Asi se bál, abych ho nemajzla taky klackem 😀
Včera jsem řízněji vyklepla šunku z fritézy, abych si uvolnila místo, a návštěva vylítla z místnosti, že prý aby taky jednu neschytala 😀
Asi se bál, abych ho nemajzla taky klackem 😀
Včera jsem řízněji vyklepla šunku z fritézy, abych si uvolnila místo, a návštěva vylítla z místnosti, že prý aby taky jednu neschytala 😀
Vítejak… co nejde násilím, to jde ještě větším násilím 😀
Tuhle karabinu rozmlátíte v pohodě kladivem… je to nějaká slitina, zpravidla to praskne někde samo. Pokud si to budete chtít pojistit, můžete ji předtím hodit do mrazáku.
Ale jinak by mě ještě zajímalo, jak je vytvořená ta smyčka na tu karabinu. Jestli je konec třeba zapletený a svařený, tak dejme tomu, ale jestli je konec jen přehnutý, sražený, a zatavený do té černé převlečky, tak to bych chtěla mít ještě prošité nebo něco…
Tak zítra dojede snad konečně vetka (jiná) s endoskopem. Z Prahé. No a teď nevím, kdo mě na tu myšlenku naťuknul, jestli vy tady a nebo někdo v realitě, ale něco jsem si našla o dislokaci měkkého patra, a asi to bude ono. A ta krev je zřejmě potrhaná sliznice buď toho měkkého patra nebo okolních tkání, jak se tlačí ten vzduch… No uvidíme. Ale všechno tomu nasvědčuje.
Anet, mám rozepínání zadních nohou na obou stranách, doporučuji 😀 můžete rozepínat před slabinami - pokud máte na dece jako já očko, do kterého se navléká očko řemínku. Pokud nemáte, šup, už bych to měla přešité 😀
Fikovnice: Buggyro, to je divné. I ty podpažky mají takové zástrčky a výškovou nastavitelnost. A už se dělají i z toho lehkého materiálu.
Hele, víš jaké já jsem nafasovala v hypermoderní nemocnici “na kraji vesnice, kde lišky dávaj dobrou noc”? Tak hleď na obrázek 😀 Výškově stavitelné podle mě nebyly, protože mi tam ze skladu vybírali vhodnou výšku, zkoušeli jich na mě několik.
Jinak mně auto ráno hlásilo -7, na přehledu z meteostanice to vypadá, že nekecalo, tak jsem zvědavá, co za překvápka najdu na polnostech 😀
No ty jsou boží! (jsem to už někde psala, žejo, no furt jsou boží)
Já chci taky malé živé konzervičky!
Mám velké krásné a chytré, blondýny už včera dostaly od rána volnost (otevřenou voliéru), a neb se držely kurníku a nikde se neprocházely, tak odpoledne jsem rozebrala voliéru a dnes už mají pré 🙂 (schválně kolik jich odpoledne najdem…) Už jsem sebrala i přepážku uvnitř kurníku, tak bylo večer nějaké strkání, ale nakonec se všichni pospolu usadili a doufám v poklidu spali. Nakonec spolu spějí už měsíc, tak jsou na sebe zvyklé. Blondýny stále posedávají v kukaních a na kukaních, staré slepice zase hřadují na bidlech, tak si nekonkurují.
A blondýny zase začínají pořádně žrát a snášet. Už zjistily, že psí granule jsou také k jídlu - děkuji listovi, že poradil posypat pšenkou, pomohlo. Nosnicová směs u nich úplně terno nevyhrála, ale taky jsem ji do nich netlačila nějak “násilím” přes tu pšenku, dozobávaly se jí jen když neměly dost z ostatního krmení a z hrabání (krásně mi uklidily dvorek). Takhle to mají i staré slepice, nosnicovou směs mají k dispozici neustále a dojídají se tím jen když není jiného (psí granule většinou zďobnou přes den a odpoledne už musí tlačit tu směs).
Anonymní:Tento bazmek. Lze googlit pod názvem protrhávací kartáč.
Jo táák, tak to jo, já myslela, že to protrháváte klasicky po pramenech.
