Aktuálně: 3 225 inzerátů221 018 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 10.04.2024, 07:25:21 xxx.xxx.198.226

Četla jste to správně, u potomstva nebude zaručeno nic krom toho, že to budou slepice a kohouti. Pokud plánujete líhnout pod kvočnou, tak na Dominantky bych ovšem moc nespoléhala a podstrčila vejce spíš pod nějakou prověřenou kvočnu. Kvokání je u hybridů cíleně potlačováno.

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 15:44:22 xxx.xxx.198.226

Tož nové slepice ubytované se starými

1 Domek přepažen pletivem. Pletivo není až ke stropu, občas nějaká nová slípka prosákne večer při zavírání ke starým, tak ji musím vracet. Teď už je pletivo upevněné i u země, taky zezačátku občas podlézaly. Ale nikam nechodily, stály za pletivem a koukaly. Pohled skrz automatická dvířka, kudy chodí staré slepice (běluhy a hnědka).

2 automatická dvířka, vchod pro stávající slepice

3 Pohled obslužnými dvířky, kudy do voliéry vycházejí nové slepice (blondýny, krémový Lohman Sandy). Kukaně z přepravní bedýnky z Kosiček se krásně ujaly, již je do nich snášeno. Akorát musím vyztužit ten “strop” té krabice, protože se tam děvčatům nepohodlně odpočívá. Možná nebudu nějak zásadně zpevňovat, ale dám přes to laťku na hřadování, ještě popřemýšlím. V zásadě nepotřebuji, aby sedaly na kukaních, ale některé tam spějí raději, hřadovat zatím neumějí.

4 voliéra do včerejška. Včera byla rozšířena asi na čtyřnásobek, některé už hrabou, všechny už se pasou.

5 blondýny

6 všechny blondýny - jedna “Ležící, spící” na fotu uprostřed za tyčkou nechodí. Posouvá se pomocí křídel a pomáhá si nohama, ale nevstane. Nohy vypadají zdravě a funkčně, reflex prstů na větvi vypadá taky v pořádku… Má nejhezčí hřebínek ze všech děvčat, má svoje indivindy místo na spaní pod kukaní, snáší pěkná vejce, tj. zjevně se dojde napít i najíst, tak holt mám invalidu. Jsem zvědavá, až je budu pouštět navolno, jestli tahle bude někam vyrážet a nebo se bude držet u kurníku. Jestli mi bude někam odbíhat a pak se nebude vracet na noc, asi jí udělám nízkou ohrádku, kterou ostatní překročí nebo přeskočí, aby nikam nerajzovala 😄

Holky jsou u mě týden. Teploučké počasí jim evidentně svědčí.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 15:29:56 xxx.xxx.198.226
orionka-2:

Ále trochu jsem vám sepsula toho Kňažka ☹️

Jéj, já ho neznám, mně to neva 🙂 Však si povídáme, ne? 🙂 Psujte, až vám budou boxíky na vzkazy malé! 😀

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 15:21:25 xxx.xxx.198.226

Lužky budou asi Lužické hory, ale nevidím, v jakém kontextu to bylo.

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 15:16:55 xxx.xxx.198.226
orionka-2:

Buggyro - pardon !

Co to? Nevšimla jsem si, že bych měla něco pardonovat 😀

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 15:10:14 xxx.xxx.198.226
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.02.2024, 14:22:10

Jen tak si tady nechám připomínku na ty náhledy příspěvků, na něž je odkazováno pomocí “odpovědět”. To by mi dost pomohlo 🙂

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 13:59:20 xxx.xxx.198.226
Horsana:

Mno, to asi skôr nie.

eh, na co reagujete? Fakt bych potřebovala tady mít ty náhledy příspěvků… To je pakárna to dohledávat.

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 11:55:01 xxx.xxx.198.226

Když s tím budeš chtít večer pomoct, dej vědět 🙂

No a ozvala se ti vlastně ta paní z toho nového působiště, jak jsi psala, že během veliko ti neodpověděla? Možná jsem to někde přehlédla…

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 11:53:48 xxx.xxx.198.226

Zkuste se poptat koňáků v okolí, jestli něco z toho někdo nekupuje a nedal/neprodal by vám vzorek. Koňáci bývají k frňatým koním vstřícní, protože "nikdy nevíš, kdy to může potkat tebe" 😀 Takhle se u nás distribuovalo třeba PE nebo MT, protože bylo známo, že jsou celkem nechutné…

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 11:50:59 xxx.xxx.198.226

U každého býložravce je potřeba dát pozor na pozvolnou změnu složení potravy. Nevím, jak citlivé jsou kozy, ale určitě bych se vyvarovala toho, že “tráva je narostlá, tak kozy z chlívku vypustím na louku a ať si dneska nakoušou”… Rozhodně bych je pouštěla zezačátku jen na malé kousky trávy nebo pastvu časově omezila nebo je postupně navykala čerstvě nasekanou trávou. A když už, tak dát k dispozici i seno, aby si to prokládaly, jenže seno musí být natolik kvalitní, aby o něj kozy měly souběžně s trávou zájem… A i jak píše Ivus, vypustit na místo, kde je té trávy skutečně pomálu, může být řešení, ale zase, aby měly i to seno.

