Aktuálně: 3 226 inzerátů221 039 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 07:28:10 xxx.xxx.198.226

Achjo, to je pitomé s těmi stromy. Tak vyrazit na vlastníka komunikací, aby to zprůjezdnil? Pokud jsou to oficiální účelové komunikace…

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 07:24:02 xxx.xxx.198.226

Jako pamlsek by měly fungovat nějaké ty Semper Cubes, pokud si to správně pamatuji. Teď nevím, od koho to je, ale nějaká renomovanější firma to také bude. Tyhle kostky se dávají, opět pokud si dobře vzpomínám, jako minerálka koním, kteří nesmějí velké příkrmy..

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 07:20:36 xxx.xxx.198.226

Ukrajina by sem mohla dodávat antibiotika, léky na ředění krve či na cukrovku. Právě takové medikamenty se na jejím území vyrábějí

Tak podle toho se tam asi nevyrábí všechno. Tak třeba taková analgetika, imunosupresiva, to se jim hodilo. Předpokládám jsme jim dodávali to, co si objednali, v těch velkých závozech. Drobné sbírky občanů asi byly na kde co, ale nakonec s tím, že povolanci z podniků snížili jistě kapacity těch firem na výrobu, asi to chyba nebyla.

Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 14:30:07 xxx.xxx.198.226

Mno hlavně čím dýl to budu mít doma za oknem, tím míň musím běhat zalívat 😀 Už si musím konečně nasadit na nádrž hadici…

Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 13:07:08 xxx.xxx.198.226

Normální kovové pítko s kuličkou nejde použít? To se používá pro větší hlodavce a králíky, je dost nezničitelné…

Spíš než bez vody bych se smířila s tím, že budou mít pár dní vodu holt špinavou, a dala bych jim tak velké nádoby, aby jim těch pár dní voda vydržela, i kdyby znečištěná (rozvoji bakterií lze bránit přidáním různých přípravků vhodných pro zvířata).

No a kdyby operace dopadla blbě (infekce, odklad, může se stát cokoli), tak zajistit po těch předpokládaných 3 dnech případné “hlídání”.

Obrázek
Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 12:58:50 xxx.xxx.198.226
balu:

Dělejte!

No, svou situaci jsem vypsala výše, zatím správce máme, a mně vyhovuje. Jestli nastane podobná situace, jak popsáno, tj. že to nikdo po nich dělat nebude chtít, tak na to hupsnu, a to budou koukat, co se (ne)bude dít 😀

Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 12:34:25 xxx.xxx.198.226

No proto říkám, že si to klidně můžu dělat sama 🙂 

Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 11:52:25 xxx.xxx.198.226

No, když to děláte skutečně pořádně a staráte se, tak to není taková sranda 😀 Ale víme, že správci si práci velmi často zjednodušují, viz zmíněná firma a nebo bych mohla jmenovat několik příkladů ze svého okolí, a pak jsou to opravdu snadno vydělané penízky, tralala 🙂

Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 11:38:15 xxx.xxx.198.226

Rozdíl je ten, že ta správcovská firma nebude mít problém dát k dispozici záznamy z kamer a nebude vyvěšovat nějaké osobní vzkazy na vchod…

Jaké orgány může (či musí) zřizovat SVJ? — Dostupný advokát (dostupnyadvokat.cz)
Tady podle toho je výbor nepovinný. Stačí tedy, je-li ochoten správcovat to jeden člověk, a vyřízeno, změnu stanov si může odhlasovat shromáždění SVJ.

Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 11:36:52 xxx.xxx.198.226
efe:

Jinak morgáně včera odšlapalo 8 km s dvěma klusovými úseky. A já nevím, jestli jí nepřetěžuju 😀 chápejte, po letech s kripl kobylou mám v sobě šíleně zakořeněnou schýzu, tý se asi nikdy nezbavim… Já prostě nevim, kolik může pracovat takovej mladej zdravej kůň… Ale si řikam, že kdyby něco, tak mi to asi dá vědět. Přišla lehce opocená na plecích a pod podbřišákem, bylo fakt vedro a ještě není vylínaná. Tak asi dobrý.

