Aktuálně: 3 711 inzerátů210 563 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 09.10.2024, 16:03:33 xxx.xxx.189.104

tady toho teda zase naskákalo🤪…už nenajdu příspěvky na který jsem chtěla reagovat…a už si vlastně ani nepamatuju na co jsem chtěla reagovat..

v paměti mi utkvěl jen seriál Černá voda…to jsme teda s manželem rozkoukali a už to teda dokoukáme, jak to dopadne (doufám, že dopadne)…tak vážené tohle je pro mě seriál pro “náročnýho diváka”…soustavně se s manželem vzájemně uvádíme do aktuálního děje a vzájemně si připomínáme co, jak, kdy proč atd. Jako myslela jsem, že retrospektivy zvládám, ale tady si teda občas zaplavu…a celkově mi to přijde celý takový divný a upřímně je to poslední severská detektivka na kterou koukám…si chci u televize odpočnout, přemejšlet a soustředit se musím celej den, tak chci alespoň večer u telky vypnout.

jo teď jsem si vzpomněla…tuším, že Bobča se ptala na něco přírodního na spaní..

tak teda já jako chronický nespavec (i když u mě to asi není úplně nespavost, ale spíš to, že jsem v podstatě sova a vyhovoval by mi režim usínat tak kolem třetí ráno a spát až do oběda)…takže vyzkoušela jsem kde co, mlíko, několik preparátů s melatoninem a nebo s bylinkama nebo v kombinaci, meduňku, dokonce i ty usínací techniky s dýcháním a pravá ruka je těžká uvolněná……bohužel se před spaním neumím oprostit od myšlení…mozek jede na plný obrátky a já si připadám, jak v tom blbým vtipu, jak teda počítám ty ovečky, co jdou přes lávku a ta poslední, co přechází mi říká “dobré ráno”…mě fakty vypne jenom hypnotikum, bohužel je to návyková sranda a nedá se to brát nonstop a doktorka mi to samozřejmě píše v omezeném množství…kdybych to mohla brát denně, tak by mi to dost usnadnilo život…

Sardullah
Sardullah 09.10.2024, 15:28:33 xxx.xxx.189.104
Daja:

Hmm tak to mi zase nevadí, já ráda.

Dája

Šťastná to žena  😊…já už z toho česání “vyrostla”

Sardullah
Sardullah 09.10.2024, 07:37:13 xxx.xxx.221.216
Daja:

Dobré ranko😄,

VAU tak ten je krásny👍a až budu velká holka tak si taky koupím Briata👏.

Dája

No já už za tou krásou vidím hromadu práce a často nepraktičnost… měla jsem afgána a každodenní procházky v terénu znamenaly namotané větvičky, bodláky, i spadané listí byl v některých případech problém. Nevím .. možná briardí srst bude praktičtější.

S těma načesanýma šampionama snad choděj jen po chodníku, ale každej den louka, pole, les, tak to se s tou dlouhatánskou srstí moc neslučuje … já nakonec chrťáka ostříhala tak na 15-20 cenťáků délky srsti a byly jsme spokojení oba.

Sardullah
Sardullah 08.10.2024, 19:24:10 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 08.10.2024, 17:57:28

Ach jo… chudáci psi.. co je to za život…😕

Sardullah
Sardullah 07.10.2024, 22:36:04 xxx.xxx.221.216
orionka-2:

Taky jsem viděla - na tričku. Po pěšině za sebou turisti, poslední, no kdo bývá poslední ? A nápis : “Nebuďte zlí na své obézní kamarády, jednou vám můžou zachránit život”. Za posledním tlouštíkem už byl jen medvěd. (Docela morbidní vzhledem k situaci na Slovensku )

No a já pořád proč jsem tak oblíbená v kolektivu… tím se teda lecos vysvětluje, teoreticky bych mohla někomu zachránit život.

Sardullah
Sardullah 07.10.2024, 21:59:31 xxx.xxx.221.216
Plaka:

Naprosto chápu malé psy, že se předem někdy snaží zastrašovat a dělat hrdiny. Zároveň nesnáším majitele malých psů, kteří nechají ty své blechy zvesela poskakovat směrem k velkým psům. Sardullah to napsala dobře. Já si jistím své velké zvíře na vodítku, v hubě si žmoulá míček, aby nemusela žvýkat čivavu. A čivavka poletuje čubě za patama a ječí, panička ječí o kus dál “držte si to zvíře”…

Tohle se mi teď už moc nestává, poněvadž procházkuju buď mimo civilizaci, ale musím říct, že i za ných mladých let takoví majitelé malých psů byli… akorát to jebyly čivavy, ale pudlíci. Běžně se mi stávalo, že ovčanda šla na vodítku u nohy s nasazeným košem, opodál se vybavujou dvě ženský, od nich vystartuje pudlík a z bezpečné vzdálenosti ječí… ovčanda si ho chvíli nevšímá… pak jí dojde trpělivost … otočí hlavu a hlubokým hlasem řekne BAF… pudl začne ječet s běží se schovat k paničce a já dostanu pojeb, ať si tu potvoru držím.

