Aktuálně: 3 227 inzerátů221 103 diskuzních příspěvků18 366 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 02.04.2024, 08:12:16 xxx.xxx.198.226

Na fotkách výše u kytek její starý domácí kocour (asi plnoletý).

Já tam mám “svou” kočičku viz foto. Ta se mnou spí v posteli 🙂

A jinak je tam kočičí ráj, někdo by řekl kočičí množka, ale jsou to venkovanky a ona poctivě kastruje. Další foto další kočky. Je jich tam průběžně asi patnáct. Letos šest odrostlých koťat, která se budou kastrovat - předposlední foto jedno černé (celkem dvě černá, tři mouratá a jedno flekaté bílo-mouraté, taková drzá vopice hyperaktivní).

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 02.04.2024, 08:07:37 xxx.xxx.198.226

Příbuzným jsem vezla nějaký materiál, takže když jsem v pátek za tmy dorazila, akorát jsem se svalila do postele a bylo mi všechno jedno. 

V sobotu dopoledne jsme vyložili ten materiál z přívěsného vozíku a jak jsem byla po té nemoci (no ne že bych to doléčila, ještě chrchlám, a přesně jak píše Saga, nic neudejchám a ze všeho hned unavená.. hrozný), tak mi to dalo takovou čočku, že jsem si šla pak lehnout a prospala jsem i oběd.

Večer grilování, no odešla jsem jako první, protože jsem byla unavená a dělalo se chladno, tak jsem opět padla naznak a do mdlob.

V neděli jsme se pustili po vzoru žínky do kultivace políčka na brambory (asi 10x10 m). Sucho na troud a země je tam prašná a neřekla bych jílovitá, ale drží se to pohromadě bez jakýchkoli mezer. Rotavátor elektrický na šňůře, je to lehké a spíš to po té udusané zemi skákalo, než že by se to zahryzlo. No tak jsme tam s tím několik hodin zápasili na střídačku s příbuznou, obě vorvaný jak jetel, no nakonec jsme to nějak porvaly a na další grilčo jsme přišly pozdě… já si zapomněla vzít punčochy pod tepláky, takže jsem na grilču poprosila o deku, ale bylo to málo a pod deku mi zalézala zima… A to bylo špatně, už při usínání mi bylo jasno, že mi to od nemoci nepomohlo. No naštěstí jsem byla chytrá horákyně a převlíkla jsem si aspoň to propocený triko, než jsem si šla sednout…

No a v pondělí jsem teda nadělala na tom políčku malým plužíkem na tyči (to se asi nějak jmenuje, ne?) ty hrůbky a příbuzná byla spokojená. Nad políčkem má ještě tak na dva moje rotavátory a tři její rotavátory vyrobený takový “zvýšený” záhon (políčko je zakousnuté do svahu, tak je nad ním břeh), na který si natáhla geotextilii a já jsem jí pak do toho záhonu nacpala jahody. Měla dvacet sazenic a pak jsme přesadily ještě nějaké staré ze zvýšeného záhonu, které chtěla rušit, takže 1x10 m záhon jahod, to jsem zvědavá, co s tou sklizní bude dělat…

Všechno jí tam kvete. No a modřenců tam má lány, zase si na podzim od ní vyreju bednu a dám do výběhu ke koním, ať nám to tam na jaře pěkně kvete 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 02.04.2024, 07:51:37 xxx.xxx.198.226

Já byla přes svátky u příbuzenstva, teda ve čtvrtek a pátek jsme ještě s osobním asistentem stihli zrotovat políčko a zasadit brambory. Tentokrát jsem se vykvajzla na hrůbky a dala brambory jen tak na plocho pod zem, nakašlat, je jich zaseto dost, něco z toho bude, v nejhorším nebudu rozdávat po příbuzných 🙂

Dosadila jsem česnek a do meziřádků k němu dala mrkev, schválně, co to udělá.

Ještě musím dát do země cibuli a do meziřádků chci taky mrkev, tak snad to půjde dokupy, je mi jinak líto místa.

