujete odejít do práce a pes se odmítá jít vyvenčit…😴.

Sardullah
Sardullah 01.10.2024, 12:00:40 xxx.xxx.189.104
efe:

Mě baví, jak ani neznají správný název plemene, za které toho vořecha vydávají 😂

JJ…bordel kolie je klasika…no u toho pomeraina, tak ono pomeranian…no tak nějaká písmenka holt vypadla nó…🤭

Sardullah
Sardullah 01.10.2024, 07:31:46 xxx.xxx.221.216
Dafi:

jo,su pejskař-ale tohle se jim nepovedlo-plyšová ZOO byla lepčí,nebo mořskej svět,tuleni atd.

Tak Matějíčkovi jako koncovému uživateli se to líbí moc… má mopsíka, jezevčíka, Rexe, hnědou kočičku a světle hnědýho psa… a ještě máme známky na jedno zvíře. Jediné, co je asi nepovedené jsou čumáčky, neboť ty skorem všem odkousl…. v tomhle teda byli lepčí ti delfínci a žraloci, tam nebylo co ukusovat… a teda mimochodem želvička byla propadák.

Z pejsků je nejméně oblíbený Rexík ( takto máme pracovně pojmenovaného toho sedícího ovčáka)… asi proto, že sedí, asi se Matesovi lépe nosí psi stojící.

Sardullah
Sardullah 30.09.2024, 21:51:46 xxx.xxx.221.216
Varaxi:

Pro milovníka aut to asi veselé být může… ale pro mě jsou všechna auta stejná, čtyři kola, jeden volant, kabina. Ani nevím, co mi stojí v garáži. A ještě googlit kontext k videu, které mě naprosto nezaujalo? Jsem doma, zvíře spí, mám čas, ale využít ho umím teda líp.

No holt asi nejsme tady ta správná cílová skupina.

Sardullah
Sardullah 29.09.2024, 19:52:53 xxx.xxx.221.216
Leithian:

Ale ja netvrdim ze to kazdej dela dobre. Ale oznacovat vsechny jako parchanty a mnozaky kdyz ti psi maj vse co maj mit fenka ma stene 1 nebo 3x za zivot sorry to se mi fakt nelibi. Az se nebude pausalizovat nereknu ani fň

Tak já si myslím, že když chci odchovat na svojí papírový feně štěňata, tak proč jí neuchovnit a neodchovat  PP štěníky… 

Nechci házet všechny lidi do jednoho pytle… hnusnou množírnu, kdy psy trpí a odchov vymazlených štěňat na opečovávané, milované feně. 

Nej problém v takových… nazvu to hobby odchov.. já vidím prostě v tom, že takové štěně je prostě pro mě anonymní… nemám šanci cokoliv dohledat, info mám jen od toho chovatele a nemusí být pravdivé…. takže sice mám vymazlené štěně, možná i opravdu čistokrevné, ale nemám šanci dohledat příbuzenstvo. 
Nemluvě o případné další generaci, jejiž rodiče jsou bez PP, to už je prostě no name štěně.

A pořád je tady i riziko, že nalítnu množiteli, který mi prodá štěně umyté, nějakou fenu mi předvede jako matku, pěkně si se mnou o pejscích bude povídat v uklizeném obýváku… on totiž začátečník nemusí vůbec poznat, že něco není cajk.

Prostě za mě štěně bez PP, za určitých okolností, tak max od dobrých známých, přes inzerát od cizích nikdy.

Sardullah
Sardullah 29.09.2024, 16:01:11 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 29.09.2024, 15:33:31

Emko je mimo mojí velikostní kategorii😅

Sardullah
Sardullah 29.09.2024, 15:29:06 xxx.xxx.221.216

My dnes na prochsjdě zatím nebyly… včera jsme vyrazili v poledne. Já si myslela, že v poledne budou lidi dřepět doma u oběda a opak byl pravdou, na to jak chodíme do defakto liduprázdné lokality, tak to bylo jak procesí k panence… potkali jsme asi 10 lidí a asi 4 psy… to tam nepotkáme za celej měsíc.

