Aktuálně: 3 221 inzerátů220 888 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 15:45:21 xxx.xxx.198.226

Já mám zatím jahodové květy zalezlé, ani nejsou na stopkách, tak snad budou v poho. Se uvidí, co už. Poláci budou mít jahod dost kdyžtak.

Brambory mi taky nevylezly zatím. Ale ty, co jsem dávala do země, neměly ani klíčky, takže jim to prostě bude trvat.

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 15:44:15 xxx.xxx.198.226

Tak podělat něco druhým lidem nikdy není marný! 😀

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 15:40:54 xxx.xxx.198.226

- Pondělí začíná v sobotu

- Jeden den Ivana Děnisoviče

- Meč pravdy

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 15:39:46 xxx.xxx.198.226

Na důchod naučíte psa čuchat zlato a budete procházet ruiny v Sudetech 😀

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 15:38:10 xxx.xxx.198.226

Jo tak já myslela českou politiku, jak to chodí v té evropské, to nemám tucha. Tam odtamtud když se vrátíte, tak asi nemáte upe trafičku jistou… tam asi kámošům z IT nebo stavební firmy kšeftíček nedohodíte…

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 15:33:29 xxx.xxx.198.226

Já tedy nejsem pro povinnou četbu, sice jsem díky tomu kápla na věci, které bych si nikdy nepřečetla a jsou úžasné, ale v životě mě pak už podobný žánr nikdy neoslovil (když pominu, že posledních dvacet let už skoro nečtu).

Ale jsem pro, aby děti byly motivovány číst. Tj. dobře, nechceš číst Čapka nebo Tolstoje, no tak přečti něco, co se ti líbí, ať má ta kniha jánevím aspoň 100 stran, a pak nám o tom něco pověz. Zkus najít v knize paralelu k současným událostem. Zkus najít v knize několik vět s popisem (krajiny, oblečení, lidí…) nebo pár veršů. Atd. A knihu dones do školy na ten referát a přečti nám z ní úryvek, který se ti líbil.

- proč ne.

Když v deváté třídě děcka četla zadání úkolů, tak někteří si to slabikovali. A když po nich pak člověk chtěl vlastními slovy vysvětlit, co mají v úkolu dělat, čuměli jak péra z gauče. Konec toto. Ale čtenářské deníčky měly vyplněné podle požadavků 😀

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 11:19:08 xxx.xxx.198.226

Johó, francouzky jsou ještě dobrý, mně dali na šlapání po paneláku takové ty prvorepublikové hole pod ramena ("na Bělehrad!"), a to jsem myslela, že z těch schodů rovnou skáču o tyči! 👌🤣

Bobčo, pořiďte si gelovou vložku do bot, aby vašim kloubům pomohla pružit. A doporučuji, pokud můžete, botu pevnou v kotníku. I na cajdání po domácnosti.

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 11:01:04 xxx.xxx.198.226

To si představit nedokážu 😀
Já si dokážu představit akorát to, že kdybych si tam sedla, taky bych jen hrnula do svého koryta. Vůbec bych tam nešla pro lidi. Proboha běžte tam někdo, kdo to bude dělat pro lidi. Ale musíte se tvářit většinu politické kariéry, že to děláte pro sebe, jinak vás mezi sebe nepustí 😀 No a pak, až budete předsedkyně vlády (páč jsou tu samý baby), tak musíte pevnou pěstí a mastnými úplatky dosáhnout toho, aby ministři pracovali ve prospěch lidí. Dost složité, co? 🙂

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 10:58:04 xxx.xxx.198.226

Aha, tak to je snadné. Já nepotřebuji pochopit, co se děje v Izraeli ani na UA. Naštěstí na tom řešení těch konfliktů nestojí.

A lidi si nevolí podle dějin, ale podle líbivých hesel.
Nenakupují podle ceny za kilo, ale podle velkých písmen “sleva”.

Tak nesmíte být smutná z toho, že si lidi volí dle své přirozenosti.
To byste na tu depku za chvíli dojela.

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 10:48:35 xxx.xxx.198.226

Co myslíte konkrétně?

Neměla jsem nic konkrétního na mysli. Vy ano? Tak co jste myslela konkrétně vy?

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 10:46:06 xxx.xxx.198.226

A pak taky nemusejí vše dostávat v penězích, že. Místo peněz na reprezentaci by měli třeba nárok na dva obleky v obchodě tom a tom, místo příspěvku na dopravu by měli nějaký kredit u půjčovny aut, a tak podobně (tomu se říká funkční požitky myslím).

