Aktuálně: 3 707 inzerátů210 474 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 20.11.2024, 18:52:35 xxx.xxx.221.216

Tak Gina si dnes hrála na venkovního psa neboť bylo pro ní ideální počáso… zima, ale zároveň slunečno. Odpolko začalo sněžit, tak jsem rychle letěla na zahradu posbírat exkrementy, aby mi to nezapadalo sněhem… no nezapadalo by, nic se neudrželo.

Teď už Ginuška dávno hajá v obýváku na gauči, na polštáři… nefouká na ní, nesněží… i když na sněhu lehává ráda a zasněžit se nechá… a teda já s mojí náturou musím říct, že jsem ráda, že mám psy v teple a nemusím se nervovat, jestli si ti “pitomci” zalezou do boudy, jestli jim není ziminka.

Sardullah
Sardullah 19.11.2024, 20:52:48 xxx.xxx.221.216

Tak já nejvíc miluju Trosky… vlastně tam ani nic moc k vidění není, ale i ten kraj okolo…❤️

Sardullah
Sardullah 16.11.2024, 15:08:30 xxx.xxx.189.104
megi-the-pes:

Vzteklina bývá psaná na jiné stránce. Ale tohle vypadá jako neplatné, protože tam nemá další záznam po měsíci - další dávku, jak se dává štěkanátkům. 
Takže nemá vůbec nic, protože vzteklina se dává až po tomto dokončeném.

Hustý.

Spíš smutný…jak blbě na tom člověk musí finančně být, když nemá ani na základní, neřku-li povinné očkování …

To mi teď připomnělo, že se musím podívat do očkováku, jak jsme na tom s očkováním vztekliny…abych tady nemoralizovala a sama neměla máslo na hlavě..

Sardullah
Sardullah 16.11.2024, 15:05:27 xxx.xxx.189.104

Tak je fakt, že někdy v seriálu nebo filmu prostě slováci mluví slovensky, češi česky a mě přijde taky lepčí než když slováky předabujou do češtiny.

Sardullah
Sardullah 16.11.2024, 14:38:30 xxx.xxx.189.104

Já jsem na tohle lempl a lehkomyslná…já bych určitě čekala, jak se to bude vyvíjet a k doktorovi bych šla pouze v případě, že by se mi hojení nezdálo nebo by se to zhoršovalo. 

Jako pár kousanců od svých psů… omylem a blbou náhodou a že jsem strčila ruku někam v nevhodný okamžik…už jsem vyfasovala..ti rozvážnější si to uvědomí a nedokousnou, ale někteří jsou moc hrrr a ……ale nikdy mi to teda nešlo pod nehet…a nikdy nebyl problém

Sardullah
Sardullah 16.11.2024, 13:48:34 xxx.xxx.189.104
Fikovnice:

No oni dnešní mlaďasi vůbec neznají třeba slovenštinu, což je logické. Ale slova jako třeba kefka, pečeň, čučoriedka…to by řada mladých nedala.😄

Hele můj synátor umí perfektně anglicky, ale slovenčinu nedává…já už to možná jednou někde psala…

já mu vždycky říkám…"sim tě…jak tomu nemůžeš rozumět, vždyť je to  skoro stejný jako čeština…" a pak koukáme na AZ kvíz a tam.. jak se slovensky řekne lokomotiva na písmeno R…a já .."rušeň" a synátor “no jasně ..lokomotiva…rušeň…to je to samý” a shodou okolností tam bylo ještě, jak se slovensky řekne želva od K a já “korytnačka” a synátor zase…" jo jo, tak mi ještě chvilku vykládej, že je to stejný…"

Tak mě to přijde přirozený, vyrostla jsem v Československu…přišlo mi to přirozený…slovák na mě mluví slovensky, já na něj česky a rozumíme si…ale asi už to není taková samozřejmost…

No já zase umím říct anglicky jen, že jsem krásná a že mám hlad…no a pár slovíček, co tak člověk pochytne, jinak jsem na jazyky debul.

