Aktuálně: 3 222 inzerátů220 942 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 18.04.2024, 11:05:39 xxx.xxx.198.226

Nevím, jestli ty moderní tempomaty zvládají třicítku, ty moje dvacet+ teda ne. Fungují až od 50 nahoru.

Buggyra
Buggyra 18.04.2024, 10:26:58 xxx.xxx.198.226
kometa:

Tuším, že z Brna. Ale objíždí republiku. Třeba i jižní Čechy. Mám kladné zkušenosti.

Možná i MVDr. Vlková, z Týna nad Vltavou.

Aha, děkuji, to jsou dardy. To i ten Seitl zní docela dostupně…

Buggyra
Buggyra 18.04.2024, 10:19:53 xxx.xxx.198.226
Lenacia:

😄 nejseš jediná

Šly jsme okolo rybníku, najednou tam vyskočila ryba… za ní hned Sára, a v sedle já 🤣

joo, ryby jsou zákeřný… no tak dokud jsi v sedle, tak to je ještě dobrý 🙂

Buggyra
Buggyra 18.04.2024, 10:00:26 xxx.xxx.198.226
Daja:

Jojo to mám i já, ale když na ni kliknu dostanu se do mých SZ. Potřebuji kliknout na určitou osobu a jí poslat SZ. Děkuji za snahu 👍

1) Tady v diskusi kliknete na přezdívku oné vytoužené osoby.

2) Otevře se vám stránka, na které někde nahoře by mělo být tlačítko “Odeslat soukromou zprávu”, na to kliknete.

3) Otevře se vám stránka, kde je psací vokýnko jako tady na diskusi, napíšete dotyčné vytoužené, co si kam může, a kliknete na “Odeslat”, které se skví pod vokýnkem pro text.

Buggyra
Buggyra 18.04.2024, 09:51:47 xxx.xxx.198.226

Já výjimečně pozitivní! Jen co to bude účinné, začnu tvořit! (a to budete koukat, co všechno se dá prohlásit za umění!)

Buggyra
Buggyra 18.04.2024, 09:47:23 xxx.xxx.198.226

Odkud je? Zase pokud je někde z Hradce, tak to si můžu zavolat rovnou Karettu 😀

Buggyra
Buggyra 18.04.2024, 08:17:30 xxx.xxx.198.226
Lenacia:

tak po dnešku můžu přidat k seznamu věcí co žerou koně i kapry v rybníku… 🤣

Ježiš já to nejprv pochopila tak, že ti kůň sežral kapra! Až pak mi to došlo…

Buggyra
Buggyra 18.04.2024, 08:15:44 xxx.xxx.198.226
Verun:

U gerontů bacha aby to nevzal zubař moc z gruntu, pak ty zuby na sebe nedoléhají a nekoušou(stoličky) . 

Jj, ta, co nám teď právě jezdila, brala vše nadvakrát, jakože jeden rok kousek, druhý rok kousek. Jenže teď ji musím odepsat ☹️ Nevím, koho teď volat… už se mi nechce vracet se k zubařům, kteří nejsou veti a nepřispí…

Buggyra
Buggyra 18.04.2024, 08:12:15 xxx.xxx.198.226

Na mě z těch fotek kouká takový “nerad” výraz. Verun popsala pěkně detaily, kterých si nemám šanci všimnout, nemám to v oku, nemám znalosti. Ale prostě mi na tom koni něco nesedí, nepřijde mi, že je v pohodě.

Buggyra
Buggyra 18.04.2024, 07:59:47 xxx.xxx.198.226

Cenovou relaci a dostupnost zjistíte na bazoši a u chovatelů.

Náklady se liší podle péče, jakou koni věnujete, podle jeho zdravotního stavu, podle jeho metabolismu, podle oblasti, kde koně máte, podle ustájení, jaké pro koně zvolíte, podle vybavení, jaké musíte pořizovat a udržovat. Nedá se to jednoduše vyčíslit. “Nepočítám ustájení” je také velmi široký pojem. Nepočítáte nájem pozemku a nebo nájem boxu s prostorem ve výběhu, a nebo máte v rámci ustájení hrazenou i základní úpravu kopyt, příkrm, dekování, odčervení…

Pokud nemáte s plemeny, jaké si chcete vybrat, zkušenosti, doporučuji vám nějaké nejprve získat, abyste pak nebyli nešťastní vy i kůň. Najděte si někoho, kdo vás k takovým koním nechá docházet, můžete si zajet i na výstavu nebo závody, popovídat se zkušenými chovateli.

