Aktuálně: 3 227 inzerátů221 103 diskuzních příspěvků18 366 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 28.03.2024, 06:44:24 xxx.xxx.198.226

Juzek, to je ale boží! 😀

To já si neužiju, já mám přívěs na koně nebo dodávku na koně, tak se vozí zvířátka v nich… kozlíka už jsem také vezla.

A také jsem zažila, jak soused nakládal do kufru ovce se svázanýma nohama a hodil přes ně pytel ☹️

Buggyra
Buggyra 27.03.2024, 12:14:50 xxx.xxx.198.226

Co se lísek jako kůlů týče, mají ty kůly aspoň 20 cm v průměru? Chtělo by to je použít až budou vyschlé. Jinak vám u spojů budou praskat.

Psala jste, že je tam vážně sucho, to je na kůly do země fajn. Zase na druhou stranu tam bude asi hodně kamenito, kdo ví, jestli ne skála. Bude vůbec možné zakopat ty kůly dost hluboko (koně se o to budou drbat, vítr bude brát střechu, musí to udržet sníh…)? Případně dostane se tam technika, která ty díry na kůly vyrobí?

Buggyra
Buggyra 27.03.2024, 12:09:25 xxx.xxx.198.226

Základní přístřešek o dispozici dva boxy 3x3 m a mezi nimi ulička 1,5 m, z půlky té uličky udělaná uzavřená budka na krmení a krámy (schéma).

O přístřešek a tři kůly zabetonované opřená střecha verandy.

Na střechách gumoasfaltové pásy.

Nechali jsme navézt hromadu písku (dvě tatry?), vybrali kameny, do písku usadili neopracované smrkové kůly, na ně natloukli třícentimetrové fošny jako podlážku v půdorysu přesahujícím konstrukci zákl. přístřešku. Z “U” pásoviny jsme si nechali na místě na té podlážce svařit položenou a nijak neukotvenou konstrukci přístřešku, naházeli do toho třícentimetrové fošny, nechali svrchu navařit finální “U” nad prkna, aby to vytvořilo “klec” (ráda přidávám k lepšímu, že je i Faradayova), a drželo to pohromadě. Na tyto postavené stěny jsme položili trámky a na trámky natloukli třícentimetrové fošny. Střecha má sklon podle svahu, na kterém přístřešek stojí, okap se dodělával podle toho, kam co kapalo. 

O pár let později jsme přišli na to, že by bylo pěkné mít suché místo i před přístřeškem, takže jsme šoupli do země tři kůly, přeložili přes ně dlouhý čtvrtý kůl (měli jsme štěstí, že zrovna měnili elektrikáři sloupy v okolí, takže jsme získali mořené telegrafní nezničitelné), položili přes vodorovný kůl a stávající střech zákl. přístřešku nějaké hranoly a natloukli zase fošny. Na závěr jsme omlátili těch pár kůlů prkny a byla veranda, resp. třetí otevřený box. Tam už se dělal sklon s ohledem na to, abychom využili stávající okapové zařízení. Taky nám tu verandu ale dvakrát vítr podebral a převrátil na střechu, tralala. Teď už dlouho ne, trochu se upravilo upevnění, tak lepší.

Mít tu možnost, jsem dneska chytřejší, a všechno to položím na betonové panely. Jsou věčné a bezúdržbové. Prkenná podlaha prohnila po 10 letech a teď po 20 letech jsem místo neexistujících prken na ty kůly navezla písek a do něj usadila betonové dlaždice (vidno pod plnokrevníkem).

Nad plnokrevníkem střecha verandy, vpravo od plnokrevníka stěna zákl. přístřešku. Na spodní hraně stěny přístřešku vidno ocelové účko, do kterého jsou zasázená prkna, účko pokračuje po celém obvodu stěny dokola, každá stěna je obehnána 4 účky, a stěny jsou v rozích svařené k sobě. Kdybychom se museli stěhovat, necháme stěny od sebe odřezat a odvezeme to jako stavebnici jinam.

Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 27.03.2024, 11:27:58 xxx.xxx.198.226

A co se vlastně Piraně stalo? Co se operovalo? Asi jsem něco přehlédla…

Buggyra
Buggyra 27.03.2024, 11:26:28 xxx.xxx.198.226

Tak včera jsem se po přestátí nějakého trapného nachlazení vydrápala na koňa, a vypadá to (klus po asfaltu a né málo), že nekulhá. Jupí! Však dostal taky času na rekonvalescenci… No a pak jsme něco přeskákali a dokopal si zadní nohy že jsem to ještě neviděla 😲 Jako.. já mu motám nohy do chráničů, aby náhodou, a on si je domlátí nad chrániči… Má to “jen” odřené, aplikovala jsem nějaké patlámo, ale čuměla jsem, to se mu ještě nestalo… No tak uvidím, jak příště. Další skákání až příští týden, do té doby to bude mít zahojené. Jenže on prostě ty haksny na těch skocích zvedat nebude… ještě mě nařknou, že jsem barovala.

Buggyra
Buggyra 27.03.2024, 10:20:48 xxx.xxx.198.226

Dá se to taky vytlačit, je to lehoučké, já s tím odmítám jezdit, protože mi to připomíná motorku, ale když s tím potřebuji pohnout, tak to prostě odbrzdím (má to ručku, je vidět pod sedadlem) a popojedu s tím kam potřebuji, i proti kopci, když není naloženo.

