Aktuálně: 3 225 inzerátů221 066 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 03.04.2024, 13:28:41 xxx.xxx.198.226
kometa:

Já měla v předchozí třídě studentku Vydlákovou - asi byl kdysi dávno matriční úředník pod vlivem.

My máme tady na severu Jezdeckou společnost Vydlákov 🙂

Buggyra
Buggyra 03.04.2024, 10:27:14 xxx.xxx.198.226

Já dnes čekám závoz nových slípek, krémových Lohmanek z Kosiček, měly by být v plné snášce, těším se. Včera jsem jim pilně připravovala ubikaci, tentokrát vynechám karanténu a přišoupnu je rovnou ke starým, kurník je přepažen pletivem a nové pipulky mají separé výběh, aby si zvykaly holky na sebe přes pletivo. Tak jsem na to zvědavá 🙂 Snad bude počasí příznivé.

Buggyra
Buggyra 03.04.2024, 10:00:20 xxx.xxx.198.226

Hm. nouze: Dostanete max dva litry, když neodpracujete ty hodiny.

Já to tak ale nikde neviděla napsáno, že by na tu hmotnou museli pracovat. Vidím, že se musejí hlásit na úřadě ve smluvené časy a musejí obcházet nabídky práce a tvářit se, že mají o práci zájem, příp. přijmout rekvalifikaci a docházet na ni. Ale nějaké veřejně prospěšné práce nevidím, nevím o nich. Vím, že naše obec zaměstnávala nějak na částečný uchazeče o zaměstnání, ale kvůli problémům s těmi lidmi od toho ustoupila (nemá na toho drába, co by nad nimi stál, jsme malá vesnice). Jen chodí jednou za týden nebo jak ukázat se na ÚP? Chudáci ještě kolikrát musejí dojíždět, protože tady třeba máme na 20 x 20 km jeden.

V jednom z těch odkazů píšou “A když podle úřadu nebudete dostatečně aktivní, dají vám jenom existenční minimum 3130 Kč.” Tak to už nějakou chvíli asi dva tisíce nejsou.

jakou máte motivaci jít makat? Normální je pracovat, neb duch pak trpí…

Můžu pracovat na svém, na zahrádce, kde si užitečně vypěstím a duch netrpí. Proč bych tahala za minimum, ze kterého mi ještě ukňafnou, když mám doma tři haranty, kteří mi vydělají. Ono kolem tří harantů je taky běhání, kdo by k tomu chtěl ještě tahat, že. Taky můžu tahat načerno, čistá ruka, všichni spoko a nikdo na nikoho nemůže.

Buggyra
Buggyra 03.04.2024, 08:49:01 xxx.xxx.198.226

Tak na sadbě máte psanou odrůdu, ne? A u té by mělo být uvedeno, zda je konzumní nebo krmná nebo jak.

Buggyra
Buggyra 03.04.2024, 08:47:35 xxx.xxx.198.226

Takhle krásně oplotit ostravské laguny… no nic.

Buggyra
Buggyra 03.04.2024, 07:54:32 xxx.xxx.198.226

Dneska mi přivezou nové pipulky, tak jsem včera kmitala, abych pro ně měla oddělené místo v kurníku a separé výběh, aby si mohly na sebe zvykat se “starými” bez počátečních šarvátek. To budou zase nervy ten měsíc, než se naučí chodit samy ven a domů a tak 🙂

Dneska odpo přijdou děcka na koně, tak budu kmitat kolem děcek a pak trochu ještě kolem pipulek, zítra mám odpo “volno”, tak můžu zase něco popracovat (cibuli do země? hm…) a v pátek nejdu do práce, protože přijede vetka a bude dělat koním zuby a bílému endoskopii, a výsledky vyšetření mě nejspíš vyčerpají, tak jsem radši vzala dovolenou na celý cen 😀 Tak třeba odpo taky něco udělám… možná čaj a obklad na hlavu.

U nás včera utěšeně celý den poprchávalo, pravé aprílové počasí, tak je příjemně zalito a vody taky napršelo od začátku týdne dost 🙂 Tak jsem spokojená.

Salát bych taky mohla dát, no. Hrášek nevím, ten mi nějak nejde, tak jestli se do něho pouštět…

Buggyra
Buggyra 03.04.2024, 07:27:54 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

“dávky podmínit odpracovanými hodinami” už dávno funguje

Já to tady nenašla https://www.penize.cz/podpora-v-nezamestnanosti/439171-podpora-v-nezamestnanosti-2023-podminky-kdo-ma-narok-podrobny-prehled - schovává se to pod “nedostatečně aktivní”? To může klidně být, že neobchází dotyčný doporučené nabídky zaměstnání a nehlásí se pravidelně na pracáku - to je tady https://www.ochrance.cz/letaky/vyrazeni-z-evidence-up/vyrazeni-z-evidence-up.pdf . O tom, že by dávky v hmotné nouzi pod skončení podpůrčí doby byly podmíněné odpracovaným časem, tedy nevím (nenacházím).