Anet, nezkoušeli jste místo toho prostříhat nebo proholit, jak tu padlo? Mně to protrhávání ohonu přijde nějak drastickééé 😀 Ještě tak na hřívě, kde se koně různě hryžou (ehm, hřebci/valaši…), drbou se o to, válejí se tím po zemi a tak, ale protrhávat ocásek, s tou heboučkou kůžičkou na té kelce, to si nějak neumím představit… jak to koník snáší? Jako asi to přežijou, taky si naši občas vyškubnou žíně třeba při drbání ocasu nebo ve sněhu si celý pramen klidně vyškubou přišlápnutím, ale to je “škub a jdu”…
Jinak si myslím, Sago, podle různých reakcí na různých diskusích, že žlutého konce bílého ocasu se prostě nezbavíte. To není jen tím vnějším zašpiněním, ale i tím, jak stárne ta žíně, někde to snad i bylo v nějakém článku popsané. Jde to vybělit jen vybělujícími šampony, a to ti vystavovatelé říkali, že používají fakt jen před tou výstavou, protože předpokládají, že je to nějaké chemické svinstvíčko…
My máme vyzkoušené na poníky akorát ty kondicionéry, to jsme čučeli, když jsme je před výstavou umyli, druhý den ten ocas projel tím hřebenem sám, když jsme začesli hřeben do ocasu, tak sjel vlastní vahou až na zem skrz žíně, to jsem ještě neviděla, takže efekt fantastický. A to ti shetlandi mají žíně jak dráty, no však to znáte.
Ten rozčesávač bych Sago zařadila na celý rok kolem dokola. Třeba jednou za tři dny, jednou týdně, z té strany od koně, ocas prostříkat a pročesat.
No a teď buď vyprat, jak říká Arbora, a nebo skutečně radikálně střihnout klidně k hleznům, jestli naroste za zimu tak, že si na něj znova šlape, tak bude do léta do půli metatarsů, a to už bude v poho. No a od toho čistě zastřiženého začít matlat tím rozčesávačem, leskem, koncidionérem, čímkoli, co udělá takovou tu vrstvu, co na ní nebudou ty produkty metabolismu ulpívat.
Já se k maturitě z literatury naučila nazpaměť celou látku. Založila jsem studentský klub na přípravu na maturu z ČJ a z chemie (té chemii jsme teda moc nedali…), tu češtinu jsme do mozků nacpali jak básničku, to bylo fantastické, a ačkoli jsem češtinu (díky literatuře a souvisejícím datům a dějáku, které nesnáším, navíc stejný kantor jako na děják, takže dvojité zlo) během gymplu prolézala se čtyřkama na vízu, tak matuza za jednotku a kantor lapal po dechu, jak to ze sebe sypu. A to jsme měli jednotky prosím všichni z mého klubu, byla jsem nesmírně hrdá a holky chodily děkovat, že jsem to spunktovala. Tak to se mi tenkrát něco povedlo 🙂
Týden po matuře jsem měla z hlavy veškeré literátstvo vymazané, a od té doby to tak zůstalo 😀 Stejně jako děják. Ještě že na to máme lidi, kteří to v té hlavě nosí.
Dočetly jste až sem? Hrdinky 🙂
Canko, teď jak koukám na fotku vaší větší ponice, ta je jak kdyby z oka vypadla huculce mojí kamarádky, momentálně schvácené :-( Zřejmě kombinace faktorů, na trávě je už měsíc, ale teď jak se zhouplo počasí, tráva na to mohla zareagovat, metabolismus na to zareagoval, no a ještě je tlustá jako prase, tak jsem jen chtěla říct, že bacha na to... Naštěstí je jen přichvácená, pořád chodí, byl tam vet, dal léky, no a dneska už může do výběhu (kde není tráva), ale pro mě docela překvapení, nečekala jsem, že ji to takhle postihne. Asi se to holt sešlo, no.
Jo, no, v reakci na Sagu - co se stromů týče, tak zmrzly mladé listy na ořeších. Vlašáky. Ty vážně nemají rády zimu, jsou hloupé, měly s pučením počkat. No a jedlé kaštany taky vypadají jetě... Třešně naštěstí vypadají spoko zatím, některé květy jsou odkvetlé, a na té nově pořízené třešni před měsícem zasazené, na té odkvetly 4 květy, a dokonce jsou teď další 3 nakvetlé a včera odpo nebyly zmrzlé, po těch 4stupňových mrazech, tak jsem čučela. Tak jsem zvědavá, jestli to taky někdo stihnul opylit. I když jeden den jsem na jabloních včely viděla, tak snad se zadařilo. Jabloně taky vypadají celkem v cajku. Maliny, rybízy a angrešty jsou celkem chráněné, u těch se ale ještě uvidí, no.
Poznámku od Orionky jsem taky nepochopila, Fikovnice hospodářství nemá, tak nějak nepobírám souvislost, ale snad to bylo myšleno v dobrém.