Obrázek
Buggyra
Buggyra 27.03.2024, 10:11:52 xxx.xxx.198.226

Tak mi TEMU poslalo ty dvě víka na kbelíky s propadlem na chytání živých myší. Poslalo mi je do ZasilkovnaBoxu. A při oznámení o dodání mi s líbezným úsměvem prozradili, že vyzvednout si to můžu jedině s aplikací v chytrém telefonu. Tak volám na podporu zásilkovny, že fakt nemám chytrej telefon a jejich apku mi to nenainstalovalo (musíte to mít na tom telefonu s tel. číslem, které napsal odesilatel k zásilce) a že teda jako zásilku těžko vyzvednu. Do TEMU jsem nevolala, to nemá smysl, ti s tím nic neudělají, nehledě na to, že se bojím, že ani telefon nikde nemají. Paní od Zásilkovny byla bezva, evidentně jim s tímhle problémem volá každý druhý, a přeposlala mi zásilku do výdejny a přišel mi normálně kód pro vyzvednutí, takže jsem zásilku v pondělí vyzvedla. Zásilkovna je super 🙂

Předevčírem jsem jedno (kompletní :-O ) víko s padacím mechanismem sestavila a nainstalovala na menší kyblík. No a včera jsem vzala špíček, potřela s ním žebříček na kyblíček, padací víko, umístila jsem špíček na konec toho prostoru s padacím víkem, aby k němu myšky spěly, a také jsem kousek špíčku hodila dovnitř kyblíčku. 

Musela jsem dát špíček, protože zrní by nebylo zajímací, toho se všude válí pro myši dost… Tak snad se mrchy dají nalákat. Pokud nachytám myší víc než zkrmím, vezmu je domů do akva a Kocour bude mít TV. Snad se dnes přes noc něco chytilo, ať mám radost 🙂

Buggyra
Buggyra 27.03.2024, 10:03:43 xxx.xxx.198.226
assil:

Protože Rakušáci jsou vlastně my a hlavně nikde se o nich nepíše, ono taky těm lidem to taky musíte valit do hlavy jak se mají jinde dobře, aby to začali porovnávat.

Přesně tak.

Buggyra
Buggyra 27.03.2024, 10:03:12 xxx.xxx.198.226

Teď se chystám živochytat myši u koní, mohla bych Kocourovi barfovat 🙂 Zkusím nabídnout, uvidím, jste mě přivedli/y na myšlenku…

Buggyra
Buggyra 27.03.2024, 10:00:10 xxx.xxx.198.226

Tak Rakušáci jsou za humny a mají se líp než my, a nevšímám si, že by byl někdo vůči nim vysazený. A dokonce mám pocit, že taky u nás mají nějaký ten řetězec. A banku.

Buggyra
Buggyra 27.03.2024, 09:51:46 xxx.xxx.198.226

A Němci nám zase leží v žaludku, protože EU a německé pojišťovny a banky a fabriky, které si sem v devadesátkách dojely pro levnou práci. Tak Němci jsou zlo, i když fyzicky nikam s tankem v poslední době nevyjeli. A taky jsou roztahovační, to dá rozum, když si z nás udělali “kolonie”.

Buggyra
Buggyra 27.03.2024, 09:15:25 xxx.xxx.198.226
Sarah01:

No to bychom mohli koukat ale na všechno takhle, že jo.  Češi se po válce taky nechovali zrovna ukázkově, takzvaný divoký odsun je velká skvrna na naší historii, zahynulo údajně až 30 tisíc lidí.

Přesně, kdejaká generace kdejakého národa má nějaký škraloup, a stavět na tom hodnocení generací současných je dle mého zavádějící.

Buggyra
Buggyra 27.03.2024, 08:24:58 xxx.xxx.198.226

Balon by hlavně svrchu na kapotě neudělal takovou jámu. To by ho někdo musel hodit z letadla. Ale parabolou svou hmotností tohle prostě neudělá. To musel fakt někdo na tu kapotu skočit nebo něco (někoho) hodit.

Jestli na kamerách nebude viník, tak opravdu bez šance, a holt je to blbá náhoda, že si vybrali tvoje auto. No být tebou bych to brala tak jako by ti na auto spadnul strom nebo sníh, prostě se stalo, co už. Horší by bylo, kdyby ti do něj vlezla kuna…

Buggyra
Buggyra 27.03.2024, 07:13:44 xxx.xxx.198.226

Fikovnice, normálně jim ty kamerové záznamy dones. Řekni, že neudržíš pozornost, máš zdravotní potíže, a ať pomáhají a chráněj. Cena nové kapoty je určitě hodně tisíc, jestli přes desítku, tak je škoda na TČ.

Vymahatelnost je druhá věc, ale ten vandal a jeho kámošové by se měli dozvědět, že je to auto pod kamerami a vše je na záznamu a jen tak jim to neprojde. Jedině tak budeš mít klid.

Buggyra
Buggyra 27.03.2024, 07:09:03 xxx.xxx.198.226
lesnizinka:

Už jsem doma, čumím na tenis😉 A zapomněla jsem napsat, že mi ráno volala sousedka, ať se přijdu kouknout, že se v noci miniovečce narodila jehňátka - dvojčátka. Tak jsem byla na návštěvě u mimi😉 jen malinko kouknout a pohladit😀

a kde jsou fotky?! Jako!

Buggyra
Buggyra 27.03.2024, 07:06:36 xxx.xxx.198.226