Pokud mám jet do ciziny, tak ideálně tam, kde se domluvím česky…Slovensko, Polsko, Chorvatsko….

Sardullah
Sardullah 16.11.2024, 07:39:06 xxx.xxx.221.216
kometa:

Asi neznají pohádky.

Neznají. Ani pohádky, ani český jazyk. Před pár lety se mě u maturity ptali, co znamená, “macecha spílala”…

To mi přijde úplně děsný… a vlastně i s tou nůší, že děti nevěděly co to je… já měla za to, že to ví každej i dneska. 
Na druhou stranu… já mám v práci hodně mladé kolegy a občas použiju nějaké slovo a oni se mě zeptají co to znamená… a já se vždycky směju, že neumí resp. nerozumí česky, když vysvětluju čechům význam českého slova. Ale ve své podstatě je to smutné. Ale tak zase oni používají v mluvě anglické nebo poangličtělé výrazy a zkratky, kterým nerozumím já…OMG, VTF…LOL😴

Sardullah
Sardullah 15.11.2024, 13:48:33 xxx.xxx.189.104

Tak já FB mám…primárně teda proto, že když si píšu se sestřenkou, tak datlovat to do telefonu nechci, líp se mi teda píšou zprávy přes FB…a teda k této primární funkci se přidalo ještě “sledování” skupiny s pyrenejci, kavkazáky, berňáky a pak ještě nějaká plemena v nouzi…ale tam teda přispívám opravdu minimálně spíš čtu a koukám na fotečky. Občas na FB na mě vyskočí nějaký videjko a tak se kouknu.  Je fakt, že jak doma otevřu noťas, tak mám FB přihlášenej a když vidím, že příspěvek přidal někdo u koho mě to zajímá…jako efe a nebo Lucka, co má tibetský kluky (nick si samo domo teď nevybavím).

Jinak na komunikaci s internetovými přáteli mi FB absolutně nevyhovuje…mám raději formu diskuzního fóra, jako je tady, jako byla fauna.

V práci mám kolegu, co sjíždí videa na FB a instáči docela dost a ten vždycky vyzobe to, co ví, že by mě mohlo zajímat…o pejscích a ty mi přehraje.

Sardullah
Sardullah 13.11.2024, 09:17:56 xxx.xxx.189.104
efe:

Nejhorší na tom je, že Vasil se na procházce (ať je jak chce dlouhá) rozehřeje a doma je nevypnutelnej, to je takovej magor, že kam se na něj všichni hrabou. To je snad lepší ho ven nebrat, to zůstává vypnutej 😄

Viděla jsem video na FB…tak asi by ani nebyl problém ho nechat doma 😂😂😂😂…tak jestli to “nevypnutelnej magor” není pomsta za to, že jste ho donutili slézt z gauče 🤔…jakože, chtěli jste, abych se hýbal, tak tady to máte a příště “bacha na to, co si přeješ”😜

Sardullah
Sardullah 12.11.2024, 22:20:32 xxx.xxx.221.216
Orionka:

Dick Francis Živá investice. Dlouhý úvod z bankovního prostředí, na seznámení s postavami mohl být stručnější. Padoucha jsem odhadla asi ve druhé či třetí kapitole. Důsledně vysvětleno, jak to chodí v anglické továrně na hříbata. Asi i 0pro zdejší koňáky to bude dost divné. Douška - starý kamarád umře, aby se hlavní hrdina mohl konečně dát dohromady s vdovou, když z předchozího vyplývá, že je asi o cca 10 let starší - ta vdova. Takže za mne - už jsem četla lepší Francise.

Áha… já myslela, že máte nějakou novou od Francise mladšího…

Živou investici jsem četla s teda za mě, resp. pro mě to bylo docela zajímavé čtení. Neříkàm, že je to moje nejoblíbenější Francisovka, ale zdaleka ne nejhorší.

