U nás dneska sněžilo, jen chvílemi se udržela slabounká vrstvička na trávě, spíš tak pocukrováno. Ale je to víc voda, než sníh. A furt tu mám ty hrnky 🙂
Příspěvky uživatele
Fatia
Nám chytnul na chalupě kompost, ale asi od uhlíku z kamen. Popel vybraný z kamen byl dva dny v kovovém kýblu, pak důkladně prohledán, jestli ještě nedoutná (nedoutnal, kýbl studený) a vysypán na kompost. Za den volal soused hasiče, když už hořel plot. Naštěstí okolo nic jiného než ten plot není.
Myslím, že vymýšlíme již vymyšlené. Na mnoha zájmových fórech se diskutuje a debata často odbočí jinam. Někdy k jiné odborné záležitosti, někdy k tlachání a občas k hádce.
Proto v diskuzích existuje moderátor, který debatu mimo téma přesune do správného chlívku (a uživatelé prostě nadále diskutují dál, o gramatických aspektech bílého joguru se přece může diskutovat i v diskuzním vlákně s jiným nadpisem než bílí jogurt) a případně naprostý balast jednoduše promaže. Ano, jakýkoliv zásah moderátora je často komentován, smazání i zákony porušujícího příspěvku provázejí výkřiky o cenzuře… Jediná cesta, jak se s tím vyrovnat je sebevědomý, ale spravedlivý moderátor s koulema. Aby vydržel tu občasnou hromadu hnoje, co se na něj snese.
Samoregulace uživatelů nefunguje, tady ani jinde.
Já také nedávno kupovala novou matraci… a tedy z prodejny prospanek jsme byli nadšení (Praha Zličín). Paní se nám věnovala tak, že jsme vážně začli uvažovat o úvěru na matrace za bratru několik desítek tisíc. Protože se na nich leželo krásně, rozdíl oproti levnějším byl markantní, paní mluvila velmi poutavě o kosmickém materiálu, polštář z téhož materiálu byl ten nejlepší, co jsem kdy zkusila… Když jsem namítala, že moje auto má hodnotou stejnou, jak by nás stály ty super matrace, dorazila mě (pravdivým!!!) argumentem pro koupi. A kolik času denně v tom autě trávíte? a kolik v posteli? Má pravdu, až vyhraju sportku, koupím si tu perfektní a ideální matraci. Věřím, že je to věc, co mi změní život, ale teď bohužel ještě ne ☹️ Klobouk dolů k obchodnickým dovednostem paní prodavačky, vážně nás nalomila a doteď je nám líto, že jsme jí neudělali kšeft, provizi z prodeje by si rozhodně zasloužila.
Lesnizinko, z umělých oplodnění je asi 5 % těhotenství, již asi 15 let se do ženy vkládá pouze jedno embryo (u pokusů ivf hrazených že zdravotního pojištění). I když se používalo více informací embryí, tak pravděpodobnost dvojčat se zvedla asi o 20 %. Čísla dohledatelna na 3 kliknutí, pozor na to ohýbání statistiky
Přitom když je Boubina s letní úpravou, je to normální pes, včetně hlavy, 4 nohou a ocasu 😂
Já to pochopila jako řešení pro region, ne obec. Ale nejsem místní. Každopádně myslím, že hromada bordelu před barákem/za vsí klidně nějakou dobu vydrží, to není věc, která se musí vyřešit dnes, ani zítra, klidně to může být za měsíc. Ono narozdíl od povodní v roce 1997 už tohle prostě umíme. Myslím starosty, veřejnou správu, hasiče, vojáky… těch pohrom s hromadami odpadu už bylo několik a umí se to. Někde jsem zaznamenala i informaci, že v případě nedostatku kapacit skládek se jedná i s polskou stranou, tam to tedy naráží na nějaké legislativní překážky, vývoz odpadu přes hranice je nějakým způsobem hlídán a regulován. Což je asi dobře, v dobách “míru” nechceme, aby nám sem Němci/Poláci… vozili náklaďáky s odpadem.
Sarah01:Drtička? A kde? Každá obec má místo, kam se odpad sváží, jsou to obrovské hromady, které zatím nikdo neodváží.
Mluvil o tom jeden ze starostu, že s likvidací odpadu o pomoc nezadají, že mají zajištěno… teď asi nedohledam, který přesně to byl.
I kdyby vám ta parta při odjezdu ukradla tekevizi, co jste odstěhovala do patra? Kdyby to byli nezletilí středoškoláci, za které by jste ještě byla zodpovědná, že se jim nic nestane? Kdyby vám sousedovic dobrovolnici zacpali svými auty jedinou příjezdovou cestu k vašemu domu?