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 11:05:55 xxx.xxx.198.226

Tak u nás po městě dojdu všude pěšky a za auto musím zaplatit za parkování, takže to zas tak oproti busu výhodný není, nevim, bych řekla, že i auto vyjde dráž.
Aha, tak to já si pak ve městě hledám parkoviště, kde platit nemusím, umím to v Lbc i v Pze, tak zatím necítím potřebu. Je fakt, že v Pze kolikrát zaparkuju na periferii a pak jedu MHD do města, což taky stojí prachy navíc, ale ona v zásadě ta MHD pak vyjde levněji, než kdybych těch 10 km do centra jela autem různými těmi jednosměrkami a objížďkami a se stáním na semaforech… No a to nemluvím o těch čtyřech přestupech, kdybych chtěla jet do Phy od nás.
Já holt bydlím na vsi, tady se bez auta nehnete. Bus klidně 2 km od baráku z kopce do kopce, to chcete s nákupem. Já mám dost to vyšplhat do 4. patra od sedadla auta před domem, natož abych funěla k baráku někde po asfaltce třeba se stelivem pro kočku.

U nás mě stojí cesta do práce busem, což je 5,5 km a je to s jedním přestupem, 30 korun, takže denně tam i zpět 60. Lze s odiskou, přestup musí být do 30 minut od nástupu a to vyjde na cca 20 - 26, záleží na tom, kde přesně člověk přestoupí.
Já mám do práce taky tak 5-6 km. K busu mám z domu 0,5 km, od busu do práce 1 km, vlak ani nechtějte vědět. Autem jedu 10 min, na kole když šlapu jak kuna (credit: Matka čtyřech kousků) 20 min, kdybych měla jít pěšky plus bus, tak jdu 5 minut na bus, deset minut jedu busem a pak deset minut šlapu od busu, když pak chci na nákup, je to od busu zacházka, totéž pošta nebo lékárna, u kterých všech zastavím autem (max. přes ulici). U firmy taky parkování zadáčo a místa nekonečně, vedle je resort a v týdnu je na parkovišti jejich směrem věčně prázdno.

BTW náklady na auto nejsou jen benzín, ono když se to vypočítá správně, tak auto vychází dráž téměř ve všech případech.
Jo, jenže já auto mít musím, a tak bych ho živila stojící na parkovišti, no a samozřejmě dlouhé stání neprospívá ničemu. Pneumatiky třeba se svým nájezdem potřebuji měnit po 4-5 letech, kdybych nejezdila, měnila bych je třeba po 10, no to už bych měnit nemusela, to už by byly ztvrdlé na beton a vzorek by už neubýval - a toho benzinu co bych ušetřila, kdybych v zimě všechny kopce jela jak na saních 😀

No, Liberecká MHD je jinej vesmír, tam se nepokouším rozumět ničemu a jízdenky, pokud nezbytně musím, kupuju u paní v trafice, protože ta mi něco podá a já dám peníze a pak děj se vůle páně.

Liberec a Jablonec pilně pracují na různých rébusech i pro řidiče, aby nezakrněli. Jablonecká únikovka je již všeobecně známý zažitý pojem. A Liberec vrhnul zřejmě letos všechny síly do snahy to dohonit. Typické destinace jsou již pouzavírané, průtah ještě odolává, ale jak vykřikovali, že na mostě se bude jen pokládat nový povrch, tak už se jim to rozpadááá, takže čekám novostavbu z druhé strany, a to bychom mohli mít třeba na pět let, ať je sranda. Do toho občas zúží tunel, no a když se k tomu přichomýtne píchlá pneumatika nějakého chudáka, dopravní kolaps jak v Šanghaji (šéf byl v Číně…). Pak se vyplatí Liberec objíždět druhou stranou Ještědu.

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 08:15:51 xxx.xxx.198.226

Anet, ale vy máte pracující koně, na rozdíl od nás 😀 To jen poznamenávám, abych ulevila svědomí… A vy jste taky někde z jihu, my tu na severu mívali touhle dobou ještě sníh, před dvaceti lety. No, je pravda, že tak staré koně zvětšiny nemáme…

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 08:05:15 xxx.xxx.198.226

Myslím si, že základ je, ji nestřihnout, tak nastavit strojek na vysoký chlup a otestovat… Každé zkrácení bude bonus 🙂

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 08:03:41 xxx.xxx.198.226

Já když se podívám, co dnes stojí mastná tyčka pro nepravidelné uživatele, tak jedu radši levnějc autem. Protože to máte autobus nebo vlak, v městě pak ještě bus nebo trolej nebo tramvaj na místo, a když si to sečtete, tam a zpět, tak to jsou částky, že autem to vyjde na stejné peníze, ještě si můžu do auta hodit kolik chci krámů, dojít si při cestě nakoupit, a tak dále.

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 08:01:12 xxx.xxx.198.226

Já taky v životě neholila. Já na rozdíl od vás vůbec nic, strojek jsem nedržela vůbec v ruce. Hodilo by se nám holit poníky, ale ještě tohle na mou hlavu, holt to musejí přetrpět… Teď se nám povedlo je dostat docela na jar do kondice, tak mi jich není tolik líto, nejsou tak strašně moc špekatí.

Takže v tomhle si radit vůbec netroufnu.

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 07:43:13 xxx.xxx.198.226

oholit 🙂 Někoho si na to zjednejte…

Nechat na zádech deku dlouhých chlupů, případně ještě nechat nohy, a zbytek pryč. Takže dolní polovina krku a dolní polovina trupu, spodek krku a trupu a břicha oholit a udělat pruh horizontálně přes stehno i na zadních nohou.

Do řeky nemusíte chodit jen koupat, můžete jít brouzdat, což hodně pomůže. Já o víkendu koňa před vyjížďkou, při vyjížďce a po ní prostě vzala vlhkou houbičkou na plecích, krku, břiše a mezi zadníma nohama, aby se mu ulevilo, i plnokrevník se potil jen tak rozvalenej na louce…

Edit: střih 6-7 Stříhání koní: katalog střihů | Equichannel