V neděli jsem pomalu začala připravovat věci na závody, sice je pořádáme za dva týdny, ale bude tentokrát každá soutěž a kategorie dekorovaná samostatně, a já mám trošinku nervíčky, protože to vypadá, že bude nějakých 15 dekorování - teda pokud se pojedou všechny kategorie ve všech soutěžích, bylo by 20 dekorování, tak to snad nenastane, ale musím na to být připravená, protože uzávěrka přihlášek je den před soutěží, a tam už to nedoženu... (navíc připravené se bude hodit na další kola, v každém měsíci máme jedny závody) Mezitím jsem vyprala a vymyčkovala, zavolala jsem kámošce, jestli ji mohu navštívit s koněm, ale nebylo jí dobře, a byla znavena po odjezdu návštěvy svojí rodiny, tak jsem ji nechala, a měla jsem krásnou výmluvu, proč nelézt ven a na nebohého oře (myslím, že on též nebyl smutný, že mě viděl až večer při krmení).
Tenhle týden je před závody poslední "volnější", protože začínám vesele touhle nedělí, kdy jedeme na soustředění s dětmi jako přípravu na pony soutěže, v úterý, když budu mít lidi, tak jdeme vozit na čarodějnice, ve středu jedeme s poníky na dostihy do Lysé (dostihová pony liga), v sobotu se mi dost možná vmezeří ještě nějaké závody (možná jen hobby horse s plyšovými koníky na tyčce, ale odřídit to musí kdo...? Správně :-) ), no a v neděli slavně naše klubové závody. Takže dost možná tahle sobota bude poslední volnější den, kdy budu moci připravovat soutěže a vymýšlet detaily. A hlavně potřebuji vyklidit plochy, kde se bude soutěžit, naplánovat trasy soutěží, odvětvit a uklidit dvě hromady bříz, které tam překážejí, a postavit (zakopat sloupy, navrtat panty, nasadit) jednu novou bránu, kterou budeme potřebovat... Cha :-) Ještě že mám osobního asistenta, který si od novějška nechává říkat pobočník, protože prý už jako zastává vyšší funkci, tak by měl povýšit. :-D
Nové slepice "blondýny" už chodí spolehlivě spát do kurníku, takže už je na odpoledne pouštíme, a dneska ráno už je holky mohly nechat puštěné, tak jsem zvědavá, zda tu otevřenou ohrádku pochopily. Včera večer jsem jaksi zapomněla poslat sms s infem, že by to tak mohlo proběhnout... Snad jim hlavně daly krmení, protože to by byly blondýny skutečně nemile překvapené, pěkně se rozežraly, už papají i psí granule, a teď by tam k jídlu nic neměly... určitě mají po ránu hlad. Normálně jim jídlo na ráno připravuji rovnou do voliéry, ale teď, když byla otevřená, by jim to sežraly běluhy s hnědkou, protože ty už pouští automat dřív, než holky dorazí ke koním. Pokud budou dneska blondýny zase večer pěkně doma, jak žádoucno, tak jim už zruším přepážku uvnitř kurníku, a budou moci chodit ráno automatickými dvířky ven spolu se starými slepicemi. A budu moct pak zrušit i voliéru. To bude fajn hlavně proto, že pomalu začnu učit blondýny chodit do kurníku automatickými dvířky, a až budou umět, nebudu je muset chodit večer zavírat a ráno je holky nebudou muset extra otvírat :-)
Nikča a Buggyra chtě nechtě mrznou u zvířátek Ba ne, minimálně Buggyra v sobotu nemrzla u zvířátek, teda aspoň ne u svých :-D https://www.nhkladruby.cz/maraton-rudolfova-poharu Byli jsme s holkama (a klukama vlastně...) z oddílu na téhle akci v Kladrubech. Bylo tam hnusně, zima, lezavo (zvláštní, že z fotek to tak vůbec nevyzní...). Naštěstí jsme vyjížděli ze severu až kolem desáté, takže úplně ne v mrazu, ale stejně celou cestu směr tam nás doháněl déšť (vždycky jsme někde zastavili - v Hořicích pro trubičky, na benzínku na záchod... a když jsme vystoupili z auta, tak sucho a relativně příjemně, a když jsme se vraceli do auta po 10 minutách, tak lezavo a déšť s větrem, to nevymyslíš), no a hádej co - samozřejmě jsme ten déšť přivezli i do Kladrub! Takže jsme tam přijeli, já hned startila ke stánku s horkým čajem a pak ke stánku s langošem, a měli langoša