Ano, také jsem to několikrát viděl na burzách. Samičce to má dělat kolečko a samcovi čárku. Mladší chovatelé používají testy DNA.
Příspěvky uživatele
jara.t
Před hnízděním se dává. Až zasednou na snůšku, tak přestat dávat. Při mláďatech zase dávat. Ale nepíšete to nejdůležitější! O jaké druhy se jedná? Pak se to může lišit.
Dá se to přežít 😉. Asi to tak nevypadá, ale štípnutí od samice je bolestivější jak stisk od samce.
Karlos:Ahoj, zaujal mě tento druh kudlanky v inzerci, naprosto okouzlil svoji barevností. Zkušenosti mám s pakobylkami a teď přemýšlím o tomto. Ví někdo víc jak se chová? Zajímá mě čím krmit, jak často, jak velké terárium a kolik jedinců může být spolu
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/183100-nabizim-kudlanky-pseudocreobotra-wahlbergii/
A proč se nezeptáte přímo prodávajícího???
Dnes se mě podařilo vyfotit na naší zahradě dva teplomilné druhy hmyzu. Žahalka a mravkolev.
Bohužel, motýl je vymírající hmyz. O motýli se zajímám +- 40 let. Hodně druhů u nás mizí. Nejvíce okáči a hnědásci.
Letos na naší zahradě jsem viděl jen bělásky řepové, babočky admirál a bílé c , otakárky ovocné ( našel jsem i vajíčko ) a modráska krušinového. A to jen díky tomu, že máme na zahradě motýlí keř. Vloni na něm byly hojně babočky paví oko, předloni babočky kopřivové.
Z nočních motýlů jsem letos pozoroval martináče hrušňové 2ks, lišaje lipového a včera stužkonosku topolovou.
KatyQ:Našla jsem v mobilu foto roháče - foceno v červnu 2022 u Brněnské přehrady. Starých stromů a dřeva je tam celkem dost, tak se jim tam asi daří, i když je tam kolikrát lidí jak uprostřed velkoměsta.
Na fotce máte roháčka kozlího;)
Klidně vedle sebe do stejné výšky. Ale já je mám ve voliéře i pod sebou a žádný problém.
Zdravím Vás.
Jestli se nepletu, tak pastelolící je v gen.kal. modrá oranžovolící dominantní.
Maros1893:Dobrý den mám otázku kdy můžu dát mláďata do jiné voliéry ? Děkuju
Až budou úplně samostatná. Musí umět sama žrát.
Možná gekon turecký. Přidám fotku.
Letošní fotky nosatce palmového.
Cvrk:Ještě doplněk.
Nosorožíka jsme tam měli jen jednou.
KatyQ:Pár let zpátky se mi podařilo vyfotit tohoto broučího krasavce:
A jako bonus přidávám křižáka “vosáka”:
Klikoroh devětsilový a křižák pruhovaný.😉
U nás jsou roháči i na zahradě. Foceno před necelými 2 týdny.
lesakm:Raci signální jdou od těch říčních docela dobře odlišit a pozná je na první pohled i každé dítě 🙂ML.
Kdo vám řekl, že nevím jak vypadá rak signální???Vždyť jsem sem dal jeho fotky 😠
Také moc děkuji za vlídné přijetí 🙏 . A přeji vám ať jste úspěšní jako bývalá iFauna 👍.
Anonymní:Chutná to úplně stejně jako krevety, s americkými brambory nebo chřestem je to úplně vynikající.
Říční raky dobře omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 3 l vody, přidáme do ní očištěnou cibuli, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Když voda dojde k varu, raky ponoříme do vroucí vody, pomalu je vaříme 3 - 4 minuty. Uvařené raky vyjmeme, z vychladlých obereme maso. Omyjeme, osušíme citróny, pokrájíme je ozdobně na měsíčky.
V druhém hrnci přivedeme 1,5 litru vody se lžící másla, 0,5 lžičky soli a lžičkou cukru. Očistíme spodní části zeleného chřestu (asi do třetiny), chřest omyjeme a vložíme do vroucí vody. Pomalu vaříme 3 - 4 minuty. Sítem ho vyjmeme a uchováme před servírováním teplý.
Ve vysoké pánvi roztopíme česnekové máslo (2 lžíce), maso z raků krátce orestujeme. Pohybujeme pánví a krouživým pohybem restujeme přibližně 1 - 2 minuty. Maso z raků rozdělíme na talíře, přidáme k němu uvařený chřest, který přelijeme roztopeným bylinkovým máslem (4 lžíce), porce ozdobíme citrónem a servírujeme.
A tradičně vaření:
Začalo to raky signálními a nakonec vaříte raky říční???👎☹️
Korely PF perlové a albino.
Já je na zimu sundávám. Jaké máte mutace korel???