To jen takovej povzdech.

Upe v pohodě, to, co vy ujdete nenatrénovaná při procházce, musí ujít nenatrénovaný kůň s kopytem v nose. A vy na ni lezete, není to, že byste na ni z ničeho nic hupsla po měsíci nicnedělání. Tak jestli chodí párkrát týdně na třičtvrtě hodiny na jízdárnu pod sedlo nebo na ten okruh těch 8 km na ruce, a teď to šla pod sedlem, tak je to prd.

Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 11:32:56 xxx.xxx.198.226

Sago, pecka, vaše mini je úžasná, ono to tahání v postroji na skijöring není nic pohodlného, když je nějaká váha v tom, tak snad pak nebyla v ramenou bolavá 🙂

My zrovna v pátek taky se zrůdičkama bránovali výběh (v chomoutech), v zimě jsme do parkurového výběhu, kde dáváme překážky na našich závůdkách, naváželi plošně hnůj s rozmetáním (rozumějte přivezli jsme kolečko hnoje, vyklopili, vidlema rozházeli do plochy) a potřebovali jsme udělat teď prostor prorůstající trávě. Tráva má ještě měsíc na růst, vypadá to dobře, že to fakt všechno prorostlo a neudělala se nikde souvislá klouzavá vrstva, která by v parkuru měla dělat potíže. Stejně budu plánovat kurzy tak, aby se na té pohnojené ploše pokud možno nedělaly obraty… Takže je to zbránované a vytahané seno navrch, doufám, že bude pěkně foukat, aby se toho co nejvíc odfoukalo 😀 A tak týden před závody zhodnotíme, zda tam toho nezůstalo moc, že bychom to shrabali, aby to vypadalo slušně. Poníci byli úplně v pohodě, máti měla nervy, aby se něco nestalo, že ty brány za nimi jsou o zlomnohu, no odchodili profesionálně, jak jinak, jsou dokonalí. Foto máme, dodám, až se tím prohrabu. Zapřáhla jsem jen dvě malé brány z Tera Vari, ale mám celkem tři a příště přidám i tu třetí, ať se tam netočíme jak čamrdy 🙂 

No a pak holt děti jely ven na druhých dvou koních, protože poníci měli “po práci”. V pátek ještě nebylo takové šílené vedro u nás, takže počasí bych jako problém neviděla. On se bílej na té vyjdě nějak extra nezadýchával, před tím incidentem dvě louky cválal a na konci se normálně v pohodě pásl, pokračovali jsme až když se vyfuněl, byl v cajku. To je fakt to, že mu přeskočí něco v hlavě a vynerví se sám do nepříčetna… Minulý týden jsem ho s dítětem nechala přehopsat pár bidel do 50 cm (vždycky 2-3 skoky a pak vykrokovat), a byl úplně bez problému, no a pak jsme po něm chtěli, aby přešel krokem po houpačce, a on se před ní kroutil a bál se na ni, a tak se z toho vytočil, že tam sebou taky málem šlehnul, a to v podstatě stál. Ví bůh, co mu to je. Strčíte mu hlavu do kýble s nenamočenýma otrubama nebo strčí hlavu do přesušeného sena a pak cválá na pastvinu, nezakašle, ale chcete po něm, aby ustoupil na boxe, a on vás zrovna hned na první dobrou nepochopí, a najednou lapá po dechu jak sentinel… Bílej fakt vypadá v pohodě, tak si z toho zpětně nedělám hlavu, ale při vyjížďce ve mně byla malá duše. Mohla bych do něj nacpat nějaký immunoregen. (Za svý…)

V neděli v největším parnu jsem jela za kamarádkou, B byl celý natěšený (teda ne, když viděl sedlo, že ano, ale pak když jsme vylezli na louky…), tak jsem ho nechala cválat, co mu hrdlo ráčí, a vyvezl mě ty dva km po loukách na kopec asi za pět minut i s pasením, a to já jsem v tom vedru celkem chcípala a on se předtím půl dne pařil na sluníčku bez stínu. No tak je evidentně v dobré kondici. O víkendu první závodky, tak na mě můžete zase myslet (nervy v kýblu už teď, no, ještě máme dost času okulhat…).