Pokud naznačíte, s jakými koňmi máte zkušenost, mohou znalejší vypsat, jaké můžete čekat rozdíly. Ale nakonec všechno bude záviset hlavně na individuální povaze toho koně, který se vám dostane do rukou.

Buggyra
Buggyra 18.04.2024, 07:48:49 xxx.xxx.198.226

U nás mínus 2 a ráno sněžení. Tak jsem zvědavá, co na to třešně 🙂 -2 ještě není žádný mrazík.

Buggyra
Buggyra 17.04.2024, 13:39:07 xxx.xxx.198.226
assil:

Ono to je jen o lidech, mohla bych povyprávět o oční prohlídce na řidičák. 😀

Já bych povyprávět nemohla, anžto se žádná nekonala 😀

Buggyra
Buggyra 17.04.2024, 11:02:57 xxx.xxx.198.226

U nás včera také sprchlo, ale bída s nouzí, do nádrže jestli 100 litrů napadalo. Spoléhám na zbytek týdne, mělo by poprchávání pokračovat.

Buggyra
Buggyra 17.04.2024, 11:00:47 xxx.xxx.198.226

Změří tlak a zeptá se? To bych taky ráda zažila… u mě stačilo (vždycky), že jsem přišla po svých. Resp. nejsem si jistá, zda si ověřovali vůbec moji totožnost. Zkoukli kartu, podali vyplněný papír, vyřízeno. Ale krom toho chemického provozu jsem nikde nedělala nic odborně závažného. A na tu chemii asi spešl vyšetření nedělají.

Buggyra
Buggyra 17.04.2024, 10:19:38 xxx.xxx.198.226

Tak když odškodné dostal, tak vše fungovalo nakonec jak mělo. Firma i pojišťovna se musejí zkusit zacukat, protože spousta lidí mávne rukou, to by byli blbí, chtějí vydělat peníze, je jim jedno, že na lidech.

Buggyra
Buggyra 17.04.2024, 10:17:51 xxx.xxx.198.226

Tak endoskopii jsem objednala jinde, co už. A efe, kdo vám jezdí na zuby? Na tu vetku H. tady všichni přísahají, ale ona mě prostě už měsíc ignoruje, jako na to nemám nervy. 

Potřebuju veterináře, aby nasedoval, ale v nouzi nejvyšší bych asi uměla kámošku vetku ukecat, aby mi přijela jen připíchnout a byla tam se zubařem (protože jsem milionář…).

Chci ty zuby udělat teď před létem, když je měkké zelené, máme geronty a poslední zuby dělané na podzim jim dost sáhly do kondice…

Buggyra
Buggyra 17.04.2024, 10:14:11 xxx.xxx.198.226
Sarah01:

Bylo tady myslím zmíněno, že kvůli nemocem z povolání. Moje zkušenost je ale taková, že závodní doktor do toho vůbec nemá možnost zasahovat, spíš ani nechce, řeší se to přes firemního právníka a firma se cuká, co to jde, aby nemusela platit.

Firma nic neplatí, firma je ze zákona pojištěná, cuká se pojišťovna. Firma se cuká možná z toho důvodu, že když pojišťovna má u té firmy pojistnou událost, často zvýší pojistné, jako u povinného ručení u auta.

Nebo teda samozřejmě pokud pojišťovna firmě sdělí, že pojistnou událost neuzná, protože zaměstnanec neměl třeba potřebné školení nebo firma porušila zákoník práce a podobně, tak se i firma určitě cukat může.

Buggyra
Buggyra 17.04.2024, 09:56:56 xxx.xxx.198.226

K závodnímu lékaři se nechodí, kdy chce zaměstnanec, ale kdy chce zaměstnavatel. Závodní lékař je smluvně vázán zaměstnavateli, když k němu přijde zaměstnanec a závoďák nemá od zamtele avizo, tak ho předpokládám jednoduše nepřijme, protože kdo by mu tu návštěvu proplatil? A nakonec závodní lékař nemusí vůbec mít ordinaci, nemusí to být obvoďák, klidně to může být nemocniční lékař například. Peníze bere za to, aby umožnil firmě zřejmě plnit zákonnou povinnost. On taky musí držet pro tu firmu “kapacitu”, třeba jak byl ten Covid, tak ta sestra sem prostě musela jít odebrat vzorky v určitém termínu v pracovní době.