Já jednou za pár let přečtu všechny knížky od Dicka Francise, co mám a mám pocit, že budu mít asi všechny a nebo většinu… a myslím, že je pomalu čas je zase vytáhnout… i když já bych je spíš potřebovala teď jsko audio knihy. Od tý doby, co se mi zrak zhoršil tak, že potřebuju na čtení brýle, tak se přiznám, že pro mě čtení není moc komfortní.

No a začnu mojí oblíbenou prvotinou Drahý čas… 

Sardullah
Sardullah 12.11.2024, 14:09:29 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 12.11.2024, 13:54:26

Jo…pauzu to chce, protože takové dny prostě jsou a člověku…neřku-li matce malého mimča dojde energie. Na tohle jsou super hlídací babičky, miminko je umístěno k bábině, popř. bábina dorazí k nám a i když je to třeba na dvě hoďky, tak to neuvěřitelně pomůže.

No s tím spaním…já třeba nekojila, takže i noci při krmení jsem mohla býti zastoupena. Ale spíš se mi povedlo strčit manželovi kočárek, ať se jde procházet..a já upadla v posteli do bezvědomí.

Hele určitě neporadím, neboť moje vzpomínky na miminkovský období jsou moje noční můra…ještě dneska, když vidím reklamy na šťastná miminka, která se jen usmívají, nebrečí a ty jejich “maminky” jak z nich září ta pohodička a láska a …tak si říkám, že by tomu člověk i věřil, že takhle to mateřství vypadá….

Takže alespoň budu na vás myslet, ať je víc těch lepších dní. A vy klidně vynechte činnosti, které nejsou tak důležité…třeba úklid nemusí být precizní, chlap se může zapojit, může si i uvařit a vy prostě, když usne mimčo, tak si s ním schrupněte taky, protože miminko nepotřebuje mít suprově uklizeno, ale odpočatá mamka je fajn.😉

Sardullah
Sardullah 12.11.2024, 13:43:42 xxx.xxx.189.104

Tak já mám akvárko 120x40x50(V) a normálně na desce mám karimatku - takovou tu pěnovou podložku na cvičení…už to tak mám 5 let a bez problémů.

Určitě se prodávají i speciální podložky pod akvárko, ale tohle mi přijde cajk a určitě levnější varianta.

Sardullah
Sardullah 12.11.2024, 11:11:45 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 12.11.2024, 10:16:54

No tak Matějíček je první pes, který si plyšáky neničí a miluje je, furt tahá nějakýho v tlamajzně a Ginu naštěstí nezajímají…teda ona musí plyšáka dostat taky, když přinesu Matějovi, neboť jinak čumí jak sůva z nudlí…chvilku si ho požužlá (popřípadě ukousne nos, což naštěstí nemá na funkci vliv) a za pár minut už jí to nezajímá.

V obýváku kolikrát nemám kam šlápnout, abych nešlápla na plyšáka, když si je maťula roztahá…

Když přijede dcera se svými psy, tak teda plyšáky schováme, protože ti její raubíři by je Matýskovi zničili.

Sardullah
Sardullah 12.11.2024, 09:27:43 xxx.xxx.189.104

Tak dámy…já si myslím, že vůbec nezáleží na tom, jestli je ženská načesaná, nalíčená a vystajlovaná, co se oblečení a doplńků týče…nebo jestli si ráno udělám culík, ksicht si máznu jen krémem, abych neměla suchou držku, navlíknu se do maskáčů..tepláků..apod. Důležitý je, abych se v tom cítila dobře…abych byla já spokojená…aby mě v tom culíku a nenalíčenou nepřeválcovala nějaká udržovaná mňaudáma (a to myslím v dobrém slova smyslu), prostě abych si pak nepřipadala jako chudinka…to by bylo špatně.

A na tohle má dle mého opravdu velký vliv životní styl, společenský a pracovní život. 