Pobavil mě pán s borderkou, potkali jsme se na takové uzoučké cestičce a tak na něj volám, že se kousek vrátím a pustíme je, tam se nelze minout bezkontaktně, takže na nějaký očuchání dohde a on, že nemusím, že jestli svoje psy udržím… a tak jsme šli vpřed a pán mi říká “ vy musíte mít ukrutnou sílu, když tak velký psy udržíte” kdyby tak věděl, že kdyby ti psi skutečně chtěli a zabrali skutečně na plný pecky, tak já k němu dojedu v poloze  ležícího střelce. Takže bych tomu řekla spíš vítězství ducha nad hmotou než ukrutná síla.

No nicméně musím konstatovat, že Ginuno tahání a divadelní představení v pubertě, ve mně zanechalo opravdu hluboké psychické trauma a vždycky když vidím psa resp. když se máme minout  na menším prostoru, tak ve mně vždycky hrkne “ ježíši pes” a očekávám problém a je jedno, že už dlouho se ty problémy nekonají.

No a včera večír jdeme jen na čůrandu po naší čtvrti a tři kočky nám přeběhly přes cestu a jeden zajíc… a Gina už šla v režimu koukám odkud vyleze kočka a hele zajíc tvl honem budeme ho sledovat.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 29.09.2024, 15:06:51 xxx.xxx.221.216

Bože … a jsme zase u toho… nikdo netvrdí, že PP chov některá plemena nezmršil hlavně zdravotně a co se funkčnosti týče, ale prosím neříkejte mi, jak je chov bez PP zdravej a jak těm bez PO chovatelům jde o to produkovat povahově standardní a zdravá zvířata… resp. jak toho dosáhnou, když chovají na těch zdegenerovanejch PP psech?

Znám lidi, co odchovali bez PP štěňata a ty svoje vymazlené, socializované, očipované a oočkované odchovy prodali a s novými majiteli jsou stále v kontaktu a jo poskytují to, co bychom mohli brát jsko chovatelský servis.

Ale… možná vy znáte vyjímky,  ale z mých zkušeností se ve všech případech konal výběr tak že, já mám naprosto úžasnou Fifinku a měla by mít alespoň jednou štěňata, tak jí najdeme nějakýho psího fešáka a je to…. tak jestli tohle je nějaká chovatelská práce ve prospěch plemene?

Já mám doma berňáka, což je plemeno, které dle mého ošklivě doplatilo na svojí popularitu. I když si myslím, že se trochu začíná blýskat na lepší časy, že už tačíná být priorita ta délka dožití a zdraví a i zájemci o štěně, kteří se trochu zajímají, tak preferují štěňata z  dlouhověké linie a ne ta, kde příbuzenstvo pomřelo v šesti, sedmi letech na ledviny a rakoviny… což mimochodem zjistím a info seženu proto, že si můžu předem prostudovat rodokmeny rodičů.

Nikdo mi nezaručí, že můj Mates se dožije třeba 11ti let, že mi neodejde relativně mladý…ale  u bez PP psa tohle riziko nemůžu ani minimalizovat… a upřímně štěně berňáka bez PP bych si nevzala ani od nej kámošky, když i mezi papírákama se musí vybírat.

Ráda bych řekla, ať si každej dělá co chce, ale nějakého neznalého zájemce o štěně tohle může nahnat právě do těch množíren a to přeci nikdo nechce, množírny a překupníky nechceme a jak se jich zbavíme, no díky našim zákonům je jediná cesta… nekupovat … 

Sardullah
Sardullah 29.09.2024, 13:16:32 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 26.09.2024, 09:17:21

Holky děkuju, ale lidi jsou na tom i podstatně hůř já řešim jen prachy, resp. neprachy mé drahé polovičky…
Tak nestahujme kalhoty, brod je ještě daleko a může být i hůř. Hlavně, že jsem zdravá a můžu se starat.  