Ze mě snad moribundus také úspěšně skoro vyskočil, ještě občas zachrchlám, ale cítím se zdráva 🙂

Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 11:01:06 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

Pardon, ale mně to připadá jako krávovina. Policie o ní ví a mává tlapičkou? Pokud tam způsobila nějaké škody, určitě to předali na m. část na přestupky, ne? A takových pokut atp. dostala už tak tři sta? A v tom baráku nikdo nechodí do práce, že by se nedalo zjistit, kdo byl doma, když se tam lila kyselina? Ale no tak. 

Oni aby to předali, museli by mít jistotu (tj. důkazy), že to spáchala dotyčná.

Takové informace nejspíš nemají, protože dotyčná má správu kamer a dá si pozor, aby ji při činu nikdo nelapnul. By byla krom nemravnosti ještě blbá, a to asi nemůže, když správcuje dům (no, i když…). No a na základě prokázaného protiprávního jednání proti obyvatelům domu by ji nad odvolat měli, resp. by měla pozbýt funkce tak nějak automaticky, protože pro tyhle funkce se snad předpokládá bezúhonnost…. (i když správní delikt není do tr. rejstříku…)

Každopádně bych to nenechala jen tak a obešla bych obyvatele domu, zda na ni také nemají pifku. A jestli náhodou ten neví to a ten zas ono, a spolu dohromady uděláme moc.

Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 10:56:19 xxx.xxx.198.226
balu:

Když někoho z výboru SVJ chcete odvolat, musíte se řídit stanovami. A musí taky existovat někdo, kdo to chce dělat místo toho odvolaného. Na to se lidi nehrnou. Je to odpovědnost, člověk je jednou nohou v kriminále, dělá to ve svém volném čase zpravidla za zanedbatelnou finanční odměnu a členové SVJ si mnohdy myslí, že členové výboru SVJ jsou takoví jejich sluhové. 

Evidentně není jednou nohou v kriminálu. Hned bych si vyjela, zda SVJ má v pořádku povinně zveřejňované informace atd., a šup, jak bych něco našla, hned by dotyčná osoba měla z čeho se zodpovídat. No a existují správcovské firmy, které to dělají, když se nikomu nechce, ano, musí se jim platit. Taky by se mohlo stanovit nové výpalné za správu domu takové, aby se novému správci vyplatilo to spravovat. Tuna si správce účtuje součtem sedmičku přilepšení k důchodku, no to bych taky brala, za těch pár papírů, barvu do tiskárny a jednou za rok služby účetní.

Mno, jen abych si nenaběhla, za chvíli se bude lámat chleba, kdo to vezme po nich… 

Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 10:10:51 xxx.xxx.198.226

No, bližší okolí Liberce je na tom dobře, řekla bych. Ale to vzdálenější (on ten Lbc kraj je celkem rozlehlý), hlavně směrem na to Ústecko, tam je to podstatně horší…

Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 10:04:52 xxx.xxx.198.226

Dávám normálně po zmrzlejch, to je na jistotu. Jestli to letos bude dřív, to zatím nevím, ještě měsíc mají čas, zatím mi sotva rostou první lístky po děložních, tak nespěchám.

Brambory, cibule, česneky jsou v zemi, v meziřádcích u cibule a česneku jsou mrkve. Tak jsem na to zvědavá 😀 Objevila jsem pytlík se semínky růžičkové kapusty a myslím, že někde bych měla mít i takovou tu velkou bílou ředkev. Tak to musím taky hodit do země. A chtěla bych saláty, ale upe teď nemám kam s nimi. No tak je asi dám na kraj beden, ve kterých plánuji později tykvovité, a uvidím, zda saláty stihnou narůst než se rozrostou tykve.

A nebo si zase založím i ty poslední dva zvýšené záhony, co jsou teď uprázdněné pro máti, když ta s nimi jako tradičně nic dělat nebude…

Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 09:58:16 xxx.xxx.198.226
kometa:

Když krev viditelně teče z nozder, nebývá to z plic. Ta zůstává v nich. 