Na likvidaci odpadu je v regionu zapůjčená drtička (aby se objem odpadu zmenšil), následně to půjde na skládku
Změňte zdroj informací. Já četla a slyšela dobrovolniky ano, ale ne živelně. Prosím, registrujte se u neziskových organizací. Protože taková masivní pomoc je opravdu třeba zorganizovat. Když přijede 100 lidí a to 60 auty, kde zaparkuji? Z těch 100 lidí si jen 60 přiveze holiny a pracovní rukavice. Na 100 lidí budou mít k dispozici 20 lopat a 4 kolečka. A někdo je bude muset v horším případě ještě krmit.
Fíkovníce, mám v databázi i více matoucí fotografie…
megi-the-pes:to je bouvier
Ta moje? Ta může být cokoliv, skoro 😂 briard, když jí v zimě nestříhám. Knírač, když se slečna strihacka snaží, bouvier, portugalský vodní pes, černý ruský teriér… na většině fotek vypadá jak černý flek s jazykem nebo hromada chlupů
kometa:Neo něco se to jmenovalo, myslím
Neostomosan. Dryák, ale nic účinnějšího neznám. Navíc je levný.
Jo, to je ono. Smrdělo to jak ropa, ale levné a účinné to bylo.
Jé, Zrzavci, to je nápad s tou peřinkou. Lze si objednat osobní obrázek na míru? Chci Boe a nechám si ji na vlastní náklad vytisknout na triko a na mimino (jako na oblečení pro mimino 😇) Dovezu ti za to hrnky až na plot!
Bobca:jsem si vzpomněla,se tu řešily blechy..nikdy jsem neslyšela,že by byla zablešená domácnost od zvířete,co má blechy…Já myslela,že musí mít teplo,tak že musí mít nosiče..zvířátko…kdysi jako děcko jsem byla asi pokousaná od blechy,bo máma mi říkala,že jak jsou 2 kousance vedle sebe,a o kousek dál další,tak to by měla být blecha..Kdysi jezdily vlaky s těma polstrovanýma sedačkama(přímo křeslama) v kupé-se jim myslím říkalo blešáky…Mívali jsme až 7 koček,ale já si nepamatuju..asi ano,ale šlo to mimo mně..
Já to zažila, v baráku dva psi. Lidi štípance neměli, blechy dávaly evidentně přednost psům. Trvalo nám dobré dva tři měsíce blechy zlikvidovat. Psi již ošetření (jeden měl obojek a druhý spot-on), přesto vždy po týdnu až dvou odchycena další blecha. Takže znovu úklid, vystříkat chemií, vše vyprat… a pak zase… a zase… Nakonec pomohl nějaký roztok od veterináře, po naředění se v tom vykoupali psi a nastříkalo se to všude, vytřely podlahy a další povrchy… Neo něco se to jmenovalo, myslím. Asi hrozný sajrajt, ale my už byli zoufalí.
Lesnížinko váš boj. Máte nádhernou zahradu, krásný barák… A bleší farmu. Já se prostě jen divím. Svá zvířata máte ráda, přesto je z nepochopitelných důvodů vystavujete riziku. Sotva jste vytáhla kocoura z jedné nemoci, necháte ho zablešit a neřešíte to. Bleší štípance jsou nepříjemné i pro ty kočky. A to pomíjím nemoci, které kočká mohou přivodit. Chápu, že ježků se nezbavíte a ani toulavých koček, ale můžete omezit jejich kontakt. Ježky krmit jinde, nenechávat kočkám jídlo venku, ale krmit doma nebo v garáži, kam ježci přístup nemají, prostě to vymyslet jinak. Můžete dát jednu tabletu každému a máte vystaráno, doma pořádný úklid, nebo jestli jste trpělivá, počkat, až vám kočky blechy postupně vysbírají. Ale vy místo toho sypete na ta zvířatu křemelinu. Pořád se divím, nerozumím, nechápu. Až manželovi na nějaké schůzce vyskočí blecha ze saka, tak to řešit začnete?
