Aktuálně: 3 222 inzerátů220 943 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 17.04.2024, 09:56:56 xxx.xxx.198.226

K závodnímu lékaři se nechodí, kdy chce zaměstnanec, ale kdy chce zaměstnavatel. Závodní lékař je smluvně vázán zaměstnavateli, když k němu přijde zaměstnanec a závoďák nemá od zamtele avizo, tak ho předpokládám jednoduše nepřijme, protože kdo by mu tu návštěvu proplatil? A nakonec závodní lékař nemusí vůbec mít ordinaci, nemusí to být obvoďák, klidně to může být nemocniční lékař například. Peníze bere za to, aby umožnil firmě zřejmě plnit zákonnou povinnost. On taky musí držet pro tu firmu “kapacitu”, třeba jak byl ten Covid, tak ta sestra sem prostě musela jít odebrat vzorky v určitém termínu v pracovní době.

Buggyra
Buggyra 17.04.2024, 09:34:26 xxx.xxx.198.226
assil:

Velký fabriky, když máte 1000+ zaměstnanců, tak ty fakt do čekárny nenaženete.

To je pravda, já v takové nepracovala, tak nemám představu. Já nikdá roční prohlídku od doktora nezažila, a to ani na dělnické pozici ani jako laborant v chemickém provozu, tak koukám, že se to asi někde dodržuje.

Buggyra
Buggyra 17.04.2024, 08:13:24 xxx.xxx.198.226
assil:

A tak závodní lékař dneska není už co dřív, že byl ve fabrice pořád, dneska se nasmlouvá nějaké zdravotní zařízení a jednou za rok vyšlou jednoho dva doktory do fabriky na dva dny, kde položí lidem dvě otázky a podepíšou papíry.

Teď už to alespoň zrušili pro kancly, to byl úplně totální nesmysl.

Nevím, kde chodí závodní lékař do fabriky, já to nikde nezažila. Vždy zamci chodili k němu. Tady byla naše sestra jedinkrát při Covidu, když ještě musel vzorky nabírat zdravotnický personál.

Buggyra
Buggyra 17.04.2024, 07:40:46 xxx.xxx.198.226

Tak, je dáno legislativou, ale není to zdvojená funkce, prostě závodní lékař prověřuje zdravotní stav posuzovaného za jiným účelem než praktik.

Buggyra
Buggyra 17.04.2024, 07:39:39 xxx.xxx.198.226

Jak se tam ty malý čumbrky vyvalujou a protahujou! To že mají být budoucí údernice? To si už spíš nacvičují otáčení z boku na bok vímekde.

Buggyra
Buggyra 17.04.2024, 07:20:55 xxx.xxx.198.226

Ten závodní tam musí být kvůli nemocem z povolání. Musí podepsat, že nastoupivšího zdravotně prověřil a souhlasí s nálezem praktika, při zhoršení zdravotního stavu se potom od téhle zprávy odpichuje při posuzování zdravotní pojišťovnou. Ne každý zaměstnanec tu má také praktika, někdo není v současnosti registrován u praktika třeba vůbec, pokud mu skončil a jiný ho nevzal, my také zaměstnáváme jiné státní příslušníky, ti tu také lékaře nemají.

Buggyra
Buggyra 16.04.2024, 15:11:35 xxx.xxx.198.226

Na co odkazuješ? To “odpovědět” je na prd. 

Buggyra
Buggyra 16.04.2024, 15:02:35 xxx.xxx.198.226

Ono by úplně stačilo došlápnout si na pašeráky a neziskovky a vyhlásit na facebooku, že všichni nelegální migranti pošupajdí zpátky a byl by klid.

K tomu, aby se došláplo na pašeráky (a sem tam neziskovku, pro kterou je to možná výdělečné), by musela být politická vůle 🙂 Není, anžto si řežeme větev…

Buggyra
Buggyra 16.04.2024, 13:33:38 xxx.xxx.198.226

“nebyla by tak masivní” - to je otázka. Oni v té Africe vážně mají problémy. Taky by se mohlo stát, že by Řecko lifrovalo migranty stejně jako Bělorus přímo z hranic na hranice, a to bychom možná teprv koukali.

Rozhodně nesdílím názor, že migrace je organizovaná pro posílení populace EU natož západní civilizace jako takové (to si někdo myslí?). Sdílím názor, že je špatně zvládnutá a že si řežem větev pod prdkou. A ve vzduchu visí ještě názor, že je řekněme podporovaná ještě za jiným účelem, a tomu bych i byla ochotná uvěřit, ostatně je to celkem běžná člověčí taktika…

A taky je otázka, kdybychom neměli neziskovky, kdo by se o ty migranty staral. A kdo by se staral o to, aby sem nelezli. Páč ty neziskovky taky zajišťují nějaké ty zdroje a humanitár na místě, a není jich málo.

No, jak jsme si to tam nahoru zvolili, pane anonyme, tak to máme. My voliči 😀

Buggyra
Buggyra 16.04.2024, 13:04:55 xxx.xxx.198.226
assil:

Obecně v národech nás nutí EU.

Konkrétně v párech je to každého věc. Teda zatím.