Taky mě napadlo, že se při pádu prostě praštil, no.

Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 09:57:35 xxx.xxx.198.226

Nejhorší je Ústecko a směr Karlovy Vary, tam je to fakt krize. U nás ještě celkem jde, v Lbc je klinika, kde je několik koňských vetů, objíždějí terénně. A po vsích je tu dost takových těch vetů, co umějí “od všeho trochu”, takoví ti klasičtí vesničtí obvoďáci.

Na endo dýchacích ale potřebuji tak jako tak někoho s vybavením, které nemá každý, takže stejně jede vetka 50-100 km.

Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 09:53:14 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

Mám pocit, že vyhrožování je trestné. 😀
Možná by se prostě mohla normálně svolat schůze vlastníků, krávu odvolat - tato osoba si o kamerovém záznamu může plácat co chce, není její, na žádost PČR (atp.) ten záznam provozovatel vydat musí - zvolit si jiné lidi, a pokud mi nechce pomoct MP, Policie, tak státní zastupitelství. 
Jde to úplně v pohodě legálně.
Ale je to pak nuda.

No lití kyseliny na cizí majetek je taky trestné. 
Tož fifty fifty. A samo “Míra s kumpány” by dotyčné dámě neřekl, že si ho objednala tady paní se synem. Ten by řekl, že se doslechl. A když by si dali pozor, aby je kamery nenatočily, tak co by jim kdo mohl?

Krávu odvolat je rozhodně dobrá varianta, já si teda předtím nevšimla, že ona je taky správkyně. Tak nenápadně zjistit od sousedů v domě, jestli s ní má problémy ještě někdo jiný, a když ne, odvolat ji na základě špatného zabezpečení domu (co se tam má co dostat kde kdo zvenčí s kyselinou) a na základě špatné péče o kamerový systém… třeba.

Míru s kumpány bych teda ale nasadila tak jako tak.

Tady se ve vsi děly nějaké různé drobné krádeže a vandalství, vědělo se tak nějak, která grupa to dělá, a nikdo na ně nemohl. A pak jim pomálu nestačilo a vloupali se s nějakými škodami na nemovitosti do skladu místní sámošky a drze vybrali sklad. A majitel sámošky nelenil, takovou partičku povolal, a navštívili výtečníky v bydlišti. Druhý den bylo před skladem vyložené zboží zpátky. Jsem si ten nápad uložila interně do šuplíčku 🙂

Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 09:41:30 xxx.xxx.198.226

Tak jsem ve čtvrtek ráno psala vetce, jestli pátek ráno platí. Ticho po pěšině. Tak jsem jí kolem poledního volala. Nezvedala. Tak jsem si řekla, že snad potvrdí během dne a pustila to z hlavy. Ve čtvrtek v pět sms, že jí vezou akutku a že to bude do noci a že nejspíš pátek nedává, jestli můžeme odložit. Já si to přečetla až v osm, tak jí píšu, že co se dá dělat, holt odložíme, ať mi obratem pošle nový termín, že můžu i ten víkend. Pátek nic, sobota nic, tak jí v neděli píšu, jak to vidí. Bez odpovědi. Objednávání pacientů má od neděle od osmi večer, tak jí v půl deváté volám. Položila. Tak jí volám za deset devět, položila. Tak nezbývá, než čekat… Hm.