lesnizinka:Já si myslím, že dokud jsou tu kočky, blechy nemají moc zájem lozit jinam. Zatím nás nic hromadně nekouše, vlastně už nejmíň tři týdny nekouše, tak si je Viktín nejspíš zase vysbíral z té sedačky. Včera jsem nějakou divnou náhodou, chytila na uchu blechu i Gucci. Ty mívá klíšťata hodně, tak ji vždycky ráno probírám(ano, dneska rovnou dvě) a myslela jsem, že má na uchu klíště - malého samce. Hmátnu po něm a prdlajz, blecha to byla. Takže půjde přepudrovat i Gucci. Pipetu jí dávat nechci, teprve dostala na tasemnice. Ta naštěstí zabrala, od té doby se rozveselila, běhá, poskakuje, rýpe do Viktína a taky jí splasklo to velké břicho. Začala zase ráno špárat po pergole ke mně do ložnice(takže blechy budu mít i v posteli😜) Vikťovi tu pipetu koupím, snad ve čtvrtek budu mít čas. Teď jak v noci oteplilo, vidím ho celou noc spát na křesle, na lehátku, u komína…vůbec nechodí domů, nebo do garáže trochu do tepla. Alespoň se tedy nasrstí a nebude mu ani v zimě zima.
Bobi, je Henri očkovaný? Myslím tu klasickou kočičí kombinaci? Trochu mi to i připomíná Vikťína s FIP. Taky to bylo jak na houpačce, chvíli se lepšil, pak zase horšil, i to nejezení by tomu odpovídalo. Já myslela, že si dávno doma. Aspoň tam na ně ještě dohlídneš😉
Kočka se sotva zbavila tasemnice, tak ji neošetříte proti blechám, které přenáší tasemnici? A spoustu dalších nemocí zvířecích i nebezpečných lidem? Blechy samotné nikdy nezmizí, hrozně to podceňujete a o to horší bude likvidace. Ošetřete všechny kočky (správnou chemií, potřebujete něco, co blechy hubí, ne pouze odpuzuje) a vrhněte se na vyčištění domácnosti. Bez chemie to nepůjde. A pozor, některá je pro kočky toxická. A přestala bych krmit ježky tam, kde se často pohybují i kočky, to pak můžete odblešovat kočky i domácnost několikrát do roka
lesnizinka:A hlava děravá, dotaz: holky, nesou vám slepice? Po těch deštích jako když utne, mamka od 6 slepic jedno vajíčko, další den žádné. Ptám se tchýně totéž: od 13 slepic dvě vajíčka🙄
Nechci být špatným prorokem, ale jestli jste za chvilku odchytla 4 blechy, máte už doma bleší farmu. Blechy nežijí na zvířeti, tam chodí jen na jídlo. Žijí a kladou vajíčka všude, hlavně do textilií (gauč, deky, postele, koberce, koupelnová předložka, závěsy, ale i škvíry podlah apod). Nějaká křemelina na ně nezabere vůbec, není to čmelík. Potřebujete ošetřit zvířata a odblešit barák, opakovaně. Jinak se vám za týden dva namnoží další várka a bleší cirkus bude pokračovat
Zbavit se blech je běh na dlouhou trať. Kočkám bych dala tablety, aby blechy postupně vychcipaly (po napití chcípne dřív, než naklade další generaci) a uklízela, uklízela, uklízela, vše vyprat, vystříkat vhodnou chemií.
Přesně tak, tohle znám a když pojedu jen na nákup, stačí podvozek ke kočárku nebo tyhle kolečka. Ale na procházku do lesa už to není, na výlet… ne vždy pojedu i s chlapem a nechci jezdit dodávkou, když pojedu za humna do lesů. Sice bydlím v menším městě, ale do lesa to mám třeba 3 km. A to už je blbý začátek výletu, první a poslední hodinu šlapat městem, navíc to pak znamená vždy stejnou procházku jen jedním směrem. Když popojedu 10 min autem, otevírají se mi obzory… a vůbec, někdy pojedu k rodičům, kamarádkám, na víkend někam… prostě chci mít vymyšlené rozumné a bezpečné řešení
balu:Nevozila bych dítě a psa spolu na zadním sedadle. V případě nehody - a můžu jet jak chci opatrně a někdo mě může nabourat - se může pes leknout, zpanikařit, a dítě pokousat. I když pes dítě miluje, ale šok z nárazu, křiku a pláče dítěte, možné zranění, udělá své.
Tohle mě právě napadá taky. Boe je absolutně nekousavá, ale coby dělala v případě paniky… nevýhoda staré matky, moc řeším 😇
Marcelko díky, nosítko je taky ve hře, ale zatím nevím, jak nám všem bude vyhovovat. Já nemusím moc batohy, takže představa dítě vpředu, batoh vzadu mi moc nesedí, ale třeba to půjde. Navíc mám pocit, že teď vůbec nemám fyzičku, že kočár budu potřebovat hlavně já, abych se měla na procházkách o co opírat 😂.