Přesně, jako zdroj bílkovin dávám teda úplně něco jiného než zrniny. To je jasné. Pšenici nicméně taky dávám klíčenou, klíčením se poměr bílkovin a škrobů změní trochu směrem k těm bílkovinám, v každém semenu. Pšenici (v zrnu) mají soudružky jako krmivo druhé volby, krmím je především granulemi 🙂 Pšenici mají jako dokrmnou, když vyžerou chutnější (a hodnotnější) stravu, aby nebyly bez zobání. Granule mají jedny nějakých 18 % bílkovin, druhé nějakých 24 % bílkovin, to u pšenice bez šance. Taky mám 13 slepic od května a zkrmila jsem za tu dobu asi dvacet kilo pšenice 😄
Příspěvky uživatele
Buggyra
Ta petka se dá rozříznout a na tu roztrojku nacvaknout 🙂 Ten řez pak nechat na spodní straně (nakonec bude pod tím igelitem…). Když si na té petce po stranách necháte na vhodném místě vystřižené “uši”, tak za ně ji můžete k pergole přivrutovat. A nebo za prostředek připáskovat.
My nejsme unavení (možná právě proto, že Vánoce neřešíme). Prostě jsou to dny jako každé jiné, jen v telce jsou pohádky, všude světýlka (znáte ten vtip s modrými a červenými světýlky na stromečku na zahrádce u cesty a řidiči zahazujícími zbraně a koks? 🙂) a je VOLNO Z PRÁCE, teda aspoň v mém oboru 🙂
Navíc já čas mezi svátky netrávím doma, Kocourovi stromek zdobit nebudu (i když mě to párkrát napadlo), žiju sama, tak co bych se s tím patlala. Pravé Vánoce to byly, když se scházela rodina, což už neplatí, nescházíme se. Čímž to pro mě ztratilo zajímavost. (a v těch časech jsme beztak slavili první Slunovrat a až pak nějaké Vánoce)
“člověk by si měl udělat radost” já z toho prostě radost nemám 🙂 Takže si udělám radost a pohodu lenošením, neuklízením, konzumací laskomin (letos jsem si předsevzetí udělala, ještě před koncem roku, a to, že o Vánocích se nebudu přežírat), případně trávením času u zvířátek.
Vy, co víte: v obohacené kleci má slepice i nějaký čtvereček s pískem nebo něčím jiným na hrabání, popelení?
Tak pozor, mě neděkovat, já jsem pouze odpověděla na část “jak oddělit”. Ale jinak zastávám názor ostatních, že pojímat se to bude navzájem jak příroda káže a jediné, co tomu zabrání, je trvalé fyzické oddělení, takže při sběru násadových vajec, chcete-li mít čistokrevno, musíte oddělit 🙂
Jo no to je pravda, taky už jsem si říkala, že vlastně posledně už psala i přihlášená, tak že už je asi v pohodě? Teď nevím, co a jak. Fikovnice, kde jsi, kde jsiiii, celou nooc 🎵 ? 🙂
Jsem u toho posledního nepochopila to “nikdo: nic” - když už se tu vysvětluje 😀
lesnížínko, vezměte na to zaizolování spoje světýlek klidně světlou petku a tím černým igelitem obalte tu - přece 🙂
Co se Puelly týče, dobírám poslední pytlíček - hádám mi vydrží do vánoc 😀 Je to ten s modrým vzorem, je to taková štiplavá vůně, mě to moc nenadchává, no. Ale když to oblečení z toho trochu vyčichne, tak je to docela příjemné 🙂
Teď jsem dočetla na ta záda, tak to je teda mazec, tak to bych na pláž lezla už jen oblečená tyjo. Abych žádné henty krémy na záda nepotřebovala. No, hlavně že to berete s humorem 🙂
Aha, tak po vašich zkušenostech si teď říkám, že ještě že nemám tetování. Asi se ve svém věku už na žádné nalákat nedám, ale aspoň vím, proč.
Anonymní:A co kohouti
Jako co kohouti? Ti nemůžou být každý ve svém oddělení se svými slepicemi nebo co?
Počkat, ale já čtu “DOHODA MEZI ČESKOU REPUBLIKOU A SPOJENÝMI STÁTY AMERICKÝMI O SPOLUPRÁCI V OBLASTI OBRANY”
Ne mezi ČR a NATO.
Tak co je nám po tom, jestli Trump vyskočí z NATO…
Zařaďte se do skupin kam skutečně patříte a řekněte rázně a dost už.
Prosím, můžete mi říct, kam skutečně patřím?
Tak jsem se na to podívala, glukan je zřetězená glukoza, je to všeobecné označení pro skupinu sacharidů, k nimž patří třeba škrob nebo celuloza.
Alkaloid je dusíkatá sloučenina odvozená od aminokyseliny. To je od sacharidu dost daleko.
Ne, že by beta-glukany v pšenici nebyly, ale jejich obsahy jsou násobně nižší než v ječmeni.
Tak snad jediné, co platí, je ta stravitelnost. No a zrovna na tu se Zvědavec zaměřuje, když sdílí informaci o NAKLÍČENÉM ječmeni. Bylo by dobré nakouknout, co klíčení provede s obsahem mnohých látek v obilném zrnu.
Možná jste, MM, ten příspěvek prostě přidal aniž byste se začetl do tématu, což jak vidíte není vždy nejlepší postup 🙂
No a pak jsem třeba přidávala nové slepice ke starým do jednoho kurníku, a abych nové a staré ochránila před vzájemným hašteřením ty první dny, než si zvyknou, tak jsem kurník přepažila obyčejným králičím pletivem. Mám výhodu, že do kurníku mám dvoje dvířka, takže staré slepice chodily po žebříku a nové z haly chodily po zemi dveřmi pro obsluhu. A takto jsem měla oddělená hejnka několik dní a úplně v pohodě se to dalo 🙂 Venku byly také oddělené, nové slepice byly ve voliéře, staré si chodily navolno.
Ti přispěvatelé asi narážejí na to, že Fico i Orbán se počali postupně naklánět sympaticky k Rusku a hodlají s ním utužovat vztahy (a hádám i spolu navzájem).
Já bych si s nimi zkusila popovídat.
To bude zbytečná práce. Jak řečeno, ti to mají na “rychlý prachy” a né kvůli psům. Tj. neuplatníte u nich argumenty obsahující blaho místních psů a dalších zvířat (jsou jim ukradení) ani místních lidí (ty chtějí právě pumpnout).
No tazatelka v podstatě nemusí poznat, že je křeček jakkoli oslabený.
Co bych já dala za radu, prostě sledovat, zda něco vypil. Však ta napáječka je průhledná. Pokud mám jakékoli podezření, že to zvíře z napáječky nezvládá pít, tak nabídnu prostě misku s vodou. A zase kontroluji, zda z ní pije, zda voda ubývá (nejen odparem).
Sakra, musím být chytrá a taky vymyslet nějaký takovýhle tahač na peníze!
Aha, u nás se na tácek zpravidla vůbec nedostane 😀 My nezdobíme a neuklízíme na vánoce, nemáme stromek, nedáváme dárky, cukroví máme jen když se dokopu ho vyrobit (tak jako tak si máti kupuje vždycky krabici někde, protože já ne vždy peču), a na vánoce se ani nescházíme, takže je nám to šumák.
Bobčo, já si od tebe ráda přečtu i s měkkým 😘
Tak to jo, mně je jedno, že rohlíčky každý jiný 🙂 My je nikde nevyrovnáváme, my je nasypeme do mísy nebo žereme rovnou z krabice, takže to nikoho netankuje 🙂