Utěšeně se nám rozrůstá medvědí česnek, koupili jsme před 3 lety dvě rostliny, tak do loňska vždycky vyrazily tyhle dvě ze země a ta jedna postupně za ty roky krněla, až letos nevyrazila vůbec, ale zdá se, že nám ji nahradila asi stovka nových semenáčů, takže budeme mít medvěďočesnekové políčko - a to mám radost 🙂 teď nám bude svědčit, že bude trochu něco padat, včera pršelo docela pěkně.

Zkontrolovala jsem si vysazenou třešeň, a vítr mi ji nevyviklal ani nevyvrátil (je dost mělce a nevyvázala jsem ji nijak), tak asi dobré a už si jí nebudu všímat. Kvést letos nebude, ale starší kousky pokvetou.

Buggyra
Buggyra 02.04.2024, 07:02:29 xxx.xxx.198.226
Daja:

Děkuji a jakmile bude čas kouknu na to. Hmmm nevypadá to zle a doufám, že tady napíšete jak to jede😉

pche, nejede, ani přes veliko se nic nechytlo 😀 Ale předpokládám, že je to proto, že jsem navnadila na jaře, kdy je spousta masa venku k dispozici. Přes léto myši neškodí, to jen v zimě. Teď jsou určitě rozlezlé po venku a vyhřívají se a cpou se žížalama, tak co by dělaly uvnitř. Navíc uvnitř jsem jim zrušila rejdiště, tak asi odtáhly. Mohla bych kyblík nastražit venku a doufat, ale tam mi ho zase rozfouká vítr… Kyblíky počkají na další zimu, beztak se teď i slepice mohou živit masem venku.

Buggyra
Buggyra 28.03.2024, 14:12:43 xxx.xxx.198.226
Fikovnice:

Tento nápad mám již dlouho, jen nevím jak jej uvést do praxe.🤣

když ty moje myši jsou stravovány bio a nemají přístup k žádným jedům… z tvého okolí bych teda žádné hlodavce pro kočku nechytala, tam to bude všechno plné pesticidů a jedů.

Buggyra
Buggyra 28.03.2024, 13:22:57 xxx.xxx.198.226

Naše čuba vykousala ze zdi zásuvku… máme za to, že tam měla rozjednaný nějaký projekt, protože velmi precizně odizolovala jednotlivé dráty… tak té asi chyběla elektřina.

Buggyra
Buggyra 28.03.2024, 13:19:35 xxx.xxx.198.226

Havarijko je velmi drahé. Velké riziko pro pojišťovnu (dříve či později se to auto rozbije, žejo).

Proto říkám, lepší připojistit samostatně vandalismus, event. ještě s něčím, k povinnému ručení. Vandalismus a třeba střet se zvěří jsou pořád ještě pro pojišťovnu menší riziko.

Já srovnávače nepoužívám, tak nevím, ale mám za to, že i když to hodíte do srovnávače, musíte pak projít pojistné podmínky, srovnat si limity plnění, omezení, výluky, atd., a v tu chvíli mi přijde ten poradce o dost šikovnější, páč si tu práci dá za mě. Nakonec ona to ta moje zprostředkovatelka taky nejdřív hodila u sebe v programu do srovnávače, a pak jsme se šly hrabat těmi pojistnými podmínkami 🙂 Ale ona ty pojistné podmínky má holt z centrály zpracované do přehledných tabulek. No i tak jsme musely otevřít Všeobecné pojistné podmínky u nějaké pojišťovny z webu, protože jsme ten jeden parametr (rozsah asistence - CZ/EU a pod.) v tom běžném srovnání nenašly…