Kdyby šlo jen o zuby, tak jde o ***, ale chtěli jsme endoskopii pro toho bílého, on se teď překvapivě docela zlepšil, asi tím, že pravidelně má nízkou zátěž. No jenže v pátek jsme šly na vycházku (na koních jely děti, já pěškobusem) a v jediném místě, kde nemám děcka plně na dohled, jdu po rovině oklikou, a děcka přejíždějí takový žbrdeček, nějak nejedou a nejedou na druhé straně dolů… Tak je mi to podezřelé a jdu se podívat, a už vidím na vrchu kopce jedno dítě, jak křičí, že bílej spadl. Tak nastartuju špeky, odhodím plíce, vyběhnu žbrdeček, koně nevidím. Tak přeběhnu žbrdeček a už vidím, že se válí pod svahem asi 10 metrů ze stráně :-O Naštěstí v poloze “ležím a u toho se pasu” takové to pololeže, takže se zdá, že ještě neumřel. Hlavní je, že dítě stojí vedle něj, na obou nohou, hýbe oběma rukama a komunikuje. A dokonce povoluje podbřišník (velmi duchaplná reakce, vůbec bych nečekala, že dítě chladnokrevně vyhodnotí situaci…). Jak jsem se k milému trdlovi přiblížila a sklonila se, že povolím ten druhý řemen, tak se panáček postavil, jako by se nechumelilo. Jen teda byl v šoku, klepal se, trdloň. No, tak jsme ho vyvedli na žbrdeček, tam jsem ho přesedlala, dotáhla, a když jsem viděla, že vládne všema nohama, hodila jsem dítě nahoru, no a pokračovali jsme. Akorát teda mu začala z obou nozder světlá krev a docela to pěkně teklo, tak jsem si říkala, že buď dojde domů nebo nedojde, a instruovala dítě, ať nemá hlavně nohy pod ním, když se bude kácet… Napadaly mě věci jako prasklá tepna ve vzdušném vaku, propíchlá plíce žebrem, tralala, no ale dýchal normálně (teda normálně na něj)… No domů došel suchý (což je u něj s podivem, on je nervák), vypadal v pohodě. Po cestě jsem mu jednou vytřela nozdry a pořád teklo, ale doma mu pak dítě umylo nozdry houbou a pak už neteklo. No a přežil dodnes a vypadá normálně. Tak doufám, že to byly jen popraskané sklípky buď z pumpování nebo při tom pádu kvůli námaze. Neviděla jsem, co se stalo, ale zřejmě dostal jeden z těch svých záchvatů paniky, kdy nemůže dýchat, a dítě ho nedokázalo přimět k pohybu vpřed, a on se ve své trubkovitosti rozhodl couvat, protože nevím proč, on takhle některé věci řeší, a protože je zároveň hamták, tak se zamotal, šlápnul si na nohu a nebo zakopnul o trávu a svalil se… on je jinej, no.

Tak to bylo vzrůšo před víkendem. Docela bych jako už ráda věděla, co mu je, a nebo věděla, že jsme to zkusili zjistit, a nic nebylo vidět…

Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 09:04:27 xxx.xxx.198.226

Pro kontrast pranostiky vs. reálný výhled:

https://www.chmi.cz/predpovedi/predpovedi-pocasi/ceska-republika/dlouhodoby-vyhled-pocasi
Uplynulý měsíc březen byl teplotně nadprůměrný a srážkově průměrný až podprůměrný. Teplotně nadprůměrné počasí bude pokračovat i v nejbližších třech týdnech. Přechodně, zejména kolem 7.4. mohou být teploty vzduchu i extrémně nadprůměrné. Naopak krátkodobě lze očekávat poklesy teplot do průměrných hodnot. Až poslední týden předpovědi (22.4.-28.4.) se jeví jako teplotně průměrný. Týdenní průměry nejnižších nočních teplot předpokládáme ve všech čtyřech týdnech předpovědi kolem 6 °C. Týdenní průměry nejvyšších denních teplot předpokládáme přibližně kolem 18 °C. Srážkově by se příští čtyři týdny předpovědi měly pohybovat kolem dlouhodobého průměru.

https://www.pranostika.cz/duben.html
V tomto měsíci jest obyčejně mnoho silných větrů, nato hned sníh, déšť, kroupy, slunečnost a protože stále proměnitelné povětří, že se sotva v celém roku takové nalézá.
Sníh dubnový hnojí, březnový tráví.
Mokrý duben a máj chladný - k sýpkám, senu přístup žádný.
Nechť si duben sebelepší bývá, ovčákovi hůl přec jen se zasněžívá.
Studený a mokrý duben plní sklepy a sudy.
Mokrý duben přislibuje dobrou sklizeň.
Je-li v dubnu krásně a povětří čisté, bude květen nepříjemný jistě.
Je-li duben pěkný, bude květen ještě lepší.
Velikonoční a velkopáteční déšť zřídka přináší žním požehnání.