Aktuálně: 3 717 inzerátů209 764 diskuzních příspěvků18 242 uživatelů

Příspěvky uživatele

zvedavec

zvedavec
zvedavec 27.06.2023, 11:22:47 xxx.xxx.252.148

A ešte náš prítulný a starostlivý kohútik, obyčajný dedinský mix, ale miláčik. Lieta cez deň niekoľkokrát hore-dole od sliepok, do záhrady, skontroluje aj 8-týždňové kuriatka cez pletivo bývalého skleníka - a potom späť k sliepkam. Má taký veľký hrebeň a laloky, že mu prekážajú pri jedení :)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
zvedavec
zvedavec 27.06.2023, 11:10:27 xxx.xxx.252.148

Náš kohút a sliepočky na našom slepačom dvore. Majú dosť zelene, tieň stromov a kríkov. Podľa mňa by mohli byť aj celkom spokojné a netúžiť do záhrady a pred náš prah. Ale najväčšie blaho je, keď sa práve tam dostanú. To je ich denný vytúžený cieľ.  😉Ešteže si nevyhliadli územie susedov.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
zvedavec
zvedavec 26.06.2023, 16:53:10 xxx.xxx.252.148

možno to nie je vždy práve "lenost", ale Jirkův problém to je, keďže práve zisťuje, ako fungujú distribútori (minimálne niektorí) - a teraz sa snaží od skúsenejších (top odborníkov, ako napísal Honzapm) získať nové informácie

zvedavec
zvedavec 26.06.2023, 13:17:25 xxx.xxx.252.148

ak nie sú naťuknuté, je možné urobiť test v teplej vode

treba zohriať vodu, vložiť vajcia a ak sú živé, budú sa trhane pohybovať

ak už nežijú, nezaznamenáte žiaden pohyb

zvedavec
zvedavec 19.06.2023, 17:56:04 xxx.xxx.183.76

A teda, nie je to odpoveď na Vašu otázku, či sa dá zohnať toto plemeno v ČR, ale u nás sa chovateľstvo tohto plemena asi už rozbieha. Viem o jednom chovateľovi, ktorý chová toto plemeno (biele) na Slovensku už tretí rok. Tento rok si zaobstaral nové násadové vajcia zo zahraničia a vyliahol ich.

A mne sa podarilo vyliahnuť zo 7 vajec čistokrvných schijndelaar len jediné -  postihnuté - kuriatko - nejedlo, len pilo a bolo trošku aj krivé, ale to som nakoniec s ľútosťou utratila.

zvedavec
zvedavec 19.06.2023, 17:49:45 xxx.xxx.183.76

Ešte to druhé kura (kríženec s pšeničnou maranskou), toto kura je veľmi plaché, najviac plaché kuriatko v mojej "chovateľskej kariére".  A to aj napriek tomu, že bolo do rúk brané často. Druhé kura je celkom prítulné. Ledva som ho odfotila.

Obrázek Obrázek
zvedavec
zvedavec 19.06.2023, 17:46:49 xxx.xxx.183.76

Vyliahla som 2 vajcia krížencov, kde otec bol schijndelaar, matka v jednom prípade čierna fúzatá sliepka (s čiernou pokožkou), v druhom pšeničná maranska. Kuriatka budú mať zajtra 7 týždňov.

Vkladám obrázky otca to bude ten jarabý kohút a čiernej fúzatej sliepky - dieťa zdedilo malý chcolček a rastúce fúzy, pokožku má žltú.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
zvedavec
zvedavec 13.06.2023, 13:07:24 xxx.xxx.183.76
Buggyra:

zvedavec: to máte tu kvočnu s kuřaty jen v té bedýnce na fotce? Ta bedýnka je široká, jak je slepice dlouhá, ne? Nemohla slepice ty škody způsobit proto, že je tam málo prostoru?

Ten horný obrázok som nejako nešikovne poslala ja. Nebola som prihlásená.