Obávám se, že kdyby to fungovalo, nebyli by ti lidé tak nepoužitelní. Já mám trochu představu, neb jsme nuceni díky výši nabízené mzdy vybírat z takových vod. A to jsou panečku kousky.

Buggyra
Buggyra 02.04.2024, 14:20:04 xxx.xxx.198.226

V bytě 1/1 má Kocour k dispozici jen 1. Druhá 1 je moje, zavříno, vyřízeno. Tam můžu mít hraček, klávesnic, papírů, nezajištěných otvíracích skříněk a šuplíků a vochcávacích hadýrků kolik chci a dokud nenechám otevřené dveře, nic se nestane. Když nechám otevřené dveře, tak najdu vyleželý důlek v peřině 😂

Buggyra
Buggyra 02.04.2024, 13:47:41 xxx.xxx.198.226
Doron:

Chcete mu je dávat živý?

to né, to by bylo tejrání, žejo. Klepnu je, stejně jako pro slepice. Možná mu to bude chutnat, možná ne.

Ale to by se nejprv muselo něco chytit. A myši na mě dělaj dlouhej nos.

Buggyra
Buggyra 02.04.2024, 13:41:26 xxx.xxx.198.226

Jakože nemá pas, tak nemůže vycestovat? No to je téměř citát. Semaforská Kytice.

No a ta narážka na to auto v pozadí, páč je podezřele krátké. Jakože nemožně krátké. Jako by někdo zkrátil v tom místě fotku ;-)

Buggyra
Buggyra 02.04.2024, 13:34:15 xxx.xxx.198.226
H:

Před a po

Obrázek

Katka téměř nemá pas, takže téměř nemůže vycestovat.

A za ní v pozadí stojí zřejmě nějaký nový model miniSmartu.

Buggyra
Buggyra 02.04.2024, 13:18:46 xxx.xxx.198.226

Po manuálních pracovnících je mezi zaměstnavateli poptávka.

Jo, ale po takových, co skutečně něco dělají a nemusí nad nimi stát další člověk celou směnu jako dráb (to pak dám radši peníze tomu drábovi a ušetřím za neužitečného nemakačenka). Taky je šikovné mít lidi, co vám nekradou materiál a zařízení. Lidi, co se nehodí “marod” každou chvíli, kdy potřebují oraz nebo se jim prostě nechce.

Takoví lidé se mezi tím dlouhodobým inventářem ÚP celkem těžko hledají.

Dlouhodobý inventář ÚP by měl k práci pohnat stát, ten má na to kapacity, platit ty dráby, co jim budou stát za zadkem. A dávky podmínit odpracovanými hodinami nebo úkoly, pokud neexistuje lékařské potvrzení, které je v rozporu (jenže to pak takový čék není v registru žadatelů, že).

Buggyra
Buggyra 02.04.2024, 13:03:27 xxx.xxx.198.226

Je to chudák, já to taky říkám. Je sám a třeba teď byl sám 4 dny, kdy jsem byla v luftě.

Až dožije a budu pořizovat další, pořídím rovnou dvě kočky, aby si byly společníky 🙂

A to já bych Fida rychle vychovala. Dostal by trhací kalendář přilepit oboustrankou na dveře, a kdyby cupoval cokoli jiného, dostal by na budku. Teda všechno ostatní cupovací bych asi taky uklidila, není nad přípravu…

Buggyra
Buggyra 02.04.2024, 11:45:53 xxx.xxx.198.226

Jak jsem se zmínila zadem, tak pokud je to finančně blbší, nešla bych do toho. Ani kdyby to bylo finančně nastejno. Páč ty si potřebuješ polepšit a konečně mít o starost míň. Takže já bych měla jasno. Uvidíš, jak se věci vyvinou, víc nabídek na stole je rozhodně lepší než jedna 🙂

Buggyra
Buggyra 02.04.2024, 10:30:55 xxx.xxx.198.226

kočky příbuzenstva dělají obé (shazují i vyhazují), můj Kocour zlatíčko nezlobí vůbec, asi jsem ho dobře vychovala, protože kdykoli zlobil, dostal facáka…

Buggyra
Buggyra 02.04.2024, 09:59:08 xxx.xxx.198.226

My od čtvrtka máme taky čápa bílého, Liberecko. A hřivnáč taky od minulého týdne hoduje u koní.

Buggyra
Buggyra 02.04.2024, 09:57:19 xxx.xxx.198.226

Já naštěstí už jen kýchám a kašlu, jinak potíže nepociťuji (neteče mi, nebolí, nechraplám, no problemo), ale cítím, že jsem prostě pořád krůček od toho, aby se to zase rozjelo. Teď budu mít “volný” víkend, tak bych potřebovala makat u koní jako šroub, no a… uvidí se. Bude osobní asistent, tak to snad odmaká za mě. Já ho nemít, tak bych snad musela být zdravá!

Buggyra
Buggyra 02.04.2024, 09:40:41 xxx.xxx.198.226

tvl, já napsala o bramborách, že jsou zaseté, a to si na to dávám pozor, už mám fakt dost… 😀