Přestože pořád tvrdím, že za mých mladých pejkařských let to bylo takový víc na pohodu… tak třeba tohle se mi párkrát stalo…. a ovčanda neměla na pudli averzi, byla zvyklá na smečku sídlištních pudlů a neměla s nima problém… 

To ale nemůžu říct o frbulovi, … ten mi vyběhl na ovčandu, když byla štěndo, než jsem stačila zasáhnout, tak se chudinka počůrala a majitelka se smála, že jejího geróje se bojí i vlčák (tehdy se tak říkali NO), ale když ovčanda vyrostla, tak to na mě ječela, ať si jí držím, že se Grandík bojí.

Jako já chápu, že se majitelé malých psů bojí velkých psů, kteří nejsou pod vlivem majitele… já zase všechny svoje špatné zkušenosti mám s majiteli malých psů.

Teď teda naštěstí žiju ve světě slušných a vzájemně ohleduplných pejskařů ať už s malými nebo velkými psy. A teda nejvíc vtipný je, když tomu malýmu nevychovancu dávají za příklad mojí bílou Kanimůru… to fakt pobaví, když ona je na tom s poslušností na 4~ 😂

Sardullah
Sardullah 07.10.2024, 20:37:00 xxx.xxx.221.216

Malí štěkající psi… z mého pohledu každý malý štěkač nemusí mít nutně špatnou zkušenost. Může to být třeba nedostatečnou socializací, nesprávným vedením páníčka, povahou, co mu byla dána do vínku… prostě se bojí nebo je hodně nejistý, tak preventivně dělá bububu.

Jako nebudu dávat jako příklad Sáru, co by si takovou drzost nenechala rozhodně líbit, což předvedla jako půlroční, když na ní vyběhla řvoucí krysařice… naštěstí ani radikální Sára nebyla zabijáckej magor a tak praktikovala jen přidržení krysařice na zádech s příslušným hlasovým doprovodem… krysařice skončila jen brutálně oslintaná.

Ale vidím to na Gině… ta má ke psům kladný vztah, v pohodě se pozdraví i s jorkšírkem a pokud se jí něco nelíbí, tak prostě zavrčí, aby dala najevo nevoli. Ale i tahle velmi přátelská psí holka po nějaké době ztratí se štěkačem trpělivost a taky si zařve…. už tohle ale může být pro malého psa další špatná zkušenost.

Jako majitelka velkých psů mám bohužel větší zodpovědnost a nemůžu absolutně dovolit to, co často předvádějí pidi psi… nemůžu si dovolit, aby můj pes táhnul na vodítku jak lokomotiva a řval na psi a často i na lidi… to teda nevím jak by na mě lidi koukali. A musím mít soudnost… nemůžu k malým psům a to ani k těm, co nemají s velkým psem problém ,pustit svýho sluníčkovýho berňáka, protože hrozí riziko, že by je ten můj dobráckej slon v porcelánu podupal.

Takže kolikrát jen skřípu zuby nad tou nespravedlností, že já musím mít svýcpsy vychovaný ale spousta majitelů malých psů si s tím hlavu neláme a jasně čivava mi moje psy nezahrdlí a mě fatálně nezraní, ale není to příjemný, když jdu třeba bez psů a vyběhne na mě štěkající mini… a páník tak max okřikne, bez úspěchu, ale nijak zvlášť to neřeší a já jsem třeba člověk, co se malých psů boji.

Mezi majiteli velkých psů jsou často debulové, bohužel mezi majiteli malých psů jsou často ignoranti, kterým je šumák, že jejich pes obtěžuje svým chováním ostatní. 

