dobrý den, mam 4 krepelky v kleci pro králíka krepelky už mam 2 týdny krmime je stravou ma který byli zvykli od malá a krepelky pořad nenesou co mam dělat??
Tak tu vyvstávají dvě otázky 1) jak jsou staré, zda již dospěly 2) zda strava, na kterou byly zvyklé od mala, podporuje snášku, zda ostatní podmínky chovu odpovídají potřebám ptáků.
No dyk jo, nerovnost mi rovná dornovkářka, ale v mezičase (třeba teď pořád ještě nejsem objednaná od února na další rovnání a ona má čekačku dva měsíce) si mohu dorovnávat sama 🙂 Jenže abych zjistila, že musím dorovnat, tak si musím sednout na koně a jet takovou trasu, aby mi to dělalo problémy 😀
Jo, to je další z mých “proti” westernu - že úprava třmenů při jízdě je akrobatická akce. Já potřebuji sedla, u kterých to jde rovnat za jízdy nebo jednoduše, protože s tím prostě pracuji i během jízdy. A nakonec si říkám, že i koňovi by mohlo vyhovovat, když takhle na delší trase změním pozici.
Když hledáte ty třmeny, nepomohly by košíčky? Nebály byste se, že vám třmen sklouzne na nohu, a mohly byste si pomoci třmen přidržet i špičkou…
A pak mě ještě napadlo, co si do toho řemenu teda udělat mezidírku? Když horní dírka je moc krátká a dolní moc dlouhá, tak něco mezi, kompromis 🙂
Já si nelením délku třmenů měnit i během vyjížďky, protože mám jednu nohu “kratší” (fyzio už mi vysvětlila, že mám hejčmo pánev a jak si ji sama můžu srovnat), a ta “delší” noha si stěžuje. Tak prodloužím, aby si to odpočinulo, pak zase třeba na cválání nebo větší terén zkrátím 🙂
Na první dobrou mě taky napadly škrkavky na plicích. Může být kočka domácí, ale nevíme, z jakých podmínek, jak dlouho v domácnosti, zda nepřichází do styku s něčím zvenčí, atd. Dlouho nemusejí dělat nic zásadního, ale při masivnější reinfekci a třeba poklesu imunity to může vyskočit. To by ale veterinář měl vzít v úvahu.
Tak nějak… včera jsem se dotarabila domů po půl deváté, v devět jsem usedla k večeři - jabko a čipsy, po desáté jsem se našla ležící spící v těch čipsech, tak jsem se odvalila oblečená na postel.
Ve čtyři jsem se vzbudila (nevědouc, kolik je), vyhnalo mě to na záchod, tak jsem se tedy převlékla do spacího, a když jsem se po půlhodině převalování podívala z okna a zaregistrovala počínající svítání, vzdala jsem to a koukla na hodinky. No a pak jsem šla dopsat informace o startovném a vete podmínkách na web k závodům. A zapomněla jsem napsat hasičům, že přijdem vozit na čarodějnice. Už jsem si nastavila budíka, že se mi to večer připomene. Doufám, že v osm už budu doma (zasmějeme se spolu…).
Dneska jsem z SVS vymámila telefonicky měsíc a půl po odeslání datovkou (ještě že ty datovky máme, co já bych bez nich dělala, nejspíš už měla dopis s rozhodnutím v ruce….) veterinární podmínky, a na obec poběžím v pondělí už pro jistotu žebrat s papírem v ruce, aby mi dali urychleně dobrozdání, protože pochopitelně třicet úředních dní už fakt na vyřízení nemáme. Tralala. Co jsem si to zase na sebe ušila…
Na 4x5 m si neumím představit ani 4 slepice, natož dva chovné páry různých ptáků. Teď jsem měla ve voliéře podobných rozměrů 5 slepic (nepříliš aktivních), a za měsíc tu voliéru zlikvidovaly jak zákon káže, ještě do toho tam mít čvachtačku od kachen, to by byl konec.
Tak včera blondýny s běluhami i hnědkou ráno vyskákaly z kurníku automatickými dvířky a žebříčkem a večer zase nalezly zpět do kurníku po žebříčku a aut. dvířky.
Kdyby uměly mluvit a měly ručičky, už skládají sonety.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 25.04.2024, 20:22:44
Reklamu vídám a je naprosto bezvadná, my máme děti větší, ale poníky taky takovéhle, tak mám hroznou radost, že se to takhle propaguje 🙂 Reklamy teda nesnáším, ale tuhle jsem vzala na milost. Jo a je to na nějaký finanční produkt nebo na poradenství nebo srovnávač, no, taky netuším, na jakou společnost.
V tom případě se to dá udělat jako s telaty mléčného skotu - kyblík s dudlíkem 🙂 Pro telata už se kyblíky prodávají hotové, ale pro kůzlata jsou ty cecky nejspíš moc veliké, tak by se muselo uzpůsobit, případně vyrobit domádo. Ale teda pro mě představa, že běhám šestkrát denně krmit tři nenažrance… já bych hlavně nemohla, protože zaměstnání…
Canka pravidelně píše na kočičí témata, takže ta je přítomna. Rif i Slonovi jsem psala, že jsme se přesunuli, ale asi nemají zájem. Koně tu byla, ale asi ji to tak nezaujalo. Mnoho uživatelů jsem už zapomněla.
Pak také samozřejmě koně kousnou, pokud se jim hrubě něco nelíbí. A protože jsou to zvířata a neuvažují stejně, jako lidé, mohou kousnout toho, kdo je první na dosah, přestože příkoří jim činí někdo jiný.
Takže se mohlo stát, že se dotyčný kůň chtěl ohnat po jiném koni, případně ho jiný člověk nadmíru obtěžoval, a zrovna byla v ráně vaše kamarádka. Další důvod, proč nekrmit cizí koně bez dovolení - pokud se začnou hádat o přednostní místo u dobrůtek, mohou zranit nejenom sebe, ale i tu osobu, která jim v dobré víře chce dopřát.
No a pak se to může stát špatnou zkušeností z minulosti. Ten kůň třeba může být skutečně hodný na běžnou manipulaci pro poučeného člověka, ale kamarádka mohla udělat něco, co koni připomnělo nějakou nepříjemnou zkušenost z dřívějška, načež reagoval tím, že se po ní ohnal. A ta kamarádka vůbec nemusí tušit, že to udělala, mohl to být bezděčný pohyb a nebo jen chtěla pohladit na špatném místě a nebo se divně pohnula.
No a někteří koně jsou potvory kousavé, protože se naučili, že jim to pomůže vyřešit jejich potíže. Takže někteří kousnou, když je jdete odvést z pastviny, protože vědí, že budou pracovat. Někteří kousnou u krmení, protože se bojí, aby jim krmení někdo nesebral. Někteří kousnou při postrojování, protože jim postroje nebo jízda působí nepohodlí či dokonce bolest. No a někteří koušou tak nějak “ze sportu”, pro některé je to prostě bezva hra, když štípnou dítě a dítě uteče.
Za každým svévolným kousáním koně stojí člověk, zpravidla špatné zacházení nebo neodbornost, nedůslednost, chybný úsudek, přehlížení zdravotních problémů, a podobně.