Buggyra
Buggyra 28.03.2024, 09:41:41 xxx.xxx.198.226

Tak ono není jen na “já nabourám”, ale taky na “spadl mi strom do cesty” nebo “ujela pode mnou krajnice” nebo “zaparkovala jsem o lampu” a “skočila mi svině do cesty”… Mno já na tohle mám zprostředkovatele (teda… jsem zprostředkovatel sama, ale nebaví mě se v tom hrabat), který dle mnou zadaných parametrů mi prošmejdí různé pojišťovnické produkty na trhu a vybereme pak společně to, co mi bude nejvíc vyhovovat. Tak možná oslovit někoho takového, umím si představit, že ti ušetří dost peněz. Třeba proto, že havarijko je dost drahé, kdežto připojištění vandalismu k povinku je pár stovek. Aspoň já to tak měla, nechávala jsem si připojistit vandalismus u Koop, když mi haranti ze školy poškrábali auto. Nakonec jsem to nevyužila, ale byl to holý vandalismus (nebo v kombinaci ještě s jedním, třeba živly, možná to nešlo sjednat samostatně - ale rozhodně to nebylo součástí havarijka, to bych neplatila…). Takže jo, klidně přejít k jiné pojišťovně. Já to dělám furt, klidně co dva roky, když se ukáže, že jinde mají lepší podmínky ;-)

Buggyra
Buggyra 28.03.2024, 09:16:26 xxx.xxx.198.226

Mám lehčí typ hybrida Lohman a jsem náramně spokojená, velmi shánčlivé slepice, které se pohybem krásně udržují v kondici, jsou snadno ochočitelné a manipulovatelné, se zimou nemají jediný problém (nezateplený kurník, velké hřebínky bez ošetření, v mrazech dvacet stupňů letos pokles snášky, ale taky jich do toho půlka přepeřovala…).

Plemenné slepice jsem nikdy neměla (jednou nějaké liliputky), tak nemám s čím srovnávat. Slepice u mě dlouho nevydrží (chabá ochrana před predátory), takže nepotřebuji dlouhověké plemeno, stačí mi hybridky, které snáší spolehlivě do toho třetího roku stáří.

Buggyra
Buggyra 28.03.2024, 09:11:40 xxx.xxx.198.226

Přesně, my se zrušíme zevnitř, stačí zvenčí jen nenápadně přilévat oleje do ohně a přihřívat polívčičku 🙂 A pak si sednout a počkat 😀

Buggyra
Buggyra 28.03.2024, 07:49:05 xxx.xxx.198.226

Jo, k té výšce přístřešku. My jsme ho budovali na poníky (kde by nás napadlo, že budeme mít mastodonta skoro 170 cm) a má vnitřní výšku dva metry. Teda to je výška té ocelové svařené konstrukce. Tj. na tom jsou ty deseticentimetrové trámy (plnokrevník už se naučil, že si o ně neskalpuje hlavu…) a na těch prkna, takže většina stropu je teda +10 cm. A koně do toho lezou ochotně, ve vedrech tráví čas uvnitř i ti velcí koně.

Buggyra
Buggyra 28.03.2024, 07:43:20 xxx.xxx.198.226

Jo tak na takové kůly na ohrady bude líska fajn 🙂 My máme smrkové nijak neošetřené a deset let daly v pohodě, u nás je propustná suchá půda na skále, dobře se v tom kutá díra a hnije to pomalu. Na ohrady je celkem jedno, co použijete, pokud jste připravená to průběžně potom vyměňovat 🙂

Buggyra
Buggyra 28.03.2024, 07:38:36 xxx.xxx.198.226

Jj, na zuby se moc netěším, dostanu sprdunk, že jsem je bílému nečistila (ono to tím mezizubním ale fakt nejde…). Ale zase se mu zahojila ta píštěl, co jsem měla sledovat, tak aspoň něco. Čeká nás to příští týden.

Při té příležitosti ještě endo cest dýchacích u bílého, něco mu je, třeba se dozvíme, co (kdo si vsadí na melanom?).

Buggyra
Buggyra 28.03.2024, 07:34:34 xxx.xxx.198.226

Můj plán jsou letadýlka. Pokud by něco z východu strčilo válečně nos na západ, tak to vykobercujeme (my NATO) a vyřízeno, těšilo mě. Hranici NATO nebudou členové NATO bránit proto, že je to NATO, ale proto, že když můžou ohrozit hranice, tak proč by neohrozili i jádrové členy. A je jedno, kdo to bude, jestli zase Turci vytáhnou na Vídeň nebo se zblázní jiný diktátor.