Sardullah
Sardullah 07.10.2024, 17:46:56 xxx.xxx.221.216
sutrik:

Úplně nejhorší je, že musíme o tomhle vůbec přemýšlet. Protože se to děje, a děje se to často ☹️ 

Nezodpovědných majitelů psů přibývá. A u pidipsů je o hubu, i když si přiběhne těžší pes “jen hrát”. Bonnie už preventivně ječí, když k ní rychle běží větší pes. Ono stačí párkrát být hravě pošťouchnuta tlapou většího psa. A z malého socializovaného psa se stane preventivně štěkač na všechno velké. Naštěstí tak daleko ještě nejsme. 

Bonnie už preventivně ječí, když k ní rychle běží větší pes. Ono stačí párkrát být hravě

No a to může být začarovaný kruh, malý pes preventivně ječí a velkýho právě to ječení může provojovat.

Sardullah
Sardullah 07.10.2024, 15:57:09 xxx.xxx.221.216
impact:

Jít se svým malým psem a stát se mi taková situace, tak se rozhodně nebudu dívat na to, jak ho dva rotvajleři škubou na mraky… Možná je to hnusný a krutý vůči těm chudákům rotvíčkům, ale bohužel. Můj pes má přednost. Navíc mám na sobě léty ověřené to, že v krizových situacích reaguju s chladnou hlavou a hroutím se až zpětně. Takže by to měli z fleku spočítaný..

Jako tady nejde o to, že by se člověk žinýroval, aby při obraně svýho psa neublížil agresorovi… ale v životě jsem nezažila napadení psa… neumím si představit, jak bych zpacifikovala dva rotvíky… snad jedině ten paralyzér, fyzicky bych to stopro nedala.

Sardullah
Sardullah 07.10.2024, 15:05:34 xxx.xxx.221.216
Bobca:

Jani,a jak se pak zjistí,žes třeba něco neoskenovala? jak procházíš pokladnou?..Předpokládám,že to je v Globuse,že si sama oskenuješ,co dáš do vozíku..Vysvětli mi princip prosím..A jak zelenina třeba?Dík.

Náhodně je prováděna kontrola nákupu, když ukončím skenrem nákup, tak mi buď mám zelenou a jdu platit a nebo oranžová (žlutá) obrazovka s nápisem, že bude kontrola, někdy se mi stane, že mě kontrolují dva nákupy po sobě, někdy třeba zase měsíc žádnou kontrolu nemám…zkontrolují cca 5 položek z nákupu, zda mám naskenováno a když cajk, tak jdu platit…když najdou nějakou, co naskenovaná není, tak kontrolují celej nákup…to se mi jednou bohužel stalo, že jsem zapomněla naskenovat toustovej chleba…hluboce jsem se styděla a litovala tu pracovnici, protože jsem měla fakty nákup asi za 4000,- a ona to musela všechno překontrolovat.

Pokud něco naskenováno není a není kontrola, tak to nezjistí nikdo.

Pro mě je tenthle způsob nakopování super…za prvé nemusím u pokladny, ať už s obsluhou a nebo samoobslužné vyndavat někam zboží z vozíku…za druhé na skenru se mi nákup sčítá, takže vidím za kolik kaček už mám nakoupeno….před výplatou pro mě rozhodně důležitá informace😏…a za třetí, když chci koupit nějaké zboží a jak na potvoru tam není cena…tak ho prostě naskenuju a cenu hned zjistím. Dokonce si nákup můžu skládat hned do tašek….a hlavně opravdu se stává velmi vzácně, že jsou obsazené všechny pokladny…teda to se mi stalo asi jednou….tím pádem žádné čekání, žádné zdržování…zaplatim, odcházim….a minule mi tam dokonce naskočila sleva na celý nákup…ušetřila jsem asi 600 korun…a to potěší.

Sardullah
Sardullah 07.10.2024, 11:52:32 xxx.xxx.221.216

Mě na tom všem fakt štve ( použila bych více expresivní výraz, ale nechci být sprostá), že nemám na debulní majitele absolutně žádnou páku… a pokud vezmu ochranu do svých rukou, tak to odnese pes, přestože by si páníček zasloužil minimálně na přesdržku… možná by to bylo nejúčinější, než nějaký přestupkový řízení, pokuty… pěkně pětadvacet rákoskou na holou a on by si pak rozmyslel otevírání brány na dálku a psi vyběhnou a napadají… myslím, že když ne napoprvý, tak na podruhý, potřetí, když by měl rozsekanej zadek, tak byste viděli, jak by to najednou šlo… psi už by za bránu nevyběhli nikdy.

Sardullah
Sardullah 07.10.2024, 08:58:04 xxx.xxx.221.216

Nevím kam s tím, tak zkusím zde, třeba sem zabrousí někdo z okolí a nebo dàl nasdílí….