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 10:40:32 xxx.xxx.198.226

Jéj, Sago, vy jste nějak ale vysoko, ne? (nebo si to zase s někým pletu)

My jsme severní svah, ne kdovíjak vysoko, ale je za námi takový nepříjemný kopec, který hodně stíní, máme mrazovou kotlinu, tak je u nás vše zpožděné. A hádám nás mrazy tolik nezasáhly. Taky že tu byly jen dva pod nulou podle meteoměřiče. Já stále doufám, že nějaká třešeň bude…

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 10:31:50 xxx.xxx.198.226

Těžko říct, třeba by se tam hrnuli lidi, kteří skutečně chtějí něco změnit. Určitě také lidi bažící po moci, a tak. No ale pořád by museli mít program, který se líbí lidem, a museli by ho prosazovat. Co třeba pravidlo, že na poslanecký plat by se dostali až v druhém volebním období, v kterém setrvají. V prvním by museli prokázat, že něco dělají pro lidi, a v druhém by se teda mohli vézt, ale to už by tam zase byli další lidé, kteří by chtěli dosáhnout druhého zvolení. No asi to není dobrý způsob, asi není jednoduché vymyslet něco jiného, to mě jen tak napadlo. Na to jsou chytřejší hlavy.

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 10:15:59 xxx.xxx.198.226
orionka-2:

To není o umění a neumění komunikovat. To by profesor měl umět. Nejotřesnější je, že královsky žijí za naše peníze a hluboce námi pohrdají. Jediná páka na politiky, jsou volby každé 4 roky ( i kdyby 5 nebo 3 bylo by jedno). Musí se naučit, že buď budou pracovat ve prospěch lidu ( ha, ha, jako už bych to někdy slyšela, ale on je to fakt ) a pak zůstanou další 4 roky u vesla, které tak milují. A nebo se budou chovat jako samolibá hovada, sem tam se zaplétat a sem tam si přikrádat a pak za 4 roky půjdou. Ne vždycky přispěchá Rychetský se změnou volebních pořádků, když popře sám sebe. A pak můžou svůj odchod svádět na kohokoliv. Ruskými špiony počínaje a českými dezoláty konče. Ale je to jen a jen na nich, jejich chyba.

Jen škoda, že ty 4 roky jim stačí na to, nahrabat si na pěkný život a na trafičku do důchodu i po důchodu. Kdo by se snažil víc, když to stačí.

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 10:07:59 xxx.xxx.198.226
orionka-2:

Na ABJ mě zajímají fakta, které Bobošíková často dokládá dokumenty, začerněnými jen minimálně. A sledovat, dohledat je, vybrat…. v tom vidím větší práci, než potom v tom, jak je podá. Zas na druhou stranu : Kdyby to četla jak referát, tak by to moc lidí nezajímalo. A protože je informační kanál, musí to udělat tak, aby to lidi sledovali. Jasně, že jí jde o sledovanost. Přece nebude všechno to úsilí vynakládat, aby ho uložila do šuplíku.  

Však jo. Ale dá se to podat i jako televizní noviny, může u toho být i kultivovaná a nemusí nikoho urážet. Někdy se jí to docela daří udržet v rovině, někdy ale ta její hodnocení těch lidí jsou u mě přes čáru. Nějak se od toho jejího přednesu neumím oprostit, což vy asi ano.

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 09:43:54 xxx.xxx.198.226

To je fakt! Taky občas současnost nechápu.

Řekněte - s faktografickou znalostí historie, jakou máte. Chápete snadno současnost?

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 09:34:12 xxx.xxx.198.226
hmn:

“Balu : Souhlas. Znalost historie je důležitá. Abychom se vyvarovali….”

ale ne znalost popisná, faktografická, ale principiální
lidé, lidstvo, se chová dle vzorců - modelů-principů, je třeba respektovat toto, a z toho je možno se poučit
ale poučení nikdy nenastane, protože lidé jsou lidé……

Ach, děkuji, napsala jste ve zkratce, co jsem se pokoušela prve vysvětlit.

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 09:30:30 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 19.04.2024, 09:17:43

Eh, zase u citace zmizelo 🙂

Takže: není. Z logiky věci všechny zásadité látky splňují podmínku, že mají pH vyšší než 5. Že do té množiny látek splňujících náleží ještě pár kyselých, nemá na správnost tvrzení žádný vliv. Pokud by se zeptali “Jaké pH mají pouze zásadité látky?" nebo třeba “Jaké pH musí mít látka, aby byla zásaditá?”, byla by odpověď jednoznačná.

Buggyra
Buggyra 19.04.2024, 09:24:15 xxx.xxx.198.226

Každopádně ale tuhle znalost jsem zatím nepotřebovala. Na rozdíl od znalosti historie.

Tak, já zase nepotřebovala znalost, jak po sobě jdou prezidenti. Na rozdíl třeba od znalosti, jak fungují viry.

Není to krásné, jak jsou lidé různí? Vy jste studnicí moudrosti ohledně historie, jiný zase bude rozumět autům, další zase elektrice. A spolu dohromady uděláme moc 🙂