No a co bych dělala? Inu, sbalila bych svých pět švestek a odtáhla na západ. Máti vždycky chtěla do kraje natáčení Rozamundy Pilčrový, tak že bych rodinu taky konečně vyvezla. Nebo byste nám domluvil nějakej ranč v US. Jo, jsou tam hadi a jiný hnusný potvory, ale než bychom se upíchli v Quebecu, tak by to na přechodno stačilo…

Ale já se třesu na ten listopad, na to si počkám, to asi bude nastolen nový světový řád, takže jsem napjatá, a už to nebude mít dlouhého trvání.

Buggyra
Buggyra 28.03.2024, 07:21:16 xxx.xxx.198.226
Daja:

Prosím nevím jestli jste dala odkaz na ty víčka na kýble. Pokud ne prosím nasměruje mě kde to jde koupit. Děkuji.

Dajo, odkaz je dlouhý, dejte si do vyhledávače “temu víko past na myši” a ono vám to vyjede.

A dá se to samozřejmě koupit i jinde než na tom TEMU, já jsem to tam koupila, páč to bylo nejlevnější a hlavně jsem to TEMU chtěla otestovat 🙂

Obrázek
Buggyra
Buggyra 28.03.2024, 07:05:36 xxx.xxx.198.226

Fikovnice, havarijko bych sjednávala (jsem kdysi sjednávala) pouze pro případ, že bych při případné nehodě nechtěla zůstat bez auta. Že když si to rozstřelím, dostanu peníze a jdu koupit jiné.

Pokud ti jde o škody způsobené osobou a nikoli provozem na silnici, tak si sjednej jenom připojištění na vandalismus ke svému povinnému ručení. Vyřídíš to snadněji a bude to hned. Při sjednávání havarijka po mně chtěla pojišťovna auto přistavit, aby si ho mohl jejich technik prohledat a podle toho mi určili podmínky pojištění, např. mi kvůli vadě na čelním skle toto chtěli připojistit za nějaké nesmysly, takže to jsem odmítla a měla jsem havarijko bez skel (to sklo tam je dodnes).

Já už teď mám na všech autech holé povinné ručení, ČSOB pojišťovna mi k tomu do toho balíčku nacpala nějakou mikrohavarijku, pojištění věcí v autě a malé úrazové pojištění řidiče pro případ autonehody, ale to je spíš tak mazání medu na hubu, nemyslím si, že by z toho nějak dechberoucně plnili, kdyby na to přišlo. Taky to pojištění zavazadel je na částku asi 2 tisíce. Teď jsem nechávala na jiné auto taky přesjednávat pojištění, od Koop jsem přešla k ČPP, tam nemám vůbec nic navíc, kromě rozšířené asistence, o kterou mi šlo.

Všechny ty povinka mám do šesti tisíc za rok, jenže mám starý auta, a jak pravím, jsou to holá povinka.

Co možná se snažím mít pojištění čehokoli u zavedených finančních domů, u velkých pojišťoven. Ale naše zprostředkovatelská společnost má docela přísná kritéria, s kým jde do holportu, a momentálně už zařadili i Pillow a Slavii, takže na tyhle dvě pojišťovny se už asi taky dá spolehnout. Máme u Pillow dodávku, ale zatím jsme neřešili pojistnou událost, tak nevím, jak ta pojišťovna funguje.

U Koop i ČSOB jsem už řešila pojistnou, u Koop i přes havarijko, a obě fungovaly bez problémů. ČPP ještě vyzkoušenou nemám, ale tam se také ničeho nebojím.

Buggyra
Buggyra 28.03.2024, 06:45:59 xxx.xxx.198.226

Včera žádný myší záchyt… zítra jim hodím do toho kyblíku na dno trochu namočeného zrní, kdyby se něco přes svátky chytilo, aby mi to tam neumřelo.