Dřív jsem na tohle měla Sáru… se Sárou zvládnu všecko, Sára se starala o mě… držela mě v psychické pohodě a v pocitu permanentního štěstí, ať se děje cokoliv, teď mi kupodivu pomáhá Ginin… jak to nazvat… cynismus, mámtovpi..smus… 

Sardullah
Sardullah 29.09.2024, 10:42:20 xxx.xxx.221.216
Leithian:

Nechte je žít. Pokud je štěně očippvaný a oockovaný a odčervený tak je to cajk. Smiřte se s tim. Ne každej chce lítat po výstavách honit kde je jakej rozhodčí aby byl hezkej posudek a nemá nerva na byrokracii a kamarádíčkování v klubech. A to je taky holý fakt. Nedělejte že to není

😵…. no tak tohle je přesný, přesně argumenty prodávajících a tohle tak nějak člověk slýchá od lidí, kteří si chtějí koupit štěně… nechceme na výstavy, tak nepotřebujeme PP.

Tohle přeci nemůžete myslet vážně.

Sorry jako… uchovnit PP psa se dá u některých plemen sfouknout během jednoho dne, teda alespoň dřív to šlo…ráno proběhne bonitace a pak výstava a ani nemusí být ten pes výborný. Jo jasně, trochu složitější je to u psů, kteří k chovnosti potřebují zkoušku z výkonu, ale teda na druhou stranu musím říct, že to taky nebývá ta nejsložitější zkouška na světě. No a pak eventuelně nějaká povinná vyšetření a je to… nemusím se s nikým nikde kamarádíčkovat, k chovnosti nepotřebuju, aby byl můj pes interšampion a mistr světa omeleta.

Já nejsem žádnej PP fanatik, sama jsem měla 2 křížence a 2 psy bez PP a s klidem můžu říct, že bych psa bez PP nikdy nepořídila od cizích lidí na nějaký inzerát…a to si myslím, že nejem úplný trdlo makový kynologický, ale sorry… dotyčný mi může nakecat kde co, štěně nemá PP a já tak nemám šanci si tudíž cokoliv ověřit.

Takže buď ty lidi, co od nich pořídím bezpapíráka znám a tudíž vím, že informace od nich jsou pravdivé a vím, co si to domů pořizuju, třeba v případě kavkazandy, že její papírová matka je na kavkazana nestandardně hodná k cizím lidem, její otec má dle mého sice standardní povahu a vypadá z mého pohledu jako kavkazan, ale pro změnu nemá papíry, u ovčandy, že její matka nebyla uchovněna, protože byla přerostlá v obou případech majitelé vlastnili i otce štěňat a nehoda…. nemělo by se, ale stalo se…jenže to vím, protože ty lidi znàm, protože znám jejich psy a kolikrát ta fena měla nebo neměla štěňata, ale když mi tohle bude vyprávět nějaká anonymní Nováková z Horní Dolní. No a nebo si pořídím papíráka, kde je šance di informace ověřit, juknout ny odchovy, příbuzenstvo, prolustrovat chovatele a to riziko, že nalítnu se dá minimalizovat.

A pak ještě jedna věc, taky častý argument… bez PP štěňata jsou levnější, protože bez PP chovatelé to nedělají pro prachy…. trochu mi v tom případě přijde zvláštní, že v inzercích nacházím inzeráty na zaručeně čistokrevné bezpapíráky na plemena dobře prodejná, po kterých je aktuálně poptávka a co mi hlava nebere v často naprosto nestandardních barvách… kdepa se nám ty nestandardní barvičky vzaly?

No a pak nám tady brečí a vzteká se majitel bez PP štěněte, který přeci nebude dávat nekřesťanský prachy za papírový štěně, když nechce chodit na výstavy… že je takovej a makovej problém a zjistil, že štěně je z množky a najednou je z něj rytíř v blyštivé zbroji, co vyráží do boje proti té množitelské zrůdě.

Já si připadàm jak debul, protože se snažím šířit osvětu, aby lidi z neznalosti nekupovali  štěňata z množíren a vy, která ty informace máte, tak defakto doporučujete bez PP čistokrevná štěňata kupovat… bez PP chovat… to fakt nechápu.