Je to hniezdo, na ktorom ušľapala kvočka spomínané šieste kura. Kuriatka tam boli v noci po vyliahnutí. Ráno bolo kura ušľapané. Takže nie v krabici ho ušľapala.

zvedavec
zvedavec 12.06.2023, 16:17:34 xxx.xxx.183.76
Odpověď na příspěvek uživatele flosrhoeados z 12.06.2023, 12:43:22

To mi je ľúto, a koľko Vám prežilo?

zvedavec
zvedavec 11.06.2023, 14:21:23 xxx.xxx.183.76

osobne nepoznáml Ae našla som:

"Miniatúrne Paduánky sú ľahké bantamy, ktoré majú tendenciu znášať menej vajec jednoducho kvôli svojej nízkej hmotnosti. Napriek tomu sa sliepkam za prvý celý rok znášky ešte podarí zniesť 100 vajec s hmotnosťou okolo 30 gramov .

Vajíčka sú podľa farby Biele alebo hnedé A sú vhodné na umelú inkubáciu."

https://www-huehner--hof com.translate.goog/rassen/zwerghuehner/zwerg-paduaner/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk

zvedavec
zvedavec 11.06.2023, 07:29:41 xxx.xxx.183.76

:) Zatiaľ tých 5 kuriatok prežilo a majú sa k svetu. A dúfam, že to tak ostane.

Obrázek
zvedavec
zvedavec 10.06.2023, 20:16:42 xxx.xxx.183.76

Ďakujem za odpoveď.

Ale inak sa tá kvočka tak veľmi o svoje kuriatka bojí a snaží sa kuriatka učiť. Zatiaľ ich je stále 5 a už sú kuriatka šikovnejšie, tak dúfam, že už nebudú ďalšie straty.

zvedavec
zvedavec 10.06.2023, 20:12:37 xxx.xxx.183.76

Aj ja som mala také jedno kura.

Určite je dobré rozpustiť exkrement, aby sa mu to neupchalo a potom priebežne umývať, ak vznikne problém. Ja som sa radila v lekárni a poradili mi nejaké detské "active flora" bakterie mliečneho kvasenia - pokvapkala som každý deň 1 kvapkou zmesku, do ktorej potom kura ďobkalo. (Možno existuje aj niečo priamo na hydinu.)

Ale hneď na začiatok som mu niekoľkokrát podala vo vode rozpustené živočíšne uhlie.

Pomohlo to. Moje kuriatko je už takmer 6-týždňové a problém "vyrástlo".

zvedavec
zvedavec 10.06.2023, 09:15:41 xxx.xxx.183.76

Zdravím Vás.

Chcela by som zistiť Vaše skúsenosti s kvočkami hlavne s ohľadom na ich veľkosť a váhu.

Liahla som piaty raz. Doteraz mi začali vždy kvokať ľahšie sliepky, ale mám jednu 2ročnú bielefeldku (sú to veľké sliepky), ktorá sa snažila opätovne kvokať už minulý rok, neumožnila som jej to, tento rok som chcela sliepku ako kvočku predať, aby nekvokala celé leto donekonečna, nakoniec som sa so záujmecom o kvočku, ktorý je zďaleka, dohodla, že sliepku podsadím a zoberie si ju aj s kuriatkami. Dala som jej len 11 vajec. (ale aj v liahni som mala rezervu, keďže vajcia som kupovala a predajca nevedel zaručiť oplodnenosť - mal 4 kohútov na 60 sliepok - ale to je vlastne v tomto prípade vedľajšie).

Najprv pred liahnutím rozšliapla kvočka jedno vajce s takmer vyvinutým kuriatkom, zvažovala som, že jej vajcia zoberiem, ale potom sa narodilo prvé kura, druhé a v ten deň rozšliapala ďalšie dva vajcia. Tak som jej tie vajcia napokon zobrala a dala do liahne. Tam sa v poriadku vyliahli. Mala nakoniec 6 zdravých kuriat.

Dnes ušľapala zdravé kura. Bojím sa, čo bude ďalej. Možno jej stŕpli nohy a necíti... a je ťažká.

Myslím, že po tomto smutnom priebehu som na vlastnej "koži" pochopila, prečo liahnuť pod rôznymi hodvábničkami, miflérkami a pod. alebo ľahkými mixnutými kvočkami.

Ale zase, na diskusných fórach som čítala, že morky sú dobré kvočky. Tie sú ťažké, nie?

Tak ako to je?

zvedavec
zvedavec 08.06.2023, 16:43:03 xxx.xxx.183.76

Aj ja som ako "zvedavec" členom skupiny "Liahneme nasucho". Zatiaľ ako pozorovateľ, ak neberieme do úvahy suché liahnutie pod kvočkou.

Väčšina členov si to pochvaľuje. Sú ale aj neúspešné prípady.