Takže buďme sebevědomé a bez komplexů i s nějakým tím kilíčkem navíc, i s tím culíkem a slámou ve vlasech, i v těch teplákách a nenalíčené…prostě spokojené samy se sebou a jestli to tak není, jestli nejsme samy se sebou spokojené, tak je čas s tím něco udělat, zamakat na tom, abychom se my cítily co nejlépe…

Ono totiž spousta těch ženských, které o svůj vzhled pečlivě dbají, to taky nedělají kvůlivá tomu “co řeknou lidi”, ale prostě proto, že ony se pak cítí vnitřně dobře.

A tak to má být…😉

Sardullah
Sardullah 11.11.2024, 23:40:25 xxx.xxx.221.216
Verun:

No ona ta hospodyňka, než by si poskládala ten robot- plus udělala místo na lince, když se vaří a pak to myla raději v některých případech chytne to struhadlo, pokud funguje jak má, na bramboráky mám nasrouháno než vyndám ten robot a sestavím…ale nesmím dát loupat brambory manželovi, to by bylo  až k večeři😂poctivě vyndavá ze škrabky šlupky po jedné…by mě trefilo.

Tak zrovna s robotem jsem nikdy problém neměla… defakto nasadím jen ten středovej… no to udělátko na který nasadím konkrétní struhadlo a už to jede. Vzhledem k té rychlosti a lehkosti jakou postrouhám, nakrouhám hromadu čehokoliv super. A pak to stačí opláchnou vodou… a hotovo.

Řeknu to asi takhle… měla jsem robota moulinex 25 let, do té doby než prasklo držátko těch struhadel… byl to tvrdý plast… tak jsme nakonec robota vyhodili. A těch 25 let si teda poctivě odmakal… používala jsem ho na všechno. Od tý doby, co ho nemám, tak jsem nedělala bramboráky, neboť u nás se dělaly vždycky tak ze dvou- tří kil brambor a s robotem práce na jednotky minut, ručně to nikdo strouhat nechce a s tím elektrickým struhadlem, tak to než bych ty brambory nastrouhala, tak bych dřív skončila v blázinci. 

Sardullah
Sardullah 11.11.2024, 23:40:24 xxx.xxx.221.216
Verun:

No ona ta hospodyňka, než by si poskládala ten robot- plus udělala místo na lince, když se vaří a pak to myla raději v některých případech chytne to struhadlo, pokud funguje jak má, na bramboráky mám nasrouháno než vyndám ten robot a sestavím…ale nesmím dát loupat brambory manželovi, to by bylo  až k večeři😂poctivě vyndavá ze škrabky šlupky po jedné…by mě trefilo.

Tak zrovna s robotem jsem nikdy problém neměla… defakto nasadím jen ten středovej… no to udělátko na který nasadím konkrétní struhadlo a už to jede. Vzhledem k té rychlosti a lehkosti jakou postrouhám, nakrouhám hromadu čehokoliv super. A pak to stačí opláchnou vodou… a hotovo.

Řeknu to asi takhle… měla jsem robota moulinex 25 let, do té doby než prasklo držátko těch struhadel… byl to tvrdý plast… tak jsme nakonec robota vyhodili. A těch 25 let si teda poctivě odmakal… používala jsem ho na všechno. Od tý doby, co ho nemám, tak jsem nedělala bramboráky, neboť u nás se dělaly vždycky tak ze dvou- tří kil brambor a s robotem práce na jednotky minut, ručně to nikdo strouhat nechce a s tím elektrickým struhadlem, tak to než bych ty brambory nastrouhala, tak bych dřív skončila v blázinci. 

Sardullah
Sardullah 11.11.2024, 23:28:22 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 11.11.2024, 22:53:37

Tak to já mám taky oblíbenou značku malovátek… možná se tak narodila, možná je to maybelline😜.