Myslíte, že kdyby o tom nerozhodla EU, tak by migrace nebyla?

Buggyra
Buggyra 16.04.2024, 12:49:53 xxx.xxx.198.226

Nevím, v jakých kruzích toto někdo razí.

No to já právě taky ne, proto se ptám 🙂

Kometo, na to jsem se ale neptala. Smíšených párů já mám kolem sebe několik, to je v poho. Já se ptala (a pro jistotu to zopakovala před tou “bublinou”, aby to bylo každému jasné), zda znáte někoho, kdo tvrdí, že bílá západní žena má povinnost mít děti pro záchranu západní civilizace. A zároveň předpokládám, že takový člověk by odsoudil západní bílou ženu, pokud by ty děti z jakéhokoli důvodu mít nechtěla.

Tak takového člověka asi zatím nikdo z čtenářů a přispěvatelů ve svém okolí nemá. Hádám, že to musejí být lidé, kteří mají tedy nevětšinové vnímání světa, že to není běžný úkaz, a zajímalo by mě, zda jsou nevětšinoví ještě v dalších aspektech života nebo názorech.

Buggyra
Buggyra 16.04.2024, 12:23:24 xxx.xxx.198.226
Anonymní:

Nemají se míchat násilně, tak jak se to teď děje. To je hodně špatně 

Kdo vás nutí? 

Buggyra
Buggyra 16.04.2024, 12:20:59 xxx.xxx.198.226

Mno pro mě je tedy důležitá ta informace, že takového člověka ve svém okolí nemáte a ani jím nejste sami, takže se nedozvím o takových lidech nic, každopádně děkuji za názory, doufám, že se vyjádří ještě další, kteří sem ještě nezavítali. Tedy hlavně k tomu, zda lidi s takovým názorem (bílá západní žena má povinnost mít děti, protože přistěhovalectví) někdo máte ve svém okolí.

Zda je vymírání západní civilizace škoda, to je otázka, ukáže jedině budoucnost. Každopádně balu asi neodsuzujete na tom základě ženu, která se rozhodne děti nemít, jako méněcennou, případně byste nebyla pro, aby jí byl přidělen “manžel” a byla pohnána k tomu si ty děti pořídit. A asi byste morálně neměla problém s tím, kdyby si děti pořídit chtěla třeba míšenka. A to nehledě na její původ a vzdělání.

Buggyra
Buggyra 16.04.2024, 11:19:19 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

Nebyl to Adík? 

A dyž se černejm narodí bílý dítě, dáme ho bílejm?

Néé, to musí být dítě narozené na “západě” se “západním” vzděláním a hodnotami, aby dál mohlo nésti pochodeň “západní” kultury.

Zajímají nás jen bílé příslušnice západní kultury, ty mají tu povinnost vůči své zemi a národu. Samozřejmě s bílým chlapem, jinak špatně, to dá rozum.

To je takový názor, který se teď v určitých skupinách lidí zřejmě objevuje. Dneska jsou vši proti liberalismu, a v takových těch extra konzervativních kuloárech bují přesvědčení, že by se mělo s tím řícením “do zkázy” něco dělat.

Jen mě zajímalo, jestli někdo z naší “bubliny” někoho takového v okolí nemá. A co je to tak za lidi. Já nikoho takového neznám, ale občas když se někdo zmíní, že bych si měla pořídit děti, protože (důvod si vymyslete), tak se stane, že tak jeden z deseti poukáže na to, že přistěhovalci se množí rychleji, že je škoda, že “domácí” nestíhají. Zatím jsem nezaregistrovala přímo nějaké argumentování touhle skutečností, tak jsem si říkala, jestli se tu s tím někdo setkal.

Buggyra
Buggyra 16.04.2024, 10:32:59 xxx.xxx.198.226

Teď mě zaujalo: znáte někoho, kdo razí teorii a nebo razíte sami teorii, že povinností bílé Evropanky nebo obyvatelky “západních zemí” je rodit bílé děti, aby nedošlo k obsazení “západního” světa lidmi jiných národností/barev/kultur?

Buggyra
Buggyra 16.04.2024, 06:56:54 xxx.xxx.198.226

Dajo, já teda nejsem psoznalec a tak vůbec, ale být vámi si na kontrolu zajdu k nějakému tomu posuzovateli nebo k lepšímu veterináři (však u nějakého jste už byli, že?), k někomu, kdo vám to zkontroluje na místě. Takovéto momentky z úhlu se hrozně těžko posuzují….

Buggyra
Buggyra 16.04.2024, 06:54:17 xxx.xxx.198.226

Já na to spoléhala, když hřebínek a vejce a tak 🙂 Tak mám radost, že mi vydrží, holka 🙂

Buggyra
Buggyra 15.04.2024, 14:29:52 xxx.xxx.198.226

Je to takový kostitřas, na louku nic moc, no… A deklarovaná nosnost je nějakých 150 kg, takže když naložíte sebe, židličku, lahev s vodou a pláštěnku a pak s tím někde nadskočíte ve škarpě, tak to docela úpí 😀 Do začátku pro pobavení ale super věc, a na silnici to za sebou poník ani necítí.