Obrázek
Sardullah
Sardullah 07.10.2024, 08:44:15 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.10.2024, 08:36:40

👍…. Bobčo, tak opět jste nezklamala… asi mám podobný smysl pro humor jsko vy, protože váš výběr mě vždycky hodně pobaví… tak díky,…

Sardullah
Sardullah 07.10.2024, 08:25:35 xxx.xxx.221.216
Xerxova:

my dneska zcela neplánovaně za humny sdíleli kus trasy s extrémním během Spartan. Tisíce běžců funělo kolem nás, tahali břemena, ručkovali, padali, házeli oštěpy… a my si v klídku sbírali hříbky. Jen Yodu jsem nepustila, aby se někomu nepřimotal pod nohy - i když řada hlavně závodnic si ho chtěla půjčit (hlavně ve stoupáních)

aby se někomu nepřimotal pod nohy

Pod nohy? To bych se nebála, to by musel Yoda před tím závodníkem omdlít a zůstat ležet, aby se přimotal POD nohy😜

Sardullah
Sardullah 06.10.2024, 08:51:41 xxx.xxx.17.248

Jako netvrdím, že všichni moji psi nosili bezpodmínečně košík, ale tak když je to potřeba,  nevidím v tom problém.

Za mých mladých let to bylo i takové znamení, že pes nemusí být úplně přátelský.

Moje ovčanda nosila koš při pohybu na volno, poku jsme byly v civilizaci a to přestože byla stopro ovladatelná.

Čubina nikdy nebyla kontaktní k cizím a od určitého věku se dost ostře ohradila, když jí někdo cizí pohladil… samozřejmě bez dovolení, neboť na naší planetě existujou lidi, kteří si z nějakého důvodu myslí, že jsou ti nedotknutelní vyvolení, že mají dar a díky tomu je milují všichni psi na světě a díky tomu tedy můžou beztrestně a bez dovolení chmatat na každýho cizího psa, aby to nám, obyčejným smrtelníkům dokázali. A pokud takovému člověku řeknete, ať vašeho psa nehladí, že na sebe nenechá od cizího sáhnout a mohl by kousnout, tak tím spíš vám chce dotyčný dokázat, že všechny lidi na světě jo, ale jeho ne, že bude můj pes rád, když on ho pohladí…takového člověka moji psi vždycky vyvedli z omylu… tedy ti psi, co se skutečně nechtěli kamarádit a už vůbec ne fyzicky… moji psi jsou totiž spravedliví a mezi cizáky nedělaj rozdíl… no a druhá kategorie jsou samozřejmě děti.

Berberka Sára nosila koš taky kvůlivá její reaktivitě na psy, kvůlivá tomu, abych já byla klidnější a kvůlivá psím sebevrahům, košík neměla jen tam, kde jaem viděla široko daleko a nehrozilo, že k nám přiběhne zčista jasna pes.

Vůbec nechápu, že může existovat někdo, kdo má psa, který je agresor nebo za určité situace může ostře ohradit, může být hodně ochranitelský atd atd a pes chodí bez náhubku a to třeba přesto, že už pes nějaký incident měl.

Sardullah
Sardullah 05.10.2024, 17:58:08 xxx.xxx.189.104
lesnizinka:

Jak už jsem psala u Nikči ne, že bych přesně věděla, co jsou kalorické tabulky, ale už jsem koukla. Takže kalorické tabulky, jsou prostě staré známé kalorické tabulky, nic nového pod sluncem😛 Když se to teď vytáhnulo, já myslela, že je to něco jako, že úplně nového, nějak speciálního. Nějak si nedovedu představit, že já bych si zapisovala jídlo a přepočítávala ho na kalorie atd. Já nejsem schopná ani zapsat denně teplotu. Snaha byla, ale ujal se toho puňťa muž, protože já bych to zapsala možná jednou za týden🙄 Vzít si denně tabetu HA je maximum, co zvládnu😉 (i na tu někdy zapomenu🙄) 

Teda kebab dieta by byla super😉 hlavně nám fakt písni, čeho jsi se dopátrala!👍 Jestli funguje😛 jdu do toho🤪 Jsem přesně jak Nikča, když vidím jídlo, prostě nedokážu si nevzít ba co, nedokážu přestat, dokud všechno nesežeru🙄 (nebo neprasknu😜)

Tak mě kalorický tabulky pomáhaj…používala jsem je i v minulosti…jednou týdně si k tomu dřepnu, naklikám si tam jídla..jídelníček na celej tejden,hned vidím, kde ubrat, kde přidat a pak nemusím přemejšlet, jen to připravím dle toho svýho rozpisu. Takže nezapisuju, co sežeru, ale dělám si plán dopředu a dle toho žeru.

Problém u mě je, že já za normálních okolností nejím…já jsem přesně ten případ tlusťošky, co je podvyživená…celej den nežeru, večer zbochám rohlík, ohřeju si k tomu párek a to je celý moje jídlo a naopak, když jsem doma, tak musím něco dělat, protože jak si lehnu k televizi, tak bych hned něco zmetala.

Vždycky mě nakonec dostihne moje lenost a zase přestanu jíst…no a hlavně s pitným režimem jsem teda na štýru…ale když se snažím zhubnout, tak se snažím vypít 2 litry vody denně…víc nedokážu.

Fakt vtipný je, že jsem kdysi dávno…a to dokonce už jsem měla dvě děcka…vážila 50 kilo a připadala jsem si tlustá…a jako nedělám si hlavu z toho, že jsem oplácaná boubelka (abych to tak kulantně nazvala), ale když už jsem byla váhově dvojitá Sardullah, oproti stavu před 25ti lety, tak už jsem si řekla a dost…magickou hranici nepřekročíš…opravdickej metráček být nechceš a hlavně si teda musíš udělat nějakýho váhovýho fóra, kdyby si zase nějaký kilčo přibrala.

Jako teď jsem dost namotivovaná od kolegy a kolegyně z práce, ty se taky snaží zhubnout (kolega už teda shodil 20 kilo, ale ten snad pije jenom takový ty kokteily…to bych nedala bléééé a kolegyně teď začala s ketodietou…tak to je pro mě taky sci-fi), ale tak motivuje mě to k tomu, že nejsem srabík a nevyprdnu se na to. Vzhledem k tomu, že já mám hubnutí skorem na pětiletku…pěkně v klídku pomaloučku, nechci to, co jsem nabrala za 25 let zhubnout za 2 měsíce…tak doufám, že jim to dlouho vydrží…aby mě furt motivovali pokračovat😂

Sardullah
Sardullah 05.10.2024, 17:06:55 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 05.10.2024, 10:24:30

holky,ká prostr nemůžu držet dietu,protože prostě miluji jídlo😂

Já jsem začala hubnout od půlky července…jedu podle kalorických tabulek, neboť diety a jídelníčky někým sestavené mi nevyhovují…no a jeden den v týdnu mám free day, takže jsem se prožrala k tomu, že jsem zhubla 5 kg (můj imaginární plán je 30 kilo, tak za 3-4 roky)…no a pak klasika, úbytek váhy se zastavil…tak jsem si dala tejden voraz, jedla jsem co jsem chtěla a na začátku týdne začala znovu…jenže jsem teď nonstop v práci a ráno se nasnídat a pak si 3 jídla připravit a nakrabičkovat do práce a večer ještě večeři..tak to nějak časově nedávám…no a tak jsem teď 3 dny na kebabu..na tom zamotaným do té placky, tuším, že dürum…a za ty 3 dny mám dole krásný kilčo…no tak to otestuju ještě příští týden, jestli to není jen náhoda a shoda okolností a jestli to fakt bude fungovat, alespoň dočasně, tak teda přejdu na kebabovou dietu…jsem přežraná, chutná mi to a ještě u toho hubnu…ideál🤪

Sardullah
Sardullah 05.10.2024, 14:55:21 xxx.xxx.189.104
drvodelkafialova:

Je mi líto, ale takové psy by měli bez milosti utrácet. I kdyby se našel nový majitel, nevěřím že pes nebude dál nebezpečný.

Navíc ten pes je strašně mladý a už stihl získat takhle agresivní chování. Moje psi v roce a půl jsem vždycky považovala za víceméně štěňata, tedy v pubertě, silná, ale v zásadě lehce zastrašitelná, když by šlo do tuhého a bylo to potřeba. Tady ten pes už má za sebou i nějaký socializační výcvik, není tedy u majitele, který nemá snahu se mu věnovat. Ano majitelka podcenila hodně věcí, měla se chovat jinak, pes měl mít košík, ale tohle je prostě i plemenem.  Nemám ráda termín bojový pes, ale tohle je opravdu zmršené a nebezpečné plemeno. Tyhle Americké Buly by měli plošně zakázat množit a stávající zvířata všechna vykastrovat.