Krátký vlasy jsou děs a nemusí to být úplně krátký střih, ono třeba v mém případě stačí i mikádo. Většinu života mám fakt dlouhý vlasy, ale měla jsem i pár “úletů” s z mého pohledu je to fakt dřina. Přesně střih se musí udržovat, aby to dobře vypadalo… navíc pro mě i hodně práce ráno, protože se mi vlasy kroutí, jak chtějí a povětšinou přesně obráceně než potřebuju. Jo dlouhý vlasy jsou pohodlná záležitost… ráno to nějak zamotáme, zamotáme… použiju pár skřipečků, nějakou sponku a fertig… udělám cop nebo culík a hotovo, ale krátký vlasy, kde tohle udělat nejde jsou pro mě vyšší dívčí.

Jako s tím líčením… vím, že bych to potřebovala, alespoň do práce, ale… ráno to není problém.. napatlám bázi, na to nějakej BB krém, trošku stínů, řasenka, rtěnka, zafixuju fixátorem, aby mi to na ksichtě vydrželo 11 hodin, než dorazím dom, ale večer, když si to mám odlíčit, to sem lenoch, to mě neba.

Navíc mám syndrom suchýho oka, takže mi oči dost slzí a musím si kapat umělý slzy, abych paradoxně neslzela a to je dost nepraktický, když jsem nakreslená.

Zase je fakt, že když už se napatlám, tak si toho okolí povětšinou všimne, protože nejsem tak bledá a celkově pleť nepůsobí unaveně… ono když ty kruhy pod očima zakreje šikovnej korektor, tak se tak nějak ztratí ty probělé noci, kterých jako chronickej nespavec mám požehnaně. 
A teda co si budem, pořád jsem ženská a mojí ženskou dušinku potěší, když jí někdo řekne, že jí to sluší… kdybych nebyla líná, tak bych to třeba mohla poslouchat častěji.

Sardullah
Sardullah 11.11.2024, 21:55:08 xxx.xxx.221.216

Tak já a kadeřnice… tak “ za mlada hodně, protože blond vlasy mi nerostou samy popř. melír. Teď už léta mám svojí hnědou barvu. Jo sem tam šedivej vlásek je, ale koupila jsem si kondicioner od plantur… nebo jak se to jmenuje, ne hnědý vlasy a ten ty šediny schová.

A co se stříhání týče… mám vlasy dlouhý do pasu, sem tam střihnu konečky. Za normálních okolností nosím culík nebo něco drdolovitýho. … no a zcela vyjímečně, když se chci “ ukázat, tak rozpuštěný, ale… já mám vlasy vlnitý a jak do toho šmátnu kartáčem, tak je z toho krep. Takže jsou dvě varianty… buď si večer umyju hlavu a upletu ještě z vlhkých vlasů pár copánků, ráno rozpletu, protřepu a fertig. Pokud chci mít vlasy rovný, ale s objemem, tak to znamená mytí.. tužidlo, tepelnej filtr, foukání a následné žehlení… práce tak na dvě hoďky…. tak to provádím tak 4x do roka dle hesla “jestli to máš, tak to ukaž”… to většinou provádím na nějaké srazy a ve svý podstatě kvůlivá ženským, abych se cítila dobře, to taky odkládám maskáče a jdu převlečená za ženskou. Poněvadž a protože kvůlivá chlapům stačí, když je člověk trochu obdařenej a podpoří to třeba ještě push-up podprdou a vezme si výstřih… většině chlapů je pak jedno, co má člověk na hlavě a jestli má nějakej ten špíček navíc.

A vůbec, můj chlap říká, že správná ženská v zimě zahřeje a v létě udělá stín… a to asi splňuju.

A mimochodem, když dneska kolikrát vidim ty mladý, tak to i já se svejma kilama jsem proti nim modelka… ale teda takový sebevědomí nemám… ono se to navlíkne do legín, že jim prosvítá celulitida a špeky na břiše neřeší, klidně si vezmou krátký topík…. a já budu mít ve svým věku komplexy… tak to ani náhodou😜