fakt dobrého, ňam ňam! Naštěstí mi na konzumaci přestalo krápat, tak jsem ho neměla rozmáčený (tam není kde se schovat...). Měli báječné koláčky, musíme s holkama něco takového na naše závody také splichtit! Musím otestovat bublaninu nebo tak něco, mám zavařené třešně... Můžu testovat na účastnících závodů, to je super :-D No závody byly tentokrát fakt perfektně zorganizované (né že by v minulých letech nebyly, jsou to vrcholové mezinárodní závody, v CZ se nic vyššího už v kočárech nejezdí...), a vozatajové měli co stíhat přejíždět mezi překážkami, bylo to neskutečné, jak to odsejpalo, letos bylo násobně víc spřežení než v minulých letech, protože zařadili i týmovou soutěž, tak bylo na co koukat, a dechberoucí výkony, co jsme viděli, nikdo se nezranil, nikdo neměl žádné větší potíže, tak jsme si to užili. Moc jsme fandili Švýcarovi, který měl nějaké už vyčerpané koně nebo co, protože se tam motali už od první překážky jak nudle v bandě a místy to vypadalo fakt nešťastně, ale byli jsme u jeho poslední překážky, takže sobotu dokončil, a ta poslední jim docela šla, tak jsem měla radost. Snad pak dokončili i neděli v pořádku a koníci jsou v cajku. - Koukám do výsledků, a jo! Švýcar je poslední, takže ještě odjeli parkur, super, snad se všichni po akci dobře zotaví :-) Tak to byla sobota.
https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/18987-cervi-v-bobkach/#prispevek185554
Fikovnice:Nee, i na zlomený kotník jsou ideální podpažní berle.
Edit: Na některé stavy by NEMĚLI říct: Nemáme na skladě. Ve zdr. potřebách jsou tyto pomůcky vždy.
No, mně na zlomený kotník taky řekli, že francouzky nemají, že mi dají jen tyhle podpažní. Tak jsem si francouzky půjčila od své drahé přítelkyně invalidky a chodila jsem s nima. Já bych se s těma podpažníma na schodech jistě rozhoupala k velkým výsledkům - možná bych udělala i díru do světa! Tak to jsem zase já řekla, že ne. Taky je možné, že mi je špatně vybrali, že jsem je měla moc dlouhé. Na rozdíl od těch francouzských totiž nebyly výškově stavitelné. Kámoška už má lepší francouzky, ty jsem si mohla nacvakat na výšku jakou jsem chtěla.
Fikovnice:Ono podpažní a fr. hole mají každá své indikace. Např. po výměně velkých kloubů na DK jednoznačně musí člověk začít na podpažních berlích.
Tak nevím, ale na Slapech dali známé rovnou francouzky. Sice ji chtěli rozchodit (výměna kolene) na nějakém tom zařízení (chodící pás? S ohrádkou?), ale ona řekla ne (! - žádné falešné soby!), a že rovnou na berle. Tak jí dali francouzky, teda poté, co se s ní dost narozčilovali a řekli si, že jim to za to nestojí… Ale ona s francouzkama chodila už drahnou dobu předtím (to koleno bylo indikované už asi rok, ale ona se bránila), takže pak jen otvírali zobáčky, jak jí to jde a jak to s těma holema mrská.
Tak mrazíky odnesly naklíčené afrikány (co už… slimejši nebo mráz…) a jedna řádka brambor, Keřských rohlíčků, které mi donesli už hodně naklíčené a hned se vydraly z půdy. Ale ty se vzpamatují podle mě.
Cibuloviny jsou v pohodě, těm to zjevně nevadí, moje jahody jsou taky v cajku, máminy mají hnědé středy květů, takže asi kaput, jak tu někdo psal. Zaseté věci ještě nevylezly z půdy, takže těm snad nic není.
Už jsme měli o víkendu taky -4/-5.
No a teď nám krásně sněží 🙂
Mi:Hucul není blbec a nehodlá si z kopce polámat nohy.To jejich cik cak je vrozené a není síly která by je donutila jinak. Úžasní koníci s vlastní hlavou.
Ale je síly, která je donutí jinak ;-) Resp. je vůle, která je přesvědčí jinak. A právě proto jsou cenění, že zvládnou i náročný terén. Vlastní hlavu mají, ale pokud vědí, že mohou svému jezdci důvěřovat, tak pro něj projdou čímkoli. Vlastní hlavu upřednostní u lidí, kteří se jim neprokáží jako důvěryhodní parťáci, a v takovém případě pak s nimi skutečně nehnete.