Moje psi v roce a půl jsem vždycky považovala za víceméně štěňata, tedy v pubertě, silná, ale v zásadě lehce zastrašitelná

No s tou lehkou zastrašitelností…moje pyrenejka nikdy necouvla, nikdy se nenechala zastrašit a to už ve štěněcím věku natož jako 1,5 roční pubescentka. A kavkazanda jako štěně asi ju, to byla takovej plašan, ale už tak určo v osmi měsících už by taky necouvla. Naopak …myslím, že každý útok na ně…byť by to byla nutná obrana…by je vyhecoval ještě k razantnější reakci.

Já mám velký respekt z temperamentu a síly bull plemen obecně…mě tak jen napadlo, jestli by panička toho psa vůbec fyzicky udržela i kdyby se z obojku nevyvlíknul.

Jako co si budem, reakci na cyklisty má spoutu psů…ono se to hýbe, tak to jdeme ulovit. Problém je asi v tom, jak se majitel snaží se psem pracovat…i Gina měla tendence reagovat na cyklisty…teda měla tendence…reagovala na cyklisty a docela dlouho..dneska kolem ní profrčí na stezce cyklista a vůbec si ho nevšimne…tak max, když beru psy ke straně, tak jí tím vyruším od čuchání a to je teda výraz prudy jakože “co je zase?🙄”

Nevím do jaké míry mají tito psi nebo někteří jedinci plemene nějakou agresivitu vrozenou a nevím do jaké míry je to ovlivnitelné výchovou...protože obecně bull plemena jdou tak nějak mimo mě…ale taky jsem měla velmi reaktivní fenu až agresivně reaktivní na psy, cizí psy obecně neměla ráda už asi od půl roku, kdy už byla ochotna tolerovat jen pár psích kámošů, co měla od štěnda a taky to šlo ukočírovat, že jakože fajn, nebudeme se kamarádit s cizíma pesanama, když nechceš, ale budeš se chovat slušně a ne jako agresivní magor.

Tak fajn, neumím toto chování úplně odstranit, tak psa zabezpečím obojkem, ze kterého se nevyvlékne a bytelným vodítkem s bytelnou karabinou, nasadím mu koš a musím si být teda jistá, že ho fyzicky udržím…a teda budu koukat i za roh a do míst, kde třeba nemám šanci si udržet od cyklistů distanc, tak tam nebudu lozit. Jako je to vopruz a procházka je pak asi náročná jak psychicky, tak fyzicky, ale pokud je to reakce jen na ty cyklisty, tak se s tím dá asi nějak žít, když teda nebudu chodit procházkovat na cyklostezku.

Jako kdo jsi bez viny, tak hoď kamenem…taky Sárině rupnul obojek resp. oko, kde bylo připnuté vodítko, taky se mi Gina z obojku vyvlíkla, prostě stane se, že si člověk myslí, že to je cajk a najednou se stane něco s čím nepočítal…naštěstí se nikomu nic nestalo, ale člověk udělá taková opatření, aby se to už prostě neopakovalo…teda alespoň myslím, že normální člověk, pejskař, s trochou selskýho rozumu jo.

Sardullah
Sardullah 05.10.2024, 13:16:51 xxx.xxx.189.104
efe:

Hupi samozřejmě nedosahovala rychlosti border apod., ale za killování na konci se rozhodně stydět nemusela. A ty pohledy a úsměšky ostatních lidí, když jsme přišli na plac a potom ten údiv 😄👍🏻

Já mám takový “raritky” v psích sportech ráda…právě třeba mopsle v této disciplíně , to mi přijde až neuvěřitelný…nebo v agi právě toho chrta…viděla jsem i nějaký video s berňákem, takový trdlo makový, pěkně langsam…a tanec se psem s novofundlandem.

Musím říct, že obdivuju výkony těch super rychlých, super obratných, super poslušných a supr čupr ve všem, ale když nastoupí někdo, kdo se s těmi “správnými” plemeny nemůže srovnávat a nebo to trochu poplete, není dokonalej, ale je vidět, že si i tuhle nedokonalost s páníčkem užijí, že je to baví, tak o to větší to jsou pro mě sympoši a o to víc jim fandím. Neboť ty dokonalé výkony obdivuju, ale tyhle nedokonalé mi vždycky vykouzlí úsměv na tváři a tak nějak pohladí po dušičce.

Sardullah
Sardullah 05.10.2024, 13:03:29 xxx.xxx.189.104
Varaxi:

Bílý anděl nebo bílá smrt, splést by si to mohl kdokoli.

Bílý anděl smrti